reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

witam porannie
ja wczoraj jeszcze trochę zaległych prac nadgoniłam, tak wiec przynajmniej opanowałam bałagan w domu:-D:-D
zdrówka wszystkim chorowitkom podsyłam, pogoda niestety sprzyja chorowaniu
sienio
ale trafiłaś na fachowca....szkoda słów
karlita
ja wczoraj też z zelazkiem stałam:-D:-D
marta cos ci się kawaler nie spieszy .... a jak paluch???
madzienka jak się czujecie??? kiedy masz wizytę???
justyna nastawiłaś piernik???
talia widze ze dynie są na czasie:-D:-D

ja dziś na wizytę isę udaję, pokazac moje marne wyniki... aczkolwiak czuję się juz lepiej ale zaczyna mi twardniec brzuch... okropne uczucie ( z Mikim tak nie miałam)

a co do autka to mam peugeota 206, troche leciwy, ale powiedzmy że lubię starszych;-);-) a na inny nie było mnie stac, zrwyny bardzo, malo pali, nie bity, wszedzie się mieści.... tak wiec autko w sam raz dla mnie:tak:

uciekam do pracy, miłego dnia zyczę

reklama
Karlita ja tez lubie miec gładziutkie bluzecki ale tylko na dzieciak nie w szafi wiec prasuje przed wyjsciem co nakladaja;-)jak dzieciaki????
Mandziula a wiec niech Ci autka dobrze słuzy i bzpiecznie Cie wozi....najwazniejsze ze czujesz sie juz lepiej to i wyniki pewie bylyby lepsze...tzrymam kciuki za wizyte i odpoczywaj i bierz magnez....
Marta jak palec jak R nie zdecydowala sie jeszcze????

B spi o budzil sie po 6 ale P mu zrobil butle ok 8 i zasnal i cale szczescie bo moglam zrobic mu inhalacje....wyjatkowow dobrze nam wszystkim spalo sie dzisiaj dobrze i przespalam ranek i B w pobudce mnie wyprzedzil. A ja chyba sobie poleze ciekawe ile B pospi bo moze bym sie nawet jeszcze przespala.....:-pjak szalec to szalec....

Milego dnia Wam zycze....

Witam przy porannej kawce :-):-)
Wiaterek widzę szaleje co wcale mnie nie cieszy ale cóż ...
Maja znowu nie chciała iść do przedszkola, podobno nóżka ją bardzo boli tylko jak zaproponowałam, że tata może zawieźć autem to jakoś chęci nie było :-D:-D
A w poniedziałek w przedszkolu też pasowanie maluchów no i starszaki występ dają więc mus się rozejrzeć za żółtą bluzeczką i getrami :tak::tak:
Marz summamed Maja brała przy zapaleniu ucha więc myślę że i B pomoże :tak::tak::tak: dużo zdrówka Wam podsyłam a Tobie siły bo widzę, że coś czarne myśli Cię nachodzą ;-);-) to całkiem rezygnujesz z basenu? :confused::confused:
Fogia super że szyjka się nie skraca, niech jeszcze Zosieńka pobędzie w brzuszku a Ty postaraj się tak nie zamartwiać, niech się ciśnienie unormuje :tak::tak:
Karlita a może Gabi wybierze co chce robić na konkurs :confused::confused: oby dzieciaczki się od Ciebie nie zaraziły :tak::tak:
Mandziula super autko sobie wybrałaś bo Peugeot 206 to mój ulubiony :tak::tak: trzymam kciuki żeby jednak wyniki nie były takie złe :tak::tak: ja miałam przy Mai twardnienie brzucha i powiem szczerze że faktycznie dziwne uczucie :sorry::sorry:
Marta końcówka ciąży faktycznie ciężka a Ciebie to już całkiem nie oszczędza :sorry::sorry: jak palec przestał boleć? A głowa? :confused::confused:
Talia oj faceci potrafią ruszyć nerwa ;-);-) pochwal się fotką swojej dyńki ;-):tak::tak:
Madzienka super są takie harce dzidzi w brzuszku :tak::tak: i jaki to był super czas wszędzie można było ją ze sobą w brzuszku zabrać bez dodatkowych bagażów ;-);-) a co do płetw to Maja w tamtym roku wcale ich założyć nie chciała a wczoraj była bardzo podekscytowana i :"mamo ty wiesz jak szybko się w nich pływa?!" :-D:-D
Madziara a co u Was? Jak Haneczka i jej kolki? :confused::confused:

Dawno mnie tutaj nie było, tzn. podczytywałam ale nie bardzo mam jak pisać ( teraz też piszę z Kubulą na rękach) .U nas strasznie napięta sytuacja- szukamy jakiegoś mieszkanka do wynajęcia bo atmosfera w domu bardzo gorąca się zrobiła:wściekła/y: W dodatku Emilka nie chce chodzić do przedszkola bo braciszek jest w domu... ehhh

No i jak zwykle czytałam, czytałam a i tak nie wiem co komu miałam napisać.....
No i Kuba się zdenerwował....

aaaa.... ja mogę polecić dobrą okulistkę ale w Krasnystawie... Emilce jeden okulista stwierdził, że jej mruganie może być objawem padaczki a pani doktor od razu wiedziała że to zwykłe zapalenie, no i jako jedna z niewielu okulistów w lubelskim ma taki " radar" do badania oczu u dzieci, i naprawde wyglada jak radar drogówki:-)
no dobra uciekam

Dzień dobry w ten paskudny i zimny dzień....niestety prognozy sprawdzają się i wczoraj zapowiadali typowe jesienne dni...szare, bure i wietrzne bleeeeeee

Juleczka już w przedszkolu, na jutro musimy przygotować domowniczek...na szczęście tym razem Jula wylosowała łatwy temat....robimy prezentację o pieskach...wczoraj kupiłyśmy gazetkę Przyjaciel Pies i z niego mam zamiar powycinać potrzebne materiały:-p

Anaconda a co się dzieje z Majeczką że nie chce chodzić do przedszkola..udanych poszukiwań bluzeczki i getr...

