reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy to ciąża??? Objawy bardzo wczesnej ciąży

Cześć Dziewczyny!
Piszę do Was pierwszy raz choć od dawna Was czytam. Przede wszystkim witam wszystkich serdecznie.
Zdecydowałam się napisać bo już wariuję z nerwów. Od 5 dni spóźnia mi się miesiączka, co jeszcze nigdy mi się nie zdarzyło - mam regularne cykle 26-27 dniowe. Staramy się z mężem o dzieciątko od 4 mcy. W dniu spodziewanej miesiączki zrobiłam test ciążowy - wynik negatywny, dwa dni później zrobiłam ponownie (pierwszy poranny mocz) - również wynik negatywny. Czytałam, że czasem zdarza się, że testy nie wychodzą z uwagi na zbyt młodą ciążę. Nie mam pojęcia co innego mogłoby wpłynąć na zatrzymanie miesiączki. Nadmienię tylko, ze z innych objawów ew. ciąży mam bolesność (kłucie) w piersiach - stały się wrażliwe na dotyk. Podobnie jak przed miesiączką tylko intensywniej (przed miesiączką bolały mnie zwykle po bokach, a teraz bolą niemal całe). Innych symptomów specjalnie nie wypatruję, bo wiem, ze mogą być subiektywne. Mam wiele obaw, co do tych negatywnych testów,ale nawet nie chcę o nich głośno wspominać. Postanowiłam zaczekać do poniedziałku i powtórzyć test - to będzie już tydzień po spodziewanej miesiączce. Doradźcie coś dziewczyny, bo zwariuję.

reklama
bafinko- czytam was od czasu do czasu, ale nie odzywam sie, bo jakiegos lenia mam;) mam lepsze i gorsze dni..
zawsze jestem ciekawa co u Ciebie nie wiem jakis taki sentyment do Ciebie czuje heh;)
ja bym tego tyg nie wytrzymala;) i bym zrobila bete.. wiesz mojej kolezance lekarz pow ze za tydzien ma zrobic test, okazalo sie ze jest w ciazy, na usg nie bylo wiac, ale macica byla rozpulchniona, tzn. na usg bylo dosyc grube endometrium..
zycze Ci zeby lekarz tez to zauwazyl i zeby bylo ok. masz moze usg? z parametrow tez mozna wywnioskowac..

bree- dokladnie powtorz test, byc moze owulacja ci sie przesunela i to dobry znak! p.s. wiele dziewczyn piersi bolalay wlasnie tak jakby cale, mnie rowniez- nigdy wczesniej mnie nie bolaly no i sutki- straznie wrazliwe i nawet troszke powiekszone byly..
teraz to nie powiem wygladaja jak u rasowej mamusi;D:D

Ostatnia edycja:
kochana nie smutaj przesyłam uściski i jakieś słodycze na poprawę humorku:) może następnym razem się uda i urodzisz akurat po maturze:) ale bys miała nagrodę za zdanie:D

Dziękuje bardzo :) He he a kobiety w ciąży mają jakieś ulgi na maturze?? ;D Żartuje ;) Nie no, na razie się nie staramy o dzidzie.. Olivcia jest jeszcze malutka, może jak troche starsza będzie to się coś pomyśli. Ale jakby wcześniej wyszło że jednak dzidzia będzie, to też się będziemy cieszyc :) Pozdrawiam! ;**

Cześć Dziewczyny!
Piszę do Was pierwszy raz choć od dawna Was czytam. Przede wszystkim witam wszystkich serdecznie.
Zdecydowałam się napisać bo już wariuję z nerwów. Od 5 dni spóźnia mi się miesiączka, co jeszcze nigdy mi się nie zdarzyło - mam regularne cykle 26-27 dniowe. Staramy się z mężem o dzieciątko od 4 mcy. W dniu spodziewanej miesiączki zrobiłam test ciążowy - wynik negatywny, dwa dni później zrobiłam ponownie (pierwszy poranny mocz) - również wynik negatywny. Czytałam, że czasem zdarza się, że testy nie wychodzą z uwagi na zbyt młodą ciążę. Nie mam pojęcia co innego mogłoby wpłynąć na zatrzymanie miesiączki. Nadmienię tylko, ze z innych objawów ew. ciąży mam bolesność (kłucie) w piersiach - stały się wrażliwe na dotyk. Podobnie jak przed miesiączką tylko intensywniej (przed miesiączką bolały mnie zwykle po bokach, a teraz bolą niemal całe). Innych symptomów specjalnie nie wypatruję, bo wiem, ze mogą być subiektywne. Mam wiele obaw, co do tych negatywnych testów,ale nawet nie chcę o nich głośno wspominać. Postanowiłam zaczekać do poniedziałku i powtórzyć test - to będzie już tydzień po spodziewanej miesiączce. Doradźcie coś dziewczyny, bo zwariuję.

