reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Witajcie,
mała zaczyna marudzić więc piszę w telegraficznym skrócie....moja wizyta u gina ok, wszystko w porządku:tak::tak::tak::tak::-):-):-)
Mała po szczepieniu, był wielki ryk i dramat...nawet płakała przy wieczornym karmieniu:szok::szok::szok::-:)-:)-( skosztowała rotarix i zacisnęła usta i nie chciała przełykać, ale jakoś poszło. Waży 1480 g i ma już około 60 cm:tak::tak::tak:Trochę mało przybrała na wadze:-:)-(, ale w ogóle jest drobna i tym się pocieszam:tak::tak::tak: Mimo katarku jest zdrowiusieńka....a katarek może wynikać z wąskich przewodów:shocked2::confused:
A jeszcze zapisałam ją na sesję foto....Foto ABRI - Aktualności

Aa....fornetka napisała rano smsa, że może jutro już wyjdą:tak::tak::tak::tak:mały je i brudzi pieluchy;-);-)a mama dostaje antybiotyk:sorry2:

witam i ja
młode poszło na drzemkę to mam chwilke czasu:tak::tak::tak:

karlita łądny ten obraz:tak::tak::tak:

madziara
brawa dla Nelci :tak::tak: dobrze że z Julem już lepiej:tak::tak:

Madzienka śliczne te prezentacje, my już zagłosowaliśmy:tak::tak::tak:

misia gdzie chodzicie na szczepienia???? my też się dziś szczepimy:tak::tak::tak:

sienio zdrówka dla Julci;-);-)

musze coś na obiadek wymyśleć:dry::dry::dry::dry: najchętniej to bym cos gotowego kupiłabo mi się jakoś tak gotować nie chce:-D:-D:-D:-D
miłego dnia życzę kobitki;-);-);-)

Co szczepiliście?
My w przychodni na Weteranów byliśmy.

sienio to ja popieram Ciebie:tak: w ogóle uważam, że dzieci jak najmniej powinny oglądać telewizji, przyjdzie jeszcze czas na to, mojego na szczęście na razie to nie interesuje

Zgadzam się w 100%:tak::tak::tak::tak:

anacondadziś taka pogoda że ci się nie ziwię że poszłaś spać, też bym poszła...;-);-);-)

my już wróciliśmy ze szczepienia, Mikołaj był dzielny i nmie płakał, szlochnął tylkoraz ale taty telefon kpmórkowy sprawił że zapomniał o szczepieniu:-D:-D:-D:-D mam nadzieję że żadne odczyny poszczepienne się nie pojawią:tak::tak::tak:
kurcze musze sobie coś do jedzenia naszykowaćć, a nic mi się nie chce:-:)-:)-( ide pogrzebać w lodówce:tak::tak::tak:

Wow, to rzeczywiście dzielny ten Twój synek.

witam :blink:

U mnie do d..py odebrałam wyniki i są gorsze niż były:baffled: nic tylko się pochlastać:no:
ciekawe jak morfologia wyjdzie jak ją za tydzień powtórzę:dry: znając moje ostatnie szczęście to pewnie tak samo jak ostatnio albo i gorzej:-(

Współczuję, tulę...i trzymam kciuki by się szybko wyniki poprawiły:tak::tak::tak::tak:

Hej girls

ja lekko zdołowana. Filipek chory, kaszlał dziś rano okropnie, a że M. był w domu postanowiłam młodego nie posyłać do przedszkola. Do doktorki nie udało się dziś dostać. :no: Ok 12 M. zaczął dzwonić, że małego zaczyna podduszać (Fifi ma rozpoznaną astmę oskrzelową), a M. nie wiedział z jakich leków mu inhalację zrobić. Z małym było gorzej i gorzej więc zerwałam się z pracy i przygoniłam do domu. Inhalacja pomogła na tyle, że oddech się unormował ale kaszel pozostał. Do lekarza dopiero jutro na 13. :dry:

Ojej, biedny Fifi:-:)-:)-(

mandziula Ty mieszkasz w Dabrowicy!?Kojarzysz przedszkole SMYK?
A to ja!!!!:-) (90zl za wszystko zaplacilam)

SUPER!!!!!!!!!!!!!!!!:tak::tak::tak:

witam się i ja Dzień Doberek:-)

madziara widzę że Twoje maluchy to takie skowronki jak i mój:-)
sundey a traci na wadze? może trochę mu odpuść i nie biegaj za nim, ja też dostawałam do głowy jak Hubert nie chciał jeść teraz trochę mi przeszło, nie to nie i już nie raz było, że jak porządnie zgłodniał to zjadał wszystko, albo jakieś kropelki na apetyt daj...
anaconda kciuki zaciśnięte

u nas nocka ok, młody raz się przebudził, ale odwróciłam go na boczek i zasnął, ale musiałam czekać aż uśnie porządnie żeby przykryć go kołdrą, bo i naczej jest kopanie i wrzask, nie wiem gryzie to czy co... położyłam się i usnęłam, rano się budzę, a mały śpi nie przykryty:eek:

Ooooo...znam to rozkopywanie się....a potem lodowate nóżki i rączki:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

my już po spacerku....trochę zmokłyśmy, ale wcześniej się dotleniłyśmy!!

Ostatnia edycja:
reklama
Misia chyba cos mało twoja Natalka wazy chyba cyferki ci sie pomylały:-Dno i nie martw sie kazde dziecko przybiea w swoim tempie moj tez do najgrubszych nie nalezy a teraz wazy ponad 12kg
Sesję chyba my tam mielismy tak sa dwa o podobnej nazwie nasz zaklad miesci sie na rogu staszi-krak.przed.
A czemu Fornetka ma antybiotyk??

Dziewczyny czy spotkałyscie sie juz z nowym produktem Vegeta??
Nowy produkt w rodzinie Vegety – Vegeta Natur — Vegeta | Z Vegetą smakuje lepiej!
Ja dzisiaj go napotkalam w eleclerku super ze zaczynaja wprowadzac takie produkty bez chemi i co jest dowodem na to ze taka byla potrzeba od konsuentow czyli ludzie zaczynaja byc wiadomi co jedza nie godzac sie na ulepszacze.
Widziałam na półce:tak:, zgadzam się z Tobą i dlatego piekę sama chleb i mam coraz większe grono świadomych klientów;-):tak:.
Dokupiłam Olkowi psikadło na komary i wsio co lata:tak:.

Misia chyba cos mało twoja Natalka wazy chyba cyferki ci sie pomylały:-Dno i nie martw sie kazde dziecko przybiea w swoim tempie moj tez do najgrubszych nie nalezy a teraz wazy ponad 12kg
Sesję chyba my tam mielismy tak sa dwa o podobnej nazwie nasz zaklad miesci sie na rogu staszi-krak.przed.

:-D:-D:-D:-D:-Dmasz rację:tak::tak:miało być 4180 g:tak::tak::tak:
To ten sam zakład:tak::tak::tak:mieliśmy tam też sesję ślubną:tak::tak:
Nie wiem:zawstydzona/y::zawstydzona/y:napisałam do niej smsa, ale nie odpisała:dry::dry::dry:może zajęta, jak to bywa czasem w szpitalu:tak:

Widziałam na półce:tak:, zgadzam się z Tobą i dlatego piekę sama chleb i mam coraz większe grono świadomych klientów;-):tak:.
Dokupiłam Olkowi psikadło na komary i wsio co lata:tak:.

I gdybys byłą blizej mnie byłabys moja "piekarnia" uwielbiam Twoj chlebek i napewno pokochałambym Twoje ciasta i wedlinki:-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
Właśnie przeglądam nowy numer Tiny i się wzruszyłam filmikiem o którym w artykule jest mowa - więcej takich projektów a staniemy się bardziej tolerancyjni :tak::tak:[video=youtube;2xzb9cuQE30]http://www.youtube.com/watch?v=2xzb9cuQE30[/video]

reklama
Witam tylko na chwilkę bo czasu mało. Dziś, dzień przed wyjazdem zostałam poinformowana że dziecko kalosze musi mieć i kurtkę ortalionową:eek:. I trzeba zakupić:sorry:.

no to małe zakupy się szykują jeszcze:tak:

Jeśli chodzi o pogodę - znacie taką stronkę METEO.PL
j

:tak::tak::tak:

Mleko Nestle junior(naturalne, z kleikiem i z miodem) za 2 opakowania 18,79zl
(Maltanka cos dla Hubcia.....)
chusteczki Dada 3 opakowania +1 gratis 11,49zl
body 3szt. 14,99zl

madzienka dzięki za info:-)

A ja dzisiaj kupiłam u nas na targu 2 koszulki dla męża za 25zł, ciekawe czy mu się spodobają :confused::confused: Jak nie to najwyżej będzie miał na pobyt u teściowej na podwórku :tak::tak::tak:

dobra żonka z ciebie:-):tak:

Mateusz szcesliwy ze wkoncu po kaluzach mogł smigac ale oczywiscie szybko sie znudzil i lapki zaczal moczyc:-)

hehe mój to samo tylko dla niego to taka dodatkowa zabawa oprócz chodzenia po kałużach:-)

fornetka dostała antybiotyk, bo miała stan zapalny i wysoki poziom leukocytów, ale jak wszysko dobrze pójdzie to może jutro wyjdą do domu:-)

ja już zrobiłam obiad dzisiaj ogórkowa i pieczeń wstawiłam z mięsa mielonego, znudziły mi się juz kotlety, do tego buraczki na ciepło i wsio. zmykam bo mi tu mały męczy...

Do góry