reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

lazzanie?? chyba naprawde mi ten pył zaszkodzil:-D:-D przeciez to sie zupelnie inaczej pisze:-D na mózg mi padlo calkiem:baffled::baffled: ale ochoty sobie narobilam:-p

sienio a wiesz, że ja nawet nie zwróciłam uwagi na to:-D najważniejsze, że wiadomo o co chodzi:-):tak:
trzymam kciuki aby chumorek się szybciutko poprawił:tak:

anaconda no chyba tylko z parasolką do tego reala

reklama
Hej :-)nie mam weny do pisania:no::-( bo noga mnie boli i jutro do rodzinnego śmigam rano żeby dał skierowanie na RTG - trochę spuchnięta zaczynam kuleć - nawet jeśli to i z gipsem dojadę;-):tak:. Ciocia na nockę przyjdzie żeby rano z młodymi zostać:tak:.
Córkę kumpeli na służbie będę miała więc nie da rady do kompa się dopchać:no::sorry2:.
Miłego dnia.

Monia zawsze była oblegana ;) jest dobra w tym co robi a teraz okres komunii i wesel się zaczyna więc pełno klientek na pazurki ;)

dzisiaj się zapisałam na 15stego maja bo 22 mamy wesele 23 komunię ;) a na tygodniu jak mąż wraca koło 20stej nie dam rady więc umówiłam się na sobotę - Gabi podrzucę do mamy ;) niech babcia się wykaże :)

Super, z chęcia obejrze bliżej twoje pazurki!!!:tak::tak::tak:

ok jak mi się uda zagonić małżowego żeby mi to spakował to wieczorkiem na pocztę Ci podeślę:tak:

Madzienka my się chyba dzisiaj też wybieramy na ten plac, o tej samej godzinie, chyba że pogoda się popsuje:sorry2:

To ja czekam.....

My dzisiaj nie wyszlismy na spacerek, za to zakupy zrobione:tak::tak::tak:

Talia a dajesz jej do picia herbatkę z kopru włoskiego? Jeśli nie to spróbuj :tak::tak::tak:

A może plantex!!!!

talia
my też mieliśmy problemy z kupkami mimo że 15 m-cy był na cyciaku :tak: Pediatra twierdziła że to normalne jak dziecko 10 dni się nie wypróżnia:szok: przy karmieniu piersią. Wkońcu wylądowaliśmy u gastrologa dziecięcego, ten zalecił podawać lactulozę i po ok 1 m-cu unormowało się. Na początku dawaliśmy 2 x dziennie po tyle ml ile miał wagi, później po 2 tygodniach było 1x dziennie. I od tamtej pory wypróżnia się 1 raz dziennie, zazwyczaj rano na nocnik jak go posadzę.

Talia my tez mieliśmy problemy z kupkami i podobnie jak Antuanet dostalismy Lactulosum, Jula na poczatek dostala 5ml z rana i jak sytuacja kupkowa unormowala sie zmniejszalismy dawke...i do tej pory problemu nie mamy!!!!
Zapytaj lekarza o ten syropek....
Ale mozna go kupic bez recepty...

Witajcie, my już po zakupach w tesco...kupiłam Julci bodziaki z krótkim i długim a także...strój kąpielowy nie mogłam mu się oprzeć....

A jak nasze chorowitki????wykurują się do soboty???

Martus
oby z nózką nie było nic poważnego...trzymamy kciuki!!!!

hej dziewczynki ja tylko na chwilę ;)
mam urwanie głowy dzisiaj - byłam z Gabi na spacerze ale dzisiaj taka pogoda ze najchętniej zakopałabym się pod kołdrę.

