reklama
aniutka__
Aktywna w BB
malpajaja Tobie też się uda, trzymam kciuki !!
kerna
http://www.lauraziobro.pl
Witam i gratuluję fasolki ANIUTKA. A ja mam pytanie. Do objawów jak bardzo wczesnej ciązy można zaliczyć zmanę szyjki macicy??? Ciekawi mnie jak długo po zapłodnieniu szyjka się zmienia i jak. Ale z tego co się orientowałąm to może to być różnie .....ktoś coś wie:-)????
Witam wszystkich, jestem nowa, 4 tc. Ostatnio na USG lekarz jeszcze nic nie widział, robię bhcg i USG w przyszły czwartek. Faktycznie pierwsze dni ciąży trochę bolą...ale nerwy są zawsze. Pozdrawiam wszystkie mamuśki
a ja się zastanawiam czy przez brak @ mam się zacząć bać. spóźnia mi się 3 dzień, a wcześniej miałam zawsze regularne. ponadto zawsze przed @ bolały mnie piersi, a teraz nic tylko może jak lekko nacisnę sutka. jeszcze dzisiaj dwa razy zakuło mnie w jajniku. a wy jak myślicie?
Szyjka w czasie cyklu się zmienia. Po miesiączce jest twarda, zamknieta i jest nisko osadzona. Potem sie podnosi i coraz bardziej mięknie i otwiera się. "Szczyt" osiąga w momencie jajeczkowania, jest pulchna jak poduszka. Jeżeli dojdzie do zapłodnienia to już taka zostaje. Jeżeli nie, wraca powoli do staniu takiego jak zaraz po okresie. Dlatego jak okres spóźniał się o 2 dni, zbadałam szyjkę to stwierdziłam, że okresu się raczej prędko nie doczekam... ;-) Nawet jak dostałam plamienia (ta zmyłka ;-)) to szyjka nadal była mieciutka. Potem jeszcze inne objawy i sprawa jasna!Witam i gratuluję fasolki ANIUTKA. A ja mam pytanie. Do objawów jak bardzo wczesnej ciązy można zaliczyć zmanę szyjki macicy??? Ciekawi mnie jak długo po zapłodnieniu szyjka się zmienia i jak. Ale z tego co się orientowałąm to może to być różnie .....ktoś coś wie:-)????
hej!
czy możliwe jest to żebym miała problemy ze wstawaniem w 4 tygodniu?? jak próbuję wstać łóżka to czuję straszne napięcie i muszę się przewracać na bok i powoli wstawać żeby wogóle wstać..dodam jeszcze że cały czas czuję okolice żoładka są gorące a podbrzusze zimne jak dotykam... będę wdzięczna za odpowiedzi
czy możliwe jest to żebym miała problemy ze wstawaniem w 4 tygodniu?? jak próbuję wstać łóżka to czuję straszne napięcie i muszę się przewracać na bok i powoli wstawać żeby wogóle wstać..dodam jeszcze że cały czas czuję okolice żoładka są gorące a podbrzusze zimne jak dotykam... będę wdzięczna za odpowiedzi
reklama
S
SugarbabyLove
Gość
hej!
gorące podbrzusze to normalka. a tymbardziej na początu ciąży... tam sie poprostu robi miejsce na dzidziusia wszystkie narządy będą teraz wyżej dlatego możesz czuć ból i dyskomfort. ze wstawaniem z łóżka róznie bywa każda z nam inaczej troche to przechodzi. Moim zdaniem nie masz sie czym niepokoić.:-)
Podziel się: