reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Witam ale ciężko się z postem wbić.
Sylwialublin witaj i pisz często - od początku wątku nie przerabiaj bo jak wszędzie rotacja mam i niektórych ja zatwardziała BB-holiczka nie znam:no::sorry:.
Chłopaki śpią, część towaru pojechało do klientów a z reszty znowu:wściekła/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: cegły wyszły:crazy:.
Marta, dzięki ale coś czuję że po prostu musze się wdrożyć :) Sala zabaw, na której byliśmy w sobotę to ta nowa, przy dworu PKP, nie mam pojęcia jak się nazywa. A ja oryginalnie z Trzydziestolecia a od 9 lat na Dyrekcji mieszkam :)
To byłaś w Wiko:tak:, ja mieszkam koło pogotowia i LOTOSu:tak: a Juli chodzi z Fifim Fogii na jedną grupę do przedszkola - ale my to z wielu różnych stron się znamy - na początku to obie śmiałyśmy sie do kompa że tyle mamy wspólnych znajomych a się nie znamy:tak::-D:-D.
Fogia pamiętam o miodowniku;-):tak:, ciezę się ze mój doktor przypadł Ci do gustu - jak byłam u niego to 80zł brał - widać jak dawno byłam:-p:zawstydzona/y:;-):-D:-D.
Maltanka - na razie nie planujemy powrotu, ale co piątek gramy w euro milion:-) Jak tylko trzaśniemy 15 baniek to nawet ciuchów nie spakuję, tylko wsiądę w samolot i wrócę!
Już nie mogę się doczekać;-):-):-).
A i coś naszej Solange nie widać:no::sorry::eek::eek:.
A i żeby nie było niedomówień,że zmiana klimatu i teges to piszę ze przylazła wczoraj @:-p:confused2:.
Miłego dnia dziewczyny.

reklama
Witam z rana !! Zapraszam na kawkę :-)

Ja od godziny 6 wertuje ogloszenia o prace w internecie... Może któraś z was wie gdzie aktualnie szukają do pracy w lublinie ?? Muszę gdzieś w końcu pójść.. wymagań żadnych nie mam, jestem niestety tylko po liceum :(i do tego bez matury, ( w 2 klasie Lo zaszłam w ciążę i udało mi się ledwo skończyć ) matury nie pisalam bo zachorowałam podczas matur, a lata pożniej nie mialam chęci do nauki zresztą wolałam się zajac wychowywaniem synka niż nauką..:-D

jak coś to piszcie :) była bym wdzięczna..

Jeśli chodzi o moja przychodnie to miesci sie na ul nalkowskich :) Kuba nie miał nawet zadnego obrzęku czy tym podobne na rączce po tym szczepieniu, wogóle tak jak by nie bylo szczepienia... :) ale już zaszczepiony moze isc do przedszkola od wrzesnia a idzie na ul wyzynna moze jeszcze czyjes malenstwo tam chodzi lub bedzie ???

Witam z rana!Widzę ze nie jestem pierwsza!:-)
fogia najważniejsze BARDZO SIE CIESZE!!!!!Zanim przeczytalam twojego posta zobaczylam suwaczek i juz wiedzialam ze jest dobrze!!!!Tulaski koffana-dbaj o siebie!!!!:-)
sylwialublin to mieszkasz na Nałkowskich? Moze polaz po galeriach czasem sa wywieszone kartki ze potrzebuja do pracy, teraz sporo ludzi powyjezdza i moze akurat bedzie cos.
ALUŚKA spóźnione ale szczere najgorętsze życzenia!!!!:-):-):-)

Mi sie juz pranie plucze, zaraz musze glowe umyc bo za godzine ma nie byc znowu wody, napisali ogloszenie na drzwiach na dole ze zimnej nie bedzie a cieplej powyzej 4pietra a ja mieszkam na 4 i jak tu wnioskowac czy bedzie czy nie!?!?!?:eek::confused:
Ja juz siedze cala na szpilkach bo mam miec w tym tygodniu dwa telefonu o pracy, juz chce miec to za soba i nie martwic sie caly czas!!!:-(
Wiecie co wczoraj poszlam do ciucha moj M mowi zeby wydala nie wiemcej niz 10zl(bo kiedys jak poszlam to od razy poszlo 50zl) i wydalam całe 9zl ale na 2pary spodenek krotkich dla mojego meza!!!:-)Jaki byl zdziwiony!!!:-)

witam i ja z kawusią już:tak::tak::tak::tak:

fogia suoer weści, ogromnie gratuluję i życzę spokojnych 9 miesięcy:tak::tak::tak::tak:

shenen ale fajne te truskawki:-D:-D:-D:-D:-D

u nas noc spokojniejsza, Mikołaj tylko troche się rzucał, ale ogólnie ok, teraz szaleje z zabawkami. potem robimy 2 próbę z mlekiem:tak::tak::tak: zobaczymy co z tego wyjdzie:eek::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:

ja dziś znowu słomiana wdowa jestem:-:)-:)-:)-:)-:)-:)-(

o matko napisałam kilka zdań a piszę od 8:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

miłego dnia kochane:tak::tak::tak:

dzień dobry dziewczynki :-D:-D:-D

karlita ty sie objadlas dzisiaj fasolka z bulka, a ja kalafiorem z bulka!!!:-)

o kalafiorek też pyyyycha :) może dzisiaj sobie kupię ?? :)

Karlita! Zamorduję, już wtrząchnęłam sałatę i zadowolona siadam poczytać a Ty mnie o ssanie w żołądku przyprawiasz, kobieto!
Już wiem co bym zjadła :) Ile za kg?

w szoku byłam 10 zł za kg :)
ale mówie Wam pyyycha :)

Gabi też wczoraj dałam i bardzo jej smakowała później był płacz że mama nie chce więcej dać ... i już nie mogłam zjeść w spokoju ;) hehehe

Karlita,fasolki tez bym zjadla,u mnie jeszcze w ogrodku nie ma,dopiero kwitnie;-)

bo ja mam taką przyśpieszoną ;) pewnie na tonie nawozu ;) ale była taka mięciutka bez żylastych nitek mówie marzenie ;)

Madzianka smacznego :)

I nareszcie mogę się przyznać, że jestem w ciąży i zagrożenia nie widać! Ufff. Według usg to 7 tydzień i 4 dzień więc przez ostatnie dwa tygodnie różnica między om a usg zmalała. No i co najważniejsze - słyszałam i widziałam serduszko. Aż się popłakałam.....:-)

JUPI JUPI

GRATULACJE KOCHANA
:)

dzisiaj ja śmigam na wizytę mam nadzieję że i u mnie się terminy zbliżą bo na razie to mam termin 8 stycznia - 26 stycznia ;) i bądz tu mądry ;)
Twój post nastraja mnie pozytywnie :)

Gdyby chodziło o mojego męża to pierogi ruskie ze skwarkami i śmietaną

ooo pierogi ruskie .... ale bez skwaruszków ;)

o a ja mam kulinarną propozycję może zrobisz coś takiego :> ja to nazywam pierś z kurczaka pod pierzynką :)

delikatnie rozklepujesz pierś z kurczaka ale delikatnie panierujesz w jajku i bułce jak już z jednej strony podsmażysz, przewracasz i na ta usmażoną część kładziesz połówkę brzoskwini albo ananasa z puszki i przykrywasz plastrem sera żółtego :)
pyszności :) a łatwe do zrobienia do tego młode ziemniaczki z koperkiem i sałateczka paluszki lizać :)

Popatrzcie jakie truskawkowe dziwaki się nam dziś trafiły. "Szalone truskawki" jak je od razu ochrzciła Maja :)
Zobacz załącznik 256643Zobacz załącznik 256644Zobacz załącznik 256645

o wow :) rzeczywiście szalone ;)

wiecie co bym zjadła - poziomki ;)

Karlitka jutro za Ciebie kciukasy mocno ściskam.

dziękuję kochana :) ale i tak Twoja wypowiedz mnie ciut uspokoiła :) i bardziej pozytywnie nastawiła :)

piękna pogoda za oknem młoda jeszcze śpi ;) coś rano jej się śniło i wzięłam ją do nas do łóżka oczywiście mała tylko poczuła łóżko rodziców i padła a ja już w zasadzie od 6 nie śpie ;)

aaa zapomniałam Wam napisać zamówiliśmy dla Gabi ten rowerek co Wam pokazywałam dzisiaj ma zostać wysłany :) kurcze ale jak będę z Bugi to nie odbiorę no nic może sąsiadka odbierze :) a moja mama zamówiła dla Gabi gigantyczną piaskownicę ;) a mój brat podobno kupił huśtawkę taką do wieszania w drzwiach ;) zamówiłam dla Gabi też tort tz mam się jeszcze pokazać w przyszłym tygodniu ;)

sunday_ ja ostatnio trafiłam na ciuchach na fajne dresowe spodnie dla ciężarówek tylko są ciut za duże ale za 1,5zł ;) może do nich dorosnę brzuch na 100% ;) i fajną bluzię sobie kupiłam za 4 zł a taka sama tylko różowa była za 8 zł ;) więc kupiłam niebieską ;) hehehee co będe przepłacać ;)
z resztą ciągnie mnie w stronę niebieskich rzeczy :) może będzie chłopiec ??

mandziula moze rzeczywiscie sproboj sciagac mleko i przechowywac w lodowkach,mam taki zestaw z laktatorem i pojemnikami aventu

Hej dziewczyny
młody odstawiony do przedszkola, a ja jak zwykle z wyrzutami sumienia, że dziecko się tuła, a matka sama w domu. Ale oddając sprawiedliwość, to muszę pojechać do pracy, pozawozić zwolnienia i zaświadczenie o ciąży no i wystawić oceny. Trochę się boję reakcji moich dyrek ale może głowy mi nie urwą.
Dziś wyjątkowo bez porannych mdłości i wymiotów ale to może dlatego, że zanim wstałam z łóżka to zjadłam bułkę. Zobaczymy jak będzie później.

karlita widzę, że przygotowania do roczku idą pełną parą. Daj znać po wizycie chociaż jestem pewna, że będą to same dobre wieści.

