reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy to ciąża??? Objawy bardzo wczesnej ciąży

hejka:)
tez o tym slyszalam, jak za czesto jest przytulanko to plemniki sa gorszej jakosci, wolniej sie poruszaja i duzo z nich szybko obumiera, mi gin kazal sie przytulaac co 2 dni, czesciej nie ma sensu bo jak plemniki sa "zdrowe" to i tak przezyja ze 3 dni i moze akurat zdarza na owulke:p
u mnie dzis 29 dzien cyklu, okresu nie ma, za to masa sluzu, ide jurro na bete - w sobote mam wesele i wole wiedziec o ew. ciazy zanim skusze sie na kieliszek wina, 3majcie wiec kciuki, jak wynik bedzie negatywny to chyba sie pochlastam:(

reklama
siemka:)
Chciałam się z wami podzielić moimi doświadczeniami z początków pierwszej ciąży.
Na poczatku czerwca zeszlego roku zaczęłam sie źle czuc np w czasie cwiczen na aerobiku pobolewal mnie brzuch, pozniej zaczelam byc bardzo senna,pojawily sie jakies bole piersi( ktorych nigdy wczesniej nie mialam nawet w czasie okresu) nawet pomyslam , ze moge byc w ciazy, ale szybko to odrzucilam poniewaz od paru lat mialam problemy z okresem takze nawet nie przywiazywalam wagi do tego czy juz mialam czy nie,bo sama sie z tym juz pogubilam.
kiedys bralam tabletki na uregulowanie, byla tez luteina i zastrzywki w koncu mialam dosc i powiedazialam sobie co ma byc to bedzie i odstawilam tabletki a okres oczywiscie raz byl a pozniej np 3 miesiace przerwy luteina i tak w kolko.
az do pamietnego czerwca zeszlego roku. nie powiem bo potajemnie juz marzyl mi sie dom, rodzina i dzidzius oczywiscie chociaz z moim partnerem roznie bywalo tzn coraz czesciej dochodzilo miedzy nami do klotni. w koncu kolezanka namowila mnie zebym zrobila sobie test. ja bez entuzjazmu zgodzilam sie na to chociaz i tak wiedzialam jaki bedzie wynik. nawet nie wyobrazacie sobie moge zdziwienia kiedy na tescie pojawily sie te magiczne 2 kreski. w momencie pojawily mi sie mroczki przed oczami i mysl ze to nie moze byc prawda a jesli to 'boze jak to mozliwe?" zaraz zakupilam 2 test i wynik potwierdzil sie, nastepnie wizyta u lekarza i pewnosc 100%. do tej pory nie wiem kiedy mailam ostatnia miesiaczke dlatego tez bylo kilka terminow porodu.
teraz jestem najszczesliwsza zona i mama i nie wyobrazam sobie zycia bez moich chlopakow.
p.s to moj pierwszy post i pisze troszke nie po kolei i chaotycznie , ale mam nadzieje , ze sie wdroze powoli w styl pisania;)

Dziewczynki, ja spotkałam sie takze z informacją, iż jesli chce sie zajsc w ciążę to najlepiej po dniach płodnych już nie współzyc, poniewaz wtedy jest mniejsza szansa na samoistne poronienie. W moim przypadku było tak, iż w listopadzie poroniłam będąc w 7tc, odczekałam 3 miesiace, które zalecił lekarz i w cyklu na przełomie lutego i marca kochałam sie z mezem tylko raz, trudno opisac moje zdziwienie gdy spoznil mi sie okres a test ciążowy pokazał 2 kreski:) Dzis jestem w 25tc.

martaik - to tylko pogratulowac
wiadać, ze aby zajsc w ciaze trzeba miec przede wszystkim duzo szczescia, czego i sobie i innym staraczkom szczerze zycze :)
a test wkoncu nie zrobilam, wybieralam sie od rana, a ze mieszkam poza miastem to zeby nie jechac na "pusto" mial ze mna jechac maz i swoje sprawy pozalatwiac, tak sie wybieral od rana, ze wkoncu sie nie wybral, to ja pojechalam sama - i okazuje sie, ze dzis juz ta maszyna do bety jest wylaczona, jutro nie robia badan hormonalnych, wiec wynik bylby dopiero w poniedzialek po poludniu... to sie wkurzylam i pojechalam do domu :(
jutro kupie test ciazowy, tylko boje sie, ze mi nie wykryje ew. ciazy, ze moze za wczesnie jest, dzis 30 dc i okresu nie ma (norma: 25-28dni)

dziękuję:) kula hula, radziłabym Tobie abyś nie piła na weselu, jeśli jesteś w ciąży to pierwsze trzy miesiące są najważniejsze- co z pewnością wiesz, kieliszek wina może nie zaszkodzić, ale tego nie możesz być pewna, lepiej nie ryzykować. Jeśli nie chcesz mówić o ewentualnej ciąży osobom z którymi będziesz sie bawiła to powiedz np ze bierzesz leki i dlatego nie mozesz pić. Sądzę iż możesz zrobić już test, ja zrobiłam w pierwszym dniu gdy miesiączka sie nie pojawiła, a zrobiłam zwyczajny test z rossmana i nie z moczu porannego, wyszedł wyraźnie. Życzę abyś zobaczyły na teście upragnione dwie kreseczki:)

dzieki dziewczyny:)
z tymi lekami nie musialabm kombinowac, mieszkamy poza miastem, do autobusu mamy pare km, wiec i tak zawsze musimy miec kierowce, wiec tym razem ja nim bede:)

reklama
Do góry