reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Witam ponownie wszystkie mamusie!
Pewnie mnie nie pamiętacie bo jakiś czas temu się do was zapisałam , tak więc dla przypomnienia się od ponad roku mieszam w Lublinie na Kalinie :) a pochodzę z Nałęczowa.
Obecnie jestem szczęśliwą mamą 7 tygodniowej córeczki o imieniu Amanda:)
Pozdrawiam serdecznie :)

reklama
Witajcie "stare" i "nowe" Mamy z Lb,
widzę, że wątek się rozwija, dohodza nowe osoby :) Fajnie. Ja jesli chodzi o alergologa, to chyba tez się zainteresuję. bo Małej czasem wychodza takie czerwone policzki, a jak to znika, to zostajw jakby sucha, lekko popekana skórka. No i tak obserwuję, że to chyba po glutenie :-(. Nie wiem, czy tak może sie objawiac celiakia, a ponieważ wybieram sie po 12 stycznia (czyli prawie już) do pediatry, to pewnie dam jej trochę kaszki z glutenem przed lekarzem i zobaczymy. Tez słyszałam o tej lekarce, ok tórej pisała Dita o dmojej koleżanki, której leczyła dziecko, że jest bardzo dobra.
Olci jeszcze nie wyszły ząbki, ale mam wrażenie, że z nocy na noc jest gorzej. W dzień jeszcze przejdzie, ale w nocy daje nam czasem popalić. Dawaliśmy jej vibucol i owszem, pomaga, ale przecież, nie bedziemy jej dawać go co noc przez miesiąc czy nie wiem ile jeszcze. Mam nadzieję, że te zęby wyjda niedługo (bo w końcu ile można?) i spanie sie poprawi. Fogia - nie dobijaj leżącego - myślała, że po pierwszych zębach potem jest już lepiej, a tu proszę...

Olci jeszcze nie wyszły ząbki, ale mam wrażenie, że z nocy na noc jest gorzej. W dzień jeszcze przejdzie, ale w nocy daje nam czasem popalić. Dawaliśmy jej vibucol i owszem, pomaga, ale przecież, nie bedziemy jej dawać go co noc przez miesiąc czy nie wiem ile jeszcze. Mam nadzieję, że te zęby wyjda niedługo (bo w końcu ile można?) i spanie sie poprawi. Fogia - nie dobijaj leżącego - myślała, że po pierwszych zębach potem jest już lepiej, a tu proszę...
A próbowałaś Dentinox?Ja czasem daję Panadol w syropku.Kumpela stosowała jakieś homeopatyczne kulki na bazie rumianku(3x dziennie po 3) Chamomila coś tam;-)

a na ząbki naprawde nie ma lepszego żelu niż baby orajel żel. Każdy inny niech ise schowa;-) nie w każdej aptece jest, a w niektórych na zamówienie, ale warto:tak::tak:

Witajcie,
U nas idzie już 4 ząbek i na razie odpukać prawie bezobjawowo. Gryzie wszystko tylko częściej i bardziej się ślini. My mamy Dentinox i na noc trochę smaruję więc pewnie pomaga bo śpi w miarę dobrze. Ale też się zastanawiam jak będzie z tym ząbkowaniem dalej ?

Witam Mamusie!
Mam pytanie dotyczące wyrastających ząbków a mianowicie jakie są pierwsze objawy i od kiedy może się zacząć tzw. swędzenie dziąsełek bo moja córeczka ma dopiero 7 tygodni a od pewnego czasu zaczęła się strasznie ślinić i wkłada sobie piąstki do buzi!Czy to może oznaczać że już sie to u niej zaczeło ?

:-)Dita Jestem z okolic Lublina:-) staramy się z M o nasze pierwsze maleństwo:tak: niestety jak narazie bez rezultatów. Ale ciągle mamy nadzieję,że się uda. Jeśli do 30 nie pojawi się @ to będę testować:tak: Widzę,że tutaj są same mamusie z maluszkami mam nadzieje,że pojawi sie też jakaś starajaca:-)
aluśka :) my z M niedawno świętowaliśmy naszą I rocznice ślubu (minął już 1 rok i 14 dni)
Wszystkiego najlepszego dla waszych pociech no i oczywiście ich mamuś i tatusiów
aluśka :)Gratuluję córeczki- 7 tyg:-) słodkie maleństwo:tak:

reklama
Majeczka02 dziękuję dziękuję i również gratuluję I rocznicy ślubu :)
Trzymam również za Ciebie kciuki oby tym razem nie pojawiła się @ ale dwie kreseczki na teście :)

Do góry