reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy to ciąża??? Objawy bardzo wczesnej ciąży

reklama
Jeeeest! :-D Udało sie! dwie kreseczki :-)
Jedna duzo jasniejsza, ale mysle ze nie ma powodów aby robic test jeszcze raz:)
Ciesze sie jak głupia!!! Mam tylko nadzieje ze przez te 9 miesiecy wszystko bedzie w porzadku ze mna i maluszkiem:) Teraz prosic Bozie o zdrowko i opieke:D
Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie i te, które walczą o to, aby nimi zostac:) :*

Ciesze sie jak głupia!!! Mam tylko nadzieje ze przez te 9 miesiecy wszystko bedzie w porzadku ze mna i maluszkiem:) Teraz prosic Bozie o zdrowko i opieke:D
Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie i te, które walczą o to, aby nimi zostac:) :*
Życzę spokojnej ciąży i szczęśliwego rozwiązania:tak::-D

kazia* dziękuje za ciepłe słowa;-). A jak sprawa rozwiązała się u Ciebie?? Przepraszam jeśli już o tym pisałaś a ja nie doczytałam, ale kobietki tyle tych postów produkują że mogłam coś pominąć.
tootsi tak, wstawiłam sygnaturkę, mam nadzieję że to nie za wcześnie i nie zapesze;-).
kruka_pieczona gratuluję!!! Teraz dbaj o siebie i o to drogie maleństwo!

wielkie gratulacje.. :):-D Ojj Twoj facet sie ucieszy na pewno :)

Cześć Dziewczyny, jestem na BB nowa. Od 6 miesięcy staramy się o dziecko. W tym miesiącu 13, 14dc przytulanki 15dc OWU. I teraz pytanie... Nie wytrzymałam i zrobiłam test w 25dc (cykle 28 dniowe) ten o czułości 10, wyszła druga kreska blada. Oczywiście zachowałam sobie test i jak na niego patrzę to widzę tylko jakby ślad po kresce, prawie bez koloru. I mam wrażenie że tą różowawą kreseczkę widziałam oczami wyobraźni.Czy któraś zachowywała sobie teścik z bladziudką kreseczką? Drugi test zrobię już w dniu spodziewanej miesiączki o ile oczywiście jej nie dostanę, ale to jeszcze długie dwa dni...

Witaminy powinno się brac juz pol roku przed planowaną ciązą, więc wogle nie jest za wcześnie! I jak w drugim trymestrze? Pierwszy trymestr jest najważniejszy-dziecko sie całe wykształca i jest najbardziej podatne na wszystko.....

ja jak byłam u lekarza w pierwszym dniu 10 tc to zapytałam jak z witaminami. popatrzył na mnie i spytał " są mdłości?" jak potwierdziłam to usłyszałam " więc witaminy damy dopiero w drugim trymestrze bo teraz tylko to wszystko nasilą, teraz proszę brać tylko kwas foliowy bo jest najważniejszy "..
także co lekarz i co kobieta to inna opinia.. Myślę, że powinna sama sobie odpowiedzieć na pytanie czy ich potrzebuje... ja nie biorę i nie czuję się przez to jakoś gorzej a i płód się rozwija tak jak powinien...:rolleyes2:

pozdrawiam

a ja witaminy brałam od początku-zwłaszcza jak miałam mdłości i wymioty,bo po takich wymiotach to wiadomo,że braki w pożywieniu były i hemoglobina leci w dół:sorry:.Więc witaminy dla kobiet w ciąży,po śniadaniu:tak:.Sa już takie witaminy,które pomagają zwalczyć mdłości nawet. Ciężko jest zwłaszcza o tej porze roku dostarczyć swojemu organizmowi,a tym bardziej jeszcze dziecku w brzuszku odpowiednią ilośc witamin i minerałów w codziennym pożyweniu,preparaty dla kobiet w ciąży nam w tym pomagają i sa odpowiednio skomponowane la naszych i maluszka potrzeb:tak:
A jesli chodzi o pytanie w wątku,to u mnie nie odrazu fasolke było widać-dopiero gdzies w 7mym,czy 8mym tyg.choć miałam usg dopochwowe-nie wiem gdzie ona się wczesniej schowała:-D,ale po 1szej wizycie musiałam się zgłosić za tydzień jeszcze raz,by potwierdzić

reklama
Ja dzis zrobilam test i wyszly mi dwie kreseczki druga troche jasniejsza ale jest widoczna:-) z moich pierwszych obiawow to chyba tylko sennosc i troszke podwyzszona temperatura a tak pozatym to nic troszke bolal mnie piersi ale to tak zwykla jak przed @:-) zycze wam zebyscie tez zobaczyly dwie kreseczki:-)

Do góry