reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

reklama
gdzie do tej hurtowni jeździsz, ja też bym się wybrała?

też bym się z chęcią dowiedziała ;)

OK OK JUŻ DOCZYTAŁAM ;)

1 może takim z fisher pricea? my taki mieliśmy, ale mały się go bał ta muzyka mu nie pasowała, musieliśmy go sprzedać
zgadza się FP mnie koleżanka też ostrzegała ale jakoś Gabi się nie bała :)

2 to moi teściowei mają teraz robić wesele najstarszemu synkowi to teściowa kiedyś wyliczyła, że najbliższej rodziny wychodzi im 170 osób:szok:
wow robi wrażenie ;)

3 zdolni nie mają pracy, a protegowani efekty widać:wściekła/y:
i to jest wkurzające!!

edit:
kur.. wstał, zaraz sobie strzele w łeb:wściekła/y:
policz do 10ciu ;)

my już po spacerze poszłam w trakcie pisania posta ;) hehehe przegonił nas mocny wiatr ... co za pogoda ....
a Gabi teraz dobiera się do bujanego osiołka :) i ciągnie mi kabel od laptopa :szok:

karlita jeżeli chodzi o pisanki to ja kupuję klej uniwersalny w wiadereczku, smaruję nim jajko i właśnie obtaczamy jak pisała Marta ale np. w kaszy albo ryżu, później to malujemy i np jeszcze pryskam złotkiem w sprayu. Taka najzwyklejsza metoda to chyba po prostu dać dziecku farby, plakatowe chociażby i niech pomaże. Można też poobklejać kolorowymi sznureczkami, włóczką, papierem, bibułą. Młodszym dzieciom można z samoprzylepnego, kolorowego papieru powycinać kształty, wzorki i niech naklejają na pomalowane jajko.
jaki to jest ten klej ??? bo nie bardzo wiem jaki :(

Madzienka, a może po prostu kupicie jej jakąś książkę? Tracy Hogg "język niemowląt" albo "Encyklopedia gier i zabaw dla niemowlaków i maluchów" albo zwykłą babską powieść?
dobra książka nie jest zła :)

Karlita ja tez nie robie pisanek i nie bardzo jestem w tym dobra na swieta jak wiekszosc wyjezdzam ja moze w piatek

ja lubię robić takie różne dziwne rzeczy np kiedyś z bratem oklejaliśmy jajka silikonem i na to przyczepialiśmy kuleczki z bibuły :) fajne jajka wyszły ale Gabi jeszcze mała więc pomyślałam ze może jej łapki poodbijam na jajkach tylko poczekam na męża bo zaraz wszystko mi Gabi wyciapie ;)

jak coś z tego wyjdzie to się pochwalimy ;) ale to może jutro bo dzisiaj mamy gości :)

ps właśnie zadzwonił mój mąż - obudził się - w tym roku też ma komunię chrześniaka pytałam go jeszcze w zeszłym roku ile Adrian ma lat bo ja w tym roku mam komunię chrześnicy to mi powiedział że nie u niego komunia to chyba za rok lub dwa a okazuje się że też w tym roku... faceci ...

idę coś zjeść bo jestem piekielnie głodna :)

Ostatnia edycja:
co do hurtowni to jeżdzę na smoluchowskiego....najgorsze ze aby tam wejsc trzeba miec karte...

buuuu lipa, a już myślałam, że tam można ot tak sobie pójść:-(

widzę, że Jula ostro za babki się wzięła.

policz do 10ciu ;)

żeby to coś jeszcze dało:wściekła/y:

wpadłam na chwilkę, oczywiście młody już nie spał, godzina noszenia na rękach przy kołysance nie pomogła nawet pół oka nie zammknął, najbardziej cieprliwy by nie wytrzymał:wściekła/y: to wsadziłam do łóżeczka, godzinę czasu tam siedział, kręcił się gadał, pozwalał wszystkie zabawki z półki i dalej nie śpi:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: wyjęłam go i niech robi co chce, a najlepiej niech już P przyjdzie z pracy i mu organizuje zajęcie, ja mam dość, wysiadam.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: uf bużki mnie rozładowały.

