reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

reklama
Sunday może jak mały woła o pić to naucz go pić wodę wieczorami.
Maltanka on walczy ale to już ze zmeczenia cięzko mu zasnac, ja mam taką metode w dzien włączam radyjko z muzyczką podgłasniam i z nim tancze bujajac go jak jest zmeczony odlatuje w kilka sekund

Obiadek gotowy, spacerek zaliczony(bylismy na górce), synio spi więc czas odpocząć.
Mateusz ostatnio na nogach ma w kilku miejscach wysuszoną skóre takie nieduze obszary zastanawiam się czy isc do lekarza czy moze jest to spowodowane okresem zimowym. Od niemowlaka miała bardzo ładną skóre wiec nie smarował go dodatkowo balsamami. Teraz kupiłam balsam z oliwką i mam nadzieje ze pomoze bo nie wiem czy to nie od jedzenia jakis produktów tez wystapiłu. Poradzcie coś.
No i w poniedziałek musielismy kupic drugą pare butów zimowych miałąm 20 ale niestety noga wchodziła ciezko w samej rajstopce o drugiej skarpetce nie było mowy. Więc teraz kupiłąm 22 żeby miał luz.

Ostatnia edycja:
Madzienka ale on właśńie jest śpiący bo mi trze oczy i marudzi. jak go wezmę na ręce to leży sobie, a spać nie chce. jak odłożę do łóżeczka to wstaje. :crazy:dzisiaj się nie złamię, siedzę przy nim aż uśnie:crazy: a zasypia już ponad godzinę. a tu jeszcze obiad nie nastawiony, nie mówiąc o moim prasowaniu. :crazy:

Madzienka a ona Ci sama zasypia?

Różnie to z Jula bywa...w dzien siadam z nia w fotelu smyram po buzi i jakos zasypia, wieczorami czasami musze jej pomoc lulaniem
Od jakiegos czasu przed snem puszczam kolysanki i one chyba tez pomagaja

Mateusz ostatnio na nogach ma w kilku miejscach wysuszoną skóre takie nieduze obszary zastanawiam się czy isc do lekarza czy moze jest to spowodowane okresem zimowym. Od niemowlaka miała bardzo ładną skóre wiec nie smarował go dodatkowo balsamami. Teraz kupiłam balsam z oliwką i mam nadzieje ze pomoze bo nie wiem czy to nie od jedzenia jakis produktów tez wystapiłu. Poradzcie coś.
No i w poniedziałek musielismy kupic drugą pare butów zimowych miałąm 20 ale niestety noga wchodziła ciezko w samej rajstopce o drugiej skarpetce nie było mowy. Więc teraz kupiłąm 22 żeby miał luz.

Marz
u nas tez pojawily sie takie miejsca z przesuszona skora, bylismy u lekarza i przepisala nam taka robioną maść z witaminami i pomoglo...
A wiecie ze w aptece na kameralnej leki robione(ktore zazwyczaj kosztuja 5zl) w tej sa bezplatne...
Ja czesto tez smaruje Juleczke oliwke ale w trakcie kapieli a pozniej delikatnie osuszam i ma taka fajna skorke, ze swoja robie podobnie:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

u mnie jak tak dalej pójdzie to będą kanapki na obiad dzisiaj albo pizza:dry:

No ja sie na szczęście jakoś zebrałam i obrałam ziemniaki i zrobiłam surówkę jeszcze tylko bliżej powrotu męża rybkę zrobię i ziemniaki nastawię.
Dzisiaj znowu jedziemy na lapisowanie ząbków a takiego lenia mam że najchętniej bym się położyła i tak przeleżała do jutra, cóż za popaprany dzień dzisiaj mam:-:)-:)-(

Powinna pic to swinstow poniewaz ma podejrzenie o skaze bialkowa..ale sama nie wiem czy to to..od jakiegos czasu podaje jej Dicoflor30 gdyz miala wodniste stolce i widze poprawe stolce sa juz ok oraz zauwazylam ze jej skora na twarzy sie poprawila nie ma juz tych krost ani czerwonych policzkow.

Ja do pielegnacji malej urzywam calej serii Emolium i jest poprawa po tymrobilam wszystko aby nie stosowac sterydow u niej.