Fogia pamiętam o miodowniku;-):tak:, ciezę się ze mój doktor przypadł Ci do gustu - jak byłam u niego to 80zł brał - widać jak dawno byłam:-p:zawstydzona/y:;-):-D:-D
na spodobał mi się ten twój doktor. ;-) dzięki za namiary i o 20 czekam na ciacho.

karlita czekam po poludniu na wiesci!!!Wierze ze u Ciebie tez bedzie wszystko dobrze!!!!:-)
fogia fajne te Twoje suwaczki!!!!

No jestem już jestem!!!!
Dziękuję Wam kochane za wszyyyyystkie kciukasy. Pomogło!!!! I nareszcie mogę się przyznać, że jestem w ciąży i zagrożenia nie widać! Ufff. Według usg to 7 tydzień i 4 dzień więc przez ostatnie dwa tygodnie różnica między om a usg zmalała. No i co najważniejsze - słyszałam i widziałam serduszko. Aż się popłakałam.....:-)
Gratulacje ogromniaste...super ze wszystko wporzadku,ciesze sie razem z Toba!!!!!!!!!:-):-):-):-)

Wiecie co wczoraj poszlam do ciucha moj M mowi zeby wydala nie wiemcej niz 10zl(bo kiedys jak poszlam to od razy poszlo 50zl) i wydalam całe 9zl ale na 2pary spodenek krotkich dla mojego meza!!!:-)Jaki byl zdziwiony!!!:-)
He,he...ja tez potrafie 50 zl poscic w ciuchu:-D

Witajcie:happy:
Moja Karolcia drzemke wlasnie sobie robi,a ja z kawusia do was przyszlam:tak:;-)Mandziula,moja panna to do 7-8 miesiaca to wogole butli nie chciala,nawet z moim mlekiem:eek:...juz kombinowalam z roznymi smoczkami,butelkami i nic,az kiedys zalapala wkoncu i teraz pije:-D...a ile sie nadenerwowalam ,to moje:-p
Karlita,to widze ze niezla impra sie szykuje na urodziny Gabi....a prezenty superasne:tak:
Moje kolano nadal boli:-(,nie wiem co za piorunstwo sie przyplatalo do mnie...wrrr.....
Dobra ja sie zmywam,poki Karolcia spi,cos ogarne w domu....a ciuchow tyle mam do skladania i prasowania,ze szok....caly fotel mi sie uzbieral u Gosi w pokoju:szok::szok::szok:

reklama
anaklim ... a ja niestety coraz częściej czuję, że powinniśmy stąd wyjechać i to już dawno:-(... widzę, że Ty to zagorzały kibic jesteś:-)
sundey u nas jak nie ma wody cały dzień to potem jak włączą to też żółta leci:eek:
mandziula to dobrze, że nocka dzisiaj lepiej, u nas z mlekiem początkowym też tak było, tyle, że nie tyle chodziło o samo mleko co w ogóle o butelkę, co by w niej nie było, ja od razu niekapek kupiłam i z tego ładnie mi pił, ale to dopiero jak miał 10 miesięcy dostał modyfikowane.
madzienka ja nie za bardzo pomogę z kolacją też mam zawsze z tym problem, może jakaś sałatka, mój P uwielbia np. raclette, to taki specjalny ser żółty z kartofelkami i winem ale to już trzeba mieć taki grill domowy:tak:... o właśnie mnie naleciało też na fondue:zawstydzona/y:
antuanet ja jak za późno położe H spać w dzień to potem też jest taki rozregulowany
karlita widzę, że fasolką wczoraj częstowałaś
sienio no faktycznie przykra sytuacja
anet oj niedobrze, że kolano dalej boli ... oj ten twój M:no:...podziwiam twoją cierpliwość
fogia super, dobre wieści
shenen:-D mi też wczoraj taka się trafiła
sylwialub a mniej więcej jakiej szukasz pracy, ja widziałam parę ogłoszeń w Olimpie
sundey no to zakupy udane
karlita daj znać jak po wizycie
fogia dobrze, że dzisiaj bez mdłości oby już tak zostało

witam

piszę i piszę i nadążyć nie mogę bo cały czas coś dodajecie:-p ja mam dzisiaj mega lenia nawet na plac zabaw nie chce mi się iść, ale wyciągnę małego chyba bo robi mi demolnkę w domu i jęczy już. wczoraj nie chciał mi usnąć, nie zjadł mleka na kolacje w ogóle, poszedł spać gdzieś o 22.00 dopiero i dzisiaj wstał o 6.00:eek: a myślałam, że chociaż do 7.00 poleży, do tego nie wiem co z tymi zebami, niby widać białe kropeczki na dole, a zebów jak nie było tak nie ma, i już taki duży odstęp czasu jest od poprzednich:confused2:

dobra spadam bo już się H drze

Do góry