reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Witam,
My już po weekendzie, niespodzianka się udała był tort, prezenty, kwiaty i łzy wzruszenia;-). Jak zgram fotki to je pokażę choć dużo ich nie mam:-(

Eliza torty zrobiła mi znajoma:-). Jak tam dzisiaj w pracy?

Marz zdrówka dla ciebie! Mam nadzieję że chłopcy uchronią się przed wirusami:tak:Jaki deserek wczoraj jadłaś? A Michał dzisiaj jeszcze w domu, pójdę z nim do kontroli bo jeszcze ma kaszel:no:

Madzienka super że Lenka uwielbia basen:tak:
A mój przedszkolak pochodził tylko 4 dni do przedszkola i zaczął chorować:no:

Iwonka jak zdrówko Cypka?

Patlysia dobrze że już gips macie za sobą:tak: No i gratki dla Kubusia za chodzenie:-)

Anaconda udanych i owocnych zakupów:tak:

Sienio ależ sobie pospałaś:-)

Filipamamo
nic ci nie doradzę bo ja nie miałam takich problemów:no:

Misia
zdrówka dla ciebie,

Mandziula
pokaż te niespodzianki co przygotowałaś dla Karlity i Elizy:tak:

Zmykam, zjemy obiadek i wyruszamy do pani dr.

reklama
witam i ja
ja już w domku na drugiej zmianie:)
justyna super, ze niespodzinaka się udała:tak: i zdrówk adla Michałka!!
patlysia brawa dla Kubusia za chodzenie!!!!
filipamamo oj chyba musisz to przeczekać... jak zacznie jesc kaszki to powinien spać dłużej:tak::tak: cierpliwości życze
misia zdrówka życze
a niespodzianki pokze wieczorem bo musze zgrac fotki a z zula mi źle bo mi tu klika co chwilke.....

Hejka :-):-)
Ja już w domu ale wróciłam bez kurtki :crazy::crazy: nic nie było ciekawego :no::no:
Oj chyba zaraz zacznie lać bo zachmurzyło się okropnie :tak::tak:
Madzienka Maja ma poniedziałki i wtorki na popołudnie :tak::tak: super że Jula nadal tak chętnie chodzi do przedszkola - oby jej ten zapał nigdy nie zmalał :tak::tak: kto pluska się z Julą a kto z Lenką? :confused::confused:
Sienio Ty nawet nie wspominaj kiszenia kapusty :-p:-p:-D:-D:szok::szok: ja nie mam gospodary żeby na niej robić ;-);-):-p:-p no to sobie pospałaś :szok::szok::tak::tak:
Justyna to faktycznie długo Ci Michaś pochodził do przedszkola :szok::szok: ale musisz się nastawić że pierwszy rok może być taki :tak::tak: a o kaszlu to zapewne lekarka Ci powie że będzie się utrzymywał jeszcze do dwóch tyg ;-);-)
Filipiamama chyba musisz to przeczekać i zacisnąć zęby :tak::tak:
Misia ojejku ale się masz, teraz jeszcze kręgosłup :-:)-( oby szybko ból minął :tak::tak:
Mandziula a jak Twój Kola w nowym przedszkolu? :confused::confused:
Gon1a jak Asia w szkole? :confused::confused:
Zmykam zrobić sobie kawkę bo inaczej usnę na stojąco :tak::tak: mój J dzisiaj wróci pierwszy z pracy od Mai - ale dziwne uczucie :szok::szok:

Witam. Wczoraj zaliczylam targ myslalam, ze moze jakas kurteczke sobie kupie ale nie znalazlam albo mi sie nie podobala albo przy rekawach jakas ciasna byla, wiec sobie nie kupilam... za to W. dostal skarpetki, a Krystek spodnie i czapke z zygzakiem...Radkowi tez kupilam czapeczke.
patlysia;Gratki za chodzenie dla Kubusia:tak:

motylla a jak wracacie do Lublina to chłopaki będą chodzić do przedszkola???? i gdzie????
a mieszkanie znowu wynajmujecie???
Jak juz Alicja napisala bedziemy kupowac mieszkanie... na razie Krystek bedzie do Naleczowa chodzic...

