reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Heja, ja też po cichu podczytuję tylko na pisanie czasu brak...aaa i ja w poniedziałek będę na warsztatach dzięki Marcie- także jeszcze raz dzięki za pomoc:tak:
justyna w środę byłam u lekarza i jakoś nie po drodze mi było do teściówki- ale Ty na pewno kojarzysz ją i jej męża z widzenia:tak: oj nadżerka- ja miałam po porodzie Emilki, no i miałam zamrażaną...
motylla no tak ja też mam dwa budziki, które doskonale wiedzą ile mamie potrzeba snu i pilnują żebym limitu nie przekroczyła:-D
marta jakie przyprawy????

reklama
Witam z pracy:tak::tak:
ostatnio znów mi brakowało czasu na pisanie:zawstydzona/y:dzieci odpukać zdrowe...Stacha zaszczepiłam (waży już 8200:tak:) a korzystając z pogody popołudnia staramy się spędzać na dworze:tak:
Marta super,że tak sprawnie idą Wam przygotowania do komunii:tak:
anaconda powodzenia w sprawnym załatwianiu spraw:tak:
madzienka to się wyspacerujesz:-D

I ja się witam:-)

Wczoraj odebrałam O ze żłobka, poszliśmy na pobliski plac zabaw, wyszalał się, M zasnęła i na piechotkę wróciliśmy do domu odwiedzając fryzjera, O grzecznie siedział jak go pani fryzjerka ścinała. Tak więc ponad 3 godz. byliśmy na dworze:-)
M jednak podałam wczoraj antybiotyk, bo w nocy ze środy na czwartek pojawił się znowu stan podgorączkowy. Za długo to już trwało i lepiej żeby nie wychodować czegoś poważniejszego. Chociaż ja strasznie nie lubię antybiotyków, no ale cóż...
Dzisiaj idziemy na spotkanie chustowe, chociaż M rzadko teraz motam na plecach i nie wiem czy będzie chciała współpracować, ale niech się przyzwyczaja, bo ciepło i motanie będzie częstsze;-)

W poniedziałek też się wybieramy na warsztaty. Kto z nas będzie oprócz Marty i Patlysi?? Żebyśmy się może umówiły i w jednej grupie były:tak:

Ostatnia edycja:
witam porannie

pogoda cudna wieć prawie cały dzień na dworze siedzimy, Mikiego to trudno zaciągnąc wieczorem bo ma dużó rzeczy do zrobienia w piaskownicy:-D:-D oj brakowao mi słoneczka, brakowało:tak::tak:
marta super że już prawie wszystko macie naszykowane
patlysia my też bedziemy na warsztatach:tak::tak:
madzienka mówisz że nogi cię bolą?? ale jaką kondycję bedziesz miała po tych spacerach:tak::tak: a w poniedziałek wybierasz się z wózkeim n te warsztaty???bo ja jakoś musze się tam dostac z Zosia i chyba bede wózek zabierać bo fotelika nie dotargam, a w pobliżu nie ma takiego parkingu na którym z moimi zdolnościami zaparkuję:-D:-D

uciekam po kawuchę a apotem na dworek bo cieplutko.....

mirosia ale zazdroszcze ci motania w chustę moj Zośka sie nie daje zmaotać bo strasznie się pręży i prostuje...

Ostatnia edycja:
Witam. Z racji,że dzisiaj mam na pozniej do pracy to troszke popisze. Obiecałam że już będe pisać ale miałam mały wypadek w domu i już nie było jak. W sr postanowiłam umyć okna, firanki poprałam w pokoju i sypialni i wchodząc na stołek po ręczniki kuchenne nie zauważyłam że drugie skrzydło otworzyło się i uderzyłam głową prosto w róg drzwiczek:eek: a dalej to już krew była, płacz Maksia i mój wielki strach, na szczęście tylko na tym się skończyło nie pojechałam ( bo nie miałam jak i czym) do lekarza, jakoś zatamowałam krwotok i obłożyłam głowe zimnym kompresem. Teraz mam grzywkę bardziej na czole i oprócz obuchnietej głowy to ran nie widać... :tak:
Ale relacja :-p:-D

