reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

mandziulka bardzo fajny strój, rewelacja, nie widzialam takich jeszcze:) A Mikolajek sliczny. Pytalam o menu, bo wlasnie mialam Ci zaproponowac coz z piekarnika, zeby bylo szybko :) U mnie wlasnie byly ziemniaczki z ziolami z piekarnika i roladki z pierci kurczaka z szynka parmenska w foli aluminiowej i wiosenna salatka :) czyli prawie to samo:D:D:D

ooo patrzcie body :D:D a ja chyba zamiast kuchni tego konika kupie, taniej i dawno juz go szukalam, a kuchnia na tatę poczeka :D:D:p http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl_pl/hs.xsl/offerdate.htm?offerdate=10266

reklama
Na film zaraz wychodzimy, bo na 18-tą seans - chłopaki wniebowzięte :tak:a ostatnio w Macu właśnie smoki były:tak::-).
Mandziula szalejesz kobieto w kuchni.:tak: Jak chcesz to chleba Ci podeślę. Zakochałam się w Mikołajku aż mi się bejbesa znowu zachciało.
Laseczki pisać na PW co mam której przywieźć - jarzynki i chlebki:-).

bardzo fajny prezencik :)

hej dziewczyny

Kiedy zmieniłyście wózek z gondoli na spacerówke???
Maja nie siedzi jeszcze stabilnie, dopiero próbuje się podrywać a powoli wyrasta z gondoli. Może znacie jekieś ćwiczenia stymulujące do szybszego siadania.

po pierwsze dziecka nie wolno zmuszać do siadania , nie powinno się też zachęcać .... dziecko samo powinno się dzwigać !!

sadzanie dziecka zbyt wcześnie powoduje duże obciążenie dla kręgosłupa!!!!i można dziecku zrobić krzywdę

my na spacerówkę przesiadłyśmy się w wieku 7/8 miesięcy
w wieku 6 miesięcy Gabi sama zaczęła utrzymywać pozycję siedzącą bez podtrzymywania
a sama zaczęła siadać pod koniec 7 miesiąca.

mandziula świetny komplecik :) uwielbiam jak takie małe brzdące mają kamizelki :-D

puszatek a masz mozliwosc, zebyc wozic ja w tej spacerowce na pol lezaco?

w takich przypadkach właśnie przydaje się spacerówka z kubełkowym siedziskiem :) jak u nas w Delti Cat - dzięki temu bioderka są w odpowiedniej pozycji i nie ma takiego obciążenia dla kręgosłupa :) Ogólnie Gabi bardzo lubi nasz wózeczek :) na początku myślałam ze to siedzisko będzie przeszkadzało Gabi w spaniu ale tak nie jest z resztą dziewczyny widziały na spotkaniu jak Gabi padła zaraz po włożeniu do wózka :)
Wczoraj mąż przetestował koszyk - przywiózł ze spaceru całą zgrzewkę wody!! nie sądziłam że koszyk to wytrzyma ;) chociaż sama woziłam w nim 10kg żwirku dla kota :)

puszatek jaki macie wózek ??

chciałam wyjść z Gabi po zakupy ale zanim się zebrałam i zeszłyśmy na dół to tak lunęło, że szok!! i dawaj musiałam wciągać wózek na górę ... fajny spacer po schodach .... a i Gabi była rozczarowana ... ale nie chciałam ryzykować zwłaszcza zę strasznie zaczęło wiać .... MAM DOŚĆ TEJ POGODY!!
DOMAGAM SIĘ SŁOŃCA a prognozy są dołujące!!

w sobotę mamy wesele w niedziele komunię.... mam nadzieję że przynajmniej padać nie będzie ....

o zapomniałam się pochwalić, że zamiast kwiatów zamówiłam znajomym obraz na płótnie :) z ich zdjęcia :)

