reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

witam wieczornie

u nas pomalutku wszystko wraca do normy, Miki był już w przedszkolu, podobno zachowywał się wzorowo, nawet sam poszedł kupkę zrobić. był tak zmęczony że padł w 2 minutki:-D tak więc delektuję się ciszą... nie licząć P, który coś wierci na poddaszu:confused2::confused2::confused2: no ale jeszcze kilka dni i będę miała śliczne schody na pięterko:tak:

madziarka tulaski dla Hanulki, bidulka jedna się wycierpi....a tobie dużo cierpliwości:tak::tak:
normatywna nie dawaj się chorobie:no: ja dzisiaj też na kolację czosnek i herbatkę z cytrynkę serwuję:tak::-D:-D
anetka chwal się pokoikiem:tak: u nas w sumie podobnie bo MIki też dostanie własny pokoik i my też:-D

Zosieńce chyba czosnek nie smakował bo się strasznie rozpycha:-D:-D
zmykam cos porobić bo zraz zasne przed kompem:-D:-D

reklama
Witajcie w końcu i ja dotarłam...staram się Was podczytywać na telefonie ale nic teraz nie pamiętam...
warsztaty skończone...kolejne przede mną ale że tematyka na razie mi obca więc w następnej turze zamierzam uczestniczyć...

Antuanet dzięki za gościnę....;-)czekam na Twoje działa upinankowe

Madziarka ty nasza bidulka...wymęczy Was ta Hanulka....ale i tak wszystko pójdzie w niepamięć...trzymam kciuki oby wszystko szybko wyprostowało się...

Mandziula zdróweczka niech Zosieńka nie marudzi na czosnek bo tylko on teraz mamie pomoże....
brawo dla Mikiego...a schody to ja wpraszam sie pooglądac;-):laugh2:

Gon1a a gdzie wam tak autko przyrysowali...ludzie to mają tupet....
super że maluchy w zdrowiu trzymają się..

Misia wysyłam namiary na warsztaty....bo z tego co pamiętam byłaś zainteresowana
spokojnego wieczorku dzisiaj...i wytrwałości w buncie Natalci...

Mirosia jak plan z prasowaniem i praniem...wykonany???
idziesz na to spotkanie 5 grudnia...ja zastanawiam sie może i ja wybrałabym sie...

Justyna, Aneta
P wraca w niedzielę z zimowego szaleństwa....

Anetka super że Olcia dostała swoj pokoik pochwal sie jak wygląda....

Aluska zdróweczka dla dziewczynek...
Dr Obel mój ukochany chirurg z czasów złamanej ręki(jeśli to ten sam, wysoki postawny lekarz, juz wiekowy na pewno)

Normatywna zdróweczka....

Sunday co u Was??jak Maksio??i jak wizyta??

Marzenka a Ty gdzie zaginęłaś??

Anaconda jeszcze nie wróciłaś....no nie!!!!!przecież dzisiaj basen był;-)

to chyba tyle...w miarę nadrobiłam dzisiejszy dzień....
ale po moim dzisiejszym rozbieganym dniu pora odpocząć...

spokojnych nocek

Witam sie i ja....juz ktorys raz zaczynam pisac ale caly czas cos mi stawalo na drodze:sorry:a wiec zaczne od tego iz weekend jest za krotki szczegol:-)i dziekuje za sobotnie spotkanko bylo super ale zdecydowanie za krotko....zorganizujmy cos tylko ja zdecydowanie na piatek sie pisze bez samochodu;-)

Dziciaki TFU TFU TFU trzymaja sie w zdrowiu.....M dzisiaj byl na przedstawieniu "Pchła szachrajka"....a z B dzisiaj bylismy na wizycie kontrolnej oceny chodu u ortopedy i wsio ok.....a poza tym dzien jak codzien...

Skonczylam gotowac zupke ale od jutra zaczynamy cos zamawiac w zlobku....bede codziennie oceniac jadospis i jak bedzie cos ciekawego to bede troche mu juz drugie dania zamawiac bo zupke wole swoja bo przynajmniej dostaje tam spora dawke warzyw..
;-)

Madzienka jestem jestem nie martw sie nie zagine na stale ale nie zawsze codziennie juz napisze:-)odpoczywaj i juz tak nie lataj...co kupilas dla dziciakow na Mikolaja w przedszkolu????
Madziarka wszystko minie wszystko bedzie tylko wspomnienie ale teraz niezle wszyscy sie wymeczycie takze duzo SIL zycze bo nie ma nic trudniejszego jak znalesc w sobie te sily....dacie rade....ja jeszcze nie mam pomyslow na prezenty czekam na jakies jeszcze promocje raz pojade i cos pokupuje....
Mandziula o jak fajnie ze wystarczylo tylko gore wykonczyc i macie wiecej miejsca ja tak sobie mysle jakby bylo fajnie jakby mozna bylo dokupic dwa pokoje do mieszkania ktore mam i je jakos w magiczny sposob dostawic:-Dpasowaloby mi to a tak trzeba znowu od podstaw wszystko zalatwiac jak chce sie wiecej;-):-):-)kiedy sie przenosicie na gore?????
Aneta ale fajna niespodzianke zrobiliscie O;-)
Iwonka jak kolokwium??????a jesli chodzi o spotkanie to wlasnie trzeba o czyms pomyslec.....
Aluska :-)zdrowka dla dziewczynek oby nic sie ztego nie rzwinelo:sorry:
Motylla supr ze tak gladko poszlo z odstawieniem.....
Normatywna trzymam kciuki za calkowite odstawienie od cysia i zdrowka.....
Maltanka jak nowe obowiazki miejsce i ludzie???
Sunday jak M?????W zmienil prace?????:eek:
Mirosia jak plan wysprzatania mieszanka powiodl sie????jak O lepiej dziesiaj z zachowaniem???
Misia no i jak N po przedszkolu?????
Gdzies te nasze dzieci musza znalezc ujscie wiec lepiej niech to robia w domu:baffled:
Marta jak tam sobie radzisz??????

