reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Elizka dziękuję cmok_big.gif
u mnie tez prasowanie czeka...gardło na szczęście ciut lepiej...

mama malutkiej agatki witaj, napisz coś więcej o sobie...

Maltanka ja już po wizycie u lekarza...bo ból gardło to jak dla mnie najgorszy ból jaki mogę mieć..

wypiłam kawkę i oczekuje Pawła i Julci...moja Lenka śpi już 4 godzinę:szok:

Załączniki

• cmok_big.gif
    cmok_big.gif
    1,3 KB · Wyświetleń: 76
reklama
Hej
Maltanka jakiego Ty masz powera, dobrze ze tak sie czujesz ze nic Ci nie przeszkadza w tym sprzątaniu
Madzienka Zdrowia, lecz sie czym sie da.
Elza nie ma sie co dziwić ze sił brakuje przeceiz masz jeszcze jednego szkraba w brzuszku i już niebawem bedzie z Wami,a Czarus jak obecnie z zachowaniem?

U nas mija wolny dzień tzn Niemcy maja swieto, a mój Z w pracy bo oni go nie obchodzą tak jest dziwnie tu bo często różnia sie ich wolne od nienieckich a i jeszcze amerykańskie swieta obchodzą , na imprezce z pracy Z było przyjemnie G miałą towarzystwo i jedzenie dobre a to podstawa:-D byłyśmy na placu i teaz juz w domu ja za 1h szykuje sie na fitness.
W ogóle to żyje nam się tu bardzo dobrze , komfort zycia wyzszy, praktycznie bez stresów. Czasem chciałoby sie być w PL bo Niemcy niekiedy pokazują swój dziwny stosunek do Polaków ale ze otaczają nas różne nacje to nie ma sie czym przejmować. W sobote idziemy do Wochów na lunch. Gabci to najlepsza koleżanka wiec sie troche dziewczyny pobawia.

witam wieczorkiem
ale pogoda nas dziś dopieściła....:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: zimno jak nieszczęście
madzienka jak gardło???? nie miało cię kiedy złapać.... od nas również najlepsze życzenia :tak:
talia super, ze się tak dobrze czujecie w "nowym" miejscu, a jak Gabi sobie radzi w przedszkolu???
maltanka jak twoje samopoczucie???
witam tez nową mamusię

my dzisiaj zaczszpiliśmy zosię, bidulka popłakała, pokrzyczała na pielęgniarkę....
na podwórzu wszystko nabiera już jako takiego kształtu, kostka już jest jeszcze tylko muszę zrobic porządek z nadmiarem ziemi i zasiać trawę i bedzie ślicznie:):)

Madziu Wszytskiego co najlepsze z Okazji Imienin!!!!!

Maltanka ja tez mimo pogody dostałm Powera i wysprzatałam mieszkanie:-)
Elza jak transparent???
Madzienka zdrówka!!!
Talia już rok fajny etap w waszym zyciu...ale czy Wy wogole macie w planach powrót do Polski???
Anaconda Maja na randce:szok:
Aluska dzień dziecko u was szalnstwo;-)
Misia w pogode się tak wstrzeiliscie gdzie i jak ja zamowiliscie...
Voce jak pakowanie???

Witam nową mame takiego maluszka nie ammy ale za chwile rozpakuja się poklei trzy ciężaróweczki:-)

Ale pogoda dzisiaj tylko poduszka i lozeczko:-)u nas ok dzień za dniem wczoraj byliśmy na przedstawieniu u Bartusia i mój dzielny
przedszkolak do końca spiewal i wystepowal:happy:a weekend mam pracujący w związku z tym ze na umowę zlecenie to może nadrobię co mam zrobić szybciej coby niedzielke mieć prawie wolna....

Witam się,
madzienka wszystkiego najlepszego!!!no i zdrówka:tak:zdjęcia z sesji super...my na konto sesji wczoraj zaliczyliśmy we trójkę fryzjera;-)

My dziś nieco załatwialiśmy...tzn. wizyta u lekarza (wszystko w porządku, mały póki co ułożony główką w dół, zaczyna się liczenie ruchów a w przyszłym tygodniu bleee:baffled:czeka mnie obciążenie glukozą, a za miesiąc trzecie usg...ależ ten czas leci)...a po południu szukaliśmy łózka dla Stasia bo to najwyższa pora..no i ciężko z tym:-(Natalka dziś zakończyła wagary i pomaszerowała do przedszkola - i to w sumie w samą porę, bo jutro ma wycieczkę do Wojciechowa:tak:zapowiada się jej weekend atrakcji, bo w sobotę Smyki a w niedzielę Kopciuszek:tak::-)
PS.:ninja2:
talia super, ze się tak dobrze się zaaklimatyzowaliście:tak:
witam nową mamusię:tak:
marz brawa dla dzielnego przedszkolaka za występ:tak:a z pogodą to cóż...udało się,nie ma co...a pierwotnie mieliśmy jechać tydzień wcześniej, ale w pracy u M było ważne zebranie i szefostwo prosiło o przesunięcie urlopu...niechcący wyświadczyli nam przysługę:-D

hej

znowu przepadlam jak kamień w wode...ale to dlatego , ze z 2 to już malo czasu, zwłaszcza jak ladna pogoda i dużo przebywmy na palcu zabaw, spacerach.
U nas ok, mały 2 tyg temu wazyl już 6kg, guga i smieje sie na glos. Jeszcze sie nie przekręca ale ćwiczymy:))od połowy wrzesnia do pracy zamierzam wrócić, złozyliśmy dokumenty do zlobka dzisiaj ma być lista przyjętych dzieci ale i tak bede szukala niani tak dorywczo, zeby ciągle nie chodzić na zwolnienia w razie przeziębień-jakbyście wiedziały o jakiś chętnych to dajcie znac:))

Elza, Maltanka, Misia-już prawie finisz:) macie takie terminy jak moja siotstra i bratowa...trzymam kciuki zebyscie sie dobrze czuły do samej mety
Misia- ostatnio byliśmy w wojciechowie, fajne zwięrzęta mają. hania w srode mieli wycieczke na lotniso, obserwowali przylot i odlot samolotu a w poniedzialej jadą na Ranczo Arka w Sernikach.

zakupiłam sobie chustę natibaby-super sprawa, dużo latwiej mi zaprowadzać Hanie do przedszkola z Jaśkiem w tej chuście:) jeszcze chce kupic taki blender parowar aventu-kolezanka ma i poleca bo juz za moment zupki się zaczną.
marz- super ze przedstawienie udane, u nas było 22, hania byla cudnym krasnoludkiem. Jak m obkroi filmik-bo ja nie umiem- to Wam pokażę:))
madziula-buziaczki dla Zozi, ehh te szczepienia, 2tyg temu Jasia szczepiłam, miał 3 wkłucia bo niby tak lepiej, krztuciec tylko kupowałam zeby był acelularny bo refundują tylko pełnokomórkowy. Mały płakal zwłaszcza przy wkłuciu w rączkę...az serce boli no ale tzreba...przed zlobkiem zastanawiam sie nad pneumokokami...bedzie miał 7 miesiecy wiec 1 dawka mniej-zawsze troszkę taniej
Madzienka-zdrówka, nasz ostatnio jakaś gorączka 2dniowa dopadla(Hania i ja) ale przeszło bez antybiotyku który dała nam lekarka na dyżurze:) ale Lenka ma spanie, to mój brzdąć śpi w domu max 40 min, na dworze ze 2 godz:))

Mamo Agatki- mój Jasiek jest z 12 lutego:) także troszkę starszy ale niedużo:))

Ostatnia edycja:
Witajcie
Ja dzisiaj pół dnia przeleżałam, coś mnie boli w lewym boku, :confused2:

eliza
a Ty jak się dzisiaj czujesz?

madzienka Wszystkiego Najlepszego!
talia
super, że tak się dobrze zaaklimatyzowaliście:-) dopiero teraz widać jaka jest różnica w poziomie życia nie?

