reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy to ciąża ?

Bilala88

Fanka BB :)
Hej dziewczyny,

Jestem mama 3 letniej dziewczynki i dwóch aniołków(26tyd i 6 tyd), natomiast nigdy się nie zamyśliłem czy chciałabym mieć 2 dziecko. Staramy się ponownie od kilku miesięcy ale duży hormon prolaktyny bardzo nam utrudnia. Ale w dniu spodziewanej miesiączki zrobiłam test. Wyszła druga kreska, prawie nie widoczna. Wiec dzisiaj po 2 dniach postanowiłam ponownie wykonać. Pojawiła się trochę bardziej widoczna kreska ale tez blada. Czy to ciąża czy raczej słaby przyrost hcG ? Po utracie dwóch poprzednich bardzo się boje, ze historia się powtorzy.

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    1,8 MB · Wyświetleń: 2 164
reklama
Hej dziewczyny,

Jestem mama 3 letniej dziewczynki i dwóch aniołków(26tyd i 6 tyd), natomiast nigdy się nie zamyśliłem czy chciałabym mieć 2 dziecko. Staramy się ponownie od kilku miesięcy ale duży hormon prolaktyny bardzo nam utrudnia. Ale w dniu spodziewanej miesiączki zrobiłam test. Wyszła druga kreska, prawie nie widoczna. Wiec dzisiaj po 2 dniach postanowiłam ponownie wykonać. Pojawiła się trochę bardziej widoczna kreska ale tez blada. Czy to ciąża czy raczej słaby przyrost hcG ? Po utracie dwóch poprzednich bardzo się boje, ze historia się powtorzy.
W pierwszych dniach test może prawie nie ciemniec i tylko badanie krwii da Ci pewną odpowiedź. Możesz też poczekać 2-4 dni i ponownie wykonać test, juz powinien być pewniejszy

Niestety w tym tygodniu nie mam możliwości jej wykonania, bo jestem na HomeOffice na pustkowiu. Ale w sobotę powtórzę test o ile wytrzymam tak długo a jak nie to w poniedziałek pójdę do gina.

Witam, a czy po 4 dniach opoznienia miesiaczki kreska na tescie moze byc nadal bardzo slaba, ledwo widoczna?
To wszystko zależy od tego, jaka ilość betaHCG przedostaje się u Ciebie do moczu i kiedy był wykonywany test. Najlepiej zrobić test z porannego moczu o czułości 10.
Jeśli testujesz codziennie, to w teorii kreski powinny być ciemniejsze. Jednak to tylko testy. Prawdę powie Tobie tylko oznaczenie betaHCG i to podwójnie w odstępie 48h, żeby sprawdzić przyrost.

reklama
Do góry