reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Witam z kawką obok. Kolejny ładny dzień się zapowiada... choć wczoraj ten deszcze też był "ładny". My z M jeszcze jeden dzień sami i już od jutra z tatą:tak::tak::tak:

misia mam koleżankę, która w tym siedzi i kiedyś z nią o tym dyskutowałam i jeśli chodzi o kasę to na to samo wychodzi... tylko tyle że najpierw masz "dużo" a potem znacznie mniej i to się odczuwa.
Zdrówka dla Was!!

elza Madzienka fajnie, że spotkanie udane :-)

talia a Wy gdzie na wakacje?

Justyna jak basen? Zadowoleni? Kiedy kawa?

reklama
hej
u nas skwar
poza tym mamy jutro grilla polskiego pożegnalnego-sa takie rodziny które już kończą swoje 3 latka tu i wracają. Gabi się będzie szalenie cieszyć bo to fajne miejsce z 2 placami zabaw i polskie towarzystwo. Do Pl jedziemy 30 sierpnia papierowa machina dot samochodu po stronie pl ruszyła. Mogę się szykować na wyjazd i moze jakieś małe polskie wakacje

Sunday własnie przeglądam oferty w krynicy zdrój byliśmy tak w zeszłym roku ale Gabi się pochorowała i wszystkiego nie zobaczyliśmy może coś zarezerwujemy na pocz sierpnia na kilka dni, bo resztę z rodzicami spędzimy i różne sprawy w Pl pozałatwiamy. y na ile jedziecie???

Madzienka gdzie Ty dzisiaj sie podziewasz?:-) Pluskacie się?

codiniciola trochę dziwnie tak ze wróciłam do Pl na poród ale widzocznie czujesz sie spokojniejszbez przesady z tym jedzeniem

Witajcie, coś nam się chmurzy a rano było tak bosko....ja już dwa prania zrobiłam, miejsca na suszarce mi brakuje a o prasowaniu nie wspomnę...:baffled:

Misia ja mam podobne odczucia co do podziału...wolałabym dostawać cały rok 80% a nie najpierw całość a później niewiele ponad połowę...ale może w przypadku jakiś dodatków lepiej to sie opłaca...u mnie było bez zmian a nawet na macierzyńskim miałam czasami więcej niż normalnie
jak zdróweczko u Was???troszkę lepiej???Ty się trzymasz w zdrowiu??

Sunday juz powoli zaczynacie pakowanie...udanego wyjazdu!!!autko nie robi przykrych niespodzianek??

Elizka wyszykowana na porodówę???

Talia niedawno do domu wróciłyśmy, był w planach dzisiaj basen ale moja śpiąca królewna pospała a żeby mieć leżak trzeba jechać wcześniej...więc zostałyśmy w domu....ale jutro i w niedzielę plażing, smażing na działce....
do Polski 30sierpnia czy lipca???może udałoby się nam spotkać...odwiedzisz Lubelszczyznę???

Hej ale dzisiaj pogoda raz słońce raz deszcz a teraz znowu skwar....B-)

Madzienka stópki już zrobione gładziutkie paznokietki pomalowane a teraz siedzę z farbą na głowie..
udanego weekendowania na działce
Talia a Wam udanego grillowania jutro...

Cześć dziewczęta. Chciałam zapytać was , bo widze przewija się dość często temat słonecznego wrotkowa...dużo tam przychodzi ludzi? chciałam się wybrać może bym spróbowała popływac z moim wielkim brzucholem tylko nie chce przedzierac sie przez tlumy. Weekend na pewno odpada bo wiem ze wtedy jest tam ludz na ludziu ale taki poniedziałek czy wtorek?

