reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

reklama
Jestem "tutaj" nowa, ale że temat dotyczy mam z Lublina, to się Witam z Wami Wszystkimi bardzo serdecznie :)
Ja jestem przyszłą i bardzo szczęśliwą mamą, wczoraj razem z mężem poszliśmy na usg, dowiedzieliśmy się, że dzidzia rozwija się prawidłowo i, że jest Dziewczynką :)
Będziemy mieć córeczkę! jupiiii! :)
Jak zapoznam się z całym wątkiem i innymi tematami to postaram sie napisać coś bardziej tematycznego. Jeszcze nie umiem się tutaj poruszać, ale sie nauczę.
Na chwile obecną, pozdrawiam i życzę miłego dnia.

Witamy nowa mame!!! Napisz cos wiecej o sobie!:-)

Ja po pracy.Znowu mroz zlapal-normalnie od razu czlowiek marznie-a tylko narazie -7:baffled::confused: Ciekawe co bedzie dalej!:no:

Ale miło mnie przyjęłyście, aż mi się uśmiech pokazał na twarzy po tym całym dość ciężkim dniu.:-)

A teraz postaram się nadrobić zaległości, choć trochę i napisze cos o sobie.
A więc, jestem na przełomie 22/23 t.c. Termin mam na połowę maja :-)Do samej ciąży przygotowywaliśmy się dość długo, począwszy od całkowitej zmiany diety (co całkiem dobrze wpłynęło na brzunio mojego męża:-)), wprowadziliśmy zdecydowanie więcej warzyw i owoców - jednym słowem nauczyliśmy się od początku jak jeść, jak łączyć składniki, co jest (pod kątem witamin i minerałów) w poszczególnych warzywach, owocach itd skończywszy na trybie życia. Oczywiście w skład naszego menu obowiązkowo, wchodził kwas foliowy zażywany trzy miesiące przed zajściem w ciążę.
Ogólnie nasza Dzidzia jest bardzo wyczekiwana i upragniona.
Teraz musze zmykać, bo niedawno wróciliśmy do domu i muszę przygotować późną kolacje.
Postaram się bywać tutaj jak najczęściej i nadrabiać zaległości (muszę przeczytać tematy, tyle "naskrobałyście" :-), że jest, co czytać :-)).
Pozdrawiam serdecznie, spokojnego wieczoru życzę.

Taką kartkę dziadki od wnuków dostaną na swoje święto
26043555,zalacznik.html

Marta ja nic nie widzę:no::no::no:

Hi girls
siedzę po uszy w sprawdzianach ale uzależnienie dało znać o sobie i musiałam do Was zajrzeć. :sorry2::sorry2::sorry2: :-):-):-)

ojej to nie zazdraszczam, obyś szybko się wygrzebała z tych papierków:tak:

Ja po pracy.Znowu mroz zlapal-normalnie od razu czlowiek marznie-a tylko narazie -7:baffled::confused: Ciekawe co bedzie dalej!:no:

nio a M wlaśnie sprawdzał gdzieś pogodę na int. i podobno w nocy z piątku na sobotę ma być-20 stopni:shocked2::baffled:

A więc, jestem na przełomie 22/23 t.c. Termin mam na połowę maja :-)

Mia5 no to półmetek masz:-) a gdzie zamierzasz rodzić?
i tak na co dzień co porabiasz? pracujesz czy jesteś w domku?

ja zaraz zmykam do wanny. mam jeszcze cały zlew garów do mycia, a tak mi się nie chce za nie wziąć, jakiś totalny leń mnie ogarnął. chyba zostawię na rano:sorry2::zawstydzona/y:

Madzienka ale co powiedział Wam lekarz czy jest to niepokojace czy wystarczy to podleczyc maścią? Ja już zaczełąm sie zastanawiac że moze jakas skaza białkowa no ale to chyba wychodzi wczesniej i w sumie moze za duzo nabiału mu daje bo i serki kasza mleko. Kupiłam mu balsam z oliwką i kapie go w oilatum.
Mia5 życzę spokojnych juz nie 9-ciu ale 4-ech miesiecy niech dzidzia rośnie i nie śpieszy sie na swiat przed terminem.
Fogia powodzenia byle do ferii no i nie bądź surowa w ocenach:-)

My niedawno wrócilismy od brata mały sie rozbrykał i dopiero niedawno zasnął. Dom prosi się o porządki choc bardzo mi się nie chce ale nie lubie siedziec w bałaganiku. Dzisiaj wkoncu doszlam do perfekcji w zageszczaniu sosiku bo zawsze wychodził mi zbyt wodnisty aż wstyd sie przyznac ze wystarczyło tak niewiele czyli popruszyc mąką:-D
Teraz nie mam pomysłu jutro na obiad myslałam o pomidorówce tak ze by mały mi tez zjadł.
Zmykam ogarnac moje cztery katy moze jeszcze zajrzę
Pa

Mia5 no to półmetek masz a gdzie zamierzasz rodzić?
i tak na co dzień co porabiasz? pracujesz czy jesteś w domku?
Co do ostatecznej decyzji miejsca porodu i przyszpitalnej szkoły rodzenia, to poinformuję na dniach. Właśnie jesteśmy na etapie rozważań. Mi bardzo zależny na znieczuleniu zewnątrz oponowym ale w Lublinie jak widzę, to ogromny problem. A jak czytam np. o Warszawie to tam każdy szpital ma taką usługę "w pakiecie" :-(

Mam w miarę wolny zawód - pracuje w domu.

ja zaraz zmykam do wanny. mam jeszcze cały zlew garów do mycia, a tak mi się nie chce za nie wziąć, jakiś totalny leń mnie ogarnął. chyba zostawię na rano
Ja się zbuntowałam - kupiliśmy zmywarkę. :-) I po dwóch dniach zapomniałam jak to jest sterczeć przed zlewem pełnym naczyń. Jak to łatwo przyzwyczaić sie do dobrego.:-D

Mia5 życzę spokojnych juz nie 9-ciu ale 4-ech miesiecy niech dzidzia rośnie i nie śpieszy sie na swiat przed terminem.

Dziękuję Ci marz21:-)
Teraz nie mam pomysłu jutro na obiad myslałam o pomidorówce tak ze by mały mi tez zjadł.
Uwieeeelbiam pomidorową :-) U Nas w domu, to jest jedyna zupa, którą przygotowuje mój mąż całkowicie samodzielnie - i tu Go pochwale - wychodzi pyszna!:-)
Szkoda, że nie opracuje jeszcze kilku dań samodzielnych :-D na szczęście ja bardzo lubię gotować.

No dobra, ja zmykam. Padnięta jestem.

Ostatnia edycja:
Witam wieczorkiem
Mąż ogląda tv, Maja śpi to ja do kompa zasiadłam zgrywać zdjęcia bo z przedszkola przyniosłam z mikołaja:tak::tak:
Przedszkolanka Mai poprosiła mnie o upieczenie ciasta na dzień babci - ale mnie zaszczyt kopnął:sorry2::sorry2::shocked2::shocked2:

reklama
Do góry