reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy to ciąża??? Objawy bardzo wczesnej ciąży

Witam.
Kobiety poradzcie dzisiejszy test znowu pozytywny wyniki z bety beda w poniedziałek wiec pewnie jestem w ciazy bo wymiotuje i maz stwierdził ze nie przetrwa tych dziewieciu miesiecy hihi. Ale nie w tym problem od wczoraj męcze sie z przeziebieniem co prawda bez gorączki ale katar, gardło i kaszel mnie meczy okropnie. Poradzcie co moge zrobic zeby w razie czego nie zaszkodzic dziecku.

ja jak tak mialam to gin kazal pic mleko z miodem:) pomoglo:)

reklama
ja juz przytylam ponad 20kg ale brzusia okraglego nie mam tylko wiekszy no i 2 faldki;/ (o zgrozo)
synus na 100% no i kopie jak szalony, czaaem jest wrec nie przyzjemniem bo ulozony jest glowka do gory, wiec czesto popuszczam jak dostane perfidnie w pecherz;/ no ale jest naszym malym cudem wiec nie ma co narzekac;)Zobacz załącznik 282668Zobacz załącznik 282669Zobacz załącznik 282670

hoho ale ten twój synuś jest już duży:) nawet rysy twarzy widać:) pewnie ju nie możesz sie doczekać aż weźmiesz go w ramiona:) ale się rozmarzyłam:):) kiedy ja to będe przeżywać....:(

Nie, no właśnie nie był nieprzyjemny. Był naturalny, ze tak powiem. Nie czułam też żadnego swędzenia, pieczenia czy innych objawów. Miałam kilka razy infekcję wiem, że nie da się jej nie zauważyć - przynajmniej u mnie. Teraz śluz mam biały, mętny, dość gęsty. Na wkładce wydaje się żółtawy - przepraszam za szczegóły ;) Sama już nie wiem. A ty IzuLQa masz jakieś objawy ciążowe? Widzę, że jesteś już mamusią - czy zauważyłaś u siebie, poza brakiem miesiączki, coś co mogłoby wskazywać na ciążę?

Wiesz, teraz prócz braku miesiączki to mam tylko to że brzuchol mi urósl i piersi, ale to pewnie temu że przytyłam troszke, chociaz na wadze tego nie widać. Miesiączke miałam mieć 1 września, tak wyszło z obliczeń, i w ogóle pojęcia nie mam co mogło ją zatrzymać, skoro test negatywny wyszedł.. W przyszłym tyg ide do doktorka na kontrole, może coś mi powie. Myslicie że mogą to być jakieś powikłania po czyszczeniu??
Kochana, a co do mojej ciąży, w której byłam w zeszłym roku, to na początku nic, zero objawów. A później po dniu spodziewanej miesiączki, po prostu brak @, urosły mi piersi (bardzo), wymiotowałam, miałam mdłości, zawroty głowy, ogólne zmęczenie, odrzuciło mnie od papierosów, alkoholu (fuj), drażniły mnie zapachy, mogłam jesć tylko owoce, miałam taki biały budyniowaty śluz, i temp 37,2 st :) Tyle pamiętam. Aaa, jak jeszcze nie wiedziałam że jestem w ciąży, to czułam się jak kobieta w ciąży. Moja podświadomośc tak pracowała że miałam takie odruchy "ochrony brzucha". Stałam się ostrożniejsza podczas seksu, przytrzymywałam pasy żeby mi brzucha nie uciskały. Nie zwracałam nawet na to uwagi, samo sie tak działo. A nie wiem czemu. :)

Witam.
Kobiety poradzcie dzisiejszy test znowu pozytywny wyniki z bety beda w poniedziałek wiec pewnie jestem w ciazy bo wymiotuje i maz stwierdził ze nie przetrwa tych dziewieciu miesiecy hihi. Ale nie w tym problem od wczoraj męcze sie z przeziebieniem co prawda bez gorączki ale katar, gardło i kaszel mnie meczy okropnie. Poradzcie co moge zrobic zeby w razie czego nie zaszkodzic dziecku.

Mleko z miodem i czosnkiem ;P Działa :) i nie szkodzi. Tylko oczywiście nie duże ilości, wszystko z umiarem. No a na gardziełko to tantum verde w tabletkach do ssania, jedna, dwie dziennie. A między czasie po prostu ssać hallsy, takie cukierki :) Mi tak lekarz kazał. I leżeć dużo i odpoczywać.

Dzieki za rady, dziś już lepiej tylko katarek mi został i glowa chwilami boli ale daje rade. Wymiotuje dosc często a lodówki staram sie nie otwierac bo zapachy mnie dobijaja. We wtorek ide do lekarza ciekawe czy teraz cos i powie wczoraj liczylam sobie dni wychodzi mi ok 5 tydzien trzymam kciuki.

reklama
Cały czas sobie powtarzam, ze muszę wyluzować. Wiem, że takie nakręcanie się nie przynosi nic dobrego. Ale sił starcza mi mniej-więcej do połowy cyklu ;)) Później aż do przyjścia @ jest coraz gorzej :)) Dzięki za wsparcie - właśnie dlatego postanowiłam się do Was zapisać :) Wiedziałam, ze Wy mnie zrozumiecie.

Do góry