reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Madzienka, nie miałam zamiaru straszyć, tylko pytałam;) Ja nie wiem co to znaczy cesarka, ale za pierwszym razem dużo bym dała, żeby mnie pocięli:-D ALe jakieś konkretne wskazanie masz do cesarki?

Zmykam w końcu;)

reklama
Ale ładna pogoda , wreszcie można wyjść na dłuższy spacer, chociaż mój synio usnął mi po 20 minutach i wróciłam:tak:

Madzienka, Agusik - w Donna Vita chyba wszyscy lekarze są z kraśnickich, dr Mazurek tam przyjmuje , zgadza się ale ja chodzę do dr Błażukiewicza:-)

Karlita - ekstra ta góra, kto ją usypał? czyżby ty?:tak::tak::tak: a daleko od lublina mieszkasz?

Atali - oby tak dalej z odstawianiem:-D

Justyna - dzięki za info, może się kiedyś wybiorę, bliżej wiosny:-)

Apropos, czy znacie może skuteczne sposoby odzwyczajenia od smoczka?:dry::-) Próbuję i mi nie wychodzi:wściekła/y:Jerzyk żyć nie może bez gumowego przyjaciela:tak:

miłego dnia!

Witajcie, my dzisiaj odebraliśmy z poczty kolejne numery Farmy i mamy już przyczepkę do traktorka, jak M wstanie z drzemki to będzie szczęśliwy:-D. Oczywiście nowe saneczki już ochrzczone, fajnie się je ciąga, ale są trochę cięższe od poprzednich i mam mały kłopot przy przechodzeniu przez przejście:nerd:. Wczoraj J zaszalał i nakupił dla M różnych rzeczy w tym kolejkę elektryczną:szok:, już mu mówię że oszalał, do małego pokoju wejść się nie da tyle zabawek a tu jeszcze nowe kupuje. Oczywiście kolejka schowana i czeka aż M podrośnie i spoważnieje;-):tak:

Hexe dlaczego do wiosny?? Zapraszamy na poniedziałek:tak:, co do smoczka to nie mam żadnej rady dla Ciebie, Michał jak miał około pół roku sam z niego zrezygnował.

Karlita :szok:pokaźna górka!!!

Marz jak tam M na przedstawieniu? Pokaż fotki jak masz jakieś:tak:

Anaconda
no właśnie ja też nie pamiętam Majki chorej:baffled:, widać ta nalewka czosnkowa u Was się sprawdziła:-),

Atali brawo za odstawienie, i trzymam nadal kciuki:tak:

Madzienka jedz póki możesz:tak:;-),

Mirosia dobrze że inhalacje przynoszą poprawę:tak:

Patlysia
jak tam wyprawa do LBN i wizyta u gina?

Zmykam ogarnąć się i mieszkanko, może ktoś nas odwiedzi:yes::happy2:

Ostatnia edycja:
ja trochę poleżałam....:tak:

Atali poprzednia cesarka....

Justyna super że sanki sprawdzone i Michaś zadowolony....
udanego pluskania dzisiaj....i odwiedzin dzisiaj...

Mirosia zdróweczka dla Was....i pisz co lekarz mówił po jutrzejszej wizycie....

Hexe ja nacięłam Julci smoczka i sama w ciągu 3 dni go odstawiła, najpierw spałą z nim w rączce a później oddala do smoczkowej wróżce, która oczywiście przyniosła coś w zamian:-p
powodzenia w odsmoczkowywaniu....

Witam
My właśnie wróciliśmy ze spacerku i od Pani doktor:/ Synio zdrowy ale mamusia się sypie:-( wyszło mi na RTG patologiczne skrzywienie kręgosłupa, a Pani doktor nie ma pojęcia co to znaczy, więc zaczynam pielgrzymkę po lekarzach pierwszy ortopeda:/

Karlita super górka, oby się tylko nie roztopiła za szybko:)

Hexe a może jeszcze poczekaj z tym smoczkiem, dzieci jak są starsze to bardziej rozumieją pożegnanie, przynajmnije tak z moją chrześnicą było, a ssała non stop, ale jakoś się pogodziła i sama wyrzuciła do śmietnika nie całe dwa latka miała.