Poza tym w pracy cienko, bo wczoraj na radzie dyrektor wspominal o cięciach etatowych, ale znowu pocieszał że bez sensu zwalanianie bo za rok jak 6latki przyjdą do szkoły to nauczycieli będzie potrzeba... więc nie wiem jak to rozwiąże... najfajniejsze jest to że super plany ma co do naszym maluszków, oddzielne piętro na kl 1-3 na korytarzu pas sztucznej trawy drabinki- miejsce na zabawę -oddzielna świetlica dla takich szkrabów (5-6letnich) patrząc przez pryzmat mamy takiego 6latka w szkole to troszkę mina mi się polepsza, ale mimo wszystko dziewczyny szkoły nie są przygotowane na takie dzieci i nikt nie wmówi mi że jest inaczej....:eek:

A poza tym M znowu chory, katar kaszel...blee... dzisiaj zabieram go ze sobą do pracy zżeby dopilnować,żeby nos dmuchał bo w tym cay problem w przedszkolu bo nikt mu nie pomaga...:no:

Martusia ale super, czekamy na fotki małego "komunisty" :tak:
ja chetna na przyprawy i na chlebek tyko jak my się spotkamy...:-(

elza ja wczoraj mialam podobny dzien tylko ze zamiast spacerow z M to byłam ponad 10godz w pracy, bo po pracy mialam spot z wydawnictwem czyt. namawianie na ksiązki, spotkanie zespołu wczesnoszkolnego i na koniec rada więc jak wyszłam o 6,30 to o 17 byłam w domu :-(

anaconda załatwiaj załatwiaj :-)

Madzienka ja nawet niewiedziałam że już otworzyli H&M na deptaku, całe wieli tam nie byłam...

Justynka o masz, współczuje kłopotów intymnych.... co Ci przepisała? Niezła kolejka na prywatną wizyte....:eek: Czekam na Was z odwiedzinkami.... udanego dłuższego wekendu!!!

iwonka daj znac ile bedziesz czekac w sanusie, bo mnie kiedys przeraził termin wizyty...:eek:

mandziula super o tej porze mieć swoje podwórko, kawałek ogródka- sama radość:tak:

normatywna Najlepsze życzenia dla Natalki!!!

atali jak sie czujesz?

mirosia jak z pracą?
Zdrówka dla Marzenki!!!

misia ale masz już kawalera! :-)

Ostatnia edycja:
Dzień dobry kolejny piękny dzień więc nie patrząc na moje bolące nogi:-D:-Druszamy na spacerek...

Ale mieliśmy dzisiaj nockę...Lenka bez przerwy spała 8 godzin:shocked2:oj niech się takie częściej powtarzają...

Dzisiaj idziemy na spotkanie chustowe, chociaż M rzadko teraz motam na plecach i nie wiem czy będzie chciała współpracować, ale niech się przyzwyczaja, bo ciepło i motanie będzie częstsze;-)

W poniedziałek też się wybieramy na warsztaty. Kto z nas będzie oprócz Marty i Patlysi?? Żebyśmy się może umówiły i w jednej grupie były:tak:

my tez się wybieramy ale nie wiem czy dotrzemy bo planów dzisiaj mam mnóstwo:-)

My będziemy, Madziarka też się wybiera...

madzienka mówisz że nogi cię bolą?? ale jaką kondycję bedziesz miała po tych spacerach:tak::tak: a w poniedziałek wybierasz się z wózkeim n te warsztaty???bo ja jakoś musze się tam dostac z Zosia i chyba bede wózek zabierać bo fotelika nie dotargam, a w pobliżu nie ma takiego parkingu na którym z moimi zdolnościami zaparkuję:-D:-D

uciekam po kawuchę a apotem na dworek bo cieplutko.....

u nas wszystko zalezy od pogody...albo przyjadę autkiem z fotelikiem albo spacerkiem z wózkiem
parking masz na dole na przeciwko straży miejskiej, tylko płatny:eek:i niestety dookoła strefa płatnego parkowania

Madzienka ja nawet niewiedziałam że już otworzyli H&M na deptaku, całe wieli tam nie byłam...

Sunday otworzyli go w listopadzie:-)ale mi nigdy nie było tam po drodze...teraz będę częstszym gosciem na deptaku...
współczuje wypadku...ale że nie pojechałaś do lekarza...podziwiam...mam nadzieje że już nie boli...
Maksiowi dużo zdróweczka!!!

Marta za przyprawy dzięki;-)

Anaconda nie zajrzałaś rano???

Anetka wszystkiego najlepszego z okazji urodzinek!!!!

Talia i dla twojego Z sto latek!!!

i miłego dnia wszystkim...

mirosia ja też się zapisałam,ale jeszcze nie wiem,czy mi się uda:sorry::sorry:zdrówka dla M:tak:
sunday ojej,...aleś miała wypadek:szok::szok:nerwy masz niezłe:tak:zdrówka dla M:tak:
madzienka podziwiam za spacerki...moje stopy nie dają rady...mam już pęcherz na pęcherzu:wściekła/y:

sunday moja głowa też nie raz miała bliskie "spotkanie" z niezamkniętymi drzwiczkami:crazy: dobrze że zapanowałaś nad krwotokiem. Z pracą jednak nie wyszło, na jedno to dobrze, bo nie mam dylematu i sama nie byłam do końca przekonana, ale wiadomo, że nadzieję miałam, tym bardziej że usłyszałam na koniec że dobrze to wygląda i że mają nadzieję, że kolejna rozmowa będzie na temat warunków współpracy:sorry:

Madzienka zazdroszczę nocek, M się budzi po sto razy, jak była noworodkiem lepiej spała niż teraz:confused2::confused2:

Madziarka ja bym nie odpuszczała i Zosię delikatnie przyzwyczajała do motania, może dane wiązanie jej nie odpowiada?? Ja się wybieram wózkiem, albo w chuście z małą na warsztaty, ale raczej wózkiem chyba.

Madzienka, Madziarka, Patlysia, Marta umawiamy się może w jednym miejscu jakoś na te warsztaty?? Bo tam mają być 3 grupy:sorry:

Witajcie

Koniec mojej laby czas wracac do pracy, az sie boję po takiej nieobecności:eek:
anaconda niby mozemy wychodziś na dwór, ale niedaleko mieszka moje kier i wolalabym nie paradowac pod jej domem na zwolnieniu:confused2:...oby twoje sprawy pomyslnie sie poukladały
madzieńka mi sie ten H&M podczas pierwszej wizyty nie bardzo spodobał, ale to raczej z wagi ze nie wiedziałam gdzie czego szukac, ale poźniej ok, po pierwsze jest tam porządek i mniej ludzi
sunday uwazaj przy myciu okien, na tej wysokosci to troche niebezpieczne. Pomysł przystoswania szkoły jest super:tak: ale masz rację szkoły sa nieprzygotowane dla takich maluchów:-( dobrze,ze Dyr stara sie troszkę to zmienic. U nas budują nową szkołę i ma byc oddana akurat tego roku kiedy idzie Jula i mam nadzieję, ze bedą tam sale umeblane specjalnie z myslą o maluchach.
antuanet udanej zabawy:tak:
marta bedzeie meli wszysie zakpy zrobione,kiedy tłumy badą sztumowac markety:-) chyba ne widziałaś Elizki skoropoponyjesz jej bieliznę wyszczuplającą:-D:-D:-D;-)

reklama
madzienka podziwiam za spacerki...moje stopy nie dają rady...mam już pęcherz na pęcherzu:wściekła/y:

Misia wygodne(i nie nowe)buty posiadam i na szczęście nie bolą ze względu na pęcherze tylko na zakwasy:-D:-D

u mnie druga pralka kończy pranie...jak ja lubię jak wszystko tak szybko schnie tylko kto to będzie teraz prasował:sorry:

Mirosia myślę że na miejscu wszystko ustalimy, nigdy nie było problemu przy rejestracji żebyśmy były w jednej grupie...

Do góry