reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy to ciąża??? Objawy bardzo wczesnej ciąży

Zrobiłam test. Niesamowite 2 kreseczki wyszły!!!!!!!! Boże jaki to piękny widok! Czułam że coś się zmienia w moim ciele. Teraz jeszcze bete dla pewności zrobie i do lekarza się udam. Wolę być pod kontrolą od początku bo z zajściem w ciążę miałam trudności.
Tootsi a Ty kiedy coś będziesz wiedzieć??

reklama
Gratuluję!!! Bycie mamusią to niesamowita sprawa :) hmm...poczekam jeszcze na okres...jesli nie dostane to tak za 3, 4 dni zrobie test..ojoj..ale by bylo gdybym po tym jednym razie (z zebezpieczeniem) wpadla,jak ja bym to rodzinie wytlumaczyla..buuu..a, jak bedziesz miala kiedykolwiek pytania co do ciazy to mozesz smialo pisac,sa tu doswiadczone mamusie,ktore na pewno cos Ci podpowiedza.Jeszcze raz gratuluje :)

Dzięki tootsi, myślę że będę miała mnóstwo pytań, więc chętnie będę korzystać z rad już doświadczonych mamuś.
A Ty daj znać jak już coś będziesz wiedzieć. Rzeczywiście byłaby to wpadka, po jednym razie i jeszcze z zabezpieczeniem.

Myśmy starali się od czerwca 2009. Udało nam się w grudniu tego samego roku. Co miesiąc robiłam test bo wydawało mi się ze mam typowo ciązowe objawy... Gdy już przestałam robić testy to nagle w sylwestra tego roku przy szybszej jeździe samochodem robiło mi się niedobrze. Już wtedy wiedziałam. że jestem w ciąży. Ale testu nie robiłam nadal - nie wiem czemu :D to był już 3 tc i 3 dzień ciąży. Później doszła wielka senność ból podbrzusza jak podczas okresu (ale go nie było), ból i nabrzmienie piersi (ogólnie mam spore a teraz to już wgl mi się do stanika nie mieszczą a dopiero wchodzę w 3 miesiąc :D mój facet się nabija ze mnie i woła na mnie "cycata" hehe), potem zachcianki i wrażliwość na zapachy, a na końcu poranne mdłości. Teraz jestem w 9 tc i zostało mi już tylko wieeeelkie zmęczenie i te mdłości ale już nei podczas jazdy samochodem na szczęście :)

Ostatnia edycja:
nie wiem sama,juz po stosunku sie martwilam..mam jakas blokade psychiczna,to przez porod i natlok obowiazkow chyba. przez 3 lata tylko stosunek przerywany w dni plodne i nie plodne a tutaj sie zabezpieczylismy i mam schizy..obawa, ze znowu zajde w ciaze,ehhh(sorki za zbyt nie zrozumiale pismo,ale husiam malego :D i ciezko sie pisze)

"mój facet się nabija ze mnie i woła na mnie "cycata" hehe"
moj na mnie mowil ciezarowka :/ a od kumpeli kiedys uslyszalam tirowka hehe, nie wiedziala jednak co to naprawde oznacza,kiedy ja uswiadomilam to pol dnia mnie przepraszala :D

miała babka wyczucie :D ciężarówka to ja sama o sobie mówię, bo mi się to spodobało :) myślę, że do tego wszystkiego po prostu trzeba podejść z przymrużeniem oka i z "jajem" bo znam kilka kobiet/dziewczyn które się obrażają za tego typu stwierdzenia :)

Witam.
Od jakiegoś czasu mierzę temperaturę (jak zalecili na innych forach, przed wstaniem z łóżka, około godziny 7). Kilka dni przed i w czasie ostatniego okresu miałam temperaturę 36,4, natomiast później już 37,4; 37,8, a nawet dochodziło do 38 stopni. Czy możliwe jest, żeby przyczyną tych temperatur była ciąża?

reklama
Witam.
Od jakiegoś czasu mierzę temperaturę (jak zalecili na innych forach, przed wstaniem z łóżka, około godziny 7). Kilka dni przed i w czasie ostatniego okresu miałam temperaturę 36,4, natomiast później już 37,4; 37,8, a nawet dochodziło do 38 stopni. Czy możliwe jest, żeby przyczyną tych temperatur była ciąża?
ja tam nie wiem, czy możliwe...:baffled: z pewnością w ciąży na początku temperatura może być podwyższona- koło 37 (czasem całą ciążę się utrzymuje).

idź po test i zrób sobie oznaczenie poziomu Beta HCG to będzie wiadomo.

Poza tym... jest tu wątek o objawach bardzo wczesnej ciąży- poczytaj.
https://www.babyboom.pl/forum/ciaza-porod-polog-f14/objawy-bardzo-wczesnej-ciazy-32907/

Pamiętaj też, że forum internetowe to nie lekarz a piszesz że na innych forach coś Ci zalecano. Gdyby jedynie podwyższona temperatura ciała była objawem ciąży, to pewnie na początku każdego przeziębienia kobiety by myślały że są w ciąży.

Ostatnia edycja:
Do góry