reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy to ciąża??? Objawy bardzo wczesnej ciąży

Witam 17 miałam dostać @ ale nadal jej nie ma dzisiaj zrobiłam teest ale wyszedł negatywny brzuch mnie nadal boi tak jak od 3 tygodni piersi sie zrobiły twardsze i słabo bolą śluz mam ale jakiś jakby żółtawy powiem ze przez 1 tydzien czyli od 3 do 10 miałam strasznie sucho powiedzcie czy mogę być w ciazy mimo ze test nie wyszedł.?
mozesz byc. Ja po owulacji ciagle czulam, ze mam sucho pomimo jakiejs ilosci bialego, lepkiego sluzu. Wszystko mnie bolalo, na cyckach wyszly mi zyly. Test robilam 5 dni po terminie spodziewanej miesiaczki. Byl pozytywny. Moze jak Ci test wyszedl negatywny to pojdz do laboratorium i na wlasna reke zrob bete. Wtedy bedziesz wiedziec na pewno czy tak czy nie. A jak nie to za pare dni zatestuj sie jeszcze raz;-)

reklama
J694 wszystko mozliwe mi tez test nie wychodzil nawet po spoedziewanym terminie @...
tez mialam sucho piersi mnie zaczely bolec tydzien przed spodziewana @ i bzuch jak na @...co do bety to ja dwa dni po terminie @ robilam i wyszlo ze 5,1 pani w lab powiedziala ze nie ma ciazy a to juz 14 tydzien :) wiec wszystko mozliwe mi lekarz powiedzial zeby nie kierowac sie tak beta bo to roznie bywa ...oprostu owu sie przesunela i zaskoczylam pozniej i dlatego nie wychodzily a na kiedy masz termin @??
a wogole to witam :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
miałam dostać 17 stycznia ale nie ma do tej pory... jak byłam u lekarza kazał test zrobic w piatek ale nie wytrzymałam czuje sie jakbym miała dostac ale tak jest od 3 tygodni od momentu kiedy dostałam cos takiego jak @ bo normalnie miałam 17 grudnia do 20 grudnia a współzyłam z narzeczonym 31 i 1 a potem zas dostałam 3 stycznia 2,5dniowe. przez tydzien miałam sucho i teraz od 2 tygodni mokro jak nigdy

Hej Wam! ;) U mnie 14/15 dzień cyklu. Do terminu @ jeszcze kopa czasu. 10 dni minimum.. Nie czekam ani na @ ani na jej brak. Nie wiem kiedy miałam owulkę bo dwa razy bolał mnie brzuch w odtępie 3 dni, i myślałam za pierwszym razem że jest owulka a jak zabolało drugi raz to zwątpiłam i całkiem się pogubiłam. Na pewno nie było trafione w te dni...... :(

hej laski:)
wczoraj przylazla @, w 25dc ;(((((
to juz jakis 11 nieudany cykl ;((((

Przykro mi :( Ja uważam że w 13 cyklu się uda ;) Moja szczęsliwa liczba :) Głowa do góry ;) Uda się na pewno. A może już w 12?? ;) Pozdrawiam!!!

Witam bardzo wszystkie uczestniczki :)
od jakiegoś czasu czytam Wasze posty i pomyślałam, ze mogłybyście mi pomóc. od jakiś 3 m-cy staramy się z mężem o potomka. ostatnią miesiączkę miałam 21.12. na wszystkich forach jakie przeglądałam nie znalazłam "zadowalającej" mnie odpowiedzi. a mianowicie: nie dostałam okresu w wyznaczonym terminie (tj. 19.01) zrobiłam sobie test - wyszedł pozytywny. zrobiłam kolejny z innej firmy - tak samo II kreseczki. do gina idę dopiero 7.02 bo szybciej się nie dało :( nie wiem czy jest to możliwe aby test dał mi wynik fałszywie dodatni. poza tym nie mam typowych objawów ciąży. jedyne co zauważyłam to zmęczenie (jednak pracuje w szkole w nauczaniu początkowym i miałam bardzo dużo nadgodzin w ostatnim czasie) i ostatnio zaczęło mnie mdlić i zgaga się pojawiła (jednak i tu wyszukałam wytłumaczenie bo mam problemy z żołądkiem a dokładnie jest on bardzo wrażliwy).
Pomóżcie Dziewczyny czy już się cieszyć czy poczekać do wizyty czy może jednak skusić się na badanie krwi??? dodam, że idę jutro zrobić test na obecność przeciwciał bo mam grupę 0Rh- (i tu też się obawiam bo sobie troszkę poczytałam na ten temat nieprzyjemnych informacji).
Pozdrawiam cieplutko.

Jeśli masz dwa testy pozytywne to znaczy ze jesteś w ciąży, hcg we krwi powinno juz być powyżej normy, bo w moczu juz jest. Objawy tez wskazują na zmiany jakie teraz zachodzą w twoim organizmie, moja droga nie ma wyjścia czas na Gratulacje.

A co do grupy krwi to tez się nie martw na zapas, najpierw sprawdź jaka grupę ma ojciec dziecka; jeśli ma - to dobrze, a jeśli ma + to będziesz musiała w czasie ciąży kilka razy oznaczyc p/ciała. Teraz juz są szczepionki, które podaje się po porodzie jeśli występuje konflikt serologiczny ale to teraz nie jest ważne. Pozdrawiam

koleczka gratki moim zdaniem to ciaza:) tobie wyszly testy mi po spodziewnej @ nie wychodzily Beta tez niska a to poprostu za wczesnie bylo... poczekaj do wizyty chociaz lekarz bedzie ci kazal przyjsc za dwa tyg bo to za wczesnie najwyzej stwierdzi ci wczesna ciaze ale za dwa tyg i tak bedziesz musiala go odwiedzic ... u mnie bylo widac po 3 tyg od terminu miesiaczki serduszko juz bilo to byl 8 tydzien od ostatniej miesiaczki &&&&&&& trzymam oby to okazalo sie dzidziolkiem :) pozdrawiam

reklama
Dziewczyny... ja już nie wiem co ze mną... Zaraz się okaże, że jakąś urojoną mam... Wszystko się zaczęło od tego, że umówiłam się do dentysty, na chirurgiczny zabieg, już po tomografii żuchwy, zaczęło się przytulanie z mężem...Było to w tą niedzielę, 16.01. Od środy wieczora mam skurcze macicy i kłucie w jajniku, największe w lewym, choć bolą naprzemiennie, lekkie skurcze macicy - choć w nocy miałam przez to drętwienie w nogach... Oczywiście z moczu nic nie wychodzi, bo za wcześnie...no to na krew poszłam ale chyba też za wcześnie...w każdym razie nic nie wyszło. W gruncie rzeczy to dopiero 5 dni.. Ale skąd te objawy? Mam też mdłości- no normalnie objawy 3- 4 tygodnia ciąży...
Za godzinę idę do dentysty, cała drżę na samą myśl, że może akurat się udało a tu ten ząb......

Do góry