reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

hej, ja dopiero sie zwlokłam z łóżka, noc miałam fatalną:-(, nie spałam do 2 bo bolała mnie głowa, poddałam sie i wziełam tabletkę, potem o 4 dopadły mne skurcze i tak się pomęczyłam ale udało mi sie jeszcze przysnąć.
teraz narazie cisza, ale przez te wczorajsze nerwy chyba cos się ruszyło, zobaczymy:-):-)

dużo zdrówka dla chorych dzieciaczków:tak::tak::tak::tak:

No trzymam kciuki, aby ruszyło i by poród był szybki:tak::tak::tak::tak:
Przypomniało mi się, że gdzieś czytałam, że szpital odmawiający przyjęcia powinien wskazać inny, który przyjmie pacjentkę:tak:
a co powiedział Twój gin?:confused:

cześć dziewczyny
madziula dzwon do gin i uciekaj rodzić czekamy na zdjęcia Michałka
sunday i aluśka szybkiego powrotu pociech do zdrowia
ja dzisiaj zamierzam poprawić tłusty czwartek bo M na wieczór kupił jeszcze 2 pączki wiec zaraz zamierzam zjeść jednego do herbatki kawusie muszę ograniczyć bo mnie skurcze łapa w nogę.

Oj, ja chyba na dłużej zrezygnuję z pączków i kawy - wczoraj były z kawą warstwową (dzięki za metodę:tak::tak::tak::-):-), bo wcześniej warstwy za nic mi nie wychodziły), ale potem nie tylko zgaga....mam nadzieję, że nie powróciły na stałe wymioty:eek::eek::eek::eek::eek:

reklama
Aluśka zdrówka dla was:tak::tak::tak:
Mandziula oby już się dzisiaj coś ruszyło;-);-)
Fornetka na skurcze łydek to magnez:tak::tak:
Fogia a może jakiś tran, albo bioaron pomoże, szkoda że tak dzieciaczek musi się nachorować, oby wiosna szybko przyszła to i choroby się skończą:tak::tak::tak:

Ostatnia edycja:
aluśka dzieki za prognozę pogody:rofl2:
misia mi sie wydaje, ze szpital dopiero wtedy musi skierowac gdzies indziej jak sie poród zacznie, a u mandziuli nic sie nie dzialo, sprawdzili, ze z dzieckiem oki i kazali czakac, chociaz moze sie myle..:sorry:
pozdrowienia ja zmykam

Witajcie

Fornetka na skurcze rowniez pomaga potas9Banany, pomidorki)ja bralam aspargin to jest polaczenie magnezu i potsu, bo mi niestety na poczatu tez dokuczaly skurcze:tak::tak::tak:

aluśka dzieki za prognozę pogody:rofl2:
misia mi sie wydaje, ze szpital dopiero wtedy musi skierowac gdzies indziej jak sie poród zacznie, a u mandziuli nic sie nie dzialo, sprawdzili, ze z dzieckiem oki i kazali czakac, chociaz moze sie myle..:sorry:
pozdrowienia ja zmykam

Być może.....sama nie jestem pewna;-):zawstydzona/y:
Ja na skurcze dostałam magnez tylko, bo wyniki badań mam dobre, to lekarz uznała, że potasu nie trzeba:tak::tak::tak: Magnez jeśli ktoś nie jest na diecie ma super smak w ....gorzkiej czekoladzie:-D:-D:-D i kakao:tak::tak:

ja dostałąm magnez 3 razy dziennie i tak łykam go od 2 miesiecy i był taki okres spokoju ale kilka dni tak mnie raz złapał skurcz a wczoraj w nocy drugi raz jak pójde do gin to sie go spytam co to mogoło być a i z kawą dałam sobie spokój jak jestem naprawdę do kitu to wtedy czyli ostatnio dość rzadko i ostatnio herbatka też poszła w ostrewkę

fornetka na skurcze łudek brałam MagneB6 i pomogło szubciutko:tak::tak:

misia z tym odsyłaniem to niestety tak jest że jak się nic z dzieckiem nie dzieje to do domku odsyłaja ale z zaleceniem żeby sie stawić w razie akcji porodowej i wyznaczja termin kontroli (u mnie co drui dzień), dopiero jak pojadę "rodząc" to jak nie ma miejsca to kieruja do innego szpitala:tak:

do lekarza zadzwonię dopiero przed 14 bo zaczyna wtedy przyjmować w gabinecie:tak::tak::tak:

fornetka na skurcze łudek brałam MagneB6 i pomogło szubciutko:tak::tak:

misia z tym odsyłaniem to niestety tak jest że jak się nic z dzieckiem nie dzieje to do domku odsyłaja ale z zaleceniem żeby sie stawić w razie akcji porodowej i wyznaczja termin kontroli (u mnie co drui dzień), dopiero jak pojadę "rodząc" to jak nie ma miejsca to kieruja do innego szpitala:tak:

do lekarza zadzwonię dopiero przed 14 bo zaczyna wtedy przyjmować w gabinecie:tak::tak::tak:

Aha, to dzięki za informacje:tak:
czekam więc na wieści około 14....mam nadzieję, że poradzi coś rozsądnego:tak::tak::tak:

u mnie kawa i herbata poszła w odstawkę na początku ciąży....herbata gdzieś od grudnia wróciła....a kawa jedynie sporadycznie....wczoraj to latte....to bardziej napój kawowy niż mocna kawa ;-)

reklama
Witam się i ja piątkowo :)
mandziula trzymam kciukasy żeby "akcja" się rozwinęła...
aluśka zdrówka Wam życzę.
misia2010 jak masz taką zgagę to dzidziuś będzie miał dużo włosów;-) Mnie tak całą ciążę męczyła i faktycznie Kubuś miał na główce dużo włosków.
sienio miłego spotkania życzę.

Nie mogłam wcześniej zajrzeć, bo musiałam posprzątać, pranie wstawić,naczynia umyć,obiad zrobić i tak się zeszło.Kuba dopiero niedawno mi zasnął,jakieś miał dzisiaj problemy:tak:
Wczoraj posiedzieliśmy trochę u znajomych, ich córeczka chodzi spać ok 22:szok: Normalnie chyba bym się załamała jakby Kubuś mi tak chodził, choć długo pracowaliśmy nad tym żeby zasypiał przed 19:tak: ale trud się opłacił, bo jak on zaśnie mogę coś zrobić w domu czy skoczyć gdzieś na zakupy.
Teraz lecę do ustaw,trzeba coś poczytać póki cisza w domu...
Miłego dzionka.:-)

Do góry