No to u mnie obiadek też już się gotuje, a w zasadzie piecze:tak::tak::tak:, powinien być dokładnie na powrót męża z pracy;-);-), ale nic extra nie wymyśliłam - krupnik i zapiekanka "co znalazłam w domu":-D:-D mam nadzieję, że da się zjeść;-);-)
no niestety, nie pomogę Wam z przesuszoną skórą, ale może to efekt włączonego ogrzewania i nawilżanie wystarczy:confused::confused::confused:

Marta1981 "zanjomego jeszcze nie było;-);-), ale jeśli dobrze rozszyfrowałam nazwy ulic (które sami nadali) to przybedzie w piatek:tak::tak:;-)

aluśka fajnie, może sie na porodówce z nią spoktam;-);-) a gdzie będzie rodzić???

misia super że dzidza sie prawidłowo rozwija, i niech sie wierci jak ma miejsce, potem jak już nie ma miejsca też sie wierci ale to juz trochę boli;-);-)

witam witam!!!
normalnie padam, byliśmy z małżem w kinie na Avatarze, supre film a efekty 3D zapierają dech..., ogląda się super mimo że trwa prawie 3 godziny ( jestem dumna z siebie że wysiedziałam i nie latałam siku:zawstydzona/y::zawstydzona/y:) naprawdę warto obejrzeć:tak::tak:

potem szybkie zakupy i obiadek (wczorajsza nijaka zapiekanka;-);-):-D, dzisiaj bez komentarza;-))
teraz musze trochę odpocząc bo ledwie łażę

3mam kciuki za szukajace pracy

i witam nową forumowiczkę i przyszłą mamusię:-)

Mandziula,pozdrów go ode mnie,powinien pamiętać.
U nas na suchą skórę sprawdzał się Oilatum do kąpieli a później Nivea podobny do tego ale już go nie produkują z oliwką z ziaren pszenicy Płyn do kąpieli z oliwką NUTRI SENSITIVE NIVEA BABY - NIVEA
Taką kartkę dziadki od wnuków dostaną na swoje święto
26043555,zalacznik.html

reklama
Jestem "tutaj" nowa, ale że temat dotyczy mam z Lublina, to się Witam z Wami Wszystkimi bardzo serdecznie :)
Ja jestem przyszłą i bardzo szczęśliwą mamą, wczoraj razem z mężem poszliśmy na usg, dowiedzieliśmy się, że dzidzia rozwija się prawidłowo i, że jest Dziewczynką :)
Będziemy mieć córeczkę! jupiiii! :)
Jak zapoznam się z całym wątkiem i innymi tematami to postaram sie napisać coś bardziej tematycznego. Jeszcze nie umiem się tutaj poruszać, ale sie nauczę.
Na chwile obecną, pozdrawiam i życzę miłego dnia.
Witam nowa mame na forum....:-)

Witam.
Ja tez mialam zamiar wyjsc z Ayka na spacer ale jakos zrezygnowalam..moze jutro sie wybiore.Wczoraj dalam po raz pierwszy malej do mleka 1 lyzeczke kaszki ryzowej zjadla cala butle.Dzis czekalm na reakcjie i jak narazie jest ok nic jej nie wyzucilo.

Dziewczyny poradzcie jak mam mala przyzwyczajic do nutramigen 1. Teraz jest caly czas na Nan HA1.Boje sie aby nie bylo tak samo jak z bebilonem pepti ze 4 dni pila normalnie a pozniej bunt ze musialysmy wrocic do Nana.
Nadulec,jak przyzwyczaic to nie mam pojecia....bo ja sie borykam z problemem,ze moja nie chce wogole z butelki pic nic :no:,jeszcze kupie inny smoczek moze zechce mala "menda":-D

Witam i ja dopiero teraz.....
Dzis czasu jakos nie mialam na kompa,wzielam sie za porzadki,ale tak srednio mi poszlo...:baffled:...a co do meza to dalej jestem zla na niego:wściekła/y:,ale krupniku nie bylo dzis ,nie mialam w domu kaszy:-(...zrobilam sobie i Gosi zapiekanke z ziemniaczkow i mieska...on tez tego nie lubi,a jemu tylko pomidorowa:happy2:
Jutro jade na szczepienie z Karolina,wiec tez pewnie pozno zajze....:tak:

Do góry