reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy to ciąża??? Objawy bardzo wczesnej ciąży

Niestety ale to nie ciąża:-( tylko zespół policystycznych jajników:-( bez leczenia nie zjde sama w ciąże:( dlatego dziewczyny jeśli spóźnia wam się okres w momęcie starania o dziecko a test wychodzi negatywnie idzcie do lekarza i niech zrobi wam dopochwowe usg we wczesnym stadium można zajśc w ciąże ale lepiej się przebadac:) Powodzenia wszystkim starającym się:) mnie to narazie nie dotyczy bo sama w ciąże nie zajde:(:(:(:(:(:(:-:)-:)-:)-:)-(

reklama
Hej.

Opisywałam już swoją historię na tym forum tylko na innym wątku:
https://www.babyboom.pl/forum/ciaza-porod-polog-f14/czy-jestem-w-ciazy-35195/index7.html

W czwartek byłam na usg i pokazało pęcherzyk o średnicy 3mm.
Gdyby nie fakt, że byłam na tabletkach anty, to - licząc od ostatniego krwawienia - byłby to 4t4d ciąży. Jakiej wielkości powinien być wtedy pęcherzyk?

Gin chciał żebym zgłosiła się do niego za tydzień, żeby zobaczyć czy pęcherzyk rośnie, więc już za 4 dni czeka mnie kolejne usg.
Poza tym polecił mi witaminy feminatal800.

W poniedziałek, 18.01, zrobiłam badanie z krwi - beta wyszła 350. Może powtórzyć to badanie jutro? :) Bo nie wytrzymam chyba z tym wszystkim do czwartku. :)

Poza tym dziwnie się czuję, zrobiłam się strasznie ospała, raz jestem głodna, a innym razem nie mogę patrzeć na jedzenie... :(

Witam dziewczyny mam takie pytanko czy 7 dni po owulacji moga pojawić się pierwsze objawy ciązy bo przytulalismy się ładniej mówiąc w dwa dni przed owulacją i w dzień ten jako tak niemam żadnych objawów tylko drugi dzień utrzymuje mi sie temperatura 37,3 i 37,7 a także jestem dziwnie słaba wiecznie mi duszno i śluz od 17 czyli od dnia owulacji jeszcze utrzymuje się jest taki białawy bardzo prosze o wszelkie sugestie i odpowiedzi z góry dziękuję i pozdrawiam was dziewczyny

Witam dziewczyny mam takie pytanko czy 7 dni po owulacji moga pojawić się pierwsze objawy ciązy bo przytulalismy się ładniej mówiąc w dwa dni przed owulacją i w dzień ten jako tak niemam żadnych objawów tylko drugi dzień utrzymuje mi sie temperatura 37,3 i 37,7 a także jestem dziwnie słaba wiecznie mi duszno i śluz od 17 czyli od dnia owulacji jeszcze utrzymuje się jest taki białawy bardzo prosze o wszelkie sugestie i odpowiedzi z góry dziękuję i pozdrawiam was dziewczyny
Próbując odpowiedziec na Twoje pytanko,to fakty są takie,ze zapłodnione jajeczko zagniezdża się w śluzowce maciy ok.6go dnia po zapłodnieniu i czuły test ciążowy może już na tym etapie wykryć ciązę,ponieważ poziom hormonu HCG gwałtownie rośnie-więc można miec objawy ciążowe takie jak choćby ból w dole brzucha lub/i krzyżow,często w momencie zagnieźdżania się jajeczka kobiety odczuwają ten ból,ale niekoniecznie-to sprawa indywidualna,temperatura te z jest jednym z objawow wczesnej ciąży(ta mierzona w pochwie).Najlepiej zrobić test ciążowy z pierwszego porannego moczu,moze już coś pokaże:tak:

Mnie osobiście to pierwsze oznaki dał kręgoslup , pojawil sie ból , no i piersi zrobily sie wrazliwe na dotyk:-D ,a w pierwszy dzień planowej@ kiedy nie dostałam to piersi odrazu wypelniły sie ,tak jakby odrazu napuchły, a to poprostu woda zaczęła sie juz w nich zbierać , bardzo czesto to sie zdarza:-)

Ja miałam na początku drażliwość, huśtawka emocjonalna, temp. jeszcze mi skakała jak szalona, potem zaczęły mnie piersi masakrycznie boleć, i podobno już mi się sylwetka zmieniła także, potem zaczęło mnie odpychać na niektóre zapachy, sennosć, płaczliwość, nudności i teścik 25 listopada wyszły dwie kreseczki :)

U mnie było tak że przed @ pobolewało [zawsze bolało gdy pojawiało się krwawienie @] i kuło mnie podbrzusze potem ściemniały mi sutki i powiększyły się gruczoły ,do okropny ból brodawek.
ze 3 dni przed przestało pobolewać podbrzusze.I do chcili obecnej nie boli tylko sutki strasznie bolą.Teraz umawiam się do lekarza bo teściki pozytywne .

reklama
U mnie było tak że przed @ pobolewało [zawsze bolało gdy pojawiało się krwawienie @] i kuło mnie podbrzusze potem ściemniały mi sutki i powiększyły się gruczoły ,do okropny ból brodawek.
ze 3 dni przed przestało pobolewać podbrzusze.I do chcili obecnej nie boli tylko sutki strasznie bolą.Teraz umawiam się do lekarza bo teściki pozytywne .

noto gratuluje :) :-D

Do góry