reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

reklama
Hej,my po zabawie choinkowej - jeszcze na tak dennej nie byłam:no::sorry2: - za głośno, dzieciaki jak zobaczyły paczki to od razu nawet na obiad nie czekały tylko do domu i paczka pod pachę.Julu (gorączka przeszła)nie chciał w ogóle tańczyć:no: i płakał.Tak się źle czułam, głowa mnie bolała:-(,że o 16:20 poszłam spać i spałam 2,5 godziny:szok::szok:.Co u mnie jest zjawiskiem dziwnym:dry: bo w dzień nie śpię:no:.Chłopaki też padli.m pojechał do Zamościa robotę nagrywać.:tak:
Wybaczcie ale przeczytałam i co 20-te słowo zapamiętałam:zawstydzona/y::zawstydzona/y:.
Może jutro w lepszym stanie będę:tak:.

Hej,my po zabawie choinkowej - jeszcze na tak dennej nie byłam:no::sorry2: - za głośno, dzieciaki jak zobaczyły paczki to od razu nawet na obiad nie czekały tylko do domu i paczka pod pachę.Julu (gorączka przeszła)nie chciał w ogóle tańczyć:no: i płakał.Tak się źle czułam, głowa mnie bolała:-(,że o 16:20 poszłam spać i spałam 2,5 godziny:szok::szok:.Co u mnie jest zjawiskiem dziwnym:dry: bo w dzień nie śpię:no:.Chłopaki też padli.m pojechał do Zamościa robotę nagrywać.:tak:
Wybaczcie ale przeczytałam i co 20-te słowo zapamiętałam:zawstydzona/y::zawstydzona/y:.

Heh!Mnie tez Martuś głowa straszliwie boli. Łóżko już pościeliłam,nie kąpie Maksia bo nie mam sił-zaraz kłade się i koniec dnia!:-( A przynajmniej paczka była dobra,jak już impreza do d....??:confused::baffled:

hej:)
własnie hania zasnęła, chlop zaraz do roboty...bylismy na krotkim spacerku dzisiaj ale jakoś wialo i mi zimno było:)
wtranżoliłam sałatkę brokułowo-tuńczykowo-czsnkową i całowac to sie chiba dzisiaj nie będę ;P:p:p

oj to szkoda ze nie za fajnie bylo, ale dobrze ze paczki sie podobaly

:szok:
misia ja miałam dla Huberta taki kombinezon 0-3 m. i mały się w nim utopił jak wychodziliśmy ze szpitala. 62 cm. może być troszkę za duży, chociaż z drugiej strony jakiegoś polarowego pajaca pod to bedziesz wkładać. najlepiej porównaj rozmiary w sklepie. jeden do drugiego.

No właśnie, zastanawiam się z tym kombinezonem, że może być za duży i na początku chciałam kupić 56 cm...ale gdzieś na forum przeczytałam, że w styczniu dziewczyna urodziła dziecko 64cm...to się przestraszyłam, że jak mała będzie miała około 55cm i jeszcze coś pod kombinezonem to będzie on za mały.W efekcie sama zgłupiałam i dlatego tyle czasu szukam tego kombinezonu:baffled::baffled::baffled: Tak na prawdę to kombinezon jest po to, aby jakoś przypiąć ją do fotelika samochodowego, bo w wózeczku to spokojnie można ją otulić.
sienio to muszę pamiętać, że jakbym kupowała, to taki rozpinany na całej długości, zgadza się?
Wstępnie też jutro będę w Baby Fancie, chyba że mąż zmieni zdanie...ale mam nadzieję, że gdzieś około 12-13 tam wylądujemy.:-D:-D:-D

