Witam. Cykl mam zwykle 32-33 dni. w ostatnim miesiącu był ''dziwny" okres miałam 20 grudnia, następnie w 21 dc dostałam plamień przez dwa dni , potem kilka dni poźniej znowu, ale były już większe (pierwszego dnia plamienia, drugiego już musiałam użyć podpasek, trzeciego znowu prawie nic). A był to dopiero 25 dc. Jest możliwość żebym była w ciąży? Robiłam test z moczu ,ale jest negatywny. Tak sobie myślę że może to pierwsze plamienie to owulacyjne a drugie już zagnieżdżenie zarodka? Okres prawidłowo powinnam dostać dziś. mam wrażenie ze w kazdej chwili dostanę. Dużo mlecznego śluzu, nierozciągliwy. Proszę o odpowiedź. Na wizytę musze czekać do przysłego tyg.
reklama
my się staraliśmy o dziecko,więc coś przewidywałam,że prędzej czy później się uda.Wkażdym razie objawy po około tygodniu od owulacji-dentystka mi powiedziała,że mam bardzo spuchniętre dziąsła-i to oznacza jakieś zmiany hormonalne-albo okres albo ciążę.Bardzo rwało mnie krocze,szyjka macicy cała.Ale ból piersi i jajników miałam jak na okres.I byłam bardzo senna,ale zwalałam to na nadgodziny w pracy.Kilka dni przed terminem zrobiłam test,było to w dzień dziecka-najpiękniejszy prezent :-)
Dziewczyny, pisałam to już na innym forum, powtórzę i tutaj: bolą piersi i przed okresem i w trakcie okresu, w trakcie owulacji... mam na piersiach widoczne żyłki, na podbrzuszu widoczna ciemniejsza linię biegnąca od pepka do spojenia łonowego (jestem brunetką więć to pewnie przez to), przed okresem mam mdłości i zawroty głowy, bóle krzyża. Często przed okresem i w pierwszym dniu odrzuca mnie od kawy mimo, że generalnie jestem strasznym kawoszem. Przed okresem bywam wyjątkowo zmęczona i senna, mimo że normalnie kładę się spać po północy to przed okresem już o 22 twardo śpię. A teraz sedno sprawy: nie jestem i nigdy nie byłam w ciąży. Objawy powyżej naprawdę nie muszą oznaczać ciąży, dopóki test nie pokaże dwóch kresek, albo lekarz nie potwierdzi, to nie nakręcajcie się objawami które występują zapewne też kiedy nie podejrzewacie ciąży ale na które wtedy po prostu nie zwracacie uwagi.
Pozdrawiam i życzę jak najwięcej dwóch krech i jak najmniej niepotrzebnego nakręcania się
Pozdrawiam i życzę jak najwięcej dwóch krech i jak najmniej niepotrzebnego nakręcania się
MantaZG
Fanka BB :)
ja tez jestem zdania, ze nie ma sensu nakręcanie się jakimikolwiek objawami. Ciało z wiekiem reaguje roznie na doslownie wszystko i niekoniecznie jest to ciąża. Nigdy przenigdy nie porównywałam się z innymi...a bo np. wiekszosc ma mdłości itd.. Trzeba podejsc do tego rozsądnie i zamiast gdybac i zastanawiac sie czy to ciąża czy też nie... należy pójsc po prostu do lekarza. Tyle. Pozdrawiam.
aneczka852
Dziewczyny ja podobnie jak poprzedniczka mam mdłości, zawroty głowy, straszliwie bolące piersi i bóle krzyża... i od kiedy urodziłam synka to te objawy mam przy każdej miesiączce ale przed ciąża nic takiego miejsca nie miało... Więc sądze że w 100% ma się pewnośc gdy zrobi się test i pójdzie do lekarza bo objawy czasem mogą być a innym razem nie. Ja o ciązy się dowiedziałam w 9 tygodniu i nie miałam żadnych objawów
grzanka90
Kochaj i żyj ! :-)
mam to samo dosłownie, u mnie nawet jest wyciek przeźroczysty z pochwy przed okresem...
chyba tylko spokój i cierpliwość może nas uratować od obłędu ....
Powodzenia wszystkim Panią życzę
chyba tylko spokój i cierpliwość może nas uratować od obłędu ....
Powodzenia wszystkim Panią życzę
Julianka33
Mama Fabiana i Dominika
Tak czytam te wypowiedzi i myślę sobie ile stresu mają kobiety, które chcą zajść w ciążę... Te, które nie planują po prostu pewnego dnia dowiadują się o ciąży i już. Natomiast starczki biegają co chwilę do apteki po testy, szukają objawów i nerwowo wertują strony w necie, by dowiedzieć się czy może jednak ciąża...:-)
Moja pierwsza ciąża była nieplanowana więc nie szukałam objawów. Miałam bóle brzucha jak na @ więc spodziewałam się jej lada dzień. Troszkę wzrósł mi apetyt i ciągle byłam głodna...Gdy @ mi się spóźniała zaczęłam coś podejrzewać. I któregoś ranka po przebudzeniu byłam już pewna, że to ciąża - takie przeczucie czy coś. Zalała mnie fala strachu, radości i smutku - wszystko naraz Poszłam do gina i faktycznie ciąża. Dopiero po 7 tc miał miałam mdłości i ciągle bym spała. W drugiej ciąży - planowanej - szukałam objawów w sobie i książkach, bo internet wtedy to był luksus (mało kto miał komputer w domu)...Miałam bóle głowy byłam senna i od razu wzdęło mi brzuch. W drugiej ciąży strasznie wymiotowałam - nawet nitki krwi się zdarzały. Czułam się jak po ciężkim zatruciu...i ta ciąża nie zakończyła się szczęśliwym rozwiązaniem...