marzenka brawa dla dzielnego przedszkolaka

misia o coś późno tą glukozę masz

kainkas tak szybko chcesz wrócić do pracy?

witam się piątkowo... kiedyś to był ukochany długo wyczekiwany piąteczek... a dzisiaj ten dzień mnie dobija...normalnie ręką ruszyć nie mogę...nie mogę chodzić stać...tylko bym leżała.....podejrzewam że chyba jestem w ciąży!!!!! :-D:-D:-D

madzienka jak dzisiaj gardło???? byłaś u lekarza

talia super że Wam się tam podoba???? i że poznajecie fajnych ludzi....

mandziula buziaczek dla dzielnej Zosi... ach te szczepionki....
fajnie że już kostka położona oh jak ja bym chciała już być na tym etapie

marzenka brawo dla Bartusia....zdolny chłopak...mama pewnie pęka z dumy...ja to zawsze ryczę na takich przedstawieniach....

misia ale ten czas leci....dziecko już się ułożyło do porodu....a dopiero co dowiedziałyśmy się o ciąży.....jak dla mnie ten czas za szybko leci...

kanikas witaj po długiej przerwie w forum....3 miesiące to chyba jeszcze za mało żeby się przekręcał... trzymam kciuki żeby się dostał do żłobka....

Witam piąteczkowo :-):-)
Właśnie oglądam stłuczkę która się zdarzyła na wprost mojego okna - facet wyjeżdżał na ulicę z parkingu i jeszcze nie wykłóca że to nie jego wina, no brak słów :crazy::crazy:
Maja na placu zabaw z koleżankami więc ja na spokojnie do kompa zasiadam :tak::tak:
Dzisiaj znów przyniosła ze szkoły nagrodę i dyplom, tym razem została "mistrzem kaligrafii", ale skoro wych. nosi jej zeszyty i pokazuje swoim koleżankom to było to do przewidzenia :tak::tak: jejku jestem z niej mega dumna - najlepsza z wszystkich pierwszych klas :tak::tak:
W leclercu w weekend jest wyprzedaż zabawek, wszystkie o 50% taniej, nawet nie wyobrażacie sobie co się od rana działo :szok::szok: ale kupić lalkę My Little Pony za 20zł to nie wszędzie się da :tak::tak:
Madzienka ode mnie też przyjmij choć spóźnione to najszczersze życzenia wszystkiego wszystkiego co najlepsze :tak::tak:
Marz oby weekendzik w pracy szybko minął :tak::tak: super że Bartuś tak ładnie się zaprezentował mamusi :tak::tak: u Mai Dzień Mamy połączony z ostatnią wywiadówką i jest 3.06. :tak::tak:
Kainkas oby Jasiek dostał się do żłobka :tak::tak: a Ty już doszłam całkowicie do formy? :confused::confused:
Talia jejku już rok minął odkąd wyprowadziliście się do Niemiec? :szok::szok: ale ten czas leci :szok::szok: no właśnie Wy zamierzacie wracać do Pl? :confused::confused:
Mandziula to tylko patrzeć jak podwóreczko będziesz miała cudo :tak::tak: biedna Zosieńka ;-);-)
Elza no nie mów że podejrzewasz u siebie ciążę :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-p:-p
Maltanka ja gdybym nie musiała to też pewnie bym z pół dnia przespała a tak to już od godz.5 na nogach :tak::tak::-D:-D ale za to jaki długi dzień mam :-D:-D:-p:-p
Aluśka moje rolki były w "promocji" bo to ostatnia para bez pudełka i musiałam za nie zapłacić "aż 10zł" :-p:-p takie perełki to się rzadko zdarzają ale jakbyś coś chciała to dawaj znać :tak::tak:
Misia ja to lubię słodkie - nutellę jadam łyżkami więc dla mnie glukoza to byłaby pestka :-D:-D
Ile jeszcze ma być taka masakryczna pogoda :crazy::crazy:

reklama
Maltanka- chcę i nie chcę...w sumie już bym chciala ale martwię o malego...ehh dylematy
Anaconda- tak, już zapomnialam, że w ciąży byłam, no gdyby nie Jaś:)

Do góry