Witam się wieczorowa pora!!!!Laba się konczy jutro czas wracac do pracy....jedno wyleczyłam a teraz po prostu mam klasyczne objawy przeziębienia...oby dzieciaki utrzymały się w zdrowiu....M już spi B słysz jeszcze walczy to jest zawodnik:sorry:a ja czekam na deserek kt P miał nam zrobić M już nie doczekal:-p
Zdrowka zycze:tak:

Witam,
My już po weekendzie, niespodzianka się udała był tort, prezenty, kwiaty i łzy wzruszenia;-). Jak zgram fotki to je pokażę

.
Super, ze niespodzianka sie udala:tak: Napisz jak bylo na wizycie:tak: Ja jutro ide na kontrole z moimi rozrabiakami:laugh2:

Filipiamama moja Milenka też zasypia około 19-20 a wstaje o 5-6 rano. Chyba dzieci tak maja po prostu. Dużo razy musisz karmić małego w nocy? Ja karmiłam w sumie tylko 2 miesiące sama piersią potem mieszanie i od pełnego 3 miesiąca przeszłam na MM. Ale jak karmiłam to wieczorem przystawiałam często Milenke do piersi nawet jak się nie domagała, żeby się więcej najadła. Na początku budziła się 3 razy w nocy potem już tylko dwa razy, a odkąd jestem na mm to obudzi się raz albo wcale. Może jak często się budzi to podaj mu odciągnięte mleko pomieszane z modyfikowanym, albo z kleikiem np.kukurydzianym przed spaniem. Ja tak robiłam jak Milenka miała dwa miesiące. Podawałam jej np. 90 ml mleka mojego i do tego dosypywałam 3 miarki Nan 1. W ten sposób pije twoje mleko ale jest bardziej syte. Z Twojego bloga wnioskuje, że bardzo chcesz karmić piersią jak najdłużej więc do niczego nie namawiam, ale jestem, zdania, że wyspana mama to szczęśliwa mama i szczęśliwe dziecko. Nie musisz rezygnować z naturalnego karmienia, ale możesz sobie pomóc kaszkami, kleikiem lub od czasu do czasu mlekiem modyfikowanym. I tak dałaś już maluchowi wszystko co najlepsze. Decyzja należy do Ciebie. to Ty jesteś mamą.

Witajcie....z popołudniową kawką...

Motylla szkoda że zakupy dla Ciebie nie udały się ale chłopcy na pewno zadowoleni...

Anaconda i Ty nic nie upolowałaś...kiedy Majeczka ma basen???będzie chodziła w tym roku???
no właśnie co z kapustą w tym roku:-D

Filipiamama ja tez uważam że na to trzeba czasu więc spokojnie...

Misia o rany...zdróweczka...

Sienio ale Ci dobrze...nieźle pospałaś....kiedy masz wolne może w czwartek???

Justyna super że niespodzianka udała się...zdróweczka dla Michasia, pierwsze starcie z wirusami za Wami oby już ich więcej nie było...
a kiedy chodzicie na basen???

i pora na małe porządki....

MamaMilenki proszę nie umieszczać na forum komentarzy do bloga, możesz to robić przez prywatna wiadomość, maila, bloga albo w każdy inny sposób komunikacji z mamą Filipka...ale nie na ogólnym wątku....

widziałyście:szok:
http://wiadomosci.onet.pl/poznan/he...-promuja-okultyzm/dbxj4#.UjccLOPuDrd.facebook

Ostatnia edycja:
To mnie dziewczyny pocieszyłyście:-D. Mam nadzieję, że to jakiś chwilowy kryzys. Dziś już Maluch śpi, bo o 19 włączył syrenę, szybkie kąpanie, jedzenie i śpi.