Kochana, mam podobny problem.. Też nie wiem od czego mogę mieć brak @, a okres ostatni miałam 4 sierpnia.. Eh. A test negatywny.

bafinko- czytam was od czasu do czasu, ale nie odzywam sie, bo jakiegos lenia mam;) mam lepsze i gorsze dni..
zawsze jestem ciekawa co u Ciebie nie wiem jakis taki sentyment do Ciebie czuje heh;)
ja bym tego tyg nie wytrzymala;) i bym zrobila bete.. wiesz mojej kolezance lekarz pow ze za tydzien ma zrobic test, okazalo sie ze jest w ciazy, na usg nie bylo wiac, ale macica byla rozpulchniona, tzn. na usg bylo dosyc grube endometrium..
zycze Ci zeby lekarz tez to zauwazyl i zeby bylo ok. masz moze usg? z parametrow tez mozna wywnioskowac..

bree- dokladnie powtorz test, byc moze owulacja ci sie przesunela i to dobry znak! p.s. wiele dziewczyn piersi bolalay wlasnie tak jakby cale, mnie rowniez- nigdy wczesniej mnie nie bolaly no i sutki- straznie wrazliwe i nawet troszke powiekszone byly..
teraz to nie powiem wygladaja jak u rasowej mamusi;D:D

kochana tak ci zazdroszczę pewnie masz już brzuszek wiesz ze to chłopczyk.. czujesz już ruchy??? to musi być cudowne... tak bym chciała żeby się udało... zdjęcia z usg nie mam

Cześć Dziewczyny!

jeśli nie boisz się wyniku i chcesz mieć 100% pewność to zawsze możesz zrobić betkę ja trzymam &&&

Tak właśnie myślę, że jeśli poniedziałkowy test znów będzie negatywny, to we wtorek zrobię bete. Trochę się boję rozczarowania. Na razie się nie nakręcam ani na tak, ani na nie - czekam. Ale jednak jakaś tam nadzieja kiełkuje.
Poza tym to w ogóle ten cykl był jakiś dziwny. Do owulacji śluz był ok - taki jak zwykle - później był szczyt śluzu (dużo białka jaka kurzego- ze tak to opiszę :)), potem śluz zaczął się zmieniać na biały mętny - ale pojawiały się również niteczki takiego śluzu jakby o cechach płodnego. Nie wiem czy dość jasno to przedstawiam. Nie miałam tego nigdy wcześniej, więc zwróciło to moją uwagę. Obawiam się że jeśli to jednak nie ciąża to może jakaś choroba. Dwa lata temu miałam usg narządów rodnych i wszystko było ok. W kwietniu miałam cytologię i wynik I. Więc najlepszy z możliwych, badanie ginekologiczne też miałam w kwietniu i wszystko było ok. Czy możliwe, że od tego czasu coś złego się wydarzyło?? Wiem, ze nie jesteście wróżkami :) Tak sobie tylko rzucam luźne pytania...

Tak właśnie myślę, że jeśli poniedziałkowy test znów będzie negatywny, to we wtorek zrobię bete. Trochę się boję rozczarowania. Na razie się nie nakręcam ani na tak, ani na nie - czekam. Ale jednak jakaś tam nadzieja kiełkuje.
Poza tym to w ogóle ten cykl był jakiś dziwny. Do owulacji śluz był ok - taki jak zwykle - później był szczyt śluzu (dużo białka jaka kurzego- ze tak to opiszę :)), potem śluz zaczął się zmieniać na biały mętny - ale pojawiały się również niteczki takiego śluzu jakby o cechach płodnego. Nie wiem czy dość jasno to przedstawiam. Nie miałam tego nigdy wcześniej, więc zwróciło to moją uwagę. Obawiam się że jeśli to jednak nie ciąża to może jakaś choroba. Dwa lata temu miałam usg narządów rodnych i wszystko było ok. W kwietniu miałam cytologię i wynik I. Więc najlepszy z możliwych, badanie ginekologiczne też miałam w kwietniu i wszystko było ok. Czy możliwe, że od tego czasu coś złego się wydarzyło?? Wiem, ze nie jesteście wróżkami :) Tak sobie tylko rzucam luźne pytania...

Może być czasem jakaś infekcja. Najszybciej poznasz po zapachu, jeżeli był nie przyjemny to infekcja..

Nie, no właśnie nie był nieprzyjemny. Był naturalny, ze tak powiem. Nie czułam też żadnego swędzenia, pieczenia czy innych objawów. Miałam kilka razy infekcję wiem, że nie da się jej nie zauważyć - przynajmniej u mnie. Teraz śluz mam biały, mętny, dość gęsty. Na wkładce wydaje się żółtawy - przepraszam za szczegóły ;) Sama już nie wiem. A ty IzuLQa masz jakieś objawy ciążowe? Widzę, że jesteś już mamusią - czy zauważyłaś u siebie, poza brakiem miesiączki, coś co mogłoby wskazywać na ciążę?

kochana tak ci zazdroszczę pewnie masz już brzuszek wiesz ze to chłopczyk.. czujesz już ruchy??? to musi być cudowne... tak bym chciała żeby się udało... zdjęcia z usg nie mam
ja juz przytylam ponad 20kg ale brzusia okraglego nie mam tylko wiekszy no i 2 faldki;/ (o zgrozo)
synus na 100% no i kopie jak szalony, czaaem jest wrec nie przyzjemniem bo ulozony jest glowka do gory, wiec czesto popuszczam jak dostane perfidnie w pecherz;/ no ale jest naszym malym cudem wiec nie ma co narzekac;) DSCF0379 - Kopia.JPGZobacz załącznik 282669Zobacz załącznik 282670

reklama
Witam.
Kobiety poradzcie dzisiejszy test znowu pozytywny wyniki z bety beda w poniedziałek wiec pewnie jestem w ciazy bo wymiotuje i maz stwierdził ze nie przetrwa tych dziewieciu miesiecy hihi. Ale nie w tym problem od wczoraj męcze sie z przeziebieniem co prawda bez gorączki ale katar, gardło i kaszel mnie meczy okropnie. Poradzcie co moge zrobic zeby w razie czego nie zaszkodzic dziecku.

Do góry