reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Witam
Ja już z reala wróciłam, kwiatki przesadziłam i zupę ugotowałam, dzisiaj czerwony barszcz z tym że wszystkie warzywa zmiksowane jak dla niemowlaka bo inaczej Maja by nie ruszyła :crazy::crazy:
Mandziula moja Maja kolek nie miała ale tak na wszelki wypadek dawałam jej espumisan :tak::tak:
Maltanka widzę że ty rządna wiedzy jesteś ;-);-):-p:-p
Misia koniecznie pokaż nam sie po wizycie u fryzjera :tak::tak::tak:
Nadulec no nieraz różnica w cenie jest powalająca :crazy::crazy:

Ja też już obiadek zrobiłam - cycki z kurczaka z brzoskwiniami;-):tak::tak:...z tego przepisu na kulinarnym:-)....
pewnie, że się pokażę, ale to dopiero w poniedziałek po południu, bo fryzjer dopiero na 14:-(
No z tymi cenami to czasem można się nieźle przejechać....wszystko trzeba dokładnie sprawdzać, tylko jak to zrobić, gdy kupuje się większą ilość:confused2::confused2:

reklama
Witam wszystkich!Przez ostatnie dni jakos nie mialam weny pisać i nawet nie wszystko czytalam. Dziwne dni jakieś mam!
Pozdrawiam Was serdecznie, jak "wroce co siebie" to sie odezwe-bardziej aktywnie!:tak:

Witam :-):-)
My już po wizycie u laryngologa i niestety nie jest dobrze, Maja znowu dostała antybiotyk bo uszy nadal nie wyleczone no i jak już do końca będzie wyleczone to ma mieć prześwietlenie uszu i badanie słuchu :-:)-:)-(

anaconda27 współczuję Majeczce tych uszu, mam nadzieję że szybko antybiotyk zadziała i jej przejdzie.
madzienka my mieliśmy ten "cudowny" sab simplex, ale szczerze mówiąc infacol lepiej działał na nas.
maltanka ja mam na myśli ten projekt, Aktywna mama / Aktualności ale nie wiem czy będzie jeszcze jedna edycja....
sunday_ czasami tak jest że nie ma się weny nawet do pisania, może ta pogoda tak na Ciebie działa?
misia2010 a co to za badania te AntyD? Ja chyba nie miałam takich w ciąży i dlatego pytam...
My już po spacerku, wreszcie spotkałyśmy się z sienio i jej Julcią. Kubuś trochę narozrabiał i musieliśmy wracać do domu.:tak: Potem obiadek, którego zjadł 4 łyżeczki:-(, trochę wygłupów i poszedł spać....
Tymczasem mam chwilkę na allegro:-)

anaconda27 współczuję Majeczce tych uszu, mam nadzieję że szybko antybiotyk zadziała i jej przejdzie.
madzienka my mieliśmy ten "cudowny" sab simplex, ale szczerze mówiąc infacol lepiej działał na nas.
maltanka ja mam na myśli ten projekt, Aktywna mama / Aktualności ale nie wiem czy będzie jeszcze jedna edycja....
sunday_ czasami tak jest że nie ma się weny nawet do pisania, może ta pogoda tak na Ciebie działa?
misia2010 a co to za badania te AntyD? Ja chyba nie miałam takich w ciąży i dlatego pytam...
My już po spacerku, wreszcie spotkałyśmy się z sienio i jej Julcią. Kubuś trochę narozrabiał i musieliśmy wracać do domu.:tak: Potem obiadek, którego zjadł 4 łyżeczki:-(, trochę wygłupów i poszedł spać....
Tymczasem mam chwilkę na allegro:-)

oj, biedna Majeczka, niedobrze:no::no::no::-:)-:)-(nacierpi się z tymi uszkami biedactwo:-:)-:)-:)-:)-(
te przeciwciała anty D się robi w razie zagrożenia tzw. konfliktem serologicznym - ja mam grupę krwi Rh minus, a mąż Rh plus....:sorry: po urodzeniu grupę krwi dziecka, jeśli będzie miało Rh plus, to mi podadzą immunoglobulinę (to na wypadek kolejnej ciąży;-);-))
jeśli miałaś oznaczaną grupę krwi w ciąży to od razu wtedy też badali przeciwciała....pewnie wyszła Ci grupa Rh dodatnie, więc więcej nie musiałaś powtarzać;-)

Witam wieczorowo

Anaconda biedna Maja :-(
niom nareszcie sie z Antuanet spotkałysmy:tak: jej Kubuś taki sliczny i wesolutki:rofl2:no i jak dzielnie maszerował :-D
antuanet fajny ten projekt, szkoda, ze juz za pozno:-(

anaconda biedna Majeczka, niech szybko wraca do zdrowia, a uszka lepiej po chorobir skontrolować:tak::tak::tak:

misiaco do położnej to wysłałam małza do pzychodni boo nmeru nie mogłam znaleźć i okazało się ze trzebo zgłosić dziecko 2 dni po wyjsciu do domu:eek::eek:, no ale nic się nie stało, zadzwoniłam do położej i sie umówiłam, pomog la nam wybrać lekarza, powiedziała żeby juz zapisać się do ortopedy:tak::tak:

w przyszłym tygodniu jedxiemy na wizytę do pediatry żeby wagę skontrolować, ale mały dużo je to i chyba ładnie przybiera.

dzięki za rady co do bólu brzuszka, narazie daję mu kilka łyczków koperku, ma czasem trudności z bakami ale kupki są więc jakoś dajemy radę, zapytam pediatrę co z tym robić:tak::tak:

sunday_ ja dzisiaj tez jak struta chodzę, bo cisnienie niski, a boję się kawę pić:sorry::sorry:, nawet nie wiem cy
można:confused2:

położyłam małego do łóżeczka, ale nie płacze więc pewnie zasną:tak::tak:

anaconda biedna Majeczka, niech szybko wraca do zdrowia, a uszka lepiej po chorobir skontrolować:tak::tak::tak:

misiaco do położnej to wysłałam małza do pzychodni boo nmeru nie mogłam znaleźć i okazało się ze trzebo zgłosić dziecko 2 dni po wyjsciu do domu:eek::eek:, no ale nic się nie stało, zadzwoniłam do położej i sie umówiłam, pomog la nam wybrać lekarza, powiedziała żeby juz zapisać się do ortopedy:tak::tak:

w przyszłym tygodniu jedxiemy na wizytę do pediatry żeby wagę skontrolować, ale mały dużo je to i chyba ładnie przybiera.

dzięki za rady co do bólu brzuszka, narazie daję mu kilka łyczków koperku, ma czasem trudności z bakami ale kupki są więc jakoś dajemy radę, zapytam pediatrę co z tym robić:tak::tak:

sunday_ ja dzisiaj tez jak struta chodzę, bo cisnienie niski, a boję się kawę pić:sorry::sorry:, nawet nie wiem cy
można:confused2:

położyłam małego do łóżeczka, ale nie płacze więc pewnie zasną:tak::tak:

oooo.....dzięki wielkie:tak::tak::-):-):-):-) widzę, że sobie nieźle radzicie z nowymi obowiązkami:tak::tak::tak::tak: gratuluję:-)
w szkole rodzenia polecali nam tę stronę Komitet Upowszechniania Karmienia Piersią - Jak odżywiać się w czasie karmienia? może coś skorzystasz póki nie poradzisz się specjalisty;-);-)

Witam dopiero teraz...dzis dzien w rozjazdach mialam:-p
Na 11 bylam umówiona u pediatry(u innego niz poprzednio) z Karolina,no bo kurcze ten kaszel jej mi sie nie podoba ,kaszle juz 2 tydzien i ta temperatura ciagle powyzej 37,3.....no i oczywiscie mamy zastrzyki...oskrzela zawalone,a tamten co bylam wczesniej mowil ze osluchowo czysto:cool:,no i dobrze ze poszlam:tak:,bo juz niedlugo to moze i zapalenie pluc by bylo....cholercia krew zalewa jak ci lekarze lecza teraz.....wrrrrrr:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Potem na 13.30 bylismy z Karola u ortopedy,na szczescie tu wszystko w porzadku,teraz nastepna kontrol jak juz bedzie stala na nozkach.....:happy:
Potem byly zakupy ,no i odwiedzilam kolezanki w pacy(zaszlam po PITa),ale mala nie chcial a u cioc na rekach sie nosic,bo zaraz plakala.....mamusiowa jest i tyle...he,he....:laugh2:
Z mezem sluzbowo gadamy:sorry:
A ,no i pisalam ze tato (tak w sumie to moj ojczym,ale juz dlugo ,wiec traktuje go jak ojca,moj zmarl jak mialam 4 latka:-()w szpitalu,noc byla straszna,stan wrecz krytyczny...musieli mu podawac tlen bo sie strasznie dusil,ale teraz juz troszke lepiej...on juz od jakiegos czasu ma klopoty z sercem i plucami.....:-(
A ja jestem taka padnieta,ze nawet nie mam sily poczytac co u was.....:no:...moze jutro:sorry:,ale z rana znow na zastrzyk.....eh......a w kuchni caly zlew garow do mycia wola,a ja dzis nie mam sily:no:
Zycze dobrej nocki!!!:happy:

reklama
Do góry