reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Ja tylko na chwilę, wróciliśmy od lekarza. Mały ma najprawdopodobniej rumień zakaźny. Jezu jestem załamana:szok: gdzie on to mógł załapać, w przedszkolu nie ma niby takiego przypadku. Pediatra powiedziała mi, że na takim etapie ciąży nie powinno nic być. Pisałam już do swojego gina. mam tylko nadzieję, że nie jest poza miastem i zrobi mi usg dzisiaj :(, :(. :(:-(

reklama
Witam :-):-)
Ja już po pracy kawkę piję i za niedługo zbieram się po Maję bo dzisiaj wizyta u ortodonty, ciekawe czy będzie jakaś zmiana po tych 2 m-cach :tak::tak:
Madzienka oczywiście komentarze były w pracy na UnŻ ale olałam ich - a w duchu sobie myślałam że i tak wyszło na moje :-D:-D
U teściowej ze względu na pogodę było super, całe 2 dni przesiedziałyśmy na dworku :tak::tak: spiekłyśmy się z Mają bardzo i w nocy ciężko było z moimi plecakami :tak::tak:
Maltanka może Hubert w sali zabaw złapał ten rumień :confused::confused: oby szybko z tego wyszedł :tak::tak:
Misia zdrówka dla dzieciaków i oby Stasio obronił się przed antybiotyków :tak::tak:

Maltanka trzymam kciuki żeby lekarz Cie uspokoił, bo nie mam pojęcia jaki wpływ ma ta choroba na ciążę ale dla Huberta to nie groźne...mógł złapać wszędzie, u nas w przedszkolu chyba z pół roku dzieci na to chorowały jedno po drugim ale na razie ucichło....
dawaj znać jak będziesz po wizycie...

Anaconda i bardzo dobrze takie twoje prawo...a jak grafik na długi weekend...mam nadzieje ze zołzy nie zmieniły Ci wolnego....

anaconda w sali zabaw byliśmy ostatnio ponad dwa miesiące temu to by juz wcześniej wyszło, bo to po 14 dniach pojawia się wysypka

madzienka no jest to groźne, bo może dojść do obrzęku płodu w najgorszych wypadkach do obumarcia:-(

u nas na wrześniówkach jednej dziewczyny syn to miał jakiś czas temu i wszystko jest w porządku...co mnie i tak nie uspokaja

Ostatnia edycja:
Oddzwonił do mnie mój gin. i tak, największe zagrożenie jest w początkowym etapie ciąży, po 24 tyg. jak już łożysko jest w pełni ukształtowane to możemy przyjąć że dziecko jest chronione. Mam obserwować i czekać na razie spokojnie do wizyty. Myślałam, że już dotrwam do końca tej ciąży bez problemów, a tu jeszcze nie wiadomo co mnie czeka, w I przejścia z toksoplazmozą, teraz to:-( Niby mnie trochę uspokoił, ale i tak się martwie :-(...

hej ale upał... normalnie zdycham...:-):-):-) ale i tak wolę taką pogodę niż zimno....

misia Wy to bez chorowania długo nie wytrzymujecie.... biedactwo zdrówka dla Stasia, oby się obyło bez antybiotyku

madzienka jak tam po weekendzie???? spaliłaś się???? ja dzisiaj ciśnienia nie mierzyłam ale pewnie miałam niskie
komary ruszyły do akcji i to strasznie gryzą z samego rana... masz jakiś dobry sprawdzony środek przeciw ugryzieniom

maltanka zdrówka dla Huberta...masakra gdzie on to mógł złapać??? pisałaś że wczoraj byliście w sali zabaw na urodzinach!!!!!
dobrze że lekarz trochę Cię uspokoił ale wierze że się martwisz.... będzie dobrze trzymam za to kciuki

anakonda co oznacza UnŻ????? (urlop na żądanie????) jeśli tak to nie przejmuj się żal im tyłek ściska że oni tego nie zrobili

a ja właśnie się dowiedziałam że taka moja znajoma która była ze mną na równi w ciąży urodziła i to w maju....w 7 m-cu.... mam nadzieję że ja wcześniej nie urodzę....proszę trzymajcie kciuki za to bo ja jestem jeszcze w proszku jesli chodzi o przygotowanie się do przyjścia malucha na świat

Elizka weekend udany...i nawet komary nie były aż tak uciążliwe ale my dwa razy dziennie odkomarzamy działkę więc ciężkie maja życie z nami ale przynajmniej da się wieczorkiem posiedzieć...o spiekaniu się przy dwójce(mimo teściowej pod ręką) tak nie do końca ale poleżałam na leżaczku, szczególnie że nie miałam tel a ten działa jak chce więc jutro a najpóźniej w środę jadę odebrać mój...
a co to tych wstrętnych komarów...to u nas rewelacyjnie sprawdza sie Autan Tropical autan.jpga po Entil, Fenistilu nie używamy bo on powoduje że rozlewa się jad a u Julci to niewskazane

Maltanka trzymam kciuki żeby wszystko było ok...

Załączniki

• autan.jpg
    autan.jpg
    5,8 KB · Wyświetleń: 39
maltanka kciuki by wszystko było ok:tak:
u nas słabo...Staś gorączkuje do 40:-:)no:i tylko na rączki,do wanny nie da się włożyć:no:Natalia wieczorem też miała 37,5:no:aż się boję co będzie w nocy i jutro:-(

reklama
Do góry