Helloł :) Witam... my w końcu w domu szczerze to już mam dość szpitala .... i oby długo tam już nie trafiać...niestety to nie możliwe...
W poniedziałek byliśmy na zdjeciu szwów i co się okazało że Natalka ma krwiaka pod obok implantu oraz zapalenie w uchu wokół drenu :/ i znowu musieli zrobic jej zabieg masakra - znowu przeżywanie i stres.. we wtorek z samego rana na sale operacyjna i znowu uśpienie i potam zabieg usunięcia krwiaka i wyjęcie drenu w uszku .. nie wiedomo było ile nas tam będa trzymac ale wczoraj wróciliśmy bo krwiak znikł i ucho czyste. uff.. teraz przez dwa dni opaska uciskowa w domu ale N już ma jej dość... i cały czas nieustannie od 3 lipca antybiotyk zeby nie bylo infekcji :/ w czwartek na kontrole i zdjecie małego szwu ale jednak... natomiast musieliśmy przełozyć podłaczenie na 18 sierpnia bo dr. powiedziała że musimy poczekac aż wszystko się ładnie wygoi. no i siedzymy w domu chyba założe Natalce kask żeby już nic sobie nie zrobiła ;-) ale wrażeń sporo i stresu też... Poznała kolejnych kilka fajnych osóbek i nowych przypadków niedosłuchu... chłopca Jaśka który nie miał obu ślimaków a i tak podpieli mu implant... Bedziemy trzymać za niego kciuki :tak:
pozdrawiam Was ... brzuchatkom cudownego porodu hehehe i zdróka dla chorowitków... reszcie cudownych wakacji i pełnego słońca wypoczynku....

Witajcie już prawie poweekendowo...my wyprażeni, ale boska pogoda była....a jak Wasze weekendy???

Normatywna mocno zaciskamy kciuki żeby już wszystko było dobrze...

Codinciola ja w 34 tygodniu(z resztą w żadnym tygodniu ciąży) nie ryzykowałabym kąpielą w tak publicznym basenie....a jeśli chodzi i pływanie to tym bardziej odradzam wrotków, bo ludzi tłum nawet na tygodniu a niestety zakażenie układu moczowego jest bardzo niebezpieczne dla maluszka...
ale to takie moje zdanie....

Elizka jak się trzymasz...ja już powoli zaczynam kciukaski trzymać....naszykowana, spakowana...??
a jak pozostałe brzuchatki???

Misia jak wasze zdróweczko????
Maltanka jak wypad w góry, dawałaś radę???

Marzenka Ty nadal w Wrocławiu urzędujesz, jak chłopaki dają radę???bo dają na pewno!!!!

spokojnych nocek...

CZESC!
jakiś ruch po weekendzie marny na forum!!!!!!

My mieliśmy sobotę grillową, było w porządku Gabcia pobawiona ja pogadałam w swoim gronie. W niedziele ruszyliśmy na festyn dla dzieci do takiego miasta w odl 20 km od nas (niezbyt duze) i wiecie co zostałam porażona. Myślałam festyn to festyn a tu kilkadziesiąt stanowisk z różnymi atrakcjami zawody spotrowe zajecia plastyczne zręcznościowe i wiele by wymieniać za darmoszke a niekiedy za symbolikę, Co za pomysłowość nigdy nie widziałm takich świetnych zajęć na swiżym powietrzu dla dzieci kilka scen animatorzy - dla kazdego coś ciekawego i małych i większych a wszystko w parku miejskim oczywiście byłam i pozostaję pod ogromnym wrażeniem,. W ogóle w Niemczech dzieci są wszędzie bardzo miło traktowane dostają gratisy ale to co wczoraj zobaczyłam przekonało mnie ze nam daaaaleko do standardów tutejszych, a szkoda bo jak Gabcia wróci do Pl to się rozczaruje:sorry2:

Przepraszam ze tak dużo ale to własnie to wrażenie przeze mnie przemawia.

Madzienka jak najbardziej będziemy na Lubelszczyźnie nie wiem tylko kiedy będę miała czas umówić sie w Lublinie, domówimy sie juz nie długo. Świetnie ze pogoda Wam pozwala się tak delektować działeczką.

Maltanka jak tam po wyjeździe, jak się czułasz i czujesz? co widzieliscie?

Elza
a Ty jak sie masz?

Misia
a jak Wasze chorowanie?

reklama
Do góry