MamaMilenki jak nic się nie zmieni w najbliższym czasie to pewnie coś mu spróbuję dawać przed snem innego do jedzenia, ale mam wątpliwości czy pomoże. Na samym początku postanowiliśmy go nakarmić na noc mm, bo ktoś powiedział, że dłużej się trawi i Maluch dłużej pośpi. Nic to nie dało. A poza tym on się o 5 nie budzi z głodu, on się już wybudza całkiem i chce się bawić.

oj tak widziała i już o tym slyszalam mało tego czesc osob z mojego otoczenia zrezygnowała już z tych zabawek i gadżetów:zawstydzona/y:

Justyna super ze niespodzianka się udala tez bym się wzruszyla....jak po kontroli...
Misia zdrowka ale Cie dobadło...
Anaconda zaraz Maja będzie chodzic i wracac sama ze szkoły to dopiero będzie dziwne uczucie...
Filipiamama trzeba to przeczekać albo ten tym tak ma albo to chwilowe...
Sienio to sobie pozwolilas dzisiaj ze spankiem:-)

Dziciaki w pizamkac jedza już kolacje ja tez już w piżamce zasiadam zaraz na jakiś seansik wieczorny chyba ze mi telewizja nie pozwoli bo mam jakies zaklucenia buuuu....po lecie lubie takie długie i wczesne wieczory....:-)

Ostatnia edycja:
Madzienka sory za komentarze.Nie będę już umieszczać.

Filipiamama nie da się nakarmić dziecka na zapas to fakt, ale jak zacznie Ci jeść zupki, kaszki itp. tak regularnie w ciągu dnia to w nocy też będzie się domagać mniej mleczka. Ale to tez nie zmieni się z dnia na dzień i na pewno nie po jednorazowym nakarmieniu mm.Ja to piszę ze swoich własnych obserwacji, ale każde dziecko jest inne. Moja tez wstaje rano, żeby się bawić, bo śniadanko je dopiero ok 9-10, ale jak dziecko jest syte to nie budzi się w nocy często i można się lepiej wyspać nawet jakbyś musiała wstać o 5. Ja daje Milence zabawki do łóżeczka i idę troszkę pospać. Dopiero jak jej się znudzi i zaczyna marudzić to wstaję, ale to zazwyczaj ok. 7 dopiero, bo ona raczej ok 6 się budzi więc godzinkę bez problemu się pobawi sama. Zresztą ja to już zaczynam wątpić w to, że można się wyspać w 100 % przy dziecku. Może jak przeniesiemy ja do swojego pokoju, bo na razie to ja się budzę nawet jak ona się przewraca z boku na bok.

Dobra uciekam. Nie zaśmiecam już wątku głównego. Jak odkryje jak pisać wiadomości prywatne lub cos to się odezwę papa

Ps.

A i tak to chyba wszystko zależy od dziecka.Moja koleżanka karmi piersią 3 miesięczna córkę i jej córa budzi się tylko raz w nocy na jedzenie, natomiast inna koleżanka karmi piersią plus inne posiłki typu kasza, obiadki deserki 8 miesięczna córkę i w nocy budzi się 3 razy na mleczko. Reguły nie ma. Dzieciaki same wiedza co dla nich najlepsze. No cóż trzeba jakoś to przetrwać. Byle do przodu.

Madzienka ja tu nie chcę nikogo obrażać,ale czytałam artykuł o tym Hallo Kitty co zamieściłaś. Nie jestem osobą wierzącą, ale takie rewelację utwierdzają mnie w przekonaniu, że księża i cała reszta śmiesznych chłopków w sukienkach to straszna banda idiotów( z małymi wyjątkami, bo chociaż nie uczęszczam do kościoła paru braci zakonników znam i są ok). No za niedługo Kot Prot będzie zakazany.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Do góry