Moi panowie wszyscy spia P nawet nie budze bo sama nie pojde szybko spac wiec ide sie kapac i do wyrka......

A wiecie ta dziewczyna która zmarła po porodzie musialabyc gdzies z okolic Orkana moja kolezanka tam mieszka i w jej parafii byla chyba jej klapsydra bo w sumie kogo i bylo napisane "odeszla dajac zycie":zawstydzona/y::-(nie moge przestac o nich myslec tak mi ich wszystkich zal......(*)(*)(*)

Ostatnia edycja:
Witam,
wyjście do przedszkola było na nie:no:ale bez wielkiej tragedii...przed przedszkolem było marudzenie...a w przedszkolu już super i bez dramatu....tylko znowu...:-(odkąd zaczeła chodzić do przedszkola znowu nie pamięta o siusiu...nad ranem zrobiła do łóżka...potem jak ją odbierałam z przedszkola popuściła i w domu parę razy:no::-(humorek też pokazała:baffled:za to wieczorem zaśpiewała piosenkę z przedszkola "good morning to you":tak:
dziś udało nam się też w końcu zaszczepić Stasia:tak:bo niewiele brakowało a z drugą dawką rotarixa byśmy się nie wyrobili przez te choroby:baffled:niby Staś jeszcze daleko ma nieco zaróżowione gardełko ale zaszczepić pozwolili:tak:mały waży już 6,5kg:szok:

co polecacie na ciemieniuchę????????
madzienka dzięki wielkie:tak:
Aluska zdrowka dla dziewczynek:tak:
madziarka oj wymęczycie się:no:dużo sił życzę:tak:my Natalce kupimy matę MATA MUZYCZNA DO TAŃCZENIA TV - MISTRZ TAŃCA DROMADER: SalonBobasa
Mandziula zdróweczka:tak:
aneta jak głowa?
fogia co u Was?
Marta dajesz radę?

PS.widziałyście? Oferta | kolorowelapki.pl

Amandziu
Najlepsze życzonka, z okazji 5 urodzin,
dużo zdrówka i słonka,
humoru dobrego, życia kolorowego i wielkich wrażeń przy spełnianiu marzeń!

Ostatnia edycja:
aluska zdrówka dla MArtynka
madzienka no mouj tato wyjezdzajac z garazu nie wyrobil sie i przerysował autko i swoje i nasze, sie naprawi... ja do meza " tylko nie krzycz" a widzialam jak sie gotowało w nim....
marz ja tez chcialam Macka zapisac ale kazali na poczatku miesiaca na styczen dopiero, ja do sanusa chodze
powiedz mi duzo Twoj Bartus mowi?? on troche młodszy ale urodzony o czasie, bo AMcius to wczesniak, pozno zaczal chodzic ok 14 miesiaca, to i mowa bedzie opuzniona, a ona buczy, mowi koko, kaka i na Asie a wczoraj rozmawialm z logopedka Asi i kazała go stymulowac pokazala mi pare cwiczen
ja wczoraj piekłam chleb dukana z bialym serem nie smakuj mi zbyt ten otrebowy był lepszy

madziarka wspolczuje probelmów z HAnia, nie wiem czy pamietasz ale MAcius tez mi robil kope raz na 1,5 tyg moze byl troszke wiekszy ale nei koniecznie, bralismy debridat i lactoze czy cos takiego, z czasem sie unormowało, ale tez czopki po paru dniach mu serwowałam, trzymaj sie, dasz rade

Ostatnia edycja:
Dzień dobry....piękne słoneczko za oknem ale zimno brrrrrr....

Jula już w przedszkolu, ja zaraz robię śniadanko i biorę się za jakieś porządki aczkolwiek nie chce mi się:zawstydzona/y:

Madzienka jestem jestem nie martw sie nie zagine na stale ale nie zawsze codziennie juz napisze:-)odpoczywaj i juz tak nie lataj...co kupilas dla dziciakow na Mikolaja w przedszkolu????

