reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Ja po wizycie u gina, mam skierowania i recepte. Tragedii nie ma. Ale dzwonie do Sanusa i cos mi nie łączy...-chyba tate poprosze zeby tam podjechał-pracuje obok.
Do przychodni idziemy dopiero na tydzień,bo chciałam konkretną lekarke a teraz jej nie ma.Wiec i tak nie mam jeszcze skierowania dla M.

Motylla to powodzenia :-)My idziemy w poniedziałek.

anaconda i jak teściowa odwiedziła Was jednak?

Patlysia współczuje ząbkowania.

Antuanet dzieki za wiesci od Madzi.
Super ze dzieciaki masz zdrowe.

mandziula to az tak długo?Ale szukasz wizyty u konkretnego lekarza?Czy w ogóle tak długo sie czeka?

reklama
Witam...zaraz zmykam do domu...dzsiaj w przedszkolu juz grupy łączone wczoraj bylo u M w grupie 3 dzieci naszczescie mojemu M to jakos bez roznicy....takze chetnie chodzi...B nocka spokojna ale glutki nadal sa zobaczymy jak sytuacja jak go odbiore....

U Madzi ok dają rade...Lenka na dzien wczorajszy nie zołkła także oby tak zostało to była by szansa na wyjscie bo tak jak pisała Anetka nie spiesza sie z wypisem.....

Mandziula oby kolki Z nie meczyly....:zawstydzona/y:
Motylla powodzenia na wizycie...
Aluska matko z opisu to dla mnie masakra.....biedna Martynka....
Anaconda jesli M nic nie zjada to musi jej byc tam dobrze....a na co tesciowka mogla sie obrazic co juz podpadlas?????

witam,
ja od wczoraj na l4:no:jelitówka razy 4:no::szok:a dziś i babcie dopadło:baffled:powoli wracamy do świata żywych,odezwę się jak będę w stanie:tak:

No w końcu dotarłam:-p

Wczoraj zaliczyłam wizytę w przychodni bo Amanda coś brzydko pokasływać ale pani dr po zbadaniu jej stwierdziła że jest zdrowa
p.gif
bo nic oprócz kaszlu jej nie doskwiera... gardło ładne, oskrzela czyste, kataru brak
rofl.gif
Zleciła jej z leków tylko Clemastinum 2 razy dziennie:tak:
Mam jej tylko badania wykonać morfologię i biochemię czy jakoś tak i analizę moczu...bo jest strasznie blada
sorry2.gif

A Martyna dostała skierowanie na TSH i morfologię a poza tym pani dr nam powiedziała że zabieg nas już chyba na przepuklinę nie ominie i nawet nam po części wytłumaczyła na czym to będzie polegało : "to nic strasznego tylko to znieczulenie ogólne jest w tym najgorsze a tak to tylko dziurkę załatają i będzie po krzyku"
eek.gif

Chirurg też się ostatnio pytał o tą przepuklinę (akurat była w DSK z nią jak mała w sprawie przepukliny ale u innego chirurga)
on:o widzę ze pani była już u nas z przepukliną?
ja: tak jak była malutka
on: i jak wchłonęła się ?
ja: niestety nie
on: proszę pokazać...o rzeczywiście....to już na następnej wizycie omówimy...
eek.gif

A na tej następnej wizycie będzie co omawiać bo dziś byłam w DSK odebrać Martynkowe wyniki badań i za dobrze to one nie wyszły:confused: Cytując "stwierdza się odcinkową spastyczność na granicy esiczo-odbytniczej, jelito grube w całości nieco wydłużone" :confused:
Przeraża mnie ta spastyczność :-(

Witajcie, w końcu zasiadłam na 4 literach:tak:
Od rana biegam. Najpierw kościół później szybkie śniadanko i wyprawa z siostrą na zakupy, niestety ja nic nie upolowałam bo pilnowałam dwóch rozrabiaków a siostra buszowała miedzy wieszakami:tak:. Jak wróciliśmy do domu to już padałam na twarz, ale zjedliśmy zupkę(M nie jadł od rana nic:no:) i pojechałam z M do dermatologa. Tam spotkałam Aluśkę z Martynią, akurat tak się złożyło że mieliśmy po nich wizytę u dr. Pani dr obejrzała dokładnie buźkę Michała zapytała czy miał robione badania ja jej odp że nie, więc dostaliśmy skierowanie Ja też! na badanie mykologiczne i jutro mamy je zamiar zrobić a w piątek z wynikiem stawić się u niej. Bo być moze M nie ma rogowacenia jak to stwierdziła inna znana pani dr:wściekła/y:.
Z racji tego że dzisiaj post;-) to zajadamy się właśnie smażonym chlebkiem maczanym w jajku:-). Pralkę nastawiłam, i za chwilkę idę sprzątać po gościach;-)tylko najpierw poczytam co u Was słychać:tak:.

My już w domku.:-) U dentystki na początku Krystek dał sobie obejrzeć ząbki:tak: i jak pani doktor zaczęła lapisowanie... zaczął płakać, wyrywać się z moich kolan jak by jakaś krzywda mu się działa, może przez to, że usnął w autobusie i obudził się przed naszym wejściem . Po zejściu z fotela już nie płakał tylko powiedział mi, że płakał bo było mu smutno. A za tydzień kolejna wizyta. A jak czekaliśmy na autobus to kupiliśmy autka jeden dla Krystka a drugie dla Radka. Krystek pamiętał o bracie:-)
witam,
ja od wczoraj na l4:no:jelitówka razy 4:no::szok:a dziś i babcie dopadło:baffled:powoli wracamy do świata żywych,odezwę się jak będę w stanie:tak:
Zdrówka życzę:tak:
-
No w końcu dotarłam:-p

Wczoraj zaliczyłam wizytę w przychodni bo Amanda coś brzydko pokasływać ale pani dr po zbadaniu jej stwierdziła że jest zdrowa
p.gif
bo nic oprócz kaszlu jej nie doskwiera... gardło ładne, oskrzela czyste, kataru brak
rofl.gif
Zleciła jej z leków tylko Clemastinum 2 razy dziennie:tak:
Mam jej tylko badania wykonać morfologię i biochemię czy jakoś tak i analizę moczu...bo jest strasznie blada
sorry2.gif

A Martyna dostała skierowanie na TSH i morfologię a poza tym pani dr nam powiedziała że zabieg nas już chyba na przepuklinę nie ominie i nawet nam po części wytłumaczyła na czym to będzie polegało : "to nic strasznego tylko to znieczulenie ogólne jest w tym najgorsze a tak to tylko dziurkę załatają i będzie po krzyku"
eek.gif

Chirurg też się ostatnio pytał o tą przepuklinę (akurat była w DSK z nią jak mała w sprawie przepukliny ale u innego chirurga)
on:o widzę ze pani była już u nas z przepukliną?
ja: tak jak była malutka
on: i jak wchłonęła się ?
ja: niestety nie
on: proszę pokazać...o rzeczywiście....to już na następnej wizycie omówimy...
eek.gif

A na tej następnej wizycie będzie co omawiać bo dziś byłam w DSK odebrać Martynkowe wyniki badań i za dobrze to one nie wyszły:confused: Cytując "stwierdza się odcinkową spastyczność na granicy esiczo-odbytniczej, jelito grube w całości nieco wydłużone" :confused:
Przeraża mnie ta spastyczność :-(
Super, że Amanda zdrowa:tak:

Sunday my chodzimy do dr Parol, ale też i dobre opinie słyszałam o Kiełbasie:tak:. To super że tragedii nie ma w podwoziu:-);-):-D, a recepta na..?

Patlysia co wyszło nie tak w wynikach?? Współczuję ząbkowania Kubusia:no:

Mandziula biedna Zosia z gazami:-(oby ten kminek jej ulżył:tak:

Antuanet super że rtg wyszło dobrze:tak:

Marz zdrówka dla Bartusia!!! dzięki za wieści od Madzienki:tak:dobrze że Lenka nie żółknie, i oby je szybko wypuścili do domku:tak:

Motylla jak tam pierwasza wizyta u dentystki? Krystek nie zwiał z fotela;-)?

Anaconda
może tam w DK jest tak dużo ciekawych rzeczy że Maja nie ma czasu na jedzenie:tak:, a ta jej koleżanka też nie zjada drugiego śniadania?

Basiekkk miłej pracki:tak:

Misia:szok:o jejciu masakra z jelitówką:no:Zdrówka podsyłam!!!

