reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy to ciąża??? Objawy bardzo wczesnej ciąży

reklama
Witam was dziewczyny:-)
mam pytanie odnośnie temperatury..
nie znalazlam nic takiego, szukalam w googlach ale tam tez kazdy pisze co inego.. dlatego chcialam sie poradzic was.. no wiec staramy sie o dzidziusia.. @ mam miec 26.02 czytalam ze jezeli zajzie sie w ciaze to przed spodziewana @ jest podwyższona temperatura no i moj problem polega na tym ze nie wiem gdzie tą temperature mierzyć czy pod pachą, czy w pochwie ..? kiedy najlepiej? i ile ma wynonosić??

z góry dziekuje za pomoc i pozdrawiam was :tak:

Witam :-) może najlepiej zmierz w obu miejscach:tak: ,a potem porównaj wyniki. Ja osobiście przed zmierzeniem temp. przykładałam ciepłą rękę do czoła i jeśli nie było letnie tylko rozgrzane lub ciepłe ( co oznacza podwyższoną temp.) to mierzyłam i zawsze się sprawdzało. Z tego co kiedyś czytałam u kobiet na początku ciąży podwyż. temp.(od 37 stopni) utrzymywała się parę tygodni i ,że najlepiej mierzyć rano (choć u mnie nie robiło to żadnej różnicy). Najlepiej jednak zrób test ciążowy ,bo zdarzają się przypadki w ,których nie było podwyższonej temp. w ciąży lub była ona wynikiem czego innego:tak:
Pozdrawiam cieplutko;-)

Ostatnia edycja:
Witam was dziewczyny:-)

mam pytanie odnośnie temperatury..
nie znalazlam nic takiego, szukalam w googlach ale tam tez kazdy pisze co inego.. dlatego chcialam sie poradzic was.. no wiec staramy sie o dzidziusia.. @ mam miec 26.02 czytalam ze jezeli zajzie sie w ciaze to przed spodziewana @ jest podwyższona temperatura no i moj problem polega na tym ze nie wiem gdzie tą temperature mierzyć czy pod pachą, czy w pochwie ..? kiedy najlepiej? i ile ma wynonosić??​

z góry dziekuje za pomoc i pozdrawiam was :tak:
Oczywiście najlepiej w pochwie,nad ranem,gdy się obudzisz od razu mierz,zanim wstaniesz np.do WC,ale nie sugerowała bym się tylko temperaturą,zwłaszcza na tym etapie,masz jeszcze tydzień do @,nawet jak temp.będzie podwyższona,to i tak nie możesz być pewna,zrób test,ale jeszcze nie teraz,najlepiej dzień po spodziewanej miesiączce,chyba,że nie możesz wytrzymać,to kup bardzo czuły test i zrob go za kilka dni z 1szego porannego moczu.:tak:Powodzenia:-)

Cześc dziewczyny:-)
Jestem nowa i mam pytanie???
Żeby dostac @ muszę brac tabletki na wywołanie:no: i ostani @ dostałam normalnie ale jak tylko mi się skończyła @ to zaczęły mnie boleć sutki do takiego stopnia że nie mogę nawet ich dotknąc... czy to ciąża... bo nie chcę sobie robić nadzieji.
Mam też uderzenia ciepła i czasem mnie mdli ale nie wymiotuję... no i kłócę się z mężem... sama ze sobą nie mogę wytrzymac...
POMÓŻCIE!!!!!!!

My tu tobie nie odpowiemy na te pytanie:-) mozliwe ze jestes w ciazy:-) i mocno trzymam za to kciuki ale zeby rozwiac swoje obawy i nie robic niepotrzebnej nadzieji zrob test a jezeli jeszcze za wczesniej to niestety musisz poczekac a ze swojego doswiadczenie wiem ze to nie latwe:-)

Malgorzata31 ja jak robiłam pierwszy test to tak samo przed terminem @, jakies pare dni i w sumie coś bylo widać tzn. ze niby 2 kreska ale w sumie uważałam ze za bardzo wzrok wytężam i stad ona sie wzieła, a potem robilam 2 test 2 dni po terminie @ no i juz byly wyrazne 2 kreski takze poczekaj i zrob jeszcze raz test.

iwkamarchewka - typowe objawy psychozy i fobii ciążowej, wątpie że samej ciąży.
Normalny okres i ciąża? Fakt bywa... przy np. poronieniu

Ostatnia edycja:
A ja dzewczyny wiem ze objawy w ciazy moga byc przerozne-bo tym razem moimi pierwszymi byl ogromny bol glowy w miejscu zatok i biegunka:szok:a lekarz do mnie no tak to sa objawy ale zadko sie zdazaja...

Cześć Dziewczyny, jestem na BB nowa. Od 6 miesięcy staramy się o dziecko. W tym miesiącu 13, 14dc przytulanki 15dc OWU. I teraz pytanie... Nie wytrzymałam i zrobiłam test w 25dc (cykle 28 dniowe) ten o czułości 10, wyszła druga kreska blada. Oczywiście zachowałam sobie test i jak na niego patrzę to widzę tylko jakby ślad po kresce, prawie bez koloru. I mam wrażenie że tą różowawą kreseczkę widziałam oczami wyobraźni.Czy któraś zachowywała sobie teścik z bladziudką kreseczką? Drugi test zrobię już w dniu spodziewanej miesiączki o ile oczywiście jej nie dostanę, ale to jeszcze długie dwa dni...
Mialam tak samo,a nawet test robiłam później niż Ty i ta druga kreska wyszła mi bardzo,bardzo blada,nastepny zrobiłam po kilku dniach-już po spodziewanym term,@ i wyszła druga tez dość blada,ale już lepiej widoczna niż poprzednia,a i tak-jak widać byłam już na 100% w ciąży:tak:Powodzenia:-)
Cześc dziewczyny:-)
Jestem nowa i mam pytanie???
Żeby dostac @ muszę brac tabletki na wywołanie:no: i ostani @ dostałam normalnie ale jak tylko mi się skończyła @ to zaczęły mnie boleć sutki do takiego stopnia że nie mogę nawet ich dotknąc... czy to ciąża... bo nie chcę sobie robić nadzieji.
Mam też uderzenia ciepła i czasem mnie mdli ale nie wymiotuję... no i kłócę się z mężem... sama ze sobą nie mogę wytrzymac...
POMÓŻCIE!!!!!!!
może ból sutków to efekt działania tych tabletej na wywołanie-hormonów?:sorry:a współżyłaś w okresie dni płodnych?,bo inaczej to jak mogłabyś zajść w ciążę?

reklama
No pewnie że współżyłam... z mężem kochamy się codziennie.
ale teraz to już po fakcie bo w 16 dc dostałam @. Normalnie tracę nadzieję że wogóle kiedyś zajdę :no::no::no::sad:

Ostatnia edycja:
Do góry