Niedługo znów planujemy bobaska i pewnie tak jak wszystkie staraczki będę świrować... Ale to będzie cudowne świrowanie...
Moja pierwsza ciąża była nieplanowana więc nie szukałam objawów. Miałam bóle brzucha jak na @ więc spodziewałam się jej lada dzień. Troszkę wzrósł mi apetyt i ciągle byłam głodna...Gdy @ mi się spóźniała zaczęłam coś podejrzewać. I któregoś ranka po przebudzeniu byłam już pewna, że to ciąża - takie przeczucie czy coś. Zalała mnie fala strachu, radości i smutku - wszystko naraz Poszłam do gina i faktycznie ciąża. Dopiero po 7 tc miał miałam mdłości i ciągle bym spała. W drugiej ciąży - planowanej - szukałam objawów w sobie i książkach, bo internet wtedy to był luksus (mało kto miał komputer w domu)...Miałam bóle głowy byłam senna i od razu wzdęło mi brzuch. W drugiej ciąży strasznie wymiotowałam - nawet nitki krwi się zdarzały. Czułam się jak po ciężkim zatruciu...i ta ciąża nie zakończyła się szczęśliwym rozwiązaniem...
Niedługo znów planujemy bobaska i pewnie tak jak wszystkie staraczki będę świrować... Ale to będzie cudowne świrowanie...
paulawawa112
Dziewczyny, mogę prosić o pomoc.
Nie znam się na tym za bardzo
Czy na moim miejscu wybrałybyście się do gina?
Zobacz załącznik 435449
Nie wiem, czy zdjęcie wgra się odpowiednio.
Robiłam wczoraj betę i wyszła mi 26 i pare.
Okres ostatni miałam 16 stycznia.
Bolą mnie piersi i mam wiele objawów, które wskazywałyby na ciążę.
Jednak niepokoi mnie ból prawego jajnika.
Czy to może być normalne w tych pierwszych tygodniach, czy coś może dziać się nie tak?
Nie miałam tak w pierwszej ciąży.
I trochę mnie to niepokoi.
Czy to normalne, że beta ma taki wynik w teoretycznym 3 TC?
Święte słowa
Nie znam się na tym za bardzo
Czy na moim miejscu wybrałybyście się do gina?
Zobacz załącznik 435449
Nie wiem, czy zdjęcie wgra się odpowiednio.
Robiłam wczoraj betę i wyszła mi 26 i pare.
Okres ostatni miałam 16 stycznia.
Bolą mnie piersi i mam wiele objawów, które wskazywałyby na ciążę.
Jednak niepokoi mnie ból prawego jajnika.
Czy to może być normalne w tych pierwszych tygodniach, czy coś może dziać się nie tak?
Nie miałam tak w pierwszej ciąży.
I trochę mnie to niepokoi.
Czy to normalne, że beta ma taki wynik w teoretycznym 3 TC?
Tak czytam te wypowiedzi i myślę sobie ile stresu mają kobiety, które chcą zajść w ciążę... Te, które nie planują po prostu pewnego dnia dowiadują się o ciąży i już. Natomiast starczki biegają co chwilę do apteki po testy, szukają objawów i nerwowo wertują strony w necie, by dowiedzieć się czy może jednak ciąża...
Święte słowa
Ostatnia edycja:
Do zapłodnienia mogło dojść z prawego jajnika dlatego boli. Czy to takie kłucie? Wynik badań wskazuje na ciąże jednak bardzo wcześnie to badanie wykonałaś. Na razie nie warto iść do lekarza bo nic więcej nie powie. Za dwa tygodnie, gdy już będzie wiadomo, że okres się spóźnia
reklama
HEj Dziewczyny!
Już od kilku dni zastanawiam się czy jestem w ciąży pierwszy dzien cyklu mialam 22 stycznia, a 4 i 5 lutego były przytulanki)) cykle mam 28 dniowe. kupiłam już test, ale myślę, że jeszcze za wcześnie, żeby go zrobić. Następną @ mam dostać 19.02.... czy myślicie, że moogę być w ciąży?
Już od kilku dni zastanawiam się czy jestem w ciąży pierwszy dzien cyklu mialam 22 stycznia, a 4 i 5 lutego były przytulanki)) cykle mam 28 dniowe. kupiłam już test, ale myślę, że jeszcze za wcześnie, żeby go zrobić. Następną @ mam dostać 19.02.... czy myślicie, że moogę być w ciąży?
Podziel się: