reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

mam pytanie co do aktywnych mam

czy podawałyście pełne adresy ?? widać je razem z numerem mieszkania później ?? bo to trochę takie niebezpieczne .... ja wiem ze to forum dla mam ale czasami różne rzeczy się zdarzają ...

a teraz spadam szykować małą na spacer :)

miłego dnia mamuśki :)

Jak juz uda mi sie zalogowac:-p:-p:-p:-p to wpisze caly!!

Witajcie my juz po spacerku z Maltanką i Hubercikiem....
Chcecie zobaczyc jak było fajnie zapraszam Picasa Web Albums - SikorkaMagda - Spacerek rowe...
a na zachęte jedna fotka!!!!

reklama
Witajcie miłe mamusie, bardzo dużo dzieje się na tym forum aż jestem zdumiona:)
Marta1981pewnie mnie wciągnie!

bo tu są najlepsze mamuśki z całego BB:-)
wciągnie wciągnie:tak:
mamy drugą Gabi na forum, jeszcze raz witamy i do pisania zapraszamy:tak:

a to moje dziecię - nie spodziewałam się że to aż taki kombinator ;)

a tam ;) ja tam lubiłam chodzić na pazurki to był czas tylko dla mnie ;) i do tego nie musiałam się bać ze zaraz mi lakier odskoczy ;) paznokieć się złamie ;) hehehe
hehe jeszcze nie raz cię zaskoczy:tak:

a z pazurkami to chodził mi raczej o finanse, bo samo chodzenie to zawsze jakaś odskocznia:sorry2:

co do AM ja nie podawałam pełnego

maltanka widzę że rowerek pasuje Hubercikowi, Kuba posiedzi w nim minutę i wysiada...

:tak::tak::tak: nawet do 2 godzin możemy tak spacerować

misia myślałam, że sama tak sobie wymyśliłaś okulistę, ja chciałam iść z małym, bo myślałam, że po prostu trzeba, ale pediatra nam powiedziała, że nie.

madzienka szybka jesteś:-) ja jeszcze nawet nie zgrałam zdjęć.

no my po spacerku z Madzienką i Julcią:-)oby było już ciepło to częściej się będziemy wybierały tak:tak:

Madzienka,Maltanka widac ze spacerek udany zazdroszcze bo my dzisiaj w domku niestety:zawstydzona/y:a fotka na rowerykach super wiadomo dzieciakow ciagnie do nie swojego nie wazne ze taki sam moj tez zawsze leci do czyjegos a inne dzieci do naszego:-)
Maltanka widze po suwaczku ze to okragla rocznica ja jesli chodzi o strone kulinarna to nigdy nie mam pomysłu zazwyczaj robie jakas pozywna salatke ostatnio z feta i brokulem ale podstawa to winko:-)
Antuanet moj maly tez gora 5min pojezdzi a pozniej juz na noi go nosi:-)
Karlita ja tez sie zastanawiam aby pojsc w maju przed powrotem do pracy, Niezła ta Twoja mała mnie tez nie raz zaskakiwał takimi sytuacjami a teraz to juz mały komediant. A co do upominania to czasem jak mu cos zabraniam to on mysli ze ja sie z nim bawie i sie smieje i robi to jeszcze raz
Marta oby dobry nastroj wrocił
Misia zdrówka dla Natalki
Talia witaj i pisz jak najwiecej, mamy druga Gabi i drugie malenstwo urodzone w lutym tego roku

Dzisiaj jestesmy caly dzien w domu wiec postanowilam to wykorzystac i wzielismy sie za powazniejsze porzadki. Teraz Mateusz spi zjadł obiad chociaz widze ze ostatnio nie ma ochoty na drugie danie chyba chwilowo przeniose sie na zupe. A wasze maluchy co jedza na obiad i z ilu dan??

A co do upominania to czasem jak mu cos zabraniam to on mysli ze ja sie z nim bawie i sie smieje i robi to jeszcze raz

A wasze maluchy co jedza na obiad i z ilu dan??

1. no właśnie mój tak robił to na początku myślałam, że to na złość, a on myśli, że chce się z nim bawić. teraz po prostu podsuwam mu coś innego

2. Hubert je to co my już, tyle, że mniej solę, ale raczej staram się nie dawać mu smażonego,

Madzienka pięknie udał się spacerek.

