reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Marta tak właśnie o tą Panią Dr mi chodziło:-) a swoją droga to podziwiam Cię, że tak spokojnie sobie czekasz na rozwój akcji, ja dzień przed terminem już chciałam urodzić... i chyba miałam dobre przeczucie bo Kuba urodził się z węzłem prawdziwym na pępowinie także w ostatniej chwili urodziłam....
gon1a współczuje problemów z pralką- ja swoją odratowałam (na szczęście tylko pompka padła)

reklama
Witam..
gon1a jesli chodzi o pralkę to ja miałam Bosha przez 10 lat ale taka od góry otwierana była super ale teraz kupiłam normalnie z boku otwieraną też Bosha bo ta firma jakoś mi odpowiada sprawdzona jest prze ze mnie :-)
Marta twarda sztuka jesteś .... jeszcze na nogach ... trzymam kciuki za szybki i łagodny poród i za zdrowe śliczne dzieciątko :-)
Justynko mam nadzieję że jutro spacerek nam się uda...
Dziś poszłam z Natalką do pani dr. bo miałyśmy wziąć receptę na szczepionkę ale okazało się że już nie trzeba brać recepty i z okazji że nie było kolejki i tłumów no i że N już zdrowa to bach bach i zaszczepili Natalę i nawet nie zapłakała tylko się skrzywiła ale Panie ją obdarowały naklejkami i malowanką to była szczęśliwa :-D waży 12,5 czyli jakiś czas bez zmian hehe i mierzy 82,5 cm

A wczoraj miała dzień głodomorrra jadła wszystko co jej dałam hihihi no i byłam w szoku bo zjadła pierwszy raz kanapkę z pomidorem i cebulą - sól i pieprz :tak::szok::-D i chrupała cebulkę hehehe spryciula... robiłam wczoraj mini rogaliki z ciasta francuskiego z dżemem śliwkowym to N zajadała się nimi aż musiałam schować... teraz łobuziara śpi ale jak wstanie to mięsko naszykowałam z kurczaczka...
no chyba na tyle papa zdrówka życze:eek::-):-D

Witam,

Zrobiliśmy szybki spacer w deszczu i teraz Michał śpi. Zupkę i pranie zrobiłam rano:tak:.

Gona ja mam Amice i NIGDY WIĘCEJ:wściekła/y::wściekła/y:nie kupię z tej firmy.

Iwonka my chodzimy tu Kontakt - UKS 23 Lublin - Uczniowski klub sportowy 23 Lublin
Zajęcia prowadzi instruktorka, rodzic jest z dzieckiem w wodzie, zajęcia trwają pół godz, polecam:tak:. My z M zaczęliśmy chodzić jak miał 4,5 miesiąca. Jak chcesz się zapisać to dzwoń lub pisz email do p. Justyny Rdest tam w kontaktach jest do niej nr tele.

Karlita
piec dopiero będę 2 tygodnie przed świętami, teraz to jedynie zrobiłam ciasto które musi leżakować 4 tygodnie w zimnie:tak:.
Ja z kolei to nie lubie prasować koszul wizytowych i spodni z kantem:no:, a uwielbiam prasować ręczniki:laugh2::laugh2::laugh2:
Zdróweczka podsyłam całej rodzince, no i wypróbuj kąpiele w tymianku, jak to Marta polecała:tak:

Sienio współczuje Ci takiej wizyty u konowała:angry:, Zapewne kierowała Was na Staszica bo teraz tam przenieśli okulistykę, bo na Chmielnej zamknięte z powodu remontu. Ja również polecam dr Rymgayłło-Jankowską, my chodziliśmy do niej na ul Spokojną.

Sunday ooo serniczek, dawno nie jadłam:tak:. I jak upiekł się w lodówce?:laugh2::laugh2:

Anaconda super że Maja zadowolona z pływania:tak:

Fogia
trzymam kciuki za Twoje ciśnienie, niech w końcu unormuje się:tak:

Mandziula
odkąd zamknęli nam parking na Skłodowskiej to mój J tęskni za matizem, wszędzie nim zaparkował:tak:. Powodzenia na wizycie i czekamy na info co pani dr powiedziała na Twoje wyniki:tak:.
Ja na magnezie i nospie przejechałam całą ciążę:-(, fakt te twardnienie brzucha to mało przyjemne:no:

Talia, Sunday, Marz, Madzienka a dziękuję na basenie nie było najgorzej;-)M trochę buntował się ale już mniej niż to było kiedyś.

Talia a jak Twoje nerwy, uspokoiły się? Czym Cię tak Z wkurzył?

Marz i jak trzymam kciukaski by antybiotyk szybko zadziałał:tak:, dobrze że nocka minęła spokojnie:-)

Mirosia co pediatra powiedziała na uszka Marzenki? Zdróweczka życzę, musicie w końcu wyzdrowieć bo mamy zaległe spotkanie:laugh2:chyba od wakacji tak się umawiamy;-)

Misia na necie są różne gatunki wiewiórek;-):tak:, akurat ta co robiłam to wydaje mi się najlepsza, bo ja lubię miód:rofl2:no i mało pracochłonne to ciasto

Marta dobrze że ból głowy minął:tak:

Madzienka ciekawe prace wymyślają w przedszkolu:tak:, a to przedszkole jest jakieś plastyczne? Pochwal nam się pracą jak już posklejacie wszystko:-)

Normatywna ja też liczę na jutrzejszy spacer, bo mi Michał już zatęsknił do Natalki, nawoływał ją dzisiaj w Lidlu:-D:-D. Aj, wiesz jak zazdroszczę Ci że Natalka ma apetyt, no M od dwóch dni to tylko na mleku nic nie chce jeść:no:

Patlysia powodzenia w szukaniu mieszkanka:tak:

Ostatnia edycja:
Gon1a moja pralka też coś zaczyna szwankować i jakoś długiego żywota jej nie wróżę :no::no::no: coś woda przepakuje i niby tylko troszkę ale skoro już przecieka to coś jest nie tak :crazy::crazy: Bosha nie znam więc nie poradzę, najlepiej jak sobie poczytasz opinie na necie :tak::tak: a Maciuś bardzo dobrze robi że ciągnie za włosy, niech Asia nie myśli że jak starsza to silniejsza :-D:-D:-D:-D:-D ja też tak zawsze robiłam ze swoją starszą siostrą i w dodatku ją gryzłam gdzie popadnie :-D:-D:-D:-D do dzisiaj mi to wypomina jakim to małym potworem byłam :-D:-D
Marta widzę że Wam to do szpitala się nie śpieszy :-D:-D:-D
Mirosia powodzenia u lekarza, oby ten katarek Marzence minął jak najszybciej :tak::tak: a co do Mai basenu to chodziła w tamtym roku jeden semestr no i teraz od września :tak::tak:
Pogoda paskudna, pojechałam do leclerca ale na darmo bo nic nie kupiłam, chyba po te żółte getry to będę musiała się wybrać na targ :confused::confused: no i okazało się że mamy żółtą bluzeczkę z Hanną Montaną ale to nie ważne :-D:-D
Oj jak mi się spać chce chyba na popołudniową drzemkę się wybiorę :-p:-p:-D:-D Marzenka a Ty już wstałaś czy jeszcze śpisz od rana :-D:-D

anaconda właśnie Gabi chce wszystko robić ;-) bo i Gwiazdki do doniczki i choinkę ;-) i bombki ;-) chyba zrobimy wszystko a później wybierzemy co nam najładniej wyjdzie ;-)

Iwonka też Wam polecam ten basen w 23!!

Justynka to ja bym o tym cieście zapomniała hehehe
kąpiel w tymianku?? jak to było ?? :sorry: bo nie mogę znaleźć :sorry:

gonia ja mam elektroluxa i sobie chwalę :-D

Madzieńka poprasowałam trochę i odpuściłam i dobrze bo miałam ciężką noc ...

miłego dnia :-):-) u Was też pada ?? :confused2::confused2::confused2:

Karlita rób rób z Gabi prace i pokażcie nam swoje dzieła......ja otrzymałam dzisiaj paczkę i chyba powoli tez biorę się za robótki ręczne...
a co się działo w nocy??
jak maluchy i ich samopoczucie??

Justyna przedszkole jest dwujęzyczne....

Gon1a my mamy Bosha i jestem zadowolona...

Normatywna brawo dla dzielnej Natalci...

Anaconda drzemiesz już???;-)

Madzienka jednak nie udało się zdrzemnąć :-p:-p;-);-) a teraz jakoś senność odeszła :-D:-D
Karlita to nie pozostaje Ci nic innego jak faktycznie wykonać obie prace i potem wybierzecie najlepszą :tak::tak:
My już kiblujemy w domu bo w taką pogodę to nawet mi się już ruszyć tyłka z domu nie chce więc może poprasuję :confused::confused: aha wczoraj pisałyście o prasowaniu to ja jakoś nie masz do tego uprzedzeń ale wybieram tylko to co muszę poprasować a resztę tylko składam :tak::tak:

witam...
Dobija mnie dziś ta pogoda...:crazy: do tego od rana gardło mnie boli:no: wszystko przez picie zimnych napoi w pracy:crazy:wrr

Anaconda też prasuję tylko to co muszę (ubranka Amandy do przedszkola) a resztę układam:rofl2:
Marta no widzę ze w szkole u Olka tematyka o psach na czasie:rofl2: Ale po co ma znać 20 ich ras?!... hmm moze żeby wiedzieć które są niebezpieczne a które łagodne jak baranki;-)
Gon1a powodzenia w szukaniu pralki..tez mam bosha (chyba jak dojadę do domu to sprawdzę co to mężulek kupił bo ja nie przywiązuje zbytnio wagi do marki:-p)
Ewa brawa dla dzielnej Natalii:-) my też mieliśmy stawić się w listopadzie na szczepienie ale d..pa z tego chyba wyjdzie bo wieczorem coś ją kaszel męczył albo jakieś choróbsko się przypałętało albo to od jej histerycznego płaczu:crazy:
Justyna wyślij mi na prv przepis na to ciasto:tak:
Karlita koniecznie na koniec się pochwal tymi dziełami:tak:
ps. z Twoim bratem P. by mnie nie puścił na ten film;-):-p

reklama
Ja na razie wybywam, coś mnie pobolewa :rofl2:, mdli :rolleyes:. Czekam aż M wróci z pracy i na nocną zmianę jedziemy - mojego wywiadu niezbyt :confused2::sorry: ginowa zmiana ma nockę. M na jutro już wolne pobrał więc pewnie rozpakowana wrócę.
Czekajta na sms-ki:-p.

Do góry