reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy to ciąża??? Objawy bardzo wczesnej ciąży

Witam was dziewczyny bardzo goraco :) Jestem nowa na forum ;) i juz mam do was pytanie..powiedzcie mi czy mozliwe jest ze jetsem w ciazy? 2 dni temu miałam owulacje i przytulalismy sie z mezem w dzien owulki rano a owulka byla pare godzin po przytulaniu(oczywiscie po przytulankach zrobilam to co polecaly mi kolezanki czyli nogi w gore i tak przez dluzsza chwile)..juz nastepnego dnia mialam straszyn bol glowy i małą biegunkę no i podwyższona temperaturę , wczoraj spalam popołudniu 4 godziny i ciężko mi się wstawało;) dziś w nocy strasznie bolał mnie brzuch tak jakby miała przyjść @ co jakis czas kłuje mnie w jajnikach... Nie wiem moze to ciaza a może sobie wmawiam.dodam tylko ze od 2 lat staramy się z mężem o dzidzie.

reklama
Witaj
Kochana dwa dni po owulacji nie da się określić czy jesteś w ciąży. Nawet jeśli wszystkie warunki zostały spełnione i doszło do zapłodnienia komórki jajowej to nie dotarła ona jeszcze nawet do jamy macicy. Po około tygodniu od zapłodnienia rozpocznie się proces zagnieżdżania jajeczka w macicy i jeśli zakończy się powodzeniem to dopiero wówczas można mówić o ciąży. Zdecydowanie za wcześnie byś czuła objawy takie jak zmęczenie, senność i inne o jakich piszesz. Oczywiście mogło dojść do zapłodnienia bo okres starań był sprzyjający i tego Ci życzę. Ale aby się o tym przekonać musisz poczekać do okolic planowanej miesiączki i zrobić test - "sikany" lub bardziej miarodajny, dający pewność test z krwi (oznaczenie betaHCG w surowicy krwi).
Moja rada: nie doszukuj się objawów na siłę, nie wsłu**** w swój organizm bo każdy skurcz jelit uznasz za objaw ciąży, a to nie wpływa dobrze na psychikę. Wiem coś o tym.
Pozdrawiam i życzę cierpliwości i II na teście za dwa tygodnie :)

Dzieki wielkie za odpowiedz:) hmm chyba masz racje zbyt bardzo chce zajść w ciąże i za bardzo o tym myślę wiem ze to nie dobrze ale nie potrafię o tym nie myśleć ;( jak narazie poczekamy i zobaczymy co pokaże test za 2 tygodnie;) Oby te dwie magiczne kreseczki się pojawiły:))

Monila doskonale Cię rozumiem, gdyż także bardzo pragnę zajść w ciążę. Wiem również, jak natrętne potrafią być te myśli i jak ciężko się ich pozbyć :) Ale wiem także, ze im bardziej się o tym myśli, im więcej znajduje u siebie objawów, tym większe jest rozczarowanie, gdy okazuje się że tym razem się nie udało. 3-mam kciuki za Twoje kreseczki, a Ty trzymaj za moje (miałam owulację wczoraj) więc pewnie razem będziemy testować :)

Witajcie
Monika nie ma co doszukiwać się domniemanej ciąży, bo później tylk ból i łzy.
A do mnie zawitała @:wściekła/y:. Jest mi strasznie smutno. Chyba się upiję.

Edytka nie martw się. Tulimy Cię :) Minie wstręciucha i znów najprzyjemniejsza część cyklu - staranka. A tak na marginesie to za każdym razem jak przychodzi do mnie @ to mam ochotę się upić. Upij się kochana - niedługo czeka nas wielomiesięczna abstynencja!! Wierzę w to ! :)

wróciłam... mialam zostać do jutra ale uprosiłam o wypis dzisiaj:)
w sumie za dużo sie nie dowiedziałam potwierdziło się moje pco i mam zbadane wszystkie hormony teraz z wynikami muszę jechać do mojego gina i zobaczymy co powie.. lekarz ze szpitala powiedział zebym znów zaczęła brać tabsy przez 3 m-ce może to pomoże a jak nie to w tedy stymulacja ale ja nie chce tych tabsów i może odraza mój gin zaproponuje stymulacje?? oby..

Monila----ja tez wypropowalam motywu ze swieca,zaraz po przytylanku,haha :-D
Mnie znowu zaczelo burczec w podbrzuszu,ale teraz to taj jakby na @ :wściekła/y:
Niedlugo sie dowiem...Powodzenia laseczki
Bafinko---o jaka stymulacje chodzi?jejku trzymam kciuki za Ciebie ;-)
Bree----czy to nick name zaciagniety z mojego ulubionego serialu ??:-):-):-)

reklama
Do góry