reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Witajcie!

zdrówka dla Aluśki, Amandy i Fifiego:tak:

teraz narazie cisza, ale przez te wczorajsze nerwy chyba cos się ruszyło, zobaczymy:-):-)

ojoj to niewyspana pewnie jesteś, oby się ruszyła już. Mandziula wynocha na porodówkę!!!!!!!:-):-):-)

Ja właśnie z kawusią z mlekiem i drożdżówką bo przerwę mam:cool::tak:.

Marta a co Ty za kurs robisz? Pisałaś o tym już, ale wybacz wyleciało mi:zawstydzona/y:

Maltanka dokopałam sie ;-)świetne urodzinowe foteczki:-):-) Bardzo ładny torcik i jaki Hubercik elegancik:-) cud malinka;-)

aluśĸa :-):-):-) dzięĸi

Fornetka ja na skurcze też magnez brałam:tak:

a my po spacerku, byliśµy na sankach, i na nóżkach trochę chodziliśmy:tak:
Hubert śpi, a ja z kawką zasiadam.

reklama
u mnie kawa i herbata poszła w odstawkę na początku ciąży....herbata gdzieś od grudnia wróciła....a kawa jedynie sporadycznie....wczoraj to latte....to bardziej napój kawowy niż mocna kawa ;-)

ja przed ciążą zawsze w pracy zaczynałam dzień od kawy, później na początu jak tylko poczułam zapach kawy (a koleżanki robiły często) to mnie mdliło. W ciąży nie piłam - gin zakazał. Teraz znowu wróciłam, ale dopiero jak skończyłam karmić·

Wczoraj posiedzieliśmy trochę u znajomych, ich córeczka chodzi spać ok 22:szok: Normalnie chyba bym się załamała jakby Kubuś mi tak chodził, choć długo pracowaliśmy nad tym żeby zasypiał przed 19:tak:

Anuanet i tak całą noc Ci prześþi od 19.00, o której wstaje? też mam takich znajomych co dziecko im chodzi spać o 22,- 23. Tak sobie pozwolili, zresztą matka to wogóle leje na to, ojciec to tego małego jeszcze wychowuje trochę.:sorry:

Anuanet masz zacięcie kobieto. Ja też muszę wziąć się za to czytanie, ale jak mam wolną chwilę to na BB zaglądam i tak wsiąkam:-p

Chwalić sie jakie macie plany na niedzielę...

haha żadne. Ostatnio M mi powiedział, że on nie uznaje walentynek, bo to nie nasze święto tylko wszystko tak ściągają z Ameryki:-p:rofl2:

wiem właśnie ze na początku ciąży od kawy odrzuca ale u mnie było inaczej ja jak poczułam kawę to dopiero mi ślinka leciała a jak pytałam lekarza to powiedział abym tak do końca nie rezygnowała tylko bardzo ograniczyła wiec się staram stosować do tych zaleceń a ostatnio to nawet M kupił mi cappuccino i bezkofeinowa i teraz to mi się kawy odechciało jak robi sobie to już nawet zapach mi jest obojętny

Witam.
Zycze zdrowka wszystkim chorujacym.

Ja bralam magbez od poczatku ciazy zalecenie mojej prof. bralam MagneB6 a pozniej w 3 trymescie jak zaczelam miewac skorcze lydek i dretwwienie dloni to bralam jeszcze dodatkowo aspargin ( o ile dobrze nazwe napisalam).

Z tego co wiem to Staszic jak odsyla do innego szpitala to zalatwia miejsce.Bylam swiadkiem jak na IP (ja czekalam na przyjecie) odsylali dziewczyne w trakcie akcji porodowej do szpitala na lubartowska dla tego ze byla ona przeziebiona i staszic stwierdzil ze jej nie przyjma bozarazi inne pacjetki. To dzwonili do szpitala na lubartowska rezerwowali dla niej miejsce i pozniej wzywali karetke aby ja zawiozla.

Chwalić sie jakie macie plany na niedzielę..
Mnie małż zaprosił do kina na "Randke w ciemno", już nawet bilety odebrał żebym się nie rozmyśliła:tak:
maltanka i tak mi Kubuś przesypia do 7:15-7:30:tak:Czasami do 8 mu się uda ale nie dłużej.A Ty czego masz się uczyć?Pewnie ciekawsze rzeczy niż np.podatek od czynności cywilnoprawnych.:cool:
nadulec ja niestety też byłam świadkiem na IP jak odesłali dziewczynę z 4cm rozwarciem z braku miejsc, zaproponowali jej że karetka może ją zawieźć do innego szpitala:szok: tylko że ona chyba nie miała lekarza prowadzącego z tego szpitala.
Ja też jak chodziłam do pracy to codziennie rano kawka, i wkońcu zaczęło mnie mdlić jak poczułam zapach kawy:confused2: I wtedy się zczaiłam że mogę być w ciąży, mimo że kilka dni wcześniej miałam @- przynajmnej ja tak myślałam, a to podobno było plamienie przy zagnieżdżaniu się zarodka:-D

maltanka i tak mi Kubuś przesypia do 7:15-7:30:tak:Czasami do 8 mu się uda ale nie dłużej.A Ty czego masz się uczyć?Pewnie ciekawsze rzeczy niż np.podatek od czynności cywilnoprawnych.:cool:

to długo Ci śpi. Mój ostatnio wstaje o 6.00, ale idzie spać o 20.00

ja czytam umowy cywilne. No jak dla mnie trochę ciekawsze niż podatki:-p

spadam bo mały wstał:tak:

reklama
Witam się i ja piątkowo :)
mandziula trzymam kciukasy żeby "akcja" się rozwinęła...
aluśka zdrówka Wam życzę.
misia2010 jak masz taką zgagę to dzidziuś będzie miał dużo włosów;-) Mnie tak całą ciążę męczyła i faktycznie Kubuś miał na główce dużo włosków.
sienio miłego spotkania życzę.

Nie mogłam wcześniej zajrzeć, bo musiałam posprzątać, pranie wstawić,naczynia umyć,obiad zrobić i tak się zeszło.Kuba dopiero niedawno mi zasnął,jakieś miał dzisiaj problemy:tak:
Wczoraj posiedzieliśmy trochę u znajomych, ich córeczka chodzi spać ok 22:szok: Normalnie chyba bym się załamała jakby Kubuś mi tak chodził, choć długo pracowaliśmy nad tym żeby zasypiał przed 19:tak: ale trud się opłacił, bo jak on zaśnie mogę coś zrobić w domu czy skoczyć gdzieś na zakupy.
Teraz lecę do ustaw,trzeba coś poczytać póki cisza w domu...
Miłego dzionka.:-)

To Natalka będzie przeciwieństwem mamusi, która do końca pierwszego roku życia była .... łysa:szok::szok::szok::szok::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

na niedzielę też żadnych - mój mąż podobnie - mówi, że walentynki są codziennie:tak::tak::tak::tak::tak:

Zgadzam się - umowy cywilne ciekawsze niż podatki:tak::tak::tak::tak::tak:

Do góry