Wczoraj poszłam spać po 3 ;) bo się zasiedzieliśmy z goścmi ;) okazało się ze ta moja koleżanka co do nas przyjechała jest w ciąży!! i ukrywała to przed nami ;) hehe wczoraj się wygadała ;) miałyśmy tyle tematów do obgadania ;) a i czas szybko zleciał :)
Gabi ładnie usnęła przed 23 i ładnie spała - o 4 przebudziła się na przytulanki i cysia ale pamiętam to jak przez mgłę chyba karmiłam ją na śpiąco ;)

Madzianka jak będę po pazurkach to mogę Was nawiedzić gdzieś na placu zabaw ;)

Gabi już nie kaszle :) katarku też już prawie nie ma !! KAMIEŃ Z SERCA!! ma jeszcze małą chrypkę ale i tak jest o niebo lepiej :) w sobotę będziemy na bank jestem bardzo zainteresowana tym wykładem!!

mam nadzieję ze będzie ładna pogoda ;)

co do kupek to ja od początku dawałam małej koperek z kminkiem do picia marki humana POLECAM!! nie miałyśmy nigdy żadnych problemów z kupkami najdłuższa przerwa to chyba były 2 dni bez kupki i to chyba tylko raz czy dwa taka sytuacja się zdarzyła ... tydzień to dla mnie abstrakcja ...

Marta coś ty sobie w nogę zrobiła ??

u mnie na obiad pulpety w sosie pomidorowym z kaszą i z sałatą :)

A ja dzisiaj nic nie gotuję, mojego wygoniłam do mamy niech tam się naje a ja mam zupę jarzynową z wczoraj :-p:-p:-p
A pogoda faktycznie beznadziejna a ja zaraz muszę po mojego bączka mykać :szok::szok:

Marta oby Twojej nodze nie było nic poważnego, ja w zeszłym roku miałam dwa zabiegi na kolano i wiem co to kontuzja.
Mazienka i
Antuanet24 dzięki za nazwę syropku zakupiłam dziś czopki glicerynowe w razie czego dam na wieczór, a do lekarza na szczepienie idziemy za tydzień w środę więc na pewno zapytam co jej podawać.
Co do mojej przeprowadzki to był to emocjonalny koszmar mój lekarz został w Głogowie i ważne osoby, wielki strach nam towarzyszył w tej drodze i kiedy dojechałam w wersji 2 w 1 cieszyłam się strasznie.
Mieszkamy w Puławach bo mój mąż jest wojskowym i pracuje teraz w Dęblinie a to taka dziura w której nie chcemy mieszkać więc są Puławy.
Rodziłam w Puławach choć chciałam w Lublinie jednak nie miałam tam swojego lekarza i było duże prawdopodobieństwo ze mnie tam nie przyjmą i będą odsyłać od jednego szpitala do drugiego więc zrezygnowałam z tego pomysłu. Wszystko skończyło się dobrze bo na porodówce spędziłam tylko 2 godziny i moja Gabrysia była już na świecie.
Muszę przyznać ze Zachód Polski lepiej prosperuje na różnych polach nie wiem jak to będzie jak zacznę szukać pracy czy znajdę coś?
Tak w ogóle to z mężem pochodzimy z Lubelszczyzny tzn z Biłgoraja no i można powiedzieć ze wróciliśmy w swojej strony chociaż zżyliśmy się już z zachodem i chyba muszą minąć długie miesiące zanim się zaklimatyzujemy tutaj. Mi jest szczególnie ciężko bo mam tylko Gabi do towarzystwa i nie sadze ze jeżeli nie pójdę do pracy zawre tu jakieś znajomości. Stąd jestem na forum BB.

zawsze robiłam żelowe ale na ślub miałam szklane ?? czy jakoś tak ;) miałam robione od nowa :) bo włąśnie miały być długie a w żelu była zatopiona złota koronka :) i do tego aplikacja i cyrkonie ;)

najlepiej bo we czwartek przed ślubem mieliśmy kolacje z księdzem :) przyjaciel rodziny :) i jak zobaczył moje ręce to Go zszokowało ;)

reklama
karlita ale szpony!!!!!!!!!!!!:szok::szok::szok:

Witam wszystkich!Ja tylko na chwilke,przelecialam z grubsza po postach,ale naskrobalyscie ze szook!!!
martuś oby nic powaznwego noga nie bylo, dajznac po RTG.
taliaradzislabym pojsc do lekarza z mala, tu juz nie ma zartow,wekend sie zbliza i dopiero moze byc klopot jak przychodnia bedzie zamknieta.
Ja bylam dzisiaj na dniu otwartym z zlobku na Pulawskiej-sympatyczni ludzie a jakie te dzieci "dorosle" :laugh2::laugh2::laugh2:

Do góry