reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

maltanka obyś szybko, bezproblemowo staneła na nogi.

patlysia ja doświadczenia nie mam w tych sprawach,ale wydaje mi sie ze każde dziecko potrzebuje swojego czasu na akceptację nowej sytuacji.

karlita a żebys wiedziała,że tradycyjnych albumów nic nie zastąpi :tak:

anaconda super że odwiedziłaś mirosie :tak:

Madzienka juz dzisiaj nie kupuje,ale chcialbym do konca tygodnia kupic,zeby jeszcze fajne miejsca miec i obok siebie:tak:

Madziara super ze ząbek zrobiony.

Eliza dobrze,że dołki zakopane, oby szybko nie wyszły ;-)

Justyna a u Ciebie jak humorek?

reklama
Hello...
Justynka i jak tam Michałek o której zasnął??
Natalia zasnęła ale niestety dopiero jak sobie nosa rozkwasiła na pufie... to z płaczu i zmęczenia padła... nic jej się nie stało tylko lekko skórę starła ale płąkała strasznie i się zaszła tak że mnie przestraszyła cała zrobiła się czerwona alż zaczełam ją klepać po plecach żeby oddech złapała... :no::eek:
USG we wtorek wyszło ok, robiliśmy je kontrolnie bo N miała problemy jak się urodziła no i pani dr zdecydowała że skoro ostatnio cos się pochorowała to trzeba i brzuszek sprawdzić... wyniki krwi i moczu jak na moje oko też ok, w piątek kontrola to się okaże co i jak...
Madzienka fajna akcja z tym WOŚP... w szpitalu co co druga "maszyna" to z serduszkiem stoi... Państwo nic nie dokłada do służby zdrowia to sami musimy :baffled: jakas masakra w tym naszym kraju...

ale mieliśy dzięń, ledwie zdązyliśy po Mikiego, do tej pory mam wyrzuty sumienia a on się swietnie bawił i wcale nie chcial do domku. z kina wyszliśy o 16.30, w życiu bym nie pomyślaa że Głęboka o tej porze stoi:szok::szok:
film, no cóż spodziewałąm się czegoś lepszego, aczkolwiek zrobiony bardzo dobrze, efekty tez fajne i nawet nie wiem kiedy czas zleciał. jeśli ktoś nie czytał ksiązki to warto zobaczyć, ja czytaam i czuję lekki niedosyt.... no ale spędziliśmy miłe popołudnie;-);-)

madziara super że Hania już po zabiegu:tak: a zwieszką ise narazie nie chwalę bo musze drugą zrobić, tą przywłaszczył sobie MIki i chodzą razem do przedszkola:-)
anaconda Maja to mała kolekcjonerka, niezły wydatek cie czeka jak jej się filmy spodobają;-)
justyna doskonale wiem co przechodzisz, ja to mam czasami wrażenie ze okres buntu trwa bez przerwy, szczególnie u rozbrykanych chłopców:-D:-D
karlita super że dzieciaki zdrowe i Norbus dobrze zdiagnozowny, może w końcu przestanie ci łapac te katary...
eliza takie słowa od twojej dyr:szok::szok: normalnie nie wierzę.... i gratuluję takiego wyróżnienia:tak: mój Miki to uwielbia jka zmianiam głłos przy czytaniu bajek:tak::tak:
madzienka oj muszą świetnie te maluszki wyglądać:tak::tak:
a masz już zrobione wszystkie bdania??? j na wizytę musze zrobić jeszcze trochę przeciwciał i HIV, znowu utocza mi krwi....\

właśnie doczytałam zę u nas wizytacja księdza w piątek.... ciekawe czy tym razem przyjdzie do nas czy znowu bedzie mówił ze nikigo nie było... ( w ubiegłym roku cały wieczór miałam przed domem s wiatło włączone a proboszcz twierdził ze nikogo nie było)

