reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Witajcie, ale cudnie na dworze, nareszcie...jemy śniadanko i ruszamy na długi spacerek...
Lenka dosypia na balkonie ale zaraz budze ją zeby pospała w wózeczku....

u nas wczoraj była powtórka poniedziałkowego popołudnia...Lenka bardzo prężyłą się i płakała...i chyba znalazłam winowajce...herbatka bobovity, ktora pije od 3 dni
:-(więc wylądowała już w koszu...oby moja diagnoza byłą trafiona...
nocka na szczęście przespana i nawet musiałam ją rano budzic
:tak::tak:

Antuanet trzeba było trabic:tak:pewnie i tak nie zareagowałabym:-Dsuper że wypad do KC udany...

Misia powodzenia na szczepieniu

Sienio zdróweczka dla Juleczki, my na razie trzymamy się...tfu tfu

Aluśka biedna Martynka oby za tydzień zrobili biopsje i pomogli kruszynce...

Elizka dobrze że z nóżka już lepiej...

zmykam bo szkoda czasu na kompa przy takiej pogodzie...

reklama
Witam. Inhalacje już wykonane, flegamina podana, śniadanie zjedzone:-). I Krystek znowu się pytał gdzie jest tata, a na moje, że jest w pracy ,żeby zarabiać pieniądze to powiedział, że W. ma pieniądze i nie musi iść do pracy :-D. A teraz Krystek śpiewa mi własny utwór muzyczny:-D Trzeba popłynąć, trzeba popłynąć i coś z autkiem i musimy popływać musimy popływać:-D:-D:-D Zmykam bo mi Radek przyniósł swoją budowle z klocków:tak:.
hej jak tam wam mija ten piekny wiosenny dzień...tak cieplutko....słoneczko świeci...a H rozrabia :-D:-D:-D....
Czarek dzisiaj już normalnie chodzi jeszcze cos tam pokuśtyka ale jest lepiej....
Dobrze, ze już z nogą Cz jest lepiej :tak:

elza my po wizycie,na szczęście nic złego sie nie dzieje, gardło trochę czerwone, ale mamy psikac tantum verde i powinno być ok:tak: do piątku zostajemy w domu. Pogoda taka piękna a m sie urlop skończył:baffled:
To dobrze, że to nic poważnego oby psikanie szybko pomogło:tak:

Witam z pracy:tak:
Natalka w przedszkolu (jeszcze chodzi:-D),Stacho w domu,ale dziś czeka nas szczepienie:baffled:oby poszło sprawnie i bez odczynów:blink:słoneczko piękne za oknem,choć na dworze jeszcze rzeźko:dry:
Powodzenia na szczepieniu:tak:

Witajcie

anaconda do końca tyg jestem w domu z Julą i wcale nie jest mi głupio:-p
mandzieńka dobrze, ze znalazłaś winowajcę:tak:
antuanet tak miałam ochotę na spacerek, a tu d... :dry: Moze wkrótce uda nam sie jeszcze pospacerowac:tak:
aluśka współczuje przezyc związanych z wizytą:-( i ta bezsilności kiedy nie mozna pomóc dziecku, ktore wyciąga ręce, zeby je zabrac i przytulić:-( szkoda, ze nie udało sie zrobić tej biopsji i trzeba kolejny raz jechać i znów przez to przechodzić... Trzymajcie sie dzielnie i oby szybko zakończyło sie leczenie.

Dzień dobry;-) Pięknie słonko świeci, ja już w pracy, po sniadanku nawet, chyba zaraz wyskoczę po coś słodkiego:sorry2: a miałam się ograniczać:zawstydzona/y: Mojego Cypka wczoraj jakiś katar dopadł:dry: na szczęście żadnych innych objawów, poza tym

Madzienka przyjemnego spacerowania:tak:

Aluśka
biedna Martynka:no: i Wy się pewnie też nastresowaliście....Szkoda, że nie udało się tego załatwić za jednym razem, ale oby nie wyszło jednak nic tak bardzo niepokojącego

Justynka jakie plany na dzisiejszy dzień? Spacerek pewnie przed drzemką juz zaliczony;-)?

Sienio zdrówka dla Julci

Motylla no ja też nie lubię niezapowiedzianych gości:tak:

Eliza hehehe, no u nas też atrakcją większą niż zwierzęta był traktor, który rozwoził wodę po zoo:-D oby Czarka już tam nic nie bolało...a ta H to jakaś dziewczynka z przedszkola?

Anaconda ogarnięte wszystko co było musowe:-)? na spacerek już chyba spokojnie możesz śmigać:tak:

No dobra, to idę po coś słodkiego:-p a przy okazji kawkę chyba sobie zaserwuję;-)

Witam i ja wkońcu.

