reklama
mamoośka
Fanka BB :)
Wydaje mi się,że niepotrzebnie widzicie wszystko w czarnych barwach.witam was wszystjkie! my z męzem taż sie nad tym zastanawiamy, Jasiek ma juz5 lat a tak naprawde dopiero i trudno powiedziec co bedzie pozniej, jednak sie martwimy i niestety piszmey czarne scenariusze
P
Patrycja22
Gość
Wiecie co mnie najbardziej przeraża? Chcemy dobrze wychować swoje dzieci, ale okazuje się, że w dzisiejszym świecie nie to jest najważniejsze. Najważniejsze okazuje się wychowanie człowieka, który da sobie radę w życiu. Smutne to jest ale prawda. Staram się wychować swojego 6-latka jak najlepiej, ale to grupa rówieśnicza ma na niego największy wpływ. Teksty jakie przynosi z przedszkola budzą we mnie przerażenie. Zdarzało się, że ktoś go bił a on nie oddał bo tak był nauczony przez nas, tylko stał jak ta ciapa i płakał. Z wiekiem samo życie go nauczyło inaczej. Nie jest agresywny, nigdy sam nie zacznie bójki, ale jak dostanie to teraz nie odpuści. Wydaje mi się, że da sobie radę w życiu, jest pewny siebie, potrafi dopomnieć się o swoje. W moich czasach uchodziło by to za cwaniactwo a obecnie jest normą i wiele razy spotkałam się z opinią, że lepiej mieć żywe dziecko niż ciapę, bo sobie w życiu poradzi. Co o tym sądzicie?
Dołączę się dowątku, zaciekawił mnie. Ja myślę, że dziecko uczyc rozpychać się łokciami nie ma co. Należy wpajać dzieciom zasady, a nie uczyc praw dzunglii. Samo życie ich jeszcze nauczy rywalizacji, a zasad jak za młodu sobie nie wpoją, to nigdy już się nie nauczą.
mamoośka
I tu masz racje,ale też nie można pozwolić,żeby nasze dziecko było taką sierotką do bicia,popychania itp.Uważam,że powinno wiedzieć co mu wolno a co nie.Dołączę się dowątku, zaciekawił mnie. Ja myślę, że dziecko uczyc rozpychać się łokciami nie ma co. Należy wpajać dzieciom zasady, a nie uczyc praw dzunglii. Samo życie ich jeszcze nauczy rywalizacji, a zasad jak za młodu sobie nie wpoją, to nigdy już się nie nauczą.
chryzantema78
Zaciekawiona BB
Racja, powinno też wiedzieć co innym wolno w stosunku do niego, a co nie
To nie wystarczy. Dziecko powinno też wiedzieć, jak reagować w niekorzystnych dla niego sytuacjach.
reklama
mamoośka
PopieramTo nie wystarczy. Dziecko powinno też wiedzieć, jak reagować w niekorzystnych dla niego sytuacjach.
Podziel się: