reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Witam wszystkich rodziców obecnych i przyszłych z Lublina i okolic.:cool2:
Piszę "rodziców", bo jestem ojcem i mam nadzieję że nie jedynym z Lublina.
Oczywiście forum znalazłem przypadkiem szukając informacji nt. USG. W Lublinie jesteśmy od niedawna, moja żona jest w 18 tygodniu ciąży i szukamy informacji o dobrym lekarzu ginekologu, który może wykonać np. USG prenatalne z UKG serca płodu w 20 - 24 tygodniu ciąży.
Zależy mi zwłaszcza na sprawdzonych informacjach
pozdrawiam Wszystkich.
Grzegorz

mimi...sprobuj w Top-Medicalu ul.T.Zana 29/XIX
tel. 524-34-26...wizyta 100 zl a usg 90-zwykle. pon. i czw.15-17 i sobota 10-13
przyjmuje takze na ul.Jana Sawy 4/03 tel.525-72-74 pon:17.30-20 i czw:17.30-20-tam tez robi usg, koszt wizyty 100zl. przyjmuje w szpitalu na krasnickiej
ja chodzilam do Tomasza Mazurka, nie wiem czy on wykonuje takie usg jakie ciebie interesuje ale zawsze mozesz sie dowiedziec lub umowic sie i zapytac..moze on bedzie mogl doradzic. moze ci sie to przyda
pozdrawiam

reklama
Witam wieczorowo!:tak:
Czarna blondynka dzięki za informację, trochę mnie to uspokoiło:tak::tak::tak:

asmodis ja również chodziłam do doktora Tomasza Mazurka i co do usg przez niego wykonywanego to na pewno potrafi bez błędnie określić płeć dziecka w początkowych tygodniach ciąży....:-)

A teraz pytanie z innej beczki:
Czy wasze dzieci w przychodni były ważone w pieluszce czy bez ? I ile waży pieluszka?

moją ważą na golasa. A ,,napełniona'' pieluszka oj może z pół kilo ważyć;-):-D

Teraz nam się właśnie kolejny bilans i szczepienie odwlekło, ze względu na przebyte zapalenie płuc małej, antybiotykoterapię i inhalacje. Ale myślę,że w tym tygodniu juz się uda małą zaszczepić (świnka odra rózyczka).

Witam !:tak:
Co do mojego pytania to moja córeczka jest ważona w pieluszce ale ostatnio zauważyłam że pielęgniarka za każdym razem odejmuje inną wagę pieluszki.:baffled:Jaka końcówka wagi tyle odejmuje jak było 3360g to odjęła 60g:szok: jak teraz ostatnio byłam na ważeniu waga pokazała 4545g to odjęła 45g :szok:itd. Oczywiście chodzi mi o suchą pieluszkę, ile tak na prawdę powinna odjąć?:confused::baffled:
Albo najlepiej zacząć ważyć bez.........

Witam !
Aluśka z tą pieluszką to u mnie robią podobnie, końcówkę obcinają i podają wagę bez. Ale najczęściej to jednak ja pampersa zdejmuję do ważenia.

Aluśka, Karolinka zawsze ważona jest bez pieluszki. Ale raz byłam u pediatry w Lublinie i on tak kontrolnie położył ją na wadze w ubranku. Było lato, więc miała tylko body z krótkim rękawkiem i pampersa. Odjął wtedy 100g na to.:tak:

Aluska...ja zawsze staram sie wazyc malucha bez pieluchy i ubranka,(chyba ze pediatra powie, ze pieluchy nie sciagac)...ale jak moja coreczka byla wazona w pieluszce (chyba ze 3 razy) to odejmowali koncowke

A u mnie zawsze ważono Majkę z pieluchą i odejmowali potem jakieś gramiki:tak::tak::tak:
Dopiero teraz zauważyłam ten wątek, a ponieważ mieszkam w okolicach Lublina (a w planach mam zamiar wyprowadzić się do samego Lublina) to wpadłam tutaj, mam nadzieję że mnie przyjmiecie:-):-):-)

reklama
Witajcie mamusie :tak:
anaconda zapraszamy. Ładnie nam się forum powiększa.
Ja dzisiaj przez tą pogodę już 2 kawy wypiłam a do wieczora jeszcze daleko i o3 -ej myślę :-):baffled:
Dziecko mi się dzisiaj strasznie buntowało przed drzemką. Myślałam, że już wcale nie uśnie do wieczora. Ale w końcu padła i mogę coś zrobić. Od kilku dni raczkuje i zwiedza wszystkie kąty w domu. Ja umyłam podłogi a ona froteruje :-):-D

Do góry