Przyznam, że czytałam was pobieżnie:zawstydzona/y:

M śpi, ale nie wiem jak długo bo ktoś wierci na górze:angry: Przez weekend mi gorączkowała, w poniedziałek poszłam z nią do lekarza i okazało się, że uszko się zaczęło czerwinić:-( Ale, że to początek i temperatura coraz niższa, to miała m się wstrzymać z antybiotykiem i spróbować na samych kroplach do uszu. Wczoraj już był tylko stan podgorączkowy rano i potem późnym wieczorem. Dzisiaj byłyśmy na kontroli, narazie nie ma podwyższonej temperatury, ucho ładniejsze, pediatra powiedziała, że pozostało już tylko 1/3 tego co było zaczerweinione. Tak więc wstrzymujemy się z antbiotykiem i kontrola w piątek, ale gdyby na wieczór wystąpił znowu stan podgorączkowy, to już mam dać antybiotyk. Tak więc oby się udało. O oczywiście w żłobku, wczoraj już był na dworze na rowerku, nie chciał wracać do domu i humor z tego powodu miał zepsuty do samego spania;-)

aluśka masakra w tej Warszawie, tyle czasu to wszystko trwało, a Martynka biedna się wymęczyła. Trzymam kciuki, żeby kolejne wyniki wyszły dobrze.

sunday i na mnie pogoda działa pozytywnie:tak:

madzienka widziałaś: Chustomamy na chustospacerze | DDK Węglin ? ja się wybieram poćwiczyć plecaki, jeśli z małą będzie ok.

Justyna jak wizyta u gina? wszystko ok?

Motylla zdrówka dla Was.

Pogoda piękna, super cieplutko jest na dworze. Jaka to wygoda, jak nie trzeba tych rajstop dziecku zakładać, szalików itp. Dzisiaj wyjdę wcześniej po O i zajdę kupić M jakieś buciki, bo w skarpetkach ona ciągle, a ciepło jest, to jej nie będę przecież nóg przykrywać kocami, żeby stopa nie zmarzła.

hello BABY :D

ależ mamy lato za oknami :-D

Atali jeszcze tu pogratuluję !!!!!!! CÓRY NAJBARDZIEJ :-) będzie miała obstawę braci ... :-D

Motylla masz prawdziwego artystę w domu :-)

Misia powodzenia na szczepieniu i ja w końcu muszę Norba zaszczepić ale przez ten okres chorobowy i jeszcze gips to tak odwlekałam ;-)

Sienio zdróweczka dla JULECZKI!!

Madzieńka mam nadzieję ze Lence już brzunio dokuczać nie będzie najlepiej parz jej zwykły koperek taką herbatkę ziołową w saszetkach jak już ??

Patlysia moze jednak uda ci się dotrzeć ?? takie warsztaty są naprawdę fajne!!

Iwonka zazdroszczę wypadu do ZOO :p

Antuanet ehhh te biuuura mi też się ostatnio nic nie chce ... jeszcze taka pogoda :-(

Aluśka przytulam Was mocno mocno!! mam nadzieję ze kierownik okaże się CZŁOWIEKIEM ....
biedna MARTYNKA !! ciocia TUUULI YUUUULI!!

pisze posta od 8:00
nic mi się nie chce a pracy mam od groma
ruszam się jak mucha w smole
głowa mnie boli ....
buuuuuuuuu
chce na dwór :D
mam klaustrofobię :dry::rofl2:

Witam,

Michałek właśnie odsypia dzisiejszy ranek, a ja raczę się kawusią i jabłuszkiem...siły brak i jakoś tak ogólnie znowu czarno wszystko widzę:no:,

Sunday dobre i to że ciut humorek poprawiony:tak:, słuchaj musimy się spotkać bo mam coś nowego w barku:rolleyes2:a samej do lusterka to nie wypada mi tego testować;-),

Sienio zdrówka dla Juleczki:tak:

Eliza super że Cz dochodzi do siebie:tak:

Atali jak dzisiaj się czujesz? Gdzie zamierzasz rodzić???

Motylla wiele talentów przejawia Krystek:-):-D

Anaconda jak byłam w poniedziałek, w biedronce to było tylko kilka sztuk tych worków, a dzisiaj chyba już nie ma bo nie rzuciły mi się w oczy:no:. U nas place też są na słońcu:tak:, i nawet mamy nowiuśki placyk przy szkole:tak:

Iwonka oczywiście że spacerek był:-), i jaki atrakcyjny bo byliśmy na komisariacie:-D, a M był już taki zmordowany że do domu to na rękach go niosłam:-D. Co kupiłaś słodkiego? Ja zamierzam dzisiaj muffinki upiec:tak:

Misia
oooo widzę że Natalka od dłuższego czasu trzyma się w zdrowiu...super:-)i oby tak jak najdłużej:-):-). Trzymam kciuki za szczepienie Stasia:tak:

Karlita
współczuje bólu głowy...

Aluśka
biedna Martynka...mam nadzieję że kierownik da ci wolne na następny wtorek.

Madzienka ojej biedna Lenka, a co to za herbatka była? Udanego spacerku:tak:

Mirosia super że udaje się wam walczyć z chorobą bez antybiotyku:-)A jak z pracą, oddzwonili??

