reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Witajcie!
Nie wiem jak to robicie że dzieci Wam śpią do 9:szok: Kuba chyba nigdy do 9 mi nie spał. Tymczasem on już o 10 zasnął na południe. Ja muszę skoczyć do Lidl-a po serki, i ogólnie jakieś zakupy zrobić. I czekam na piaskownicę bo już jakiś czas temu zamówiłam na allegro i nie przychodzi coś....
to chyba zależy od tego o której go kładziesz spać moja jak uśnie koło 21.30 to śpi w przerywach 8.30 - 9.00 jak pojdzie spać koło 22.00 albo jak ja mam zajęcia z rana i jest z nią tatuś to leżą w łózkach do 11.00:sorry2:
edit:
właśnie zajrzałam do łazienki, po kąpaniu chłopaków, :baffled:masakra wszystko na podłodze leży, a suszarka do włosów w nocniku :baffled:
nieźle Cię rządzili:-p
Marta jak tam Twoja noga mam nadziję że już opuchlizna zeszła i nie boli:sorry2:
co do kupek to ja od początku dawałam małej koperek z kminkiem do picia marki humana POLECAM!! nie miałyśmy nigdy żadnych problemów z kupkami najdłuższa przerwa to chyba były 2 dni bez kupki i to chyba tylko raz czy dwa taka sytuacja się zdarzyła ... tydzień to dla mnie abstrakcja ...
u nas też nigdy takich tygodniowych przerw bez kupy nie było:dry:
Madzianka ja tylko na sekundę wpadło mi w łapki zdjęcie moich szponów ślubnych ;) zaszalałam ;)

Zobacz załącznik 238078
)
Karlika fajne paznokietki:-):-)

reklama
aluśka wszystko będzie dobrze!!
powiem Ci że ja w ciąży z Gabi ani razu nie szłam na wizytę z jakąś niepewnością ze moze być coś nie tak .... nigdy mi nie przyszło do głowy że moze stać się coś złego .... dopiero po porodzie jakoś tak o tym myślałam ze mam duzo szczęścia że z małą wszystko ok
ostatnio kilka moich koleżanek poroniło - a zdrowe duze babki - i takie mam myśli jak to będzie z drugą ciążą - w której nawet nie jestem ;)

mówi się ze druga ciąża jest bardziej świadoma ;) mozę dlatego jest więcej obaw ;)

DAJ ZNAĆ jak wrócisz :)

dziewczyny za 2 dni się widzimy!!

mam nadzieję że pogoda dopisze bo ja później na piechotę muszę dojść do rodziców ;) a to za kaliną ;) więc mamy zaplanowany dłuuugi spacer ;)

co do kanalików łzowych to u siostrzeńca mojego męża był wykonywany taki zabieg a teraz nawet miał operację - rozcinali mu cały kanalik by wyczyścić woreczek łzowy więc mamy szlak przetarty jakby co ale mam nadzieję że nie będzie to potrzebne w dodatku teraz jak mała była chora i miała katar to nie przytkał jej się kanalik więc chyba masaże przyniosły swój skutek :) w czerwcu idziemy na kontrolę :)

moje wypoczynki też wymagają czyszczenia - po 3 latach z owczarkiem niemieckim i kotem warto byłoby je wyprać ale zacznę od tego że w sobotę przywiozę sobie od mamy odkurzacz z trzepaczką :) i je porządnie wytrzepię :)

spadam z małą na spacer puki jeszcze nie pada :)

Cześć dziewczyny ale jestem rozlazła
Cały czas bym spała, bo jestem nie wyspana musiałam rano wstać i do lekarza iść a teraz mnie spanie bierze chyba się położne a co, pogoda do d..y wiec nie wychodzę już dzisiaj nigdzie.
I jeszcze mnie M wk..ł, bo jak wróciliśmy to zrobiłam śniadanie i po nim się położyłam a on do mnie z tekstem ze " to co cały dzień masz zamiar przeleżeć wzięła byś się za jakąś robotę"
Nic się nie odezwałam tylko poszłam do sypialni i się rozpłakałam, co ja mam robić w domu porządek, pranie poprane, obiad ugotowany nie rozumiem.
Aluśka dobrze będzie zobaczysz tylko musisz się pozytywnie nastawić.A do kogo chodzisz do gin. Ja jak nie urodzę wcześniej to też mam wizytę mama nadzieje ze ostatnia 5 maja.

Witajcie
maltanka, madzienka ja tez jestem chcetna do spotkania na Waszym fajnym placu zabaw, to chyba gdzies niedaleko moich dziadków:blink:

super:-)
sienio to jest za tą pocztą na ul Żywnego:tak:

Dziś idę do lekarza i trochę mam stresa że coś będzie nie tak :-(

aluśka nie nakręcaj się będzie dobrze i dawaj znać jak po wizycie:tak:

Nie wiem jak to robicie że dzieci Wam śpią do 9:szok: Kuba chyba nigdy do 9 mi nie spał.