Aluśka
zobaczymy co powie pan dr za tydzień na ten wynik Martynki, na razie aż tak nie zamartwiaj się:tak:. Ale też jestem ciekawa jaki wynik z TSH wyjdzie:hmm:

Eliza o matko zapalenie oskrzeli:szok:zdrówka dla Czarka!!! Koniecznie zrób badania i to jak najszybciej, z serduchem nie ma żartów!!! No i ogranicz kawę z 3 na 1:-p:tak:

Michał dzisiaj spał może z 10 min w trakcie jazdy autobusem i teraz jest taki nieznośny że obawiam się że mi i melisa nie pomoże:crazy:

I ja mam chwilę spokoju, E ogląda katalog Avon a, że ona musi wszystko dokładnie obejrzeć to jej troche zejdzie:-D;-)
Ja w międzyczasie zrobiłam mufinki i rafaello bez pieczenia, na jutro będzie jak znalazł, a chodziło za mną już bardzo długo;-)
a jutro do lazanii mam zamiar dodać szpinak, jak myślicie wyjdzie?Zawsze robiłam albo z mięsem albo ze szpinakiem ale nigdy razem.

anaconda, motylla ta,k byłam u rodzinnej, dostałam teraz skierowanie do nefrologa i mam jak najszybciej iść do endokrynologa a resztę badań mam zrobic jeszcze raz...
misia ale Was wzięło, zdrówka:tak:
motylla mimo krzyku i tak Krystek był dzielny:tak:
justyna to zabiegany dzień dzisiaj miałaś;-)
aluśka nie martw się, będzie dobrze, ja 3 marca z E jadę do DSK wyciąć migdałek i też mnie to przeraża mimo, że to rutynowy zabieg ale jak trzeba to trzeba.
uciekam, muszę pracę napisać na zaliczenie:no: p.s. "panie przedszkolanki" nie macie jakiś materiałów z czasów studiowania na temat nauczania równoległego?????
justyna
na nerce mam torbiela, tarczyca źle i biochemia straszna...czasami żartuję że skoro ja już mam tyle chorób to co bedzie na starość??:-D;-)

Ostatnia edycja:
Misia szybkiego powrotu do zdrówka wam życzę:confused:
Justyna powodzenia jutro na badaniach:confused:
Paulina fajnie że Krystek pamiętał o braciszku:tak:
oby na następnej wizycie już nie płakał:confused:
Sunady udało Ci sie dodzwonić do Sanusa:confused:
Dobrze że u gina nie było tragedii ...oby leki szybko pomogły:tak:
Marz dobrze że Mateuszek chętnie chodzi do łącznych grup w przedszkolu:tak:
Zdrówka Bartusiowi życzę:confused:
Basiekk moja Martynka miała "rtg -wlew doodbytniczy":confused:

reklama
ku.....mać napisałam posta i mnie wylogowało....:angry::angry::angry:

no dobra spróbuje jeszcze raz.....

sunday ja chodzę do dr Madeja...fajny ortopeda polecam ale ciężko się do niego dostać.... a na co dostałaś skierowanie????

marzenka dziekuje J ospę przeszedł dosyć łagodnie ale tylko dlatego że to była druga ospa w jego życiu.... miał dość duży wysyp ale bez żadnych dodatkowych objawów....
a ja jeśli chodzi o serducho to niestety muszę odstawić lekarstwa....bo wiesz muszę mieć wolną drogę.... a jedno wyklucza drugie.... ale dam radę

antuanet dobrze że płucach Kubusia czysto....

anaconda to coś Ty zrobiła teściowej że ta nie chce Cię odwiedzić:-):-):-)

patlysia no to Ci maż przygadał.... chyba musisz się przejść tuning to może będzie dla Ciebie łaskawszy :-D:-D:-D.... a tak serio to co się dzieję???? zdrówka życzę
a z materiałami nie pomogę bo ja mam wszystko popakowane i wywiezione....po przeprowadzce

basiekkkk witam nową koleżankę.....

misia o matko!!!! ale Was zmogło.... zdróweczka kochana

aluska wierzę że ma stresa przed znieczuleniem ogólnym .... ja przez to przeszłam rok temu.... trzymaj się kochana....wszystko będzie dobrze...

motylla brawo dla Krystka że dała sobie za lapisować ząbki i jaki kochany z niego braciszek

justynka badania dzisiaj porobione....a kawa zeszła do 2.... kurcze jak Ty wszystko pamiętasz....

my dzisiaj z Czarkiem byliśmy na badaniach.... mały trochę płakał bo miał pokłóte dwie ręce.... bo za pierwszym razem żyła się schowała jak Czarek ruszył ręką.....
a potem jak ja miałam pobieraną krew to powiedział " mama bądź dzielna to nic takiego".... a jak już było po wszystkim to zapytała mnie dlaczego ja nie dostałam naklejki???

Do góry