reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Justyna miłego chlupania się w wodzie :tak: nasza Ola też czasami płacze w nocy :confused: i nie wiem dlaczego

Madzienka a Ty się wybierasz na to spotkanie? trzymam kciuki za babcię żeby już było dobrze

I pospała Karolinka, 40 minut i znowu cycuje :-D

reklama
Anetka dobre i te 40 minut:tak:, M jeszcze przez sen powtarzał KO KO KO:-D, pewnie książeczka mu się śniła:-D

Madzienka babcie już takie są, moja też nie może usiedzieć jest jej ciężko (różne choroby) ale co roku ma ogródek w którym ziela nie znajdziesz:tak:, robi przetwory jak dla wojska, chciałabym mieć taki zapał do pracy jaki ona ma.

Aluśka
jak tam, nie zamarzłaś?

A propo cynamonu czas najwyższy nastawić piernik cztero tygodniowy. Jak mi siły wystarczy to po basenie zabierzemy się za piernik:yes:. Ktoś dołączy do pierniczenia??:-)

Witam

no w końcu dotarłam..trochę klientów (i nie tylko klientów) było ale więcej gadali niż kupowali a tu trzeba na wypłatę utargować bo jakby nie było 10-ty zaraz:dry:
Cóż poza tym...dziewczynki chyba zdrowe (przynajmniej na takie wyglądają;-))i co za tym idzie będę musiała w końcu z tą atropiną działać..... ale jeszcze przed zapuszczaniem zrobię Amandzi crp żeby być pewnym że jej zdrówko dopisuje a potem do dzieła :tak:

Justyna nie zmarzłam na rozgrzewkę chinkę sobie zrobiłam;-)Jak tam po basenie? Michałek zadowolony ?
Może skuszę sie na to pierniczenie:cool: daj przepis...
Anetka 40minut drzemki to tez coś;-)

Madzienka to dobrze ze już Twoja babcia ma się znacznie lepiej:tak:
Ewa, Justyna Emilka fajnie ze wspólny spacerek dziś zaliczyłyście:tak:
Marzenka nie dostałam wolnego:no: ale mam nadzieję że jeszcze się to zmieni:dry:
Zdróweczka B. posyłam:confused:
Marta to się załatwiłaś:no: współczuję:sorry:opuchlizna zeszła z palca?:dry:
Sunday brawa dla Maksia za dzielne zachowanie u dentysty wczoraj:sorry:
Maltanka ale ze mnie gapa:zawstydzona/y:..wszystkiego najsłodszego dla Hubercika z okazji imieninek:-)
Mirosia
zdróweczka posyłam:tak:i wybaczam;-) fajnie że sie odezwałaś:tak:
Antuanet szybkiego powrotu do zdróweczka Wiki życzę:confused:
Talia mój pomysł :cool: ubrać ja w pomarańczowe getry i bluzeczkę a do tego na główkę zieloną czapeczka bądź opaskę i mamy marchewkę ;-)ewentualnie jasne getry i bluzeczka (białe bądź kremowe) plus na główkę to co wcześniej i mamy pietruszkę;-)
Anaconda jak tam dzień w przedszkolu Mai minął ?:cool:
Elza oj nie fajnie sie u Ciebie w pracy porobiło:no:
Fogia nadal żyjesz w niepewności czy już coś się wyjaśniło:confused:
Mandziula fajnie że masz już autko:-) spóźnione życzenia imieninowe zdrówka szczęścia pomyślności i pociechy z dzieci:cool:

Ostatnia edycja:
Witajcie, jak dobrze, jeszcze tylko 2 godzinki i kończę pracę, ale dziś miałam intensywny dzień, troszkę padnięta jestem:eek: Wczoraj Cypkowi dotarły buty, więc już jesteśmy uzbrojeni i przygotowani na srogą zimę:-)

Justynka a co za piernik 4tygodniowy?? gdzie Wy chodzicie na basen i jak takie zajęcia wyglądają? bo ja myślałam żeby się z Cypkiem zapisać tylko nie wiem czy wyrobię się na zakrętach:sorry2::zawstydzona/y:

Aluśka a co u Ciebie można kupić? mebelki jakieś? naprawdę nie dostałaś wolnego żeby pójść z dzieckiem na jego przyjęcie:confused: o masz

Sunday mniam, sałatka, też bym skonsumowała:tak:

Fogia a co to za smutasy Cię dopadły?

Anaconda gdzie do dentysty chodzisz z Mają? bo planuję wybrać się z Cypkiem, ale to wolę jak ktoś mi poleci, bo tak w ciemno to strach:sorry:

Madzienka dobrze, że już babcia lepiej się czuje...grunt to się nie poddawać i być pozytywnie nastawionym, to już jest 70% sukcesu:tak:

Galaretka tężeje na serniku. Maks pyta jak ciasto ma sie upiec w lodówce:tak::-D

Justynka jak było na basenie?