A wiecie że u nas w przychodni nie odbiera się wyników badań tylko od razu wkładają do kart pacjentów i trzeba się na wizytę umawiać, pierwszy raz się z czymś takim spotkałam czyżby jakieś nowości wprowadzili :confused::confused: jak dla mnie głupota bo tak to bym sama sobie sprawdziła w necie i wiedziała jak się przygotować na wizytę :-p:-p
Elza mój organizm ostatnio też coś się blokuje na alkohol :crazy::crazy::crazy: brawa za piękne czytanie bajek, ja też tak Mai czytam i z tego co ją podpatrzyłam ona sama też tak czyta :tak::tak::-D:-D
Madzienka mnie zatrudnij do prasowania bo ja to lubię :-D:-D:-p:-p
Normatywna super że badania jak na Twoje oko w porządku :tak::tak: i całe szczęście że jednak ten upadek nie pozostawił jakiś większych znaków :tak::tak:
Karlita teraz o dobrego lekarza trudno, ja tutaj też nie mam żadnego zaufanego :-:)-( a u teściowej na wiosce była ekstra pani pediatra - bardzo ją lubiłam i jej ufałam :tak::tak:
Madziara to dobrze że języczek nie daje o sobie znać i nic Hanulkę nie boli, ile ona teraz waży? :confused::confused:
Mandziula, Justyna po buncie dwulatka przyjdzie etap na odpowiadanie przecząco na każdą prośbę: Maja choć się myć - nie, Maja chodź jeść - nie i nie ważne że idzie ale najpierw musi być nie :-D:-D:-D Sylwia może wielebny myślał że przed posesja będziesz na niego czekała ;-);-):-p:-p
A ja jeszcze do kompa zasiadłam zamiast iść się "oporządzić" i spać a jutro znowu będzie ciężko wstawać :sorry::sorry:

Ostatnia edycja:
Mandziulka też mam dłuuuuga listę badań...a wizytę mam dopiero za dwa tygodnie więc jeszcze zdążę zrobić....
super dzionek za Wami mimo tego stresu..:tak:
co za zawieszki do smoczków robisz...ja tez chcę:-D:-D:-D

Anaconda a wiesz ze to byłby dobry pomysł....zawsze Lenke też mogłabym Ci zostawić i gdzieś wyskoczyć;-):-pmusze to przemyśleć...
a z wynikami to pamiętam ze w mojej przychodni na tez tak było jak robisz u nich badania....

i ja zmykam, spokojnych nocek...

madzienka zrobiłam cos z tym stylu, tylko według własnego pomysłu, z tyłu główki jest klips do przypięcie do ubranka Franck & Fisher - Klips do smoczka - Miś Polarny / Akcesoria dla dzieci - Zabawki oraz akcesoria dla dzieci i rodziców.
muszę tylko kordoknów dokupić:tak::tak: wydziergam ci taki;-)żeby cisię smoczek nie gubił:-D:-D
anaconda nie doczeknie wielebnego jak bede na niego czekać, nie dośc że trzeba go przywieść ,odprowadzić pod drzwi sąsiadów to jeszcze kase zbiera...

w nszej poprzedniej przychodni tak było w dodatku nie oddawli tych wyników tylko w karcie zostawały...

Eliza po pierwsze to w przedszkolu trzeba się zajmować dziećmi a nie siedzieć nad telefonem, czy tylko siedzieć lub podpierac ścianę. Potrzebna jest jakaś inicjatywa. Słownictwo przy dzieciach też jest istotne ;-) Nie wspominając o tym że dzieciom trzeba pomagać w pewnych sytuacjach a nie mówić że nie po to się studia kończyło by obce ****** nosić czy karmić. To tylko pare kwestii nie ;-) chetnych do pracy wiele ale co z tego jak mało kto się nadaje.
Do tego nasłuchałam się o tutejszych podstawówkach .... JA CHCE DO LUBLINA!!!!!

mandziula fffffaaaaajna ta zawieszka :-) mam dużo czerwonej włóczki CHCESZ???

anaconda no właśnie tu też nie ma dobrego lekarza w przychodniach ... teraz chodzę prywatnie i powiem Ci że to widać ze jest konkretna babka... rozebrała Norba do pieluchy obejrzała dokładnie wszystko co tylko mogła, przeprowadziła ze mną wywiad od początku ciąży. A na dodatek byłam chyba 3 w kolejce to mnie przepuścili żebym weszła jako pierwsza bo z dzieckiem ..... Bedę płacić ale coś czuję że dzieki tej opiece dzieciaki będą lepiej i szybciej diagnozowane i po O&*(^&*^$^ grzyba płaci sie te wszystkie składki jak i tak trzeba płacić by cię dobry lekarz obejrzał nooooo wkurza mnie to strasznie .... :wściekła/y:

nie wiem co to za moda z tymi wynikami ze nie oddają .... moje badania moje wyniki :wściekła/y:mam prawo je zobaczyć kiedy tylko chcę :wściekła/y:

Hejka Babeczki:tak:
no czasu mi normalnie braknie na pisanie:no:Staś zakatarzony na maksa...śpi ale póki co w naszym łóżku,więc tyle spokoju,bo jak tylko ląduje w łóżeczku czip w pupie się włącza i wrzask od razu:angry:choć wczoraj do 4 spał u siebie:tak:dziś jak się będziemy kładli eksmitujemy go i zobaczymy co dalej;-)poza tym wyrywa się do stania i jak stanie próbuje stawiać kroki...dziś zrobił jeden:szok:tylko to zdecydowanie za wcześnie,ale mnie nie słucha:-DNatalka coraz lepiej,myślę tylko czy jej nie zatrzymać w domu w przyszłym tygodniu i wreszcie nie zacząć podawać szczepionki,bo musi być zdrowa by ją zacząć:confused2::sorry:
mandziula super zawieszka....szkoda,że jesteśmy bezsmoczkowi:-D
karlita super,że w końcu macie dobrego pediatrę...szkoda,że nie na nfz:no:też się pytam,po co te składki:crazy:u nas też wyniki są w karcie i trzeba się rejestrować na wizytę...zawracanie d...y no i sztuczne numerki:angry:
madziara super,ze języczek Hani już w porządku...szybko sie przyzwyczai:tak:super,że ząbki zrobiłaś:tak:ja jeszcze nie dotarłam do dentysty:zawstydzona/y:

tyle pamiętam....zmykam spać,bo głowa daje znać o sobie:confused2:

witam
ja wczoraj robilam piersc kurczaka w papirusie, jak dla mnie za słona, ale soczysta bardzo no i długo sie zmazy, jak ktos ciekawy to niech probuje, ja juz wiecej nei skorzystam
mandziula w tym tyg jeżdze z mezem a dziadki Asie do przedszkola odstawiają, oboje mamy na 7 wiec jedziemy 1 samochodem, generalnie teraz jezdzialm mpk ale ze mi sie czas pracy zmienił to rano da zaparkowac na czechwskiej tam jest bezpłatny parking, a nasz pleban cóz nei przepadam za nim, tylko on smieje sie z wlasnych kawalaów ktore na ambonie wyrecytuje, irytuje mnei ten gosc generalnie i mialam z nim juz 1 niemila sytuacje,
anaconda brawo dla MAi, fajnie ze mirosie odwiedziłaś, ja wczoraj na disneyu widzialam bajke monster hight ale jakos Asia sie nei zaintersowala bo byla w trakcie zabawy i moze to, bo oczywiscie lalki jej sie podobają, Ma Maja lalke??
sunday moze ja bym sie z Wami wybrala podpytam meza co i jak i dam znac, jak dzis wstawanie?? ja zwlekłam sie o 5.50:-)
misia zdrówka dla Stasia, pewnie biedaczek sie męczy z katarem
justyna ktos mi kiedys wspominal ze leclerc na turystyczny tak kiepsko zaopatrzony to niewierzyłam, przeciez to ten sam sklep, jak dzis Michas mały buntownik, nie za zimno mu było na tym chodniku??
madzienka widze ze masz powera :-)
madziara fajnei ze Hania juz po zabiegu i jest wszystko w porządku
karlita hop hop ile tych szkół podstawowych jest w Opolu, ja myslalam ze tylko jedna, moja chcrzesnica i jej siostry chodziły na szkolnej, a co tam sie działo w gimnazjum.... fajnie ze dzieciaczki juz zdrowe
elza łał gratuluje w końcu Cie P. dyrektor doeceniła :happy:

reklama
hejka nadaje z samego rano z posterunku pracy :-D:-D:-D ale sypie masakra....ja już nie chce zimy....a sio....:no::no::no:
mandziula to fajnego masz proboszcza któremu się nie chciało przyjść i jeszcze kłamie....nie ładnie:no::no::no: ciekawe co w tym roku powie...
a z tą pochwałą dyr to też byłam w szoku bo ona raczej nie jest skłonna do tego typu rzeczy....ona tylko nakręca jedne dziewczyny na drugie tzn. bo dziewczyny z fulmana to zrobiły to i to a u dziewczynom z fulmana znowu powie że dziewczyny z dziewanny to zrobiło to i to....tak jakby nie wiedziała że my mamy kontakt ze sobą.....żenada
anaconda no u nas też tak jest w przychodni teraz wyniki mają trafić bezpośrednio do lekarza....
karlita:szok::szok::szok: to co napisałaś to jakieś księżniczki przyszły do pracy....ale chyba decydując się na taki kierunek studiów wiedziały że tak wyglada praca....żeby właśnie podetrzeć dziecku tyłek czasami bo maluchy jeszcze tego nie umieją.....masakra....
my też chcemy żebys wróciła do Lublina
misia oby katarek Stasiowi szybko przeszedł....no i jaki wyrywny z niego chłopak już chodzić mu się chce...:-):-):-)

Do góry