reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy to ciąża??? Objawy bardzo wczesnej ciąży

Jak mokro to chyba dobrze? :) u mnie suchutko, troszkę może gęstego dość śluzu- ale nic specjalnego. Temperatury nigdy nie mierzyłam, więc nie mam pojęcia jaką mam średnią- wczoraj rano 36,9 ale nic mi to nie mówi, bo porównania nie mam :) Ehh, jak tylko dostanę, to otwieram wino i zaleję swoje smutki- przynajmniej tyle :-D

reklama
Wszystko zaczęło się od spóźniającego okresu. Ale miałam też dziwne przeczucie. Chociaż starałam się mówić że te spóźnienie przez: imprezy (sylwester, moje urodziny, urodziny chłopaka), oddawanie krwi (też się zdarzało że przesuwało okres), później jeszcze byłam chora (gorączka ponad 39 stopni C.) Zrobiłam test 17 stycznia (planowany okres miał wypaść na 8 góra 12- tego).
Test jedna kreseczka. Później choroba więc brałam tabcin (bo przecież nie jestem w ciąży). Ale zaczęły się pojawiać dziwne objawy. Przez cały czas bolały mnie jajniki - taki ból skaczący od jednego do drugiego (nie tak bolesny jak przed samym okresem) a później zaczęło mnie boleć podbrzusze (uczucie napięcia). Kolejnym dziwnym objawem był ból piersi (trochę miałam wrażenie że są plastikowe) i napięcie. Ale najdziwniejsze z wszystkiego to zgaga -nigdy przenigdy nie miałam zgagi. I jeszcze (oczywiście po negatywnym teście) jak wypiłam dwa piwa to się czułam podchmielona.
Poczekałam dwa tygodnie a po okresie ani widu ani słuchu. A w bieliźnie uczucie mokra. Nawet kilka razy sprawdzałam czy przypadkiem nie dostałam okresu.
1 lutego zrobiłam test. Tempo ekspresowe ukazania 1 kreseczki, a później tylko kreseczka testowa i już wszystko jasne. Teraz tylko muszę się umówić na wizytę u lekarza aby potwierdzić czy wszystko jest w porządku. Mam nadzieję, że nie zaszkodziło Nadziei alkohol, Tabcin, oddawanie krwi (oddaje się zawsze zaraz przed okresem),gorączka.
W skrócie moje objawy: uczucie jak na okres (słabsze bóle), napięcie podbrzusza (trochę bolesne), bolesność piersi, ZGAGA, dziwny posmak w ustach, trochę mnie naciąga (ale zawsze miałam problemy z reakcją na różne zapachy i widoki), śluz mleczny i oczywiście od wczoraj 2 kreseczki.

Witam serdecznie ! Mam takie pytanie czy kochając się ze swoim mężem w ostatni dzień miesiączki jest duże prawdopodobieństwo zajscia w ciążę. Biore tabletki Milvane jednak nie wzielam na czas bo 1 dzien się spóźniłam powinnam wziąc 19.01. wzielam 20.01 w ostatni dzien miesiączki i w ten sam kochalam sie z męzem. Proszę o wyrażenie waszej opinii .....

Witam serdecznie ! Mam takie pytanie czy kochając się ze swoim mężem w ostatni dzień miesiączki jest duże prawdopodobieństwo zajscia w ciążę. Biore tabletki Milvane jednak nie wzielam na czas bo 1 dzien się spóźniłam powinnam wziąc 19.01. wzielam 20.01 w ostatni dzien miesiączki i w ten sam kochalam sie z męzem. Proszę o wyrażenie waszej opinii .....
Witaj. Prawdopodobieństwo jest bardzo małe, w gruncie rzeczy zajście w ciążę to nie jest taka prosta sprawa!! :) Ogólnie rzecz biorąc w ostatni dzień miesiączki nie powinno być owulacji, także jajeczek do zapłodnienia również.
Jednak jakiś tam procent szansy jest, ponieważ bierzesz tabletki Twoje cykle różnią się od cykli kobiet, które ich nie zażywają. Myślę, że mimo wszystko nie powinnaś się martwić. Dodatkowo tabletki antykoncepcyjne zwykle wpływają na organizm tak, że zagnieżdżenie jest bardzo mało możliwe, więc bierz je dalej, niczym na razie się nie przejmuj.
Pozdrawiam!

Zajść w ciąże nie jest łatwo - jest to jeden z najtrudniejszych procesów. Jak to w jednym z programów BBC pokazano jest to walka żeby zajść w ciążę, żeby donosić ciążę, żeby urodzić i żeby zostać urodzonym. Pocieszeniem jest że ten cud dzieje się każdego dnia.
Nie należy zwariować. Niekiedy organizm lepiej wie co dla nas dobre.

Moje bóle dalej obecne. W tej chwili to boli mnie prawy jajnik (taki jakby ucisk - trochę denerwujący). I zaczęły się nudności ( nie wymioty - ewentualnie odruch wymiotny) i na pewno nie jest to związane z moim normalną tendencją - 3 razy częściej i już na samą myśl o czymś.

Ps. Koleżanka urodziła(na dniach) a praktycznie to miała niedowagę i nie powinna zajść w ciążę (45kg).

Wróciłam od ginekologa. Test się nie mylił. Ciąża aktywna . Kropeczka niby też jest. Następna wizyta 25 lutego. Wtedy będzie więcej wiadomo. Pani powiedziała, że nie mam w tej chwili co się martwić tym że piłam alkohol czy też brałam tabcin. Teraz mam tylko zażywać kwas foliowy i jodid (na prawidłowe funkcjonowanie tarczycy). Teraz tylko powiedzieć tatusiowi kropeczki. Nudności ciągle obecne. Lekarka powiedziała, że to dobrze bo znaczy że ciąża rozwija się prawidłowo. Jeszcze nie mam założonej karty ciąży - bo jest na to za szybko.

reklama
Do góry