Oj jeszcze troszkę polatam, mam taki plan...mam nadzieje że Lenka nie zechce mi go zweryfikować;-)
dziewczynkom kupiłam kucyki pony a chłopcom składanego mcqueena z lego...
tylko mam problem z wychowawczyniami:baffled:

Sunday, Elza, Atali
pomóżcie mi z prezentem dla wychowawczyń...co chciałybyście dostać od przedszkolnego Mikołaja?:-p

co polecacie na ciemieniuchę????????

PS.widziałyście? Oferta | kolorowelapki.pl

u mojej kolezanki sprawdził się szampon w piance Mustelli, ja używałam go zapobiegawczo u Julci i ciemieniuchy nie było....
Mustela Bebe Szampon W Piance Dla Niemowlat I Dzieci 150 Ml - Ceneo.pl
cena dosyć wysoka ale jest bardzo wydajny i skuteczny...

mata super...myślę że Julci tez spodobałaby się:tak:

a co do kolorowych łapek koleżanka miała ich przetestować bo ceny maja dość wysokie jak na zajęcia....

nocka masakra nie wiem ile razy wstawałam do Martyny :baffled: no i muszę kończyć bo moja mała gorączkująca bidulka znów płacze:no:

uuuu niedobrze....zdróweczka

Amandziu
Najlepsze życzonka, z okazji 5 urodzin,
dużo zdrówka i słonka,
humoru dobrego, życia kolorowego i wielkichwrażeń przy spełnianiu marzeń!

i my przyłączamy się do życzeń dla Amandzi

Anaconda hop hop gdzie jesteś????wróciłaś????

Madziarka jak wieczór i Hania???dała pospać...

Mirosia tym razem planuje pójść na rodzeństwo bez rywalizacji:tak:ale musze miec w domu rodzeństwo:tak::-p

Karlita co u Was??poupinałaś bombki....
Antuanet a Ty???chwalić się!!!

zmykam szykować śniadanko miłego dnia

Witam ponownie

Nie tylko Martyna dała popalić w nocy bo Amandzi to się buzia od kaszlu nie zamykała tylko ze ona chętnie pije syropki (ale fakt faktem już ją mięśnie klatki piersiowej bolą:no:) a Martyna nawet głupie wapno wypluje nie mówiąc o tym ze w nocy na gorączkę nic nie dostała bo tak się broniła:no: a brzuszek zapewne bolał ją po winogronie który z tatusiem jadła:confused2:
Gdyby nie to że nasza pani dr na "dzieciach zdrowych" przyjmuje już dziś były byśmy na wizycie:crazy: puki co u obu jest pogorszenie :baffled:

Dziękuję za pamięć i życzenia urodzinowe dla Amandzi:tak: ale ten czas szybko leci...

Gon1a moja Martynka o czasie wywołana a chodzić zaczęła mając 15mięsiecy:rofl2: także Twój Maciuś wcale późno nie zaczął chodzić zwłaszcza ze jest wcześniakiem:tak:
Misia ładnie Ci Stasio waży:tak: dobrze że udało Wam się go zaszczepić:tak:
Natalcia pewnie ze stresu zapomina o siusianiu
Marzena to świetnie że z nóżkami Bartusia wszystko w porządku:-)
Co do tej dziewczyny to jak tylko myślę o tej całej tragedii to mi sie płakać chce mimo że przecież wcale jej nie znałam:no::-( ehh biedny maluszek będzie znał mamę tylko z opowiadań:-(
Sam napis na tej klepsydrze chyba tylko osobę bez jakichkolwiek uczuć by nie ruszył:no:

reklama
Madzienka wydaje mi się ze o tym samym lekarzu mówimy jak dobrze pamiętam chyba ma Wiesław na imię:tak: i wiekowy to on jest ale za to bardzo sympatyczny:-)
On tez Martynce wycinał tego tłuszczaka z główki:tak:
Madziarka zabieg był na nfz...a pana dr bardzo polecam:tak:
Mnie podczas tego zabiegu nie było bo byłam w pracy a co najśmieszniejsze mój P. poszedł na wizytę żeby pokazać wyniki badań tego guzka i ewentualnie ustalić termin podcięcia języczka (nasza pani dr dała na to skierowanie):tak: ale nie spodziewał sie ze od razu ten języczek zostanie podcięty:rofl2:
Z opowiadań P. to było tak że on pokazał panu dr skierowanie a ten do niego "proszę chwileczkę zaczekać" i wyszedł z gabinetu po chwili wrócił już ze sprzętem:tak: P. zrobił wielkie oczy na to pan dr żeby przytrzymał małej ręce i nóżki żeby się nie szamotała i psiknął jej do buzi pod języczek środek znieczulający (przy tym zaczęła płakać bo ten środek podobno jest gorzki) następnie wziął przyrząd (nie pamiętam teraz co to konkretnie był) i ciachnął wędzidełko następnie kazał poczekać 20minut i sprawdził czy wszystko w porządku:tak: To było gdzieś tak między 15 a 16.00 także jak wróciłam na 19.00 do domu to Martyna zachowywała się jakby nic się nie stało
Gon1a oj to ja myślałam że autko Wam jacyś chuligani porysowali :eek: to się wygłupiłam z tym usychaniem rąk:zawstydzona/y:

Do góry