Byłam na usg - na razie mała leży miednicowo, ale ma jeszcze miejsce, by się przekręcić. Poza tym wymiar dwuciemieniowy 84mm, obwód główki 298mm, obwód brzuszka 262mm, długość kości udowej 61mm. Masa ok. 1850g (podobno prawidłowa). Profil biofizyczny 8/8 punktów (ruchy, napięcie mięśniowe,oddech,objętość płynu owodniowego). Nie wiem tylko, jak jest długa:sorry2::sorry2: W czasie badania bawiła się swoją stópką (chwytała ją rączką) - ale fajnie b

ja urodzilam 20 marca, mala wazyla 2490g, 48cm ( w 32 tc wazyla 1800g) i wszytsko co mialam bylo duzo za duze...ale jak wychodzilam bylo cieplo...my nie wsadzalismy hanki do fotelika bo by sie nie dalo tylko do gondolki z wozka, byla ubrana w kaftanik, pajac i przykryta 2 kocami:)) a dodatkowo mialam kupionu taki kombinezon polarowy cienki w baby fancie potem mi sie przydal na wiosenne spacery:))

a ja chyba od marca ide do pracy na call center- chyba ze do tego czasu znajde cos lepszego, i bede musiala zaczac niani szukac...:zawstydzona/y:

oki lece, milej nocki

Witam:-):-)
Ja dziś do znajomej poszłam - blok dalej, jej córeczka w wieku Mai też kaszle i ma katar WIĘC STWIERDZIŁYŚMY ŻE JEDNA DRUGIEJ NIE ZARAZI A MY SOBIE BABSKIE POGADANKI URZĄDZIŁYŚMY, MIŁO TAK SIĘ WYRWAĆ RAZ NA JAKIŚ CZAS (sory za kapsa jakoś mi się włączył a już mi się nie chce jeszcze raz pisać:zawstydzona/y::zawstydzona/y:) Pogoda jak dla mnie dzisiaj niezbyt przyjemna:no::no:

maltanka Hubercik to chyba tak po spacerku zgłodniał!!!! W koncu da sie wyjsc z dzieckiem!!!;-)

chyba tak, przez te mrozy to tylko w domu siedzieliśmy.

Niby w końcu da się wyjśc z dzieckiem ale tylko teoretycznie bow praktyce kolo mnie wyjście kończy się koło klatki.Nic nie jest poodśnieżane.Wózkiem nie ma jak przejechac bo ścieżka tylko wydeptana na szerokośc stóp.A co najgorsze to jak odśnieżają to cały śnieg ze schodów walą na zjazd dla wózków.....no i ciekawe jeszcze ile to potrwa....a tak było pieknie dziś. Chyba ci odśnieżający zakładają że w taką pogode i tak nikt z wózkiem nie wyjdzie.A właśnie by wyszedł gdyby było można..Ale czy kogoś to obchodzi?:no:

my na sankach :tak: ale u mnie po odśnieżane chodniki. można spokojnie z wózkiem spacerować. :tak:

wiecie cos moze na temat przedszkola w dabrowie??

:no: ja niestety nie pomogę

Paczka dobra,bo sama kupowałam do paczki:-p:tak: - ja w trójce grupowej byłam:tak::tak:.

Marta szkoda, że choinka się nie udała, ale dobrze, że paczki nadrobiły;-)

hej:)
własnie hania zasnęła, chlop zaraz do roboty...bylismy na krotkim spacerku dzisiaj ale jakoś wialo i mi zimno było:)
wtranżoliłam sałatkę brokułowo-tuńczykowo-czsnkową i całowac to sie chiba dzisiaj nie będę ;P:p:p

mniam, ja brokuły to w każdej postaci uwielbiam, ostatnio też robiłam, ale brokułowo-czosnkową:tak:

a ja chyba od marca ide do pracy na call center- chyba ze do tego czasu znajde cos lepszego, i bede musiala zaczac niani szukac...:zawstydzona/y:

kainkas
mój brat pracuje w Orange, będzie już nawet 3 lata (dalej na słuchawce). I na początku nie miał za fajnie:no: chodził na nocki, soboty, niedziele, święta, nie święta. Jak zaczynał pamiętał były świeta niedługo i w wigilię pracował od 16.00 do rana bodajże, w Boże Narodzenie to samo, cały dzień, do tego Nowy Rok od 6.00 rano.:shocked2:

a co tu taka cisza dzisiaj. :shocked2:weeckend :-)
a mi już się nie chce nic robić i też zaraz chyba idę spać. i już.

reklama
Do góry