Madzienka Justyna sałatka gyros :tak:

Madzienka dobrze ze z babcia już lepiej :-)
A co zrobili z Aldikiem?

Iwonka dobrze ze juz jestes po pracy, teraz odpoczywaj. :tak:

witam witam....

anaconda,misia na siłę dyr nie zostanie tam....na pewno do końca roku szkolnego tam będą bo nie mogą ich wyrzucić w ciągu roku....ale już p. Woliński czyli prezes i ojciec tamtej dyr...podniósł tak czynsz że nie ma szans żeby tam funkcjonować....pracownicy do czerwca mają pracę albo i dłużej bo procedura zamknięcia przedszkola jest długa...pewnie będą na postojowym....
antuanet zdradź która znajoma tam pracowała???/ może ją znam????
zdróweczka dla Wikusi
marzenka oj niezdrowa konkurencja...tym bardziej że nowa umowa była podpisana 30 czerwca br tylko córunia prezesa wpadła na pomysł żeby ich wyeliminować ....i tak zwlekali do pażdziernika....a podobno dyr Małego Lingwisty 2 na zebraniu we wrześniu powiedziała rodzicom że od stycznia Martynki już nie będzie....ta baba to wyrafinowana s..... żebyś ją zobaczyła....masakra

wiecie ja tam nie przepadam za moją dyr....to znaczy za jej metodami....ale tak się nie robi....
dzisiaj też podobno była tv tylko jakaś inna...

Hej

Ja dzis mialam wolne, ale to ze względu na wizytę u okulisty z Julą. Generalnie wizyte uwazam za strate czasu:sorry2: najpierw babka mówiła, ze moze miec kręcz szyjny a nie zezujące oko:confused: potem mówiła, ze ma niesymetryczną twarz (ale odkrycie, każdy człowiek tak ma), zbadała i nie stwierdziła , żadnej wady wzroku i powiedziała żeby przyjść za poł roku, ale na koniec zmieniła zdanie i stwierdziła, żeby zrobić badania na chmielnej, później jej sie odmieniło i kazała isc na staszica... a na koniec jeszcze raz do niej na badania po atropinie... i to wszystko w ciągu ok 10 minut:confused: aaa no i popatrzyła na mnie i powiedziała, ze tez to mam:blink: ręce mi opadły, a wiecie, ze raczej spokojna jestem, znacie jakiegoś konkretnego okulistę prywatnie?

tu mam pytanie do Aluski
Aluśka zapuszczałaś juz ta atropine?, bo mi tez babka kazała 5 dni przed badaniem, ale wspomniała tez cos o tym, ze dziecko może źle widzieć nawet przez 10 dni i potykać sie:sorry2: to chyba trzebaby zostawic w domu dziecko, bo takie słabowidzące do przedszkola wysyłać to mi sie jakos nie widzi:sorry2:

Pozdrawiam wszystkie i spadam, miłego wieczoru

reklama
Witam wieczorkiem :-):-)
My już po pluskaniu, było jak zwykle super no i pan Jacuś coś szybko idzie z tą grupą bo już dzisiaj pływali w płetwach i zaczynali kraula :szok::szok:
Madzienka w Aldiku byłam już wczoraj ale jakoś odnaleźć się tam nie potrafię :zawstydzona/y::zawstydzona/y: choć przyznam że jakoś tak elegancko się zrobiło :tak::tak:
Iwonka polecam jak najbardziej naszą dentystkę na ul.Chodźki - to jest typowo dziecięcy gabinet stomatologiczny i nasza pani ma super podejście do dzieci :tak::tak: Junior dent zobacz sobie w necie a nasza pani to Rudnicka-Siwek, tylko ponoć teraz czeka się już ponad m-c na wizytę :tak::tak:
Elza to chociaż tyle dobrze, że do końca roku szkolnego możecie spokojnie pracować, a co do tej baby z tego drugiego konkurencyjnego przedszkola to faktycznie musi być jakaś wredna baba no i sprawdza się powiedzenie że układziki tylko układziki się liczą :cool::cool:
Marz i jak z Bartusiem, co powiedział lekarz? :confused::confused:
Marta o kurcze Ciebie to przygody nie opuszczają nawet na moment ;-);-) oby opuchlizna z palca szybko zeszła :tak::tak:
Sienio to faktycznie baba beznadziejna :sorry2::sorry2:
Aluśka Maja w przedszkolu tak jak przewidywałam wracać nie chciała :-D:-D ale już się tu ze mną targuje że jutro w domu zostaje :-p:-p
Anetka to faktycznie malutko Ci Karolinka śpi, moja Maja to od zawsze sypiała w dzień po kilka godzin :-D:-D
Justyna oby dzisiejsza nocka była dla Was lepsza i Michałek spokojnie spał :tak::tak:
Sunday a co to na ciasto Cię naleciało w połowie tygodnia :confused::confused: a do kiedy masz te zastępstwa? :confused::confused:
Zmykam robić kolację, miłego wieczorku :-):-)

Do góry