reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Witam z rana :-):-)
Dzisiaj też zapowiada się piękny dzień, normalnie lato :tak::tak:
Justyna ja też uważam że to niezbyt dobrze trzymać tą nadżerkę ale powiedz to mojej lekarce :crazy::crazy: muszę do innej się wybrać :tak::tak: czyżby twoja sąsiadeczka podpadła i spiskujecie przeciw niej ;-):-D:-D chcecie ją do pierdla zamknąć :-D:-D
Mandziula o tak Ty teraz odżyjesz, dzieci na podwórko i hulaj dusza piekła nie ma :-D:-D
Madzienka foch minął, my jeszcze do 19.30 siedziałyśmy na placu :tak::tak:
Karlita chwal tu się szybko tym konikiem :tak::tak: głosik na Twego bloga oddany :tak::tak: zresztą ja jestem stałą czytelniczką Twoich "wypocin" ;-);-):-p:-p
Mirosia ale Twoja Marzenka urosła :szok::szok: fajnie było Was wczoraj spotkać szkoda tylko że tak krótko :tak::tak:
Elza nie wszystkie matki potrafią spojrzeć "trzeźwo" na własne dziecko ;-);-):tak::tak:
Motylla super że syropki pomagają i kaszelek odpuszcza :tak::tak:
Iwonka to ja byłam pierwsza z rana tylko że teściowa zadzwoniła i nie mogłam posta dokończyć :-p:-p
Zmykam ogarnąć chałupkę i do reala bo dzisiaj mają być w promocji kucyki Pony i może uda mi się kupić dla Mai :tak::tak:

reklama
ale jest bosko na dworze...wychodzę i nie wracam....:tak:

dzisiaj P odbiera Julke więc jeden kursik mniej można dłużej pospacerować...

Madzienka tak byłam w luxmedzie:tak:. Czy oprócz luxmedu gdzieś jeszcze przyjmuje? Też długo czekałaś w kolejce na wizytę?

Tak ma swój rodzinny;-)gabinet Maxxmed - Centrum Zdrowia i Urody
ja zawsze starałam się rejestrować na pierwsze numerki bo z każda późniejszą wizytą było coraz większe opóźnienie...ale co sie dziwić jak na wizytę luxmed przeznacza 10 minut:sorry:
mimo niepokojących opinii w Internecie, szczerze Ci ją polecam....

Madzienka foch minął, my jeszcze do 19.30 siedziałyśmy na placu :tak::tak:

hehehe bo to był foch na nas:-D:-D:-D:-D

Karlita jaki konik pokaż i to szybko...!!!

Iwonka dzisiaj w pracy??udanego dnia

zmykam szykować się na spacerek...miłego dnia

Madzienka tak w pracy, kiszę się przez szybę;-)

Anaconda dobra dobra, Ty już się tutaj nie zasłaniaj teściową:-p

Dziewczyny, jakiego ortopedę dziecięcego polecacie??? Byliśmy kiedyś u dr Kandzierskiego ale teraz nie przyjmuje już w sanitasie a nie wiem gdzie...

Witam,

M drzemkuje a ja jak zwykle z kawką:tak:
Rano zaliczyliśmy spacerek z Normatywną i śpiącą Królewną:-), dzięki ciociu za prezencik dla Michała:happy::happy::-):-)

Wywaliłam z szafy wszystkie letnie ubrania, mina mi zrzedła jak zaczęłam je przymierzać:no::crazy::wściekła/y:, muszę zrzucić nadprogramowe kg...

Madzienka nie miałam wyboru z godziną, potrzebowałam wizytę na już i akurat ona miała wolne numerki:tak:,no i nie wiedziałam że u niej wizyta trwa nie 10 min tylko nawet czasem i pół godziny:-Dzaskoczyło mnie to że mimo iż była godz 21 to ona wcale nie śpieszyła się by szybko mnie się pozbyć;-). A Ty chodziłaś tam do tego gabinetu na Niecałą??

Anaconda jedziecie na weekend do teściowej?

Iwonka tak byłam prywatnie:tak:, a jak zdrówko Cypka?
Podobno dr Kiełbasa i Hasiec są dobrzy, my chodziliśmy do dr Parol do Sanusa i też było ok.

Motylla
dobrze że Radek mniej chrypi:tak:

Eliza
możesz podać mi przykład złego zachowania H? Bo czasem jak mojemu M coś odbije to zastanawiam się czy z nim wszystko ok:baffled::hmm:

Zmykam, jeszcze mam sporo roboty, pakowanie prasowanie czyli to czego nie cierpię:no:

Ostatnia edycja:
Witam. Ale mi się chce spać... nie przez to, że po północy poszłam spać tylko przez Radka, który obudził się po 2:confused2:... wzięłam go do nas ale też mu coś nie pasowało i dokuczało... dobrze po 3 go eksmitowałam do jego łóżeczka, a po chwili obudził się Krystek i wysadziłam go na nocnik i już nie chciał do swojego łóżka tylko do nas przyszedł, jak trochę usnął to go zaniosłam do jego łóżka i jak już Krystek leżał u siebie to poszłam po Radka bo siedział u siebie i płakał i znowu do nas zawędrował i chyba dobrze po 4 usnął:szok: a ja chwilkę po nim i rano obudził się po 8. I niestety dziś antybiotyk poszedł w ruch:confused2:.
Justyna, Normatywna: Fajnie, że razem spacerujecie :tak:
Karlita: Pochwal się konikiem;-)

Ale bosko na dworze...jak ja uwielbiam taka pogodę!!!!!ale po 3 dniach całodziennych spacerków moje nogi odmawiają posłuszeństwa:-D:-D:-D

dzisiaj odwiedziliśmy z Lenka Olimp i zwiedziłyśmy tamte okolice...a popołudniu cała rodzinką ruszaliśmy na deptak, na lody...pierwszy raz też zajrzałam do tamtejszego H&Mu i już zakochałam się w tej lokalizacji:tak::tak:
Beatko mają o wiele więcej rzeczy(kupiłam wszystko na co polowałam w plazie:tak:) i 3 piętra i jest winda, więc następny spacerek kierunek Krakowskie;-):-p

Dziewczyny, jakiego ortopedę dziecięcego polecacie??? Byliśmy kiedyś u dr Kandzierskiego ale teraz nie przyjmuje już w sanitasie a nie wiem gdzie...

my chodzimy do Raganowicza i jesteśmy zadowoleni...

Madzienka nie miałam wyboru z godziną, potrzebowałam wizytę na już i akurat ona miała wolne numerki:tak:,no i nie wiedziałam że u niej wizyta trwa nie 10 min tylko nawet czasem i pół godziny:-Dzaskoczyło mnie to że mimo iż była godz 21 to ona wcale nie śpieszyła się by szybko mnie się pozbyć;-). A Ty chodziłaś tam do tego gabinetu na Niecałą??

chodziłam do LuxMedu ale teraz planuje obejrzeć lokal na Niecałej bo cena podobno taka sama jak w LuxMedzie:tak:
super że spacerek udany....

Motylla współczuje nocki z wędrowiczkami

Witam wieczorową porą :-):-)
Oj jaki ja zabiegany dzień dzisiaj miałam i sama nie wiem czy go zaliczać do szczęśliwych czy do pechowych :-p:-p
Na biegusa po Majkę do przedszkola i na biegusa na basen, dopiero po nim trochę odsapnęłam :tak::tak:
A jutro z rana znowu załatwianie spraw mnie czeka i nie wiadomo czy uda nam się pojechać do mamy na weekend, ale będę się bardzo starała :tak::tak: auto nadal nienaprawione i do niedzieli na pewno jeździć nie będzie :crazy::crazy:
Madzienka jednak na Olimp uderzyłaś ;-);-) ja jutro miałam się wybrać do "chińczyka" na Zana ale znowu mi plany pomieszano :sorry::sorry:
Justynka na weekend wybieraliśmy się do mojej mamy ale nie wiem czy nam ten wypad wypali, jutro się wszystko rozstrzygnie :tak::tak: a Wy jutro jedziecie? :confused::confused:
Iwonka z ortopedą nie pomogę, my chodziliśmy prywatnie do LuxMedu ale do jakiego lekarza to już nie pamiętam :no::no:
Motylla oby Radzio dał Wam tej nocy pospać :tak::tak: i oby antybiotyk szybko pomógł :tak::tak:

kurcze ale jestem padnięta....jak wyszłam z domu po 6 rano do pracy to wróciłam po 20...praca, zajęcia otwarte w przedszkolu Cz, długi spacer z Cz i zakupy w sklepie....jak w końcu usiadłam to nie wiedziałam jak się nazywam....ale tak na prawdę dopiero teraz mam chwilę dla siebie....

anaconda ale to wszystko zależy od wielkości nadżerki....mój gin powiedział że ja mam małą ale skoro planuje drugie dziecko to dopiero po porodzie się nią zajmiemy

justynka twój Michaś jest nad wyraz mądry zdolny i itp. w porównaniu z H.....opowiem Ci wszystko przy najbliższym spotkaniu...ale tak dla przykładu dzisiaj np próbowała zjeżdżać z górki na trawie....getry do śmietnika a i najwidoczniej wzięła sobie do serca powiedzenie że grunt to zdrowie bo jadła ziemię....

madzienka och jak ja Ci zazdroszczę tych spacerków...

Witojcie, czytam na bieżąco ale z pisaniem gorzej.
Żyję perspektywą spotkania się z niektórymi w poniedziałek:tak:. Imprezy coraz bliżej, Olek wystrojony jak ta lala, dziś pantofle kupiliśmy i ciągle żywnościówkę dokupujemy polując na promocje:-p. W szafkach już powoli miejsca braknie :tak::-D. Olek ma kwiaty w podziękowaniu nieść dla s. która ołtarz ozdabia:tak::cool:. Matka cwana wkręciła się w upieczenie chleba do niesienia z darami - mam ambitny plan zrobienia kolorowego winogrona i hostii:-p jako dekoracji. Z działką też powoli ruszamy - studnię będziemy wybijać, przeglądamy katalogi z domami i prawie wszystko na jedno kopyto jest :confused2: tylko elewacje różne.

Motylla, współczuję nocki, oby ta lepsza była:tak:. Moi znowu gadają przez sen:-p, to idzie się pośmiać. Ostatnio Juli: "Proszę pana, jak się pan nazywa" albo " siema".
Madzienka, jutro po przyprawy wybywam. Jakby któraś chciała to pisać na PW lub FB.
Normatywna, spóźniony ale słodziutki buziaczek dla Natalki.
Anaconda, dasz radę ;-);-), powodzenia w załatwianiu spraw.
Elza, co do gatek na fit figurę to zakupiłam przed Bożym Narodzeniem takie a'la gorset na ramiączkach i wszystkie wałki mi znikają i 2 rozmiary mniej.
Aluśka, wytrwałości i dużo sił dla Ciebie i Martynki.

reklama
Witam. Pierwsza:-D Radek jeszcze śpi, Krystek przed 7.30 wstał i mnie obudził:baffled:, gdyby nie on to bym sobie dłużej pospała ale mój smyk stwierdził, że już się wyspałam i pora wstawać:eek:.
Witam wieczorową porą :-):-)
Oj jaki ja zabiegany dzień dzisiaj miałam i sama nie wiem czy go zaliczać do szczęśliwych czy do pechowych :-p:-p
Na biegusa po Majkę do przedszkola i na biegusa na basen, dopiero po nim trochę odsapnęłam :tak::tak:
A jutro z rana znowu załatwianie spraw mnie czeka i nie wiadomo czy uda nam się pojechać do mamy na weekend, ale będę się bardzo starała :tak::tak:
Obyś mogła szybko załatwić sprawy i pojechać do swojej mamy:tak:
Witojcie, czytam na bieżąco ale z pisaniem gorzej.
Żyję perspektywą spotkania się z niektórymi w poniedziałek:tak:. Imprezy coraz bliżej, Olek wystrojony jak ta lala, dziś pantofle kupiliśmy i ciągle żywnościówkę dokupujemy polując na promocje:-p. W szafkach już powoli miejsca braknie :tak::-D. Olek ma kwiaty w podziękowaniu nieść dla s. która ołtarz ozdabia:tak::cool:. Matka cwana wkręciła się w upieczenie chleba do niesienia z darami - mam ambitny plan zrobienia kolorowego winogrona i hostii:-p jako dekoracji. Z działką też powoli ruszamy - studnię będziemy wybijać, przeglądamy katalogi z domami i prawie wszystko na jedno kopyto jest :confused2: tylko elewacje różne.
Super, że przygotowania do komunii idą pełną parą:tak:

Do góry