reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

puszatek a masz mozliwosc, zebyc wozic ja w tej spacerowce na pol lezaco? nic dziwnego, ze chce wstac jak jedyne co widzi to puste niebo albo daszek wozka :p:p:p wypróbuj a sama zobaczysz czy juz mozna:)

reklama
anaconda nie ma to jak dobra rada teściowej:eek:... o tym, że dziecko karmione piersią może robić kupę raz na kilka dni to słyszałam... no ale teraz to rzeczywiście problem, a byliście teraz jeszcze u lekarza? myślałam, że jej się po prostu nie chce, a tu wstrzymuje... PS. a co z mieszkaniem, wiesz już coś?

sundey a kupowałaś w Tesco? muszę się przy okazji wybrać i pooglądam sobie.:tak:

mandziula też jestem za chrzcinami w domu... pod warunkiem że ma się sporo miejsca,,,;-)

sienio to nie u teściów:cool2: P nie chciał tam robić, moja babcia mieszka na wsi i tam jest teraz sporo miejsca, bo żadnych zwierząt itp... tak sobie siedzieliśmy z H, a P przy samochodzie. ps. ja to Ci zazdroszczę teściowej...:sorry:

sundey co do rowerka to wyszło zdecydowanie taniej na allegro:tak:

marz fajna ta koszykówka:tak:

puszatek, a po co Ty chcesz ją zmuszać do siadania:eek: wszystko w swoim czasie:tak:tak jak pisze sienio jak masz możliwość rozłożenia do pozycji półleżącej to spróbuj, ja coś też w tym okresie przesiadłam się na spacerówkę:tak:

a teraz się witam

nie ma to jak deszcz, dawno nie padało:wściekła/y: młody dzisiaj marudny, odkąd wstał tylko jęczy i nic mu nie pasuje:no: mam dzisiaj małżowego w domu i mieliśmy jechać do Magic Parku, zapakowaliśmy się do samochodu, a ten odpalił i zgasł:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: no to położyłam młodego spać, a P poszedł na dwór, a tu pada i nic nie może zrobić...nosz.... może później się wybierzemy....:sorry:

BTW co do Dnia Dziecka to my jeszcze nic nie planowaliśmy:sorry2:

Puszatek my mamy spacerowke ze wskazaniem dla dzieci od 6miesiecy i tak mniej wiecej zaczelam go wozic. Ona ma funkcje spania i max sie rozklada ale juz wozilam delikatnie wyzej oparcie. Nie stymuluj zadnymi cwiczeniami swojego dziecka do siadania bo mozesz tylko zaszkodzic. Nam pediatra powiedzial ze do 6miesiaca nie pozwalac sidac po tym okresie jedynie juz nie zabraniac jesli chce ale nigdy uczyc.
Senio fajowa ta Wasza kuchnia a ta koszykowka wlasnie tez dla mnie troche za niska moja siostra ma ubozsza ale wyzsza i bardzo lubi sie nia bawic. Pojezdze jeszcze i zobacze co jest dostepne.
Maltana szkoda ze wypad sie nie udal oby autko wyzdrowialo i takich numerow juz nie robilo, a czy wy nie naprawialiscie teraz samochodziku cos duzo was kosztuje:happy2:

Mateusz spi wkoncu pooda i mu sie udziela mea maruda nic mu sie nie podoba. Najpierw wysmarowal sie sudecreamem pozniej wylal wode z komody na siebie i zalal tym samym malego lapka w pudelku, kt jest dla klienta M wiec musialam szybko rozciac opakowanie i wyjac wiec ten torwal nozyczki i przecial sobie bluzeczke no normalnie nie nadazalam, Mam nadzieje ze pospi bo padam.....
Ufff wyszlo slonce odrazu lepiej

Witajcie poniedziałkowo:tak::tak::tak:
noż co za pogoda:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:widzę, że nie tylko moje dziecię marudzi:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::no::no::no:jeśli pośpi to na moim brzuchu, inaczej krzyk i jeść i od razu na ręce...już brak sił i możliwości cokolwiek zrobić:shocked2::shocked2::shocked2:to też pewnie efekt niedzieli....dziadek cały dzień nosił ją na rękach:sorry::sorry::sorry:
Poczytałam co u Was, ale z marudą na ręku ciężko odpisywać:no::no:wybaczcie:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
aaaaa...body z tesco też polecam!!

Maltanka co z mieszkaniem jeszcze nie wiemy, ma do mnie dzwonić i powiedzieć kiedy przyjadą ale jak taka pogoda to ja wątpię żeby przyjechały i właśnie przez to zawieszenie ze nie wiem na czym stoję jestem mega nerwowa i na wszystkich się wyżywam, dobrze chociaż ze Maja w przedszkolu bo zapewne też by jej się niepotrzebnie oberwało :sorry::sorry:
Dzisiaj na godz.17.30 do dentysty jedziemy ale tylko na lapisowanie a Maja to dobrze zna i nie marudzi :tak::tak::tak: a potem może do biedronki skoczę po jakieś zakupy, trzeba wykorzystać męża i samochód :-p:-p
Dzieci marudne bo jak tu być radosnym skoro kolejny dzień pogoda do d... :cool::cool::cool:

Hej mam chwilę oddechu.
No i przyszła burza od Was:-p;-).
Tylko wstawię chlebek i po młodych. Chciałam zabrać ich do kina tylko zobaczę o której i po ile bilety - mam zamiar ich wziąć na "Jak wytresować smoka?":tak:
Misia, tak już z dziadkami jest:sorry:;-):tak: a dziecku się spodoba i amen:happy2:.

A jednak zajrzałam....:-p:-p:-p

Pogoda taka piekna że nie chce mi sie jak cholera jechać na pazurki...:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Co do dnia dziecka to my tez bardzo chętni na wspólny wypad....:tak::tak::tak:

Maltanka
szkoda że autko znowu nawala...a mężowy wyczaił o co tym razem chodzi...trzymam kciuki żeby obyło się bez wydatków...

Madziara
jak Julek???

i już nie wiem co jeszcze miałam napisać....:sorry2::sorry2::sorry2:

my już po zakupach, ubranka nie kupiliśmy ale ofglądałam takie co mi się podoba i na allegro kupie bo taniej:tak::tak::tak::tak:

potem pojechaliśmy do tesco po pieluchy i chusteczki, ale chusteczek już nie było:no::no::-:)-:)-(
młody się na jeźdił że aż:-D:-D:-D
a chrzciny robimy 30 maja, mam jeszcze 2 tygodnie to się ze wszystkim wyrobię;-);-);-)

sienio co do obiadnu na chrzciny to wymyśliłyśmy z mamą młode ziemniaki zapiekane z ziołami prowansalskimi (ugotujemy rano a potem tylko w piekarniku się zapiecze) i roladki ze schabu a w środku będzie ogórek kiszony, marchewka i ser żółty (też zrobimy wcześniej i sie odgrzeje w piekarniku) do tego sałatki ze świerzych ogórków , pomidory i sałata lodowa
wogule wszystko wymyśliłyśmy tak żeby w niedzielę przy garach nie stać:tak::tak::tak:

Maltanka
co się znowu z autkiem stało??? szkoda że wyjazd się nie udał:no::no::no:

teraz Mikołaj przysnął to mam chwilkę czasu na odpoczynek (na BB:-D:-D:-D)

o coś takiego chcę kupić:

Ostatnia edycja:
Hej mam chwilę oddechu.
No i przyszła burza od Was:-p;-).
Tylko wstawię chlebek i po młodych. Chciałam zabrać ich do kina tylko zobaczę o której i po ile bilety - mam zamiar ich wziąć na "Jak wytresować smoka?":tak:
Misia, tak już z dziadkami jest:sorry:;-):tak: a dziecku się spodoba i amen:happy2:.

mojemu bratu (lat 25:-p)film się bardzo podobał:tak::tak::tak::tak::-D:-D:-D:-D

my już po zakupach, ubranka nie kupiliśmy ale ofglądałam takie co mi się podoba i na allegro kupie bo taniej:tak::tak::tak::tak:

potem pojechaliśmy do tesco po pieluchy i chusteczki, ale chusteczek już nie było:no::no::-:)-:)-(
młody się na jeźdił że aż:-D:-D:-D
a chrzciny robimy 30 maja, mam jeszcze 2 tygodnie to się ze wszystkim wyrobię;-);-);-)

sienio co do obiadnu na chrzciny to wymyśliłyśmy z mamą młode ziemniaki zapiekane z ziołami prowansalskimi (ugotujemy rano a potem tylko w piekarniku się zapiecze) i roladki ze schabu a w środku będzie ogórek kiszony, marchewka i ser żółty (też zrobimy wcześniej i sie odgrzeje w piekarniku) do tego sałatki ze świerzych ogórków , pomidory i sałata lodowa
wogule wszystko wymyśliłyśmy tak żeby w niedzielę przy garach nie stać:tak::tak::tak:

Maltanka
co się znowu z autkiem stało??? szkoda że wyjazd się nie udał:no::no::no:

teraz Mikołaj przysnął to mam chwilkę czasu na odpoczynek (na BB:-D:-D:-D)

A duże te chrzciny? my planujemy w wakacje i pewnie w sierpniu:tak::tak:czekamy aż mama męża dojdzie do siebie po operacji kręgosłupa:sorry2::sorry2:
ale smakowitości....aż ślinka cieknie...:tak::tak::tak:

reklama
Do góry