My też już po spacerku Gabi jeszcze dosypia a ja mogę oddać się stercie prasowania.Moja Gabrysia jest urodzona 23 stycznia 2010 i troszkę mnie martwi że od tygodnia nie zrobiła kupki, niby nie cierpi z tego powodu ale mnie to niepokoi.

Napiszę tylko, że Natalia już w szpitalu dostawała gentamycynę, bo ropiały jej oczka....przy wypisie dostałam receptę na krople i zalecenie, że jeśli po 4 tygodniach nie przejdzie lub powróci to do okulisty:baffled:w sobotę zaropiało jedno oczko...teraz nie ma nic, ale wolę się upewnić, czy jest ok, niż ryzykować:tak::tak::tak::tak::tak:
Może wieczorkiem uda mi się zajrzeć na dłużej;-);-)

Mojej Mai też ropiało oczko i to dość długo, stosowaliśmy różne kropelki z różnym efektem i dopiero przemywanie rumiankiem pomogło, wiem że teraz się mówi że rumianek może uczulać itd ale ja go polecam bo nam pomógł :tak::tak::tak:

Moja Gabrysia jest urodzona 23 stycznia 2010 i troszkę mnie martwi że od tygodnia nie zrobiła kupki, niby nie cierpi z tego powodu ale mnie to niepokoi.

Problemy kupkowe to do mnie :-D:-D:tak::tak:
Maja jak była na piersi to potrafiła robić kupkę raz na kilkanaście dni i nie to że coś jej było bo brzuszek miała mięciutki i widać było że nic jej nie jest a pediatra stwierdziła ze widocznie taki jej urok. Niestety te problemy wracają do dziś, tzn. Maja załatwia sie raz na kilka dni z czego te kilka dni czasem przeciągają się do tygodnia :baffled::baffled:
Madzienka, Mlatanka urocze wasze szkraby i widać ze spacerek udany :tak::tak::tak:

Witam w nie najlepszym nastroju:wściekła/y::growl::ninja2::ninja2:.
a co się stało ??

Karlita jeśli chodzi o AM to jeśli nie jesteś zalogowana to nie widać adresu:no: - przynajmniej jak ja wejdę i nie zaloguję się i na swój profil wejdę. Dopiero po zalogowaniu wyświetla się opcja ustawienia, więc jesteśmy dobrze na AM chronione;-):tak:.

czyli jeśli np zaloguję się to będę widziała wszystkie adresy włącznie z mieszkaniami ??
wiecie co to troche niebezpieczne .... ja wiem ze mam talent do tworzenia teorii spiskowych ale upublicznianie dla wszystkich zalogowanych własnego adresu domowego to tak .... hmmmm sama nie wiem mam mieszane uczucia ;)

Witam,
nie dam rady nadrobić Was, choć przeczytałam....mała dziś marudna, śpi po 20 minut i się budzi...męczy ją chyba katarek:-:)-:)-:)-:)-( na wszelki wypadek idę koło 13 do pediatry...niech ją osłucha, będę spokojniejsza...

bidulka wiem co to znaczy i widzę jak Gabi się męczy a co dopiero taki maluszek

Natalko dużo zdrówka!!

Napiszę tylko, że Natalia już w szpitalu dostawała gentamycynę, bo ropiały jej oczka....przy wypisie dostałam receptę na krople i zalecenie, że jeśli po 4 tygodniach nie przejdzie lub powróci to do okulisty:baffled:w sobotę zaropiało jedno oczko...teraz nie ma nic, ale wolę się upewnić, czy jest ok, niż ryzykować:tak::tak::tak::tak::tak:

