reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy to ciąża??? Objawy bardzo wczesnej ciąży

reklama
Cześć Dziewczynki !
Mam taki problem. Byłam dzisiaj u gina bo strasznie bolały mnie jajniki, do tego okres mi sie spoznia. Miesiac temu odstawilam pigulki (cilest) Robiąc mi USG lekarz zauwazyl 2 centrymetrowe "kółeczko" w macicy ( tak to okreslil) powiedzial, zebym zrobila test ciazowy bo usg jeszcze nie wykazuje tego dosyc dobrze. Z jednej strony sie ucieszylam z drugiej jestem przerazona. Kazal mi za tydzien sie pojawic znowu. Uznal ze na 80 % to ciaza.
Moze to kóleczko to nie ciaza? do tego mam zapalenie jajnikow.
Tak w ogole przestraga dla kobviet bioracych Cilest lekarz powiedzial mi ze one sa z mala dawka hormonow i zajscie w ciaze moze nastapic juz po @...
Pomocy.

Dziękuje Wam dziewczyny za odpowiedź. Dziś rano robiłam test - wyszedł negatywny, ale okresu jak nie miałam tak nie mam, a tabletki przestałam brać w czwartek. Jutro powinnam zacząć nowe opakowanie i nie wiem co robić.:-(

Serdecznie witam wszystkie forumowiczki;) Jestem tutaj nowa, ale mam nadzieje, że szybko się zaklimatyzuję;) Otóż chciałam się Was poradzić... okres spóźnia mi się co prawda dopiero 2 dni i nie chcę robić sobie nadziei, ponieważ mam nieregularne cykle.. ;/ ale mniej więcej tydzień po "owym zapłodnieniu" strasznie bolało mnie podbrzusze...(nigdy mnie tak nie bolało!)...później przez około 2 dni bolały mnie jajniki i przestały boleć...jedyne symptomy to ból piersi i straszna drażliwość, a także okropne dreszcze(ciągle jest mi zimno). Myślę, żeby zrobić test, ale chcę się jeszcze parę dni wstrzymać...

no to ja odpiszę :-)
tak więc, ostatnio też spóźniał mi się okres... miałam nie panikować i nie robić testu, ale nie wytrzymałam i w 4 dniu spóźnienia zrobiłam i miałam tylko jedną kreskę... mimo wszystko jakoś "mu" nie ufałam ;-) stresowałam się nieziemsko, też było mi zimno, za chwile miałam ataki gorąca, nawet temperaturę miałam podwyższoną, podbrzusze bolało....
ale w 8 dniu @ przybyła... ;-)
tak więc zrób test, a chociaż trochę sytuacja się rozjaśni :tak:

Serdecznie witam wszystkie forumowiczki;) Jestem tutaj nowa, ale mam nadzieje, że szybko się zaklimatyzuję;) Otóż chciałam się Was poradzić... okres spóźnia mi się co prawda dopiero 2 dni i nie chcę robić sobie nadziei, ponieważ mam nieregularne cykle.. ;/ ale mniej więcej tydzień po "owym zapłodnieniu" strasznie bolało mnie podbrzusze...(nigdy mnie tak nie bolało!)...później przez około 2 dni bolały mnie jajniki i przestały boleć...jedyne symptomy to ból piersi i straszna drażliwość, a także okropne dreszcze(ciągle jest mi zimno). Myślę, żeby zrobić test, ale chcę się jeszcze parę dni wstrzymać...

Czasami boli podbrzusze jak są dni płodne.Ja mam podobnie bola mnie jajniki i piersi. Dzisiaj byłam u lekarza i na 80 % to ciąża ;) a okres mi z 5 dni spoznia sie dopiero. Odstawiłam miesiac temu tabletki i chyba szybko "zaszłam".

ona_ona...moim zdaniem to za wcześnie, żeby Ci powiedzieć cokolwiek...nie rób sobie nadziei... mi obecnie @ spóźnia się już 9 dni, chociaż raczej zawsze (nawet na diecie) miewałam regularne @.. a nadziei sobie nie robię...nawet nie chcę kupować jeszcze testu, bo pewnie jak tylko zakupię to tego samego dnia dostanę jeszcze okres...więc wyluzuj....szczególnie, że sama piszesz, że masz nieregularne cykle:)

JustYs21:) gratulować już można?:)

no, a z moich "objawów" poza tym, że @ od 9 dni nie ma to takie, że w dniu spodziewanej miesiączki i dzień wcześniej miałam bóle "dolnobrzuszne":p które zawsze były bólami przepowiadającymi, ale póki co niczego mi nie przewidziały...ale zwalam to na dietę...:)

Ostatnia edycja:
Anastazzja, masz rację nie będę się niepotrzebnie nakręcała...chyba już jutro zrobię test, żeby mieć pewność...

dziękuję dziewczyny za odpowiedz;-)

JustYs21 gratuluję i trzymam kciuki;-)

reklama
Do góry