Patlysia dzisiaj miałaś wizytę u teściowej?;-)

Antuanet fajna wizyta w KC za wami:-), a jak apetyt dzieciaczków, powrócił?

No niestety wczorajsza wizyta u ginekologa wypadła źle. Nadżerka:szok:, brzydka szyjka + stan zapalny:no:. A w marcu byłam przecież u swojej ginki (państwowo) i ona nic tam nie widziała, nawet zachwalała że wszystko ładne i można zachodzić w ciążę...masakra:wściekła/y:. A ile się oczekałam na wizytę, miałam na 19.40 a weszłam o 21:rofl2:, ale warto było tyle czekać:tak:. Byłam u tej pani pierwszy raz i z opinii na jej temat na necie miałam lekkiego pietra ale niepotrzebnie;-):-).

Hej dziewczyny. Rano jeszcze troche energi miałam, ale spacer z Szymonem skutecznie ją wyczerpał..... Pospałam troche, ale nadal kiepsko, a tu sprzatac trzeba :D

Aluska, bidulka Martynka... szkoda ze sie nie udało za jednym podejsciem wszystkich badan porobic...

Madzienka, dobrze ze sprawce bólów brzuszka odnalazłas! :)

Justyna, nadzerke szybko wyleczysz:tak: a co czarno widzisz?
Ja na Staszica bede rodzić, bo bliżej :) a lekarz powiedział, że z moimi szybkimi porodami, to pierwszy skurcz i mam wsiadac w samochód :) No ciekawe czy jego prognozy sie sprawdza;)

Karlita, z ta dziewczynka to jeszcze nie na 100% ;)

zmykam, bo samo sie nie posprzatało.. ;)

Długi spacerek z Madzią zaliczony, obiad mam z wczoraj więc jest git :-D:-D:tak::tak:
Pogoda boska aż miałam całe plecy mokre po tym chodzeniu :tak::tak: a po południu planuję kolejny spacerek tym razem z córą :tak::tak:
Madzienka oby Twoja prognoza okazała się słuszna i Lenka już więcej się nie prężyła :tak::tak: dzięki za spacerek :tak::tak:
Justyna no to faktycznie się nasiedziałaś u gina :szok::szok: i co Ci powiedziała na tą nadżerkę? :confused::confused: ja mam i mi moja ginka karze ją zostawić w takim stanie w jakim jest aż urodzę drugie dziecko :baffled::baffled: (no to sobie jeszcze poczekamy :-p:-p:-p)
Mirosia o kurcze jeszcze uszko Wam doszło :-:)-( oby obyło się bez antybiotyku a gorączka już się nie pokazywała :tak::tak:
Atali daruj sobie sprzątanie jak nie masz siły, teraz Ty jesteś najważniejsza :tak::tak:
Karlita ooo witaj, z zaświatów do nas powróciłaś :-p:-p rzucaj robotę i idź na spacerek bo szkoda takiego dnia :tak::tak:
Sienio ooo to jeszcze sobie w domku siedzisz, a możesz z Julą wychodzić na dwór czy w domu siedzicie? :confused::confused:
Iwonka mnie też nachodzi ochota na coś słodkiego :tak::tak: i wczoraj zakupiłam w biedronce super cukiereczki - toffi i iryski - polecam :tak::tak::tak:
Motylla moja Maja też kiedyś twierdziła że jak nie mam pieniędzy to mam iść do bankomatu i wypłacić :-D:-D:tak::tak: jak kaszel u chłopaków, widać jakąś poprawę? :confused::confused:
Normatywna a co u Was? Natalka zdrowa? Znalazłaś już logopedę? A jak teściowa nadal odwiedza co drugi dzień? ;-);-):-p
Zmykam obiad odgrzać bo kiszki marsza grają :tak::tak:
No i chyba dzisiaj popiorę już kurtki zimowe i odłożę w szary kąt na drugi rok ;-):tak::-D

reklama
Ello Natalia odpukać zdrowa... dzięki za troskę Anaconda :-)
Dziś są jej urodzinki więc jest rozpieszczana :-D
dostała sliczną kuchnie tefal i gotuje wszystkim miśkom :-)
Ala szkoda Martynki oby się wszystko wyjasniło co jej jest i żeby ja dobrze zdiagnozowali:tak:
Justynka kurcze tulaski ale to się wyleczy szybciutko i możesz zachodzic w ciążę :-):szok::-D
Karlita a no lato i oby jak najdłużej bo zima dała w kosc i trzeba sobie teraz odbić...
Umówiłam Natalke do logopedy na razie nie znalazłam takiego który ma doświadczenie z dziećmi tak małymi z niedosłuchem ale ta Pani powiedziała mi że ona nam pomoże znależć wszystk co będzie pomocne dla N, nazywa sie Sylwia Gromczyńska.
Justynka wychodzisz na spacer popołudniu?? N jeszcze śpi ale później cos zjemy i wypadamy na sapcer korzystac ze słonka i tapu tapu ...

Do góry