Witam, Witam, jaka jestem lekka na wspomienie!
Elahar - mówisz - masz ;-).
U nas powoli do przodu, Ola rośnie i rozwija się prawidłowo, trochę pełza, ale do tyłu, więc się irytuje, jak chce się wybrać do zabawki a tu się od niej oddala :-). Niestety gorzej spi. Od kilku dni rozbudza sie w nocy ok. 2.00. Myślę, że tym razem to już zęby, bo ma strasznie spuchnięte dziąsła, ciągle coś gryzie. Pediatra powiedziała mesiąc temu, że ma strasznie rozpulchnione i pewnie ją bolą i swędzą, ale kiedy zęby wyjdą to nie wiadomo, bo każde dziecko ma inaczej
. WIęc czekam. Dajemy jej na noc viburcol. Chyba troche pomaga.
Z dobrych rzeczy to udało się nam sprawić, że wstaje ok. 7.30-8.00 (a wstawała godzinę wczesniej). Okazało się, że po prostu musi dziewczyna zjeść wczesne śniadanie i to nie jakieś pare kropelek z maminej piersi, tylko konkretną butlę. Od kiedy przestałam ja rano karmić, śpi dlużej. jeszcze zdarzyło mi sie ją przystawić do piersi, jak sie strasznie w nocy darła, ale to raczej jako smoczek podziałało.
Elahar - co Ty masz z tą teściową, co za baba! ja myślałam, że będziemy spać z Olą w tym samym pokoju co najmniej rok. A wyszło tak, że po pół roku zwialismy do dużego, bo tak jak Ty nie mogliśmy sie w ogóle wyspać. Teraz jak czasem ktoś u nas nocuje i śpimy z Małą to też gorzej spimy. Nie zauwazyłam, żeby Oli przeszkadzało, że spi sama. Od tego sen jej sie nie pogorszył.
Marriaa - u nas swego czasu było tak: hemofer, cebion (vit. C), cebion multi, vit. D3, lakcid a potem Dicoflor, i niektóre 3 razy dziennie, niektóre dwa a niektóre raz. Teraz jest 3 razy dziennie siemię lniane i raz vit. D3
. Nie martw się, dacie radę. Marzyłam, żeby ja po prostu tylko karmić, ale nie ma tak lekko.
Iza D - a po ósmym miesiącu zaczął sać ładnie? A kiedy wyszły ząbki? Bo u nas, jak pisałam, zaczęły sie pobudki w nocy. Mam nadzieję, że po zebach wreszcie będzie spać w miare normalnie.
Dita, Basia - pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego.
I pozdrawiam resztę lubelskich mam :-)