witam wczoraj nie udalo mi się wpaść jeszcze raz bo spacerek nam się bardzo przedłużył bo dopiero o 19.00 dotarlismy a i tak Amandę siła z placu zabaw musiałam zabierać:baffled: ale tak nie mogla rozstać się ze sowim kolegą :-D dzieci nie do zdarcia:cool2: po powrocie musiałam pomóc teściowej w sprzątaniu kuchni a jak skończyłam próbowałam uspać Ami i jak na zlość nie chciała spać a myślałam że po takim spacerku to padnie bez mrugnięcia oka:baffled: gdy już prawie usnęla wrócił mój małż i zabrał laptopa mowiąc zabieram go do kuchni żeby Ci nie przeszkadzał:szok: no ciekawe w czym miałby mi przeszkadzać:dry:

aluska sprytny ten Twoj mąż:-D:-D
karlita swietny pomysl z ta chusta na prezent:tak::tak:, a co do pisanek to tez mysle, ze farbkami moze sobie Gabi popaciać pisanki i tez beda fajne:-):-)
maltanka spokojnie, nie denerwuj sie bo to i tak nic nie da a tylko dzien sobie zmarnujesz zlym humorkiem, chociaz tez mam czasem takie dni:sorry2::sorry2:. Co do tej kuli to nie dziwne, ze sie H bal, ja kiedys na youtube zobaczylam jak to dziala :szok::szok:, ale widac sa dzieci ktorym sie to podoba:-D:-D
madzienka super Julka sie bawi:tak::tak:, swietne macie te place, u nas az strach wyjsc, bo wszedzie szkla, gwozdzie itd.
fogia fajnie, ze juz blizej do konca choroby, mam nadzieje, ze do swiat juz ja calkiem pozegnacie:tak:
Ciekawe co robia Anety, bo jedna jakis czas juz sie nie odzywa, a druga tez dzis nie zajrzala? Pwenie sprzatanie je pochlonelo :p:p

My wrocilysmy niedawno, poznałysmy Sunday:-):-), ale strasznie krótko rozmawialysmy, bo zanim sie wybralysmy to dzieciaczki zbieraly sie na obiad.
J. spi a ja zbieram sie do tego gotowania, jeszcze fasolke po bretonsku wymyslilam:baffled::baffled:, matko przez te 3 miesiace sie tyle nie nagotowalam:-p:-p

Ostatnia edycja:
cześć dziewczyny
ale mam dzisiaj lenia, M jest w domu wiec tylko mnie przestawia z konta w kąt i psioczy ze nic nie robię, dałam mu ścierę płyn do okien, gazety i stara się myć okna ja sie ich nie czepiam.
Co do mojej gafy na allegro koleś odpisał ze wyśle mi tylko tyle ile chciałam pieluch a resztę anuluje aż kamień mi z serca spadł.Chyba pójde na chwilkę kimnąć bo jestem jakaś rozlazła, a na 18 na kraśnickie sprawdzić trakt porodowy. Muszę zobaczyć gdzie będę się męczyła.
Madzieńka zdjęcia są świetne i Julka jaka zadowolona
Maltanka jeszcze nie wiem jak to jest ale pewnie nerwy nic tutaj nie dadzą.
Fogia to dobrze ze choróbsko już przechodzi.

A mi się coś wydaje że mój sobie popił :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: a jeśli tak to jak tylko wróci wypieprzę go do matki, oj mi się też nerw ruszył i to bardzo :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Fornetka widzisz są jeszcze mili ludzie na tym świecie, a ty nie będziesz musiała na tetrach dziecka wychowywać ;-);-)
Maltanka spokój spokój i jeszcze raz spokój ;-);-)
Senio a wy już wcześniej się znałyście z Sunday?:confused:
Aluśka a co ten twój małżonek tak cię ostatnio do komputera nie dopuszcza?:confused::confused:
Karlita to was szarpnie w tym roku po kieszeniach :-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
reklama
Witam wszystkich!!!Ja tylko na chwilke, nie mialam czasu wczesniej bo przyjechal w odwiedziny kolega M i siedzieli chlopcy przed kompem, teraz poszedl go odprowadzioc na autobus. Maksio się siedzi juz w kapieli bo marudzi mi na bolaca pupe wiec musze go oporzadzic dokladniej dzisiaj, zaczerwienialo mu cos:-(
Maltanka ciepliwości życzę!!!!!;-)
fogia hmm nowy avatarek!!!!:-)

Do góry