Marzenka super że nocka przespana....odpoczywaj, jak już się wyśpisz zadzwonię:tak:

Mandziula super że autko kupione, jesteś zadowolona...
co do wizyty to jutro mam usg i wizytę....a ty na twardnienie brzuszka łykaj magnez...ja zarówno z Julą jak i teraz mam zalecone Magne B6 3 razy dziennie i brzuch rzadko kiedy twardnieje...wiem że co lekarz to inne zasady, ale może warto spróbować...
czekamy na wieści z wizyty...

Karlita jak prasowanie??wykonałaś plan???

Madziarka, Maltanka hop hop gdzie zaginęłyście???

zmykam zjeść śniadanko...miłego dnia

Madzienka u Mai to chyba bunt sześciolatka i dla zasady sprzeciwianie się mamie :-D:-D:-D
Faktycznie pogoda paskudna i chyba właśnie zaczyna coś kropić :crazy::crazy::crazy:
Patlysia oby atmosfera w domu się oczyściła :tak::tak:

witam,
podczytuje,podczytuje,ale ostatnio wieczorem jakos brak mi weny do pisania...obiecuje sie jednak poprawic!
Dzieci nadal choruja,choc poza katarem i kaszlem to nie widac,by byly chore,bo lobuzuja na calego. Niestety i mnie cos zatyka nos,ale poki co ratuje sie czosnkiem i innymi domowymi sposobami.
Widzialam,ze pieklyscie wiewiorke i tak myslalam i myslalam,co mi ona przypomina...i w koncu doszlam heheh...moja babcia robila kiedys takie ciasto na zmiane z murzynkiem(wieki go nie jadlam :-() tylko,ze nazywala dziadkiem...a w necie go po prostu nazywaja ciasto dziad.

Jeśli jestem na BB to znaczy że jeszcze nie czas na Rafaella;-):tak:. Palec trochę potłuczony a po wypiciu prawie 2l mineralnej i paracetamolu ból głowy przeszedł:tak:.
Patlysia, chodzi Ci o doktor Ś...ko? Byłam u niej z Olkiem z powieką i naprawdę dobra z niej okulistka:tak:. Owocnych poszukiwań stancji:-).
Mandziula, masz rację - takim francuzem pod uniwerkiem zawsze znajdziesz miejsce do zaparkowania. Pamiętam jak wjechałam na ten parking pod Zoot-em naszą starą kombiaczką i musiałam nie dość że cofać po górkę i na zakręcie to miałam po 50 cm luzu z każdej strony - ale udało się szczęśliwie wyjechać.:tak::huh::huh:
Madzienka, z tymi psami to jakiś zawrót głowy - Olek w szkole w tym tygodniu magluje tematykę psów - wczoraj opisywaliśmy i rysowaliśmy :sorry:;-) wymarzonego psa. Kiedyś normalnie trzeba było przeczytać "Puc, Bursztyn i goście" a nie w podręczniku zamieszczą z 2 kartki wyrwanych z całości opisów. Czy dziecko 8-letnie musi znać 20 ras psów:eek::sorry::sorry:.

witam
ja w czoraj cały dzie poza domem, Asi mi w sl;uchawke płakała"mamo gdzie jestes" co z tego ze szkolenie o 15 sie skonczyło jak 3 godz zajal powrót i to jeszcze padało po trasie
dzis poswiece wiecej czasu dzieciom i moze w koncu cos ugotuje bo wczoraj dzien kanapkowy był
mandziula fajne autko, uwazaj na siebie i odpoczywaj jak brzuch twardneije
anaconda u mnie to samo, Asia przechodzi sama siebie, Mackowi dokucza ale on wcale nie pozostaje jej dłuzny, ciągnie ja za włosy i to tak ze nie raz mocno załuje ze go zaczepiła czy przytrzymała
misia zdrowka dla Dzieciaczkow
karlita do mnie tezsie usmiecha prasowanie, nieznosze tego ale jak mus to mus
a na dodatek pralka juz nam wysidła i trzeba kupic nowa, rozglądam sie za boshem a co Wy na to?? jaka polecacie??

Mielismy Candy Go niby ja zreperowali wymienili grzałke tylko bo wieksze remonty poprostu sie nei opalciły, a tak sobie mysle ze 6 lat i przy 6 osobowej rodzinie z 2 dzieci to całkiem dobrze sie sprawowała, bo tak naprawde sie nie psuła, a teraz juz tak sie myli i łozyska tłuka ze szok.... a w dodatku w sobote nei zauwazylam ze ma pełno wody i otworzyłam ja (a skaczyla prac) i zalałam łazioenke i stwierdziłam ze juz dosc sie z nia meczyc trzeba cos nowego

Ostatnia edycja:
reklama
Gonia, mamy od 5 lat właśnie Boscha na 8 kg wsadu i max.1200 obrotów i jestem zadowolona - trochę za niego wtedy daliśmy ale warto było:tak: a piorę 2-3-4 razy w tygodniu a czasem i 3 razy dziennie chodzi jak mam różne ubrania.

Do góry