reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Witajcie wieczorowo

Ja dziś robiłam rundę po mieście vol 2 i tym razem przynalmniej kupiłam sobie buciki, bo w piątek idę na pracowniczą imprezkę:-) no i rozglądałam sie nad sukieneczką dla Julci na czerwcowe wesele, ale ostatecznie stwierdziam, ze jeszcze jest czas i chciałabym tez, zeby Jula sobie sama coś wybrała. W sobotę idziemy na urodziny chłopca z Juli grupy, podpytałam jego mamę i podobno lubi gormiti nie wiecie czasem gdzie to kupić? ale nie nameczyłam, zeby tę nazwe zapamietac:-D

sunday przykro mi, ze znów musisz czegoś szukac, mam nadzieję, ze tym razem uda sie znależć coś na stałe. U Juli w grupie nie ma Pani, obecna odeszła do innego przedszkola, miała umowę tez na zastępstwo, ale nie wiem czy ta osoba ze zwolnienia wroci, bo miała wrócic w styczniu i dalej jej nie ma.

reklama
Witajcie wieczorkiem :-)
Ja już na tą pogodę to chyba nawet uwagi nie będę zwracała;-):wściekła/y:
My jutro mamy szczepienie Kubuli, więc szykuje nam się wyjazd do Lublina ;-) dobrze, że tata samochód mi pożyczył to przynajmniej nie muszę nic kombinować:tak:
madzieńka
fajnie, że z oczkami Julki już lepiej:tak:a szablony pokazałam przez przypadek Emilce i już mnie męczy...
sunday oj nie fajnie mieć taką nie pewną sytuację ale wszystko się powoli ułoży:tak: a mieszkam teraz u moich rodziców, w Rybczewicach-nie wiem czy kojarzysz te rejony?;-) a w pepco byłam w niedzielę;-):tak:
sienio super, że zakupy udane:tak:
anaconda to wszystko idzie w dobrą stronę z alergiami Mai- oby tak dalej:tak:
justyna jak po basenie? co u Anety?
talia ja po cichu też mam nadzieję na te 14 stopni, tyle, że przy tym deszcz ma padać:-(
misia gratuluję ząbka:tak:
mandziula Kuba też śpi jak mysz pod miotłą, no ale on to cały czas bawił by się z Emilką i po prostu uznał, że szkoda czasu na sen:-D
basia witaj

Witam. Ja dziś zaliczyłam spacerek tylko z Radkiem... Krystek nie chciał wychodzić, więc został z W. w domu:tak:. Mimo, zimna Raduszka nie był chętny do wracania do domu ale jakoś dał się przekonać... pogoda nie sprzyjała do długich spacerów:no:. A ja od dzisiaj zaczęłam dzwonić w sprawie pracy :tak: i jutro jadę na rozmowę i zobaczyć czy będę się nadawać i czy będzie mi pasować ta praca :rofl2:.
my już po wizycie...Julcia ma małe zapalenie ale z dobrych wieści to wzrok poprawił się już o 10% po trzech tygodniach noszenia okularów....:tak::tak:
To super wieści:tak:

Hej,hej:tak:

w niedzielę przebił się pierwszy ząbek:-):tak::tak::tak:
Gratuluje:-) I zdrówka podsyłam:tak:1`

Dzis zaliczyliśmy bilans 2 latka - 14 kilo żywej wagi i 87 cm wzrostu czyli na 75 centylu jest żuczek.
ROKi na szczepieniu - 8 kilo jak nic i z pleców przewraca się na brzuszek:tak: .
Żyjemy intensywnie Komunią bo 12 maja już niedługo - wczoraj 2 godziny z kucharką ustałyśmy zakupy i menu. Na dodatek wykruszyła się nam chrzestna ROKiego:crazy::crazy: i na 3 tyg przed ceremonią musiałam na cito szukać ale udało się i bliska kuzynka zgodziła się:tak:.
Ładnie rosną twoje chłopaki:tak: Dobrze, że znalazłaś zastępstwo chrzestnej:tak:

Witajcie, my już po wizycie na Czechowie i badaniu...M nawet nie pisnął przy pobraniu krwi...być może dlatego że to było z paluszka. Wyniki jutro ale i tak za około dwa tygodnie umówię się na wizytę do pediatry bo jeszcze mamy dwie próbki kału zanieść, w odstepach kilkudniowych.
Dzielny chłopak z M:tak:

My też już w domku i zgadzam się - jest dzisiaj nieprzyjemnie i zimno :crazy::crazy:
Druga grupa testów wyszła całkiem nieźle, mały bąbelek wyszedł przy trawach i życie ale pulmonolog powiedziała, żeby nie dawać jej żadnych leków przeciwalergicznych bo jak już zacznie brać tak nie przestanie więc nadal mamy wziewki tylko że ograniczamy do 2 razy dziennie i obserwujemy czy duszności wracają no i mamy się pokazać na jakieś 2-3 tyg :tak::tak:
Dobrze,że testy wyszły ok:tak:

Hej

Gabi ogląda Mini Mini i swoje pasmo z dasiem i Tosią na czele:-) Jest super zadowolona z chodzenia do przedszkola ja naturalnie również się cieszę. dzisiaj miała pewne formalności do załątwienia wiec dobrze ze czas mam.Mnie też śnieg powalił:crazy: aj ale w piatek ma być 14 kresek, zobaczymy:szok:
Fajnie, że Gabi zadowolona z chodzenia do przedszkola.:tak:

Witajcie. Ma chwilke bezczynności bo mama po zaprowadzeniu M do przedszkola poprasowala mi całą suszarkę prania...złota kobieta:tak: Gołąbki przywiozła więc w kuchni też nie muszę stać. M gra na konsoli więc i ja mogę poklikać. Nastrój niestety nie lepszy, a to wszystko przez pracę, a raczej przez jej ponowny brak po wakacjach, ja nie rozumiem,że w podobno tak ciężko dostać się do przedszkoli a tu ledwo na jedną grupę wystarczyło podań a to równa się z moim zwolnieniem :tak: Nie byłoby tak ciężko gdyby nie to,że przez brak pracy znowu brak suwaczka, choć z tym to już myśle że coś jest nie tak, bo jakby miał być to by był... :-( Jeszcze Maks zachrypnięty jak nigdy- zakupiłam mu dzisiaj lizaka na gardło zobaczymy czy pomoże.
Ale super masz ze swoją mamą:tak:, zdrówka życzę, oby Maksowi nic się nie rozwinęło:tak:

witam lubelskie mamy :)
Witaj:-)

Maja je kolację to ja zaglądam :-D:-D:tak::tak:
Pogoda okropna, normalnie ręce opadają :sorry::sorry:
Maja po basenie zadowolona bo koleżanki spotkała a ja w tym czasie do domu zajrzałam bo dzisiaj Ani nie było więc i towarzystwa do rozmów :tak::tak:
Fajnie, że Maja zadowolona ze spotkania z koleżankami:tak:

w domu nastała cisza....obie laleczki smacznie śpią i oby do rana:-D:-D

Jeśli ktoś ma blisko i jest zainteresowany to w pepco są piękne ubranka dla szkrabów polecam PEPCO - Wi�cej za mniej... codziennie!

Sunday wiemy wiemy ale dzięki, Pepco jest po drodze moich codziennych spacerów i potrafię codziennie tam wstąpić i coś kupić....
trzymam mocno kciuki za stałą umowę i suwaczek...

witam lubelskie mamy :)

witaj napisz coś więcej o sobie...

Madzienka to już wiem co w weekend będziemy robiły z Mają :tak::tak::-D:-D fajne te szablony :tak::tak: jeszcze weź mi znajdź kroje do szycia ;-):-p:-p

szukam szukam....

W sobotę idziemy na urodziny chłopca z Juli grupy, podpytałam jego mamę i podobno lubi gormiti nie wiecie czasem gdzie to kupić? ale nie nameczyłam, zeby tę nazwe zapamietac:-D

o mamo a co to???
wygoglowałam sobie tę nazwe i wyskoczył mi smyk :tak:

madzieńka
fajnie, że z oczkami Julki już lepiej:tak:a szablony pokazałam przez przypadek Emilce i już mnie męczy...

mnie Jula też:-D:-D:-D
powodzenia jutro na szczepieniu....

Motylla trzymamy kciuki za jutrzejszą rozmowę...

witam kochane babeczki....jak Wam dopisuje humorek w tą "cudną" wiosnę...oj ta wiosna chyba wszystkich na długo zostanie w pamięci... wczoraj do was nie zaglądałam bo po pracy pojechałam odwiedzić koleżankę z którą pracowałam....i jak wróciłam to już nie było kiedy szybko odpłynęłam....a dzisiaj też zwariowany dzień.... fryzjer z Czarkiem a potem ja miałam wizytę u dermatologa....

madzienka i jak te audiobooki/?? warte kupienia????
super że Julci wzrok się poprawia... i super że taka wspaniała z niej córcia....że tak Ci pomaga...

