reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Witajcie,
Faktycznie pogoda dziś jakaś niepewna, u nas dzieci właśnie padły i po spanku wybierzemy się na dwór bo inaczej maluchy mi mieszkanie rozniosą :szok:

Maltanka jestem z kaliny :-)

misia2010 zaciskam kciuki oby szybko te majty pomogły! dobrze że mała je dobrze znosi - przyzwyczai się i szybko o nich zapomni! A do jakiego lekarza ortopedy chodzicie jak można wiedziec?

ja pierwsza ja:-p

ojej oby szybko przeszło, dopiero co chorowała.

trzymam kciuki za tatę.

hehe:-p nio dobrze, że poszłyśmy bo dzisiaj to raczej nie ruszyłabym się:no:

a no zauważyłam, że ostatnio nowe mamuśki tylko wpadają i nie odzywają się już później:baffled:

Gratulacje obrony!!!:tak: to dobrze, że Ayka wraca do zdrowia.

niestety, ale dobrze, że mamy blisko to jak coś to rano na telefon i może już w następnym tyg, się uda:tak:

hehe sienio mi też codziennie się nie chce nic:-p

misia dobrze, że mała nie protestuje co do pieluchy, a mieliście usg robione? gdzie byliście u ortopedy?

wyjęłam rybę na obiad i będzie łosoś dzisiaj w śmietanie.

czy mi się wydaje, czy Kaśki żądzą na forum:-p:-p:-p sienio, nadulec jest nas 3:-D:-D:-D

:szok::szok::szok::szok:maltanka ale masz pamięć:-):-):-):-):-)

Poszliśmy do Intermedu na Junoszy, bo rzut beretem od nas...niestety prywatnie, bo skierowanie niby było, ale jeździć potem na Hipoteczną i szukać tam miejsca do parkowania jakoś się bałam:sorry::sorry:zresztą w szpitalu kazali iść już w 3 tygodniu, a tu właśnie się tak udało zapisać:tak::tak::tak:a lekarz to dr Okoński...jak zapisałam Natalkę do niego, to potem pogadałam z moimi rodzicami i okazało się, że kiedyś leczył na Karłowicza i do niego chodzili ze mną rodzice, bo też jakieś wady miałam:tak::tak:....no jaki Lublin mały:-D:-D:-D:-D...pamiętał nawet ojca:szok:....badał małą i od razu zrobił usg...wszystko pokazał i wytłumaczył....więc myślę, że będzie dobrze:tak::tak::tak:

reklama
Witajcie, my właśnie wróciliśmy ze szczepienia, było troche krzyku ale udalo sie wkoncu!!!!Mam tylko nadzieje ze Jula nie bedzie gorączkowala, bo pediatra uprzedzala mnie ze za 7-10dni moze wystapic gorączka:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:wtedy Jula w Bugi nie pojawi sie, ale mam nadzieje ze tak nie bedzie i spotkamy sie z Wami w komplecie

Co do pogody to gorzej wyglada przez okno, jest cieplo tylko wilgotno i duzo kałuż!!!:-p:-p

Anet zdrówka dla Gosi i taty!!!

dzień dobry kochane :)

mam nadzieję że mnie dopiszą do listy na sobotnie spotkanie - zgłosiłam się a na liście mnie nie ma Zobacz załącznik 236353

Wybacz:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: jak nie dopiszą to przemycimy Cie:-D:-D:-D:-D:-D

madzienka
o której wy do Bugi chodzicie? jak koło 10.00 to może mi się uda wyrwać:sorry:

ok 10-10.15 spotkamy sie w czwartki w Bugi!!!

U nas jest ok Ayka jest juz zdrowa:), dzis idziemy na kontrole do kardiologa. Wczoraj bylysmy na spacerku po raz pierwszy praktycznie od miesiaca ( w poniedzialek minie miesiac jak mala miala operacje, ale to szybko zlecialo).

Super że wszystko dobrze skończyło sie:tak::tak::tak::tak:idziesz dzisiaj do dr Sadurskiej???My tez musimy sie wybrac:eek::eek::eek:

czy mi się wydaje, czy Kaśki żądzą na forum:-p:-p:-p sienio, nadulec jest nas 3:-D:-D:-D

I Magdy:-D:-D:-D:-Dja, Madziara i mandziula:-p:-p:-p:-p

Maltanka
dobra robota z tymi imionami!!!!!:tak::tak::tak:dzieki

napisałam długiego posta - wylogowało mnie i po poście grrrrr

misia jaką macie pieluchę tą taką plastikową sztywną??

nasza Gabi też miała problem z dysplazją była ułożona pośladkowo dodatkowo miała nóżki zarzucone na siebie. Nasz ortopeda polecił nam pieluchę tetrową taką szytą z rzepami bardzo fajna sprawa - Gabi w niej leżała prawie cały dzień do tego spała w niej w nocy i nic jej nie przeszkadzało :) później dostała po 2 miesiącach sztywniejszą pieluchę ale też z materiału
bardzo je sobie chwalę :) może zapytajcie ortopedy o coś takiego ??

tu zrobiłam fotki pieluch :)

Madzianka oby Jula nie miała gorączki na co szczepiłaś ?? to to planowe szczepienie ??
nawet nie wiesz jak mnie korci na pazurki ;) heheheh :) na Górskiej mam fantastyczną manikiurzystkę ;) ale ze względu ze masuję małej kanaliki łzowe to jakoś boję się podchodzić do tego z pazurami ;) hehehe

Ostatnia edycja:
napisałam długiego posta - wylogowało mnie i po poście grrrrr

misia jaką macie pieluchę tą taką plastikową sztywną??

nasza Gabi też miała problem z dysplazją była ułożona pośladkowo dodatkowo miała nóżki zarzucone na siebie. Nasz ortopeda polecił nam pieluchę tetrową taką szytą z rzepami bardzo fajna sprawa - Gabi w niej leżała prawie cały dzień do tego spała w niej w nocy i nic jej nie przeszkadzało :) później dostała po 2 miesiącach sztywniejszą pieluchę ale też z materiału
bardzo je sobie chwalę :) może zapytajcie ortopedy o coś takiego ??

tu zrobiłam fotki pieluch :)

Madzianka oby Jula nie miała gorączki na co szczepiłaś ?? to to planowe szczepienie ??
nawet nie wiesz jak mnie korci na pazurki ;) heheheh :) na Górskiej mam fantastyczną manikiurzystkę ;) ale ze względu ze masuję małej kanaliki łzowe to jakoś boję się podchodzić do tego z pazurami ;) hehehe

My dostaliśmy coś w tym stylu majtki ortopedyczne odwodzące R.13*NOWE*DYSPLAZJA (987484637) - motoAllegro tylko wykonane z kory i zapinane na rzepy, a nie zatrzaski...może to czy dostajesz majtki czy pieluchy zależy od stopnia wady...wiem, że mają jakąś skalę wdł. Graffa - prawe bioderko ma I, czyli podobno ok...a lewe III (chyba a...ale nie mogę rozczytać;-))....z tego co znalazłam w necie oznacza biodro podwichnięte :-(
Już niedługo i Ty zaliczysz pazurki...a faktycznie przy masażu jakoś strach:sorry:

Ostatnia edycja:
Ja już z zakupów wróciłam, byłam w biedronce i chyba Madzienke z Julcią widziałam jak już do domu wracały a Julcia szła na nóżkach?
Misia dysplazją się nie martw, moja Maja też miała i nosiła przez 3m-ce rozwórkę Koszli ale chyba źle rozczytałaś tą skalę bo III to bardzo duża dysplazja :szok::szok:, moja Maja miała jedno bioderko Ib i jedno IIb, a my jeździliśmy do luxmedu :tak::tak:
Maltanka super zrobiłaś tą listę z imionami, dzięki :tak::tak::tak:
A i wreszcie byłam u fryzjera ale zła jestem bo nie tak chciałam żeby mnie obcięła:angry::angry::angry:

Madzienka tak do dr Sadurskiej dzis idziemy na 17.
Madziara78 witaj. Ja tez mieszkam na kalinie:) a ty gdzie dokladnie? ja na niepodleglosci..

reklama
misia biedulki z Was dziewuszki!!!Ale jak mus to mus najważniejsze zdrowie,trzymam za Was kciuki!!!:tak::tak::tak:
Madzienka a jakie to szczepienie???:eek:
Maltanka super pamieć masz!!!Dzieki za liste!!:-)

W koncu wekend!!! ALe pogoda do du..!!!!:baffled::baffled::crazy::crazy: Cos slyszalam ze taki ma byc wekend!:no::no::no: Chyba jak tak bedzie to sie wybierzemy do sali przy Globusie.
A dziewczyny slyszalyscie na bank o tym wulkanie?Wiecie mama znajama na UMCsie z Wydziale Fizyki i gadaly dzisiaj -radzila zeby z dzieciakami nie wychodzic na dlugo a szczegolnie z alergikami, masakra co to ku.... jest!!!!I podobno przez ten wybuch tego wulkanu obok gdzie moze wybuchnac drugi jakis wiekszy i gorszy!:szok::szok::szok: My dzisiaj z dzieciakami nie wychodzilismy z przedszkola.

Zapomnialam sie przywitac!!!!!!!!!WITAM KOCHANE!!!!!!

Do góry