reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

witam witam.... dzisiaj odwiedziliśmy naszą panią dr i dobrze podejrzewałam Cz ma rumień ale na szczęście pani dr przeniosła nam termin na testy z 8 na 15....żeby mu już zniknęły te wysypy.... no i unikać słoneczka :-:)-:)-:)-(

talia fajnie że jesteś zadowolona z usług medycznych w niemczech bo my to jesteśmy daleko za murzynami :-):-):-) ale przystojni stomatolodzy się zdarzają i u nas :-D:-D:-D

maltanka i co z Hubertem???? gorączkuje jeszcze...???? zdróweczka

madzienka hop hop.... już na działce????? i jak serduszka dziewczynek?????

anaconda ale ty masz koleżanki jak ona mogła Cię tak obudzić rano :-D:-D:-D:-D:-D

reklama
Hejka:tak:
ale pogoda:tak:choć już ją powoli odczuwam...nogi i ręce jak u słonia:confused2:elza, maltanka jak u Was samopoczucie?
ja wczoraj i dziś kursowałam rano do Luxmedu na Koncertową (przy okazji zaliczając Lidla;-))...wczoraj bezskutecznie, bo się okazało, że nie tak jak na Radziwiłłowskiej nie zrobią GBS od ręki tylko trzeba się wcześniej umówić z położną:szok:no ale dziś się udało...a że na wynik czeka się trzy dni to był ostatni moment przed czwartkową wizytą:-D
dziś też mieliśmy pokaz w przedszkolu...Natalka chodzi na Letnie Warsztaty Sztuki:tak:przygotowują prace plastyczne i występy muzyczne...dziś każde dziecko grało coś na pianinie i śpiewało solową piosenkę (Natalka grała "Księżyc raz odwiedził staw" i śpiewała "Kaczkę dziwaczkę" DSC_1014.jpgDSC_1015.jpg-no nie powiem...byliśmy dumni z artystki:tak:)...a potem pojechaliśmy po okulary i znowu wróciliśmy z niczym:eek:we wtorek przez pół godziny okulista obok nas dopasowywał oprawki...na koniec złamał mu się zausznik w jedynych dobrych na Natalkę oprawkach:wściekła/y:a że to prywatna wizyta to recepty nie dali:wściekła/y:no to dziś byliśmy w salonie Wrzos na Królewskiej...znowu badanie:crazy:i co?pani doktor stwierdziła, że nie ma żadnej wady i żadne okulary nie są potrzebne:szok:a jedynie że Natalka ma przekrwione soczewki:sorry:no i powiedzcie mi co mam teraz robić???????:confused::confused::confused::oo2::unsure:macie jakiegoś dobrego okulistę dziecięcego??

talia szkoda,że u nas NFZ tak nie działa:-(
madzienka jak badania serduszek?
elza oby krostki szybko zniknęły i udało się zrobić badania:tak:a baklawa będzie od poniedziałku w Lidlu:-D
maltanka jak Hubert?
anaconda wrzesień we Włoszech też na pewno będzie ładny;-)

Załączniki

• DSC_1014.jpg
    DSC_1014.jpg
    40,5 KB · Wyświetleń: 35
  • DSC_1015.jpg
    DSC_1015.jpg
    43,2 KB · Wyświetleń: 34
Misia mi na szczęście ta pogoda nie przeszkadza nogi i ręce bez zmian... nawet wolę taką pogodę..
Ja też ostatnio robiłam gbs a wyniki są czasami wcześniej tak jak na hiv dawali tydzień a już po 3 dniach był... ja w pon. mam wizytę...
Super te warsztaty to przedszkole organizuje???? Natalka cudna artystka... a jeśli chodzi o okulistkę to ja idę teraz z Czarkiem do dr Grudzień ona podobno jest dobra tylko długo się czeka na wizytę...

Witam w sobotnie poranek :-):-):-)
Maja śpi a ja zasiadam z kawką do kompa :-D:-D
Kolejny piękny dzień się zapowiada a ja znowu "parszywa dwójka" :crazy::crazy: oby jeszcze jutro przeżyć :crazy::crazy:
Elza Maja też miała nakaz unikania słoneczka ale już dzisiaj wychodzi na plac zabaw - koniec tego chorowania :tak::tak::tak:
Oby Cz też tak ekspresowo wyzdrowiał, u nas tak na serio to 3 dni to trwało :tak::tak:
Misia super te warsztaty, moja Maja byłaby czymś takim zachwycona :tak::tak: na pewno atrakcyjniejsze niż siedzenie w domu :tak::tak: a jeśli chodzi o okulistę to ja bym w takim przypadku skonsultowała to z jeszcze innym :tak::tak: niestety nie pomogę więcej bo my nie mieliśmy kłopotów z oczkami :tak::tak:
Maltanka i jak Hubert, wzrastała mu jeszcze temperatura :confused::confused: u nas na placu zabaw to teraz oblężenie dzieci :szok::szok: widać że wakacje :tak::tak:
Madzienka jeszcze raz udanego pobytu na działeczce, oby pogoda dopisała :tak::tak::tak:

Witajcie

eliza super, ze tak dobrze znosisz upały:tak: dzis tez wyjazd na działeczkę?
misia matko jak mnie coś takiego denerwuje:no: rozumiem, ze czasem można coś przeoczyć, ale między potrzebą noszenia okularów, a brakiem konieczności jest jednak duza różnica... ja niestety w tym temacie nie pomogę. Śliczna artystka:tak::-D
anaconda nie było u Was w szkole półkolonii? koleżanka mi opowiadała, ze zapisała synka do naszej szkoły, zajęcia trwają 3 tyg od 8-15 płacą 30 zł za tydzień, dziecko ma 3 posiłki i do tego całą masę atrakcji, byli w kinie na Rio 2, w spa orkana, na basenech we Wrotkowie. Codziennie coś ciekawego. Super alternatywa na waacje w mieście:tak:
madzieńka udanego wypadu na dziełeczkę, jak ja Ci jej zazdroszczę:-p

Helloł meldujemy się że już siedzimy w domku... wczoraj przyjechalismy... teraz ja musze byc pielegniarka i zmieniać opatrunki Natalce... dostalismy też antybiotyk zapobiegawczo dają każdemu po operacji... i Natalka ma prowadzić oszczędnu tryb życia a 14 jedziemy na zdęcie szwów a 21 na podłączenie implantu... juz nie moge się doczekać... Natalka zniosła wszystko jakoś łagodnie patrząc na inne dzieci które płakały nawet przy migdałkach lub drenażu nie mówiąc o impalntacji... płakały i marudziły nocami a moja w dzień banan na buzi i gaduła wszystkich zaczepiała i opowiadała co tam pani dała motylkowi - wenflon... i dyskusja hehehe ale wszyscy tam bardzo mili i pozytywnie nastawieni do świata... nazwaliśmy to światem ufoludków bo z tymi drenami wszyscy śmiesznie wyglądali... poznałam kilka ciekawych ludzi z dziećmi z wadami słuchu i wiecie co nie wiedziałam że wad słuchu jest aż tak dużo i tyle rodzai.... Bidulki a ich rodzice stają na glowie żeby im pomóc....
Zdjeć Natalki nie chce tu wklejać bo mogą być dla niektórych nieco drastyczne , dziś zrobiłam jej fotkę już bez opatrunków, ładnie ją pozszywali....
życzę wszystkim pięknych dni i nieco odpoczynku papapappaappapaa:-D:-)

reklama
Witam w ten piękny słoneczny poranek :-):-)
Ja mam wreszcie wolne i zamierzam lenić się na całego, no i musimy podjechać złożyć Mai wniosek o paszport :tak::tak:
Sienio niestety w Mai szkole nic takiego nie ma, zresztą i tak byłby problem z odebraniem jej o godz.15, jeszcze tydz i ja mam urlop a w sierpniu pojedzie na wakacje do mojej mamy więc jakoś damy radę :tak::tak:
Elza już bym wolała spędzić wczorajszy dzień w domu niż w pracy na drugiej zmianie - ależ mi się wczoraj dłużyło :baffled::baffled:
Normatywna super że już jesteście w domu, zapewne Natalcia teraz poczuje się pewnej i szybciej dojdzie do formy :tak::tak: no i super że tak spokojnie zniosła pobyt w szpitalu :tak::tak:
Madzienka jeszcze raz udanego pobytu na działce :tak::tak:
Zmykam robić śniadanie bo my jeszcze przed :tak::tak:

Do góry