sienio ja na tym filmie byłam w sobotę.... i właśnie przeraziło mnie to że to cały czas ma miejsce w naszym chorym kraju... gormiti to takie figurki...okropne mój Cz też je niestety lubi....i są drogie...ale są dostępne w każdym większym markecie...podobne te tytanium są najlepsze....

misia gratulacje dla Stasia za 1 ząbka...

anaconda jak tam po zakupach w plazie??? super że kaloszki kupione...i że na testach dobrze poszło...

justynka dzielny chłopak z Michasia....trzymam kciuki żeby wyniki były ok???? super że Anetka Was odwiedziła

motylla trzymam kciuki....zdradzisz coś więcej???

sunday współczuje zmartwień....ale jedno z nich jest też moim zmartwieniem więc wiem co czujesz....trzymaj się kobieto.... będzie dobrze....musi być....

Elizka u nas sprawdzają się, bo Jula chętnie słucha bajek przy zasypianiu:tak:...jest ich 365 i są króciutkie po 2-3 minutki...

spokojnych nocek zmykam i ja spać

Hej dziewczynki:) cale wieki mnie nie bylo.. :*Robilam prawko:) i zdalam :) Dzieci tfu tfu zdrowe;) Trzecie w drodze i raczej dziewczynka;) A le nie uwierz:-De jak nie zobacze:-D
Zaraz Tymka do przedszkola odprawie, to poczytam co u Was :*

Ps. Sorki za literowki ale z telefonuu pisze , juz nie pamietam kiedy ostatnio kompa odpalilam....

Ostatnia edycja:
Witajcie

Zostawiłam dzis Jule w domu i razem dzis wybierzemy sie na zakupy, tylko jeszcze nie wiem gdzie. My juz po śnidaniu dzis były naleśniki z dźemem porzeczkowy,coś mi sie porzeczki wczoraj zamarzyły:-D
madzieńka, elza wielkie dzieki za podpowiedz idziemy dzisiaj szukać:tak:
atali ogromne gratulacje:tak::-) pisz co i jak i na kiedy masz termin:tak:
motylla trzymam kciuki za rozmowę:tak:

Ostatnia edycja:
Witam z rana :-):-)
Maja wstała dzisiaj lewą nogą i od rana wszystko było na "nie" mam nadzieję że w przedszkolu zmieni nastawienie do życia ;-):tak::-D
A mojemu J zachciało się pierogów ruskich a zamrażalnik pusty :baffled::baffled: chyba pójdę na łatwiznę i kupię gotowych :-p:-p
Motylla trzymam kciuki żeby rozmowa kwalifikacyjna miała pozytywny skutek :tak::tak: a od kiedy byś zaczynała pracować? :confused::confused:
Atali czy ja dobrze zrozumiałam? Jeśli tak to ogromne gratulacje zafasolkowania :tak::tak: no i zdanego prawka też :tak::tak: a jak chłopaki, wyszły z chorób już na dobre? :confused::confused:
Sienio tak jak Eliza pisała te gormiti znajdziesz w każdym większym markecie, Mai kolega z przedszkola je uwielbia stąd je kojarzę :-D:-D jakie buciki sobie zakupiłaś, pochwal się :tak::tak:
Elza oj dobrze że masz rodziców pod nosem, zawsze się możesz urwać po pracy do koleżanki bez zastanawiania się co z Czarkiem zrobić :tak::tak:
Patlysia powodzenia na szczepieniu, a czemu Ty do Lublina aż jeździsz na szczepienia? :confused::confused:
Wielkie prasowanie mnie dzisiaj czeka :sorry::sorry:

reklama
witam porannie
my dzisiaj sami urzędujemy, wiec mamy już za sobą wizytę w przedszkolu, Zosia odsypia a ja śniadankuję:tak::tak:
madzienka jak wasza noc??? Lenka budzi ci się na karmienie??? czy po butli do ran śpi???
motylla trzymamy kciuki za rozmowę:tak::tak:
atali gratuluję prawka!!! i co z wieści:szok::szok: głaskanie brzuszków pomogło:tak::tak: Gratuluję z caałego serca i czekamy na więcej wiadomości I jak się czujesz, kidey termin???
sienio udanych zkupów:tak:

my dzisiaj trochę zaspaliśy, ale na szczęsćie zdżyliśmy na gimanstykę do przedszkola, a wszystko przez Zośkę ne wiem co jej się stało ale wczoraj do 23 ryczła i nic jej nie pomagało, potem dopiero padła ze zmęczenia, niby nic nie jadłam co mogłó byjej zaszkodzić, ale Miki usiłowąl ją frytkami nakarmić, może trochę sobie polizła i to z teo???? samam nie wiem

zmykam kawusię robić, która dołączy????

Do góry