misia może macie to co my czyli za wąskie kanaliki łzowe ??
u nas Gabi od samego poczatku miała zaropiałe oczka w szpitalu dostawała krople przy wypisie powiedzieli zeby tylko przemywać i płukać solą fizjologiczną ... na pierwszej wizycie u pediatry powiedziałam że martwie się o te oczka bo ma opuchnięte i ropieją - kazął mi nie szukać problemów i przemywać solą fizjologiczną , później przy pierwszym szczepieniu mała na oczka od pediatry dostała lekkie kropelki z antybiotykiem - miesiąc spokoju i znów oczka zaczęły ropieć pediatra dalej twierdziła że Mąła z tego sama wyrośnie :angry:, w końcu na własną rękę zaczęłam szukać okulistki dzięki mojej cioci dostałam kontakt do naszej okulistki jak zadzwoniłam od razu kazali się zgłosić z małą - bez kolejki - miała 3 miesiące okazało się że ma zapalenie kanalika łzowego - mała dostała maść która tak nie wysuszała oczek jak te wcześniejsze kropelki, okulistka pokazała nam jak masować kanaliki łzowe dzięki niej oczka Gabi zostały uratowane!! a mogło się skończyć tragicznie -> dlatego do końca nie ufam lekarzom ;)
z oczkami chodzimy na kontrolę co 2-3 miesiące teraz oczka już nie ropieją tylko czasem Gabi zatrzymuje się łezka w oku tz kanalik się przytyka i oczko wypełnia się wodą (łzami) cieszę się bo może nie będzie trzeba robić zabiegu poszerzania kanalików :)

także temat okulistów nie jest mi obcy jakby ktoś chciał namiar - dajcie znać :)

misia dodam tylko tyle że przy katarze właśnie kanaliki lubią się zatykać!!

my szczerze powiedziawszy jeszcze nie bylismy:zawstydzona/y: a od jakiegoś roku sie zbieramy tylko zebrać nie możemy:no:

wiesz jak nie ma większej potrzeby to się odkłada takie wizyty ;)

Pomysłowy Dobromir z Gabrysi:-D:-D
Przyjemnego spędzenia czasu z gośćmi :tak::tak:

tak dzisiaj też już właziła do szafki :)

Witajcie my juz po spacerku z Maltanką i Hubercikiem....

ależ Wam zazdroszczę wspólnych spacerów :) !! też chcę do Was ;)

a z pazurkami to chodził mi raczej o finanse, bo samo chodzenie to zawsze jakaś odskocznia:sorry2:

wiesz co ja też zawsze na to patrzyłam ale tak ... nie palę!! nie piję!! od początku narodzin małej oszczędzam na wszystkim - w końcu chyba czas zrobic coś dla siebie ;)

nawet do 2 godzin możemy tak spacerować
my zaliczylyśmy 2,5 godz spacer :) bosko na dworze :)

Karlita ja tez sie zastanawiam aby pojsc w maju przed powrotem do pracy, Niezła ta Twoja mała mnie tez nie raz zaskakiwał takimi sytuacjami a teraz to juz mały komediant. A co do upominania to czasem jak mu cos zabraniam to on mysli ze ja sie z nim bawie i sie smieje i robi to jeszcze raz

wiem ze to nie złośliwie chociaż tak wygląda ;) hehehe zabawowe te nasze maluszki :)

Teraz Mateusz spi zjadł obiad chociaz widze ze ostatnio nie ma ochoty na drugie danie chyba chwilowo przeniose sie na zupe. A wasze maluchy co jedza na obiad i z ilu dan??

ja Gabi robię taką gęstą zupę ;) nigdy nie jadła takich wodnistych ;)

później dostaje kawałek mięska arbo rybki do jedzenia - z buraczkami albo z gotowaną marchewką ale ale czasami je tylko taką gęstą zupę :-D

wczoraj zrobiłam jej ryż i starłam do tego jabłuszko :) zajadała się ze smakiem :)

lecę do kuchni nastawić karczek do pieczenia :)

reklama
witam i ja

ależ wspaniaa pogoda, my po 2 godzinym pacerku wróciliśmy do dmku a moje dziecię spało jeszcze ponad godzinę:-D:-D:tak::tak::tak:, oj głodny był jak się obudził:tak::tak::tak:

talia to my dzieciaczki mamy w podobnym wieku:tak::tak::tak:, mój Mikołaj urodził się 13 lutego:-D:-D

spacerkowe zdjęcia cudowne, super że możecie razem wychodzić, zawsze to raźniej, u mnie na wsi nikogo nie spotykam:no::no::no:
nie mogę się już soboty doczekać:tak::tak::tak::tak: ciesze się ze was poznam:tak::tak:

Do góry