reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Dzień dobry...wstawać śpioszki...ja wyszykowałam Julę i pojechała z tatą do przedszkola...i jeszcze sobie poodpoczywam...

Nockę mialam dziwną...Lenka szalała, a mnie coś żołądek bolał...

Elizka
jak głowa, mam nadzieję że ból mija...ale mnie też coś ćmi...to wszystko przez zmieniające się ciśnienie...

Anaconda wstałaś?

Madziarka a Ty?

Sunday poszedł Maksio do przedszkola?

Aluska pamiętam jak Jula na bilansie tez mówila do pielęgniarki...wiem ale nie powiem:tak::-p więc luz...
Trzymamy kciuki...

Misia jak sie wstawało i jak pierwszy dzień w pracy?
Pospałaś chociaż z 4 godzinki?Stasio zlitował się nad mamą?

Tyle pamiętam...miłego dnia...

reklama
Witam :-):-)
Wstałam wstałam, nawet poranny spacerek zaliczyłam :-D:-D
Madzienka super że nic się nie dzieje i w domku jesteś, a Ty kiedy byś wolała rodzić w piątek czy w poniedziałek? :confused::confused: u Mai w przedszkolu jak coś jest do zrobienia to też przeważnie z połowa rodziców olewa sprawę, niestety :baffled::baffled: super że Lalanna odkupiona a Juleczka z tego powodu szczęśliwa :tak::tak:
Aluśka powodzenia na dzisiejszej rozmowie :tak::tak: do do zapisów do szkół to ruszyły od 1 lutego, jeszcze trzeba sobie na stronie szkoły dokładnie popatrzeć bo każda w swoim czasie zapisuje, a co do sześciolatków to nie ma żadnych testów, jak chcesz to zapisujesz dziecko i tyle, w tym roku powinnaś z przedszkola dostać takie sprawozdanie o gotowości dziecka do szkoły, zapewne koło kwietnia, maja dostaniesz coś takiego :tak::tak: moja Maja na bilansie dwulatka też z pielęgniarkami nie współpracowała :-p:-p:tak::tak::szok::szok:
Misia oj masz Ty się z tym spaniem Stasia :-:)-( powodzenia pierwszego dnia w pracy :tak::tak: a jak się Natalce tak raniutko wstawało? :confused::confused:
Elza no zapewne wtedy bym co innego mówiła :-D:-D ale dzisiaj znowu śpiew ptaszków słyszałam - wiosna idzie wiosna :-p:-p:-D:-D
Motylla teraz jak przyjdzie wiosna to tak Ci się chłopaki do kałuż porozbiegają że nie będziesz wiedziała którego najpierw łapać :tak::tak::-D:-D

Witajcie,

ja zasiadłam z kawusią, dzieciaki pojechały do przedszkola a najmłodsza nadaje mi z kolan ;-):tak: wszystko chce złapać i do buzi zaciągnąć więc laptop jest w niebezpieczeństwie zaślinienia :-D

Madzieńka super że Lenka daje mamie nacieszyć się brzuszkiem.... no właśnie - kiedy byś wolała rodzić w piątek czy poniedziałek???

Anaconda ja też czuje wiosnę... :-p mam wielką nadzieję że w tym roku nas zaskoczy i przyjdzie dużooo wcześniej i na stałe...

Misia i jak pierwszy dzień? zestresowana jesteś czy zawalili cię pracą i nie masz czasu myśleć o dzieciakach??? trzymam kciukiiii

Aluśka i za rozmowęęęę.... zaciskam mocnooo....

Marz i jak górka - zamarzła dziś??

Ale sobie dogadzacie... mniam... ale tak trzeba by przetrwać tą szarugę...:-p

Elza nie dobrze, życzę oby ból głowy odpuścił!!!!!

Witam. My już po śniadaniu i Krystek chce iść na dworek bawić się zabawkami do piaskownicy w kałuży:-D.
Dobra dzieciaki spia M mial troche problem z zasnieciem bo wstal po 19 bo znowu mielimy maly wypadek z glowa:baffled:ale wkoncu poszedl polozyc sie z B i zasnal....i czuje ze od jutra tak bedzie zasypial:-)
A co za wypadek miał M:confused:

Witam nocną porą:cool2:

Dzisiaj zaliczyłam z Martynką bilans dwulatka... ale nie było zbyt ciekawie bo niestety młodą musiałam rozbudzić z drzemki (byłyśmy zapisane na 15.30 a dotarłyśmy na 15.40) żeby zdążyć do przychodni i na miejscu była bardzo marudna i naburmuszona:baffled:
Jakoś dała się zważyć i zmierzyć - ma 91,5cm i 13kg ale przy badaniu (przy osłuchaniu i ocenie gardełka) był płacz i zgrzytanie zębów:baffled::no:P
Pani pielęgniarka chciała z nią trochę porozmawiać ale na każde jej pytanie M. odpowiadała stanowcze NIE:dry: więc potem ze mną przeprowadziła wywiad :czy młoda umie łączyć w wypowiedzi co najmniej dwa wyrazy? czy umie ułożyć wierze z klocków? czy je samodzielnie? czy nosi jeszcze pieluchę? itp.
No i najlepsze był jak już zbierałyśmy się do wyjścia bo Martynka na pożegnanie humor odzyskała i zaczęła kiwając bioderkami na boki i śpiewać paniom "Żabka mała"
laugh.gif
były pod wrażeniem :szok:
Krystek też nie współpracował na bilansie;-)

Witam :-):-)
Motylla teraz jak przyjdzie wiosna to tak Ci się chłopaki do kałuż porozbiegają że nie będziesz wiedziała którego najpierw łapać :tak::tak::-D:-D
:-D:-D to będę musiała jakiś strój nieprzemakalny załatwić dla chłopaków:-D:-D

Aluśka:Trzymam kciuki za dzisiejszą rozmowę &&&&

Hej dziewczynki::):

Chłopcy nadal kaszlą, ale chyba sie bez antybiotyku obejdzie;) To byłby jakiś przełom;) Poza tym zakwalifikowali mnie do testowania Biovilonu i dostałam 4 syropki, zobaczymy czy zadziała.

Madzienka, to za chwilkę się z Leneczką spotkacie:) A pokazywałas lale? Bo kiedyś szukałam i nie znalazłam... Super, ze odkupiona! :-)

Misiu, mam nadzije, że Staś szybciej na piękne nocne spanie przestawi! Zdaj relację z pierwszego dnia w pracy;)
No i mam nadzijeę, że Natalka dotrwa w zdrowiu do wyjazdu do teatru:):tak:

Aluśka, zdolną masz córcię;) To się popsała śpiewaniem pioseneczki na bilansie:tak:

Madziara, o właśnie - kawka to jest dobry pomysł;) Jejjj, Hania juz 5 miesięcy skończyła, szok:szok:

Anaconda, dziękuję za przepis na nalewkę, dziś zrobięi będę ich szprycować:tak::tak::tak:

Tak mi się chce faworków, ale nie chce mi się smażyć.... a te w sklepie to pewnie nie to samo.... A wy robicie coś na jutro, czy tylko pączusie kupujecie?? Ja już wczoraj jednego zjadłam, o jaki był pyszny:-D:-D

Ostatnia edycja:
Atali hehe zapomniałam że jutro tłusty czwartek...

o kurcze faktycznie trzeba by faworków nasmażyć... jak dla mnie domowe nie równają się ze sklepowymi.... ;-):tak:

Motylla moje dzieci też ciągle gadają o rowerach i piaskownicy... już zima im się znudziła...;-)

Madziarka o jak fajnie ze nie tylko ja widzę pierwsze oznaki wiosny :-D:-D:tak::tak: pokaż nam Hanulkę :tak::tak:
Atali no właśnie ja też bym zjadła faworków ale te ze sklepu jakieś takie nieświeże mi się wydają a samej jakoś nie chce mi się robić :zawstydzona/y::zawstydzona/y: ale może ochota zwycięży i jutro się wezmę ;-);-):tak::tak: rób nalewkę i podawaj dzieciakom, może w ten sposób wyprowadzisz ich z tych chorób :tak::tak:
Motylla u mnie na placu zabaw jeszcze nikogo nie widać czyli sezon nadal zamknięty :tak::tak:

Heloł BaBeczki.
Dziś mam ambitny plan bo zamówione krokiety na jutro i pączki będe smażyć a faworki chyba sobie daruję - choć u nas tradycja ze takowe robię raz w roku:tak:. Jeszcze jutro zebranie w przedszkolu:nerd:.
Aluśka, nas też bilans niedługo czeka.:tak: Co do wieży to Pablo nie za bardzo się rwie a z mową to ostatnio hitem jest PEPYŚ albo PEPUŚ:tak: :-D - zgadnijcie co to? a rano pije ze mną KAA KAA (kawę).
Atali, gratuluję testowania - ja testowałam kapsułki Ariel i tak dawno że nie pamiętam. A i zdróweczka dla Tymka i Szymka.

Witam się
madzienka super wieści z wizyty,oby Lenka miała takie same plany jak Ty:tak:Super że Lalanna odkupiona:tak: szkoda że niektórzy zrezygnowali z licytacji bo inicjatywa fajna.
misia2010 trzymam kciuki za Ciebie pierwszego dnia!
sienio zdrówka dla Julki! Byłyście u lekarza?
aluśka powodzenia na rozmowie! Trzymam kciuki za owocne spotkanie.Super że bilansik udany.
marz21 ale Twój P Ci dogadza:-)
mandziula super że jesteście już w domku i Mikołaj zaakceptował siostrę:-)
anaconda super że wczorajsze zakupy udane!
marta1981 a masz jakiś dobry sprawdzony przepis na faworki?
madziara78 moje dzieciaki też znudzone zimą, Kuba codziennie rano się pyta czy już wiosna jest...
Ja dzisiaj w domu bo Kuba coś mi w nocy zagorączkował:confused: Ciekawa jestem co to jest, narazie na 12:20 idę do pediatry-mam nadzieję że to nie świnka:blink: Wiktoria rozrabia, nauczyła się wchodzić na łóżko i trzeba pilnować. Ja już nasmażyłam naleśników bo myślałam że moja bida zje ale znów nie ma apetytu:baffled: Pije dużo płynów więc tyle dobrego. Dzisiaj jeszcze w przedszkolu zebranie, jakoś jestem bojowo nastawiona. W piątek Kuba mówił że panie otworzyły okna jak oni leżakowali:wściekła/y: i wczoraj było 10 dzieci:tak: Więc nie omieszkam poruszyć tematu tego, kurde mają dwie sale to mogłyby wziąć dzieci do jednej a drugą wietrzyć...Idę jakoś zupkę wstawić...Miłego dzionka.:-)

reklama
Witam z pracy:tak:
oj,ciężko się wstawało:baffled:tym bardziej,że mały jakby coś przeczuwał bo co chwila się budził,mimo że spał z nami:blink:i wstał jak tylko wstaliśmy:confused:więc teraz maruda z niego okropna...może pójdą na spacer,to pośpi w wózku,bo żyć nie daje:no:
Natalka o dziwo wstała sama...poszła z tatą,choć marudziła,bo zobaczyła babcię i chciała z nią zostać:blink:
pracy trochę już mam...ale na razie powolutku i na spokojnie się zabieram;-)ale o dzieciach cały czas myślę i tęskno mi:zawstydzona/y::-(
aluśka powodzenia na rozmowie! Trzymam kciuki za owocne spotkanie.:tak:
spróbuję potem poczytać,co u Was a teraz trochę popracuję;-)

Do góry