Antuanet no wiesz:szok::-p idzie Ci spać o 18-19 i chcesz żeby do 9.00 spał:-p:-p:-p

a on do mnie z tekstem ze " to co cały dzień masz zamiar przeleżeć wzięła byś się za jakąś robotę"

o ja jakbym słyszała tekst mojej teściowej:baffled:
fornetka nie przejmuj się, kto jak kto ale Ty odpoczynku to najbardziej teraz potrzebujesz:tak:

my byliśmy w sklepie, ale zimno, normalnie zmarzłam, a na plac zabaw co mamy pod blokiem przywieźli piach nowy, ale koło mnie to takie marne te place, tylko piaskownica i ślizgawka:baffled:

wstawiłam obiad, dzisiaj krupnik i upiekę jakieś mięsko:tak:

fornetka Ty się nie przejmuj!! matko co za ludzie aż czasem bym wzięła za łeb i *(*&^*%^$#@#$
denerwować ciężarną no i to pod koniec ...

OLEJ to :) ODPOCZYWAJ !!

swoją drogą mój mąż jakiś czas temu też powiedział zę z małą siedze w domu a chyba kuchenka była brudna ... jak się wściekłam !! bo ja rozumiem ze on po pracy przychodzi i jest zmęczony siada do kompa lub przed tv ... ale ja też "pracuje" mała jest tak absorbująca że czasem z cudem mam czas pozmywać, ugotować, poprać, poprasować.

kilka dni temu mąż powiedział że wszystkie ciuchy które będą poza szafą to powyrzuca ... ja go chyba zostawię na tydzień z małą ;)

Sunday kurcze nie wiedzialam o tych dniach otwartych a nie wiesz czy w innych zlobkach były badz beda i co było ciekaweo i na czym to wszystko polegało??

Nic nie wiem o innych placowkach,ale na Wilenskiej na bank nie ma,kolezanka sie pytala. To bylo takie oprowadzenie rodzicow po calym zlobku i pokazanie jakw wszystko wyglada, nic w sumie ciekawego,myslalam ze to bedzie inaczej. Ale atmosfera w zlobku super!!!:-)

hehe zwrot, jaki zwrot, u nas już dawno po zwrocie ani śladu:sorry2:
A kiedy sie rozliczalas? My czekamy z "utesknieniem" i nic!!!! A wyslalam na poczatku marca.:baffled::baffled::baffled:

swoją drogą mój mąż jakiś czas temu też powiedział zę z małą siedze w domu a chyba kuchenka była brudna ... jak się wściekłam !! bo ja rozumiem ze on po pracy przychodzi i jest zmęczony siada do kompa lub przed tv ... ale ja też "pracuje" mała jest tak absorbująca że czasem z cudem mam czas pozmywać, ugotować, poprać, poprasować.

kilka dni temu mąż powiedział że wszystkie ciuchy które będą poza szafą to powyrzuca ... ja go chyba zostawię na tydzień z małą ;)

Skad ja to znam, jak bylam w domu to tez tak gadal.z reszta teraz tez!:szok::szok::no::no:

aluśka daj znac jak po wizycie!!!!:tak::tak::tak:

Witam!
Ja juz po pracy, nic konkretnego nie gotuje, kupilam 5szt pierogow ruskich dla Maksa i mam od mamy gołabki dla Wojtka-ziemniaki ugotuje i obiad jak talala!!!:-D:-D:-D Jutro kurcze musze cos wykminić, kiedys zrobilam na rocznice nasza salatke z kurczakiem w ziolach i sos z musztarda chyba i pieczywo z maslem czosnkowym. Tylko kurcze nie pamietem tego sosu!!!:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::-:)-:)-(
karlita ja tez juz nie moge sie doczekac spotkania!tylko kurcze mam nadzieje,ze sie nie spoznie bo Wojtek ma rano wizyte u lekarza i samochod mi zabiera,oby dlugo nie siedzial bo na 10 sie nie wyrobie!!!:-(

Witam o 7:30 myślałam że zima wraca taaaaki śnieg padał:szok::szok::szok:!
dzisiaj byłam w sklepie i stałam przy kasie a prze nami mama z takim kajtkiem 6 może 7lat a mój tak wariował w brzuchy ze tamto dzieciątko to aż chrupki opuściło i do mamy ze mi się coś w brzuchy rusza to pewnie jakiś obcy myślałam ze tam padnę przy tej kasie a laska tak się zaczerwieniła ze szok.
Rewelacyjne:tak::rofl2::-):-D:-D.

Marta lecz nogę coby do soboty wydobrzała bo czym będziesz gazu dodawać :-p:-p:-p
W razie czego zrobię ja Jaś Fasola ;-):tak:- kija od mopa przywiążę i będę sprzęgło wciskać:tak::-D:-D ,bo to lewa noga:tak:.
Aluśka myśl pozytywnie i pisz szybko co po wizycie:tak:.
U mnie PIT jeszcze nie złożony - jakbym więcej zwrotu miała to bym już dawno to zrobiła a tak mi nie śpieszno po te 83zł:baffled::no:.
widzę że smakołyki na obiad szykujecie u mnie mielony z ziemniaczkami i buraczki zasmażane:tak:. Tłum ludzi się mi przez dom przewinął i dopiero mogę odetchnąć.:tak:

reklama
ja dopiero teraz złożyłam pit :p jak zwykle człowiek na końcu myśli o sobie ;)

z tego co gdzieś tam kiedyś czytałam mają 3 miesiące na wysłanie zwrotu ;)

sunday_ spokojnie o 10tej dopiero otwierają Galę :) jakby co spotkamy się na górze w Bugi :)

Marta dbaj o nogę!!

u nas dzisiaj schabowy :p

mała włąśnie padła

jak wstanie to wyskoczę z nią jeszcze do ogrodniczego mam ochotę zasadzić jakieś kwiatki na balkonie :)

Do góry