Mirosia zdrówka dla małego, może będzie jutro lepiej to nie będziesz musiała iść, bo jeszcze coś innego się przywlecze od lekarza

Z mężem obecnie to trudna sprawa teraz rozmawiać bo albo wraca bardzo późno padnięty, albo wściekły, że jedyne na co ma ochotę to piwko i najwyżej Małego usypia. Eh wyzysk jak nie wiem. Żeby mu jeszcze za te nadgodziny płacili :(

Dzisiaj rano byl szal cial:-Dobudzilam sie i jak spojrzalam w okienko to juz wiedzialam ze jest zle...i nie mylilam sie bo zegarek wybil 7:-pale jeszcze zawiozlam M do przedszkola i go ubralam spoznilam sie to fakt ale to przez korek na filaretow kt mnie baaardzo zaskoczyl bo w sumie warunki pogodowe sa ok....

M po przedstawieniu zadzwonil i powiedzial ze sa sa sa babcia i dziadek przyjechali boze jaki On szczesliwy byl...rodzice bardzo zadowoleni i mile zaskoczeni mowil z kolezanka wierszyk spiewal glosno i skakal z radosci.....:-)

Ja nie bylam i tak nie planowalam wolnego i M mi oznajmil ze to przedstawienie dla dziadkow:-D

Zdrowka dla chorowitków.....

Atali brawo...oby tak dalej....
Karlita pokazna masz gorke oby teraz bebolesnie ci to topnialo;-)
Madzienka jedz odpoczywaj jedz odpoczywaj i tak w kolko.....no tak bo 16 to taka sobie godzina ale za tydzien chyba dazda rade...
Justyna no tak najgorsze te przejscia....

Dobra lece bo zaraz wychodze.......

A jest może jakaś stronka na temat tych zajęć dla tatusiów i dla mamuś? Bo też jestem zainteresowana. W jakiej to części miasta? Jaki koszt?

Madzienka
będzie dobrze :) ja tam uważam, że cesareczka to pikuś: ) Ja po mojej zerwałam się z łóżka jak juz tylko mogłam i kilometry po korytarzu robiłam. Drugi raz też bym chciał mieć tylko pytanie czy będę miała wskazanie, bo przy pierwszej po prostu już musieli mi zrobić, chociaż i tak zwlekali strasznie i mały miał stan zapalny :( do jakiegoś zakażenia doszło i antybiotyk dostał :-(i leżeliśmy 10 dni w szpitalu a ja się bardzo bałam o niego. I miał nierówną pracę serduszka i się wychładzał, ale się bałam, ale twardziel szybko wyszedł z tego :)

Zaglądam z popołudniową kawką :-):-)
Ojej właśnie zauważyłam że za oknem znowu zaczyna sypać :szok::szok: już dosyć tego śniegu, no proooooszę
Madzienka, Justyna no niestety Maja nie była wyjątkiem i jak poszła pierwszy rok do przedszkola to łapała zapalenie ucha :tak::tak: u niej od razu przy katarze zamiast do gardła szło do ucha, ale już mamy to za sobą, a nalewkę czosnkową to będę wychwalać pod niebiosa bo wg mnie jest rewelacyjna :tak::tak:
Marz super że M zadowolony ze "swoich gości" :tak::tak: moja Maja też się bardzo cieszyła z przyjazdu babci :tak::tak: co czyli nadal nie nastawiasz budzika :-D:-D:-p:-p
Agusik obyś nie musiała za długo po tych specjalistach chodzić :tak::tak: może ortopeda już Ci naświetli co to jest i jak to się leczy :tak::tak:
Hexe u nas sprawdził się pomysł z odcinaniem smoczka po kawałeczku, obyło się bez płaczu i szybciutko :tak::tak: tak wiec polecam :tak::tak:
Justyna powinnaś się cieszyć że tatuś rozpieszcza synka :tak::tak: mój J to kupował Mai zawsze jakieś auta, samoloty, roboty :tak::tak::-D:-D ja zrezygnowałam teraz z saneczek jak idę po Maję właśnie ze względu na te czarne ulice :baffled::baffled::baffled:
Mirosia to próbuj domowymi sposobami wyleczyć Olka, może do jutra jeszcze lepiej się będzie czuł :tak::tak:
Madzienka jedz na co tylko masz ochotę póki możesz :tak::tak: to kiedy wpadam do mnie na pierogi :-p:-p:-D:-D
A u nas od piątku już zapisy do szkoły :szok::szok: ojej ja już będę miała szkolne dziecko - to nie do wiary :szok::szok:

To i ja sekundę zaglądam:-)
My już po zupce zaraz zmykamy na miasto:tak:a goście zawiedli Anetka:-D:-Dale wybaczam i mam nadzieję że nadrobimy w weekend;-).

Anaconda
i do której szkoły posyłasz Maję? Boże nasza mała Maja staje się pannicą:szok:,oj leci ten czas jak szalony.

Madzienka
dzięki ale my dzisiaj nie moczymy się, mamy akurat dzisiaj wizytę u endo:tak:

Agusik
zdrówka, i mam nadzieje że szybko znajdziesz odpowiedniego lekarza bo z kręgosłupem nie ma żartów od niego wszystko może się posypać:no:. A te spotkania Aktywnych Mam to na ul. Głowackiego 35, i są za darmo:tak:

To i ja sekundę zaglądam:-)
My już po zupce zaraz zmykamy na miasto:tak:a goście zawiedli Anetka:-D:-Dale wybaczam i mam nadzieję że nadrobimy w weekend;-).

Anaconda i do której szkoły posyłasz Maję? Boże nasza mała Maja staje się pannicą:szok:,oj leci ten czas jak szalony.

Madzienka dzięki ale my dzisiaj nie moczymy się, mamy akurat dzisiaj wizytę u endo:tak:

Eliza
jak tam Czarek, strupki odpadły?

Agusik zdrówka, i mam nadzieje że szybko znajdziesz odpowiedniego lekarza bo z kręgosłupem nie ma żartów od niego wszystko może się posypać:no:. A te spotkania Aktywnych Mam to na ul. Głowackiego 35, i są za darmo
:tak:

Iwonka
hop, hop dlaczego nie odzywasz się??

Marz super że DZBiDZ udany:-),

Pochwalę Wam się jaką niespodziankę-prezent zrobiłam dla J. Mimo że jest krzywy i ubogi w dekoracje to jestem z niego dumna. Smak jest powalająco pyszny:happy2:. Jak go robiłam to byłam nastawiona na totalną klapę;-)
Trzydziestkę ułożyłam z białych groszków:tak:

SDC13116.jpgSDC13130.jpg

Ostatnia edycja:
reklama
my już w domku po obiadku, oczywiście byłam za wcześnie:oo2: więc posiedziałam sobie chwile w szatni żeby Jula dokończyła bawić się:tak:

Justyna powodzenia na wizycie....odrabiacie w piątek???
a co u Anetki coś nie zagląda do nas??wszystko ok??
a torcik mniam mniam....

Anaconda do czwartku zaciskam nogi i siedzę cicho, później niech się dzieje wola nieba:-D:-D

Marzenka Wy śpioszki...chyba budzik trzeba Wam sprawić:-D:-D:-D
super że przedstawienie M udane...moja tez wyczekiwała dziadków i jakie szczęście było jak zobaczyła wszystkich w komplecie....:tak:
to super...będą się tatuśkowie zdzwaniać co do poniedziałku;-)

Agusik tak jak napisała Justyna, organizatorem jest fundacja Aktywni Rodzice Fundacja "Aktywni Rodzice", dużo informacji znajdziesz też na FB

ale mi Lenka szaleje:rolleyes2::rolleyes2:

Do góry