Ostatnia edycja:
maltanka dobre:-D:-D:-D ja wlasnie dzis przed kompem siedzę i tez sobie pomyslalam, ze to nic zlego bo i tak pada:-D:-D
karlita gdzie ten obraz zamówilas, jeki rozmiar i ile kosztowal? bo to wlasnie swietny pomysl a ja mam wesele siorki ktoea bardzo lubie:tak: i taki prezent bylby swietny:tak:

mialam ugotowac rosól a tu patrze nie mam kurczaka, a wczesniej bylam w sklepie po warzywa i bylam przekonana, ze kurczak na 100% jest:-p teraz juz mi sie nie chce isc:-p

maltanka dobre:-D:-D:-D ja wlasnie dzis przed kompem siedzę i tez sobie pomyslalam, ze to nic zlego bo i tak pada:-D:-D
karlita gdzie ten obraz zamówilas, jeki rozmiar i ile kosztowal? bo to wlasnie swietny pomysl a ja mam wesele siorki ktoea bardzo lubie:tak: i taki prezent bylby swietny:tak:

kochana ja zamawiam tu :)

FOTO GOCHA - Najlepsze odbitki cyfrowe w sieci. Odbitki najlepszej jakości w najlepszych. Nasze odbitki są wyznacznikiem jakości dla innych fotografów.

polecam ich w 100%

zamawiałam u nich już 3 obrazy w tym jeden dla nas tz jako prezent dla mojego męża na 1 rocznicę (60x90)

a dla znajomych zamówiłam 40x60

tu jest cennik :)
Zobacz załącznik 246528

polecam w 100% jakość rewelacyjna :)

mój Gabistworek właśnie usnął..... a ja siadam do papierów.... buźka :*

a mi właśnie kurier aparat przywióżł, ale ż się cieszę :-):-):-):-):-):-) zmykam bawic się nowym nabytkiem i muszę czymś Mikołaja zając:-D:-D:-D:-D;-);-);-)

sundey a kupowałaś w Tesco? muszę się przy okazji wybrać i pooglądam sobie.:tak:

sundey co do rowerka to wyszło zdecydowanie taniej na allegro:tak:

nie ma to jak deszcz, dawno nie padało:wściekła/y: młody dzisiaj marudny, odkąd wstał tylko jęczy i nic mu nie pasuje:no: mam dzisiaj małżowego w domu i mieliśmy jechać do Magic Parku, zapakowaliśmy się do samochodu, a ten odpalił i zgasł:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: no to położyłam młodego spać, a P poszedł na dwór, a tu pada i nic nie może zrobić...nosz.... może później się wybierzemy....:sorry:
Tak kupowalam body w TESCO firma FF. Ja juz ogladam na allegro rowerek, wybor niesamowity, niewiadomo na ktory sie zdecydowac!!!:confused::confused::confused:
Skas znam ten bol jesli chodzi o samochod, niby zrobiony niby chodzi a zaraz juz znowu nie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Senio co do Dnia Dziecka to ide pierwszy dzien do pracy :no::no::no::no::no::no:
A kto zostanie z malym?
Super ta koszykowka-na Dzien Dziecka chcielismy rower ale w lipcy Maks ma urodziny wiec moze ta koszykowke kupimy:-):tak:

a chrzciny robimy 30 maja, mam jeszcze 2 tygodnie to się ze wszystkim wyrobię;-);-);-)
No to szybko zleci, teraz bedziesz miala intensywny czas!
Super ubranko!!!:tak::tak::tak: A malutki przuuroczy!!!!:tak::tak::tak::-D:-D:-D

Puszatek my przesadzilismy Maksia chyba ok 7-8mc ale na taka spacerowke ktora sie rozklada prawie do poziomu,wiec byla na pol lezaco, wiec mozesz i ty na taka ja przesadzic, ale nie podnosic oparcia do siedzenia, kazde dziecko ma swoje tempo i niech samo to przyjdzie.:-)
sienio dzieki za namiar na LIDLA, napewno skorzystam.:-):-):-)

Witam popoludniowo.
Juz po pracy, Maks jakis rozdrazniony-pewnie przez ten nadmiar slonca :dry::no::eek: Musze cos wymyslec na jutro na obiad tzn dzisiaj zrobic, bo moi panowie jutro prawie caly dzien beda rzadzic sami, bo mamusia idzie po pracy do fryzjera (w koncu!!!) i pewnie jak znam Milenijna to spedze tam kilka ladnych godzin.

mandziula pokaz